Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Stranger Things 1x05 - The Flea and the Acrobat

2016. december 14. 09:00 - Ancsinszka

Hopper Seriff az elektroszinti zene ütemre besunnyog Brenner laborjába, és a lezárt terület felé veszi az irányt. Sajnos a biztonsági kamerákról elfeledkezett Hopper, így a műveletben megszakítják, de hamar lepofozza az akadékoskodó üzemi dolgozókat, és az egyikük belépőkártyájával továbbhalad az igazán szigorúan őrzött ajtók mögé. Lonnie vodka ivásra ösztönzi exnejét, és Lonnie-nál is csak úgy indul el az empátiagép, ha minimum 40%-os alkohollal feltölti a tankját. Joy szokásos szipogós, hisztérikus hangon magyarázza az átélteket, és már elege van, hogy mindenki ugyanazzal a megbotránkozó tekintettel néz rá, amikor a természetfeletti élményeiről mesél. Lonnie persze ugyanazt a szöveget fújja, mint mindenki más, és itt már csak leginkább a pap segíthet, vagy a pia. A srácok közben próbálják összerakni Will jelenlegi tartózkodási helyét az elmondottak alapján. Szóval Will minden jel szerint a másik oldalon rekedt, ami olyan, mint az Árnyékvölgy a Dungeons and Dragonsben. Váltott jelenetekben látjuk, ahogy Dustin felolvassa Árnyékvölgy jellemzőit a D&D kézikönyvből, míg a Seriff szépen lassan a felolvasott jellemzőkkel rendelkező hideg és kihalt hely felé halad, ami a mi világunk inverze. Na igen, a srácok már tudják hova kellene menni, csak azt nem hogyan, és sajnos Eleven se igen tudja a módját. A Seriff közben már tapogatja a másik oldal kapuját, de szerencséjére a labor dolgozói egy diszkrét fejbekólintással elterelik a belépés gondolatától.

vlcsnap-00074.jpg

Jonathan a szülei piázós punnyadására ér haza, és élből elküldi faterját a búsba, majd megkérdezi anyját vajon visszatért-e a lény, amit látott. Lonnie szerint nem kéne még jobban az anyját belelökni ebbe az elmezavarba. Lezajlik Will temetése annak rendje-módja szerint, Joyce persze továbbra is ellenáll a tényeknek, és úgy kell elcibálni az eseményre. Seriff csatkosan, ruhában ébred a kanapén, az asztalon heverő whisky meg egy kiborult gyógyszeres doboz társaságában, de ez most nem az a szokásos reggel. Hopper Seriff gyorsan felpattan az ágyból és pisztolyával a kezében kirohan a háza elé, de nincs ott senki és semmi, úgyhogy visszamegy a lakásába és széjjel szed mindent, majd az egyik mennyezeti lámpában megtalálja a lehallgató készüléket. Nancy és Jonathan a temetés után az egyik sír mögött a térképen bejelölik Hörgő Morgó mozgásterületét, és megbeszélik, hogy visszamennek oda újra szétnézni. Jonathan kilopja faterja kesztyűtartójából a pisztolyát, mert a fényképező gép sanszosan nem ijeszti el a szörnyet, ha újra felbukkanna.

vlcsnap-00075.jpg

A Hawkins labor emberei villamos szerelőnek öltözve vizsgálják mi történt a suli szuper adó-vevő készülékével, ami teljesen kiégett Will bejelentkezése után. A halotti tor is zajlik közben, és Mike-ék kérdezik ki kedves fizikatanárukat, hogyan lehet átutazni a másik oldalra, persze elméletileg. A tanárbácsi csillogó szemmel magyarázza el az elméletet egy papír tányéralátétet segítségével. A bolha meg a kötéltáncos példájával vezeti le az átjutást. Szóval a mi világunk egy kifeszített kötél, amin előre és hátra tud mozogni a kötéltáncos, azaz mi. A bolha ugyanúgy képes erre, de ő a kötél oldalára illetve aljára is le tud menni. Dustin rákérdez a lényegre, vajon az akrobata hogyan tud átjutni a másik oldalra. Nos egyszerű, mint egy félfamentes A4-es lap, csak hatalmas energia kell hozzá, olyan persze, amit egyelőre nem sikerült mesterségesen létrehozni. Szóval a kedves fizika tanár fogja a papír tányért, kettéhajtja és a tollával lő rajt egy lyukat, ha megvan az energia azzal lehet a Doors módjára, Break on through to the other side-olni. Elméletileg persze. De Mike rákérdez, mi van ha ez mondjuk már létezik, de a fizika tanár szerint már tudnánk róla, mert az akkora mágneses meg gravitációs erővel bír, hogy mindent beszippantott volna már.

vlcsnap-00076.jpg

Persze egyből mennek haza Mike-hoz és rákérdeznek Elevennél, van-e tudomása erről a kapuról, de a lány továbbra is csak hallgat, Dustin meg mint egy kutya, aki a farkát kergeti, sertepertél az iránytűvel a kezében. Mike és Lucas ráordít, hogy mégis mi a frászt csinál, mire Dustin bekéri a többiek iránytűjét is, mert nagy eséllyel egyik sem a helyes északi irányt mutatja. Így is van, de Dustinnak azért külön el kell magyaráznia barátainak, hogy azért nem a helyes északi irányt mutatja, mert egy másik irányból érkező, nagy erejű mágneses mező befolyásolja. Tehát ha követik a hamis északi irányt, megtalálhatják a kaput Willhez, szegény Eleven pillantásából meg látni, hogy ennek ő már csak annyira örül, mint mókus az erdőtűznek. Nancy hadgyakorlatozik a baseballütővel, és majdnem gyomorszájon tolja vele az éppen kanosszázni készülő Steve-et. Bocsánatkérés úgy tűnik akceptálva, de Nancy ennek ellenére se kíváncsi Steve Tom Cruise imitálására, és a mozizás se hozza lázba, persze a temetésre hivatkozik, meg olyan nehéz idők ezek most, de nyom egy puszit Steve-nek biztatásképpen, hogy majd felhívja később.

vlcsnap-00077.jpg

Joyce sajnos rátalál Lonnie cuccai között egy hirdetésre, melyben elhalálozott rokon utáni pénzigénylési lehetőséget biztosít egy ügyvédi iroda, és persze azonnal elküldi a búsba exférjét. Persze Lonnie nem hagyja magát elsőre, tolják az elváltak, egymást anyázó tipikus szájkaratézását. Jonathan és Nancy sörös dobozra lőnek, Mike-ék pedig elindulnak a hamis észak felé. Dustin szerint Eleven az átlagosabbnál is furábban viselkedik, valószínűleg azért, mert a labor felé tartanak már megint, plusz bevillan egy emlékkép, mikor egyszer egy vizes tartályba zárta a lányt a kedves Apu Brenner. Jonathan meg Nancy is halad egyre beljebb az erdőben, szerencsére jól összevitatkoznak, mert Jonathan nem kedveli Steve-et, de a végén Jonathan jól beszól a lánynak, hogy elég gyerekes lázadás Steve-vel randizni, mert így ugyanazt uncsi életet készül leélni Nancy, mint a szülei.

vlcsnap-00078.jpg

Joyce a Lonnie által széthányt karácsonyfaégőket próbálja újra beüzemelni, ám dörömbölés hallatszik az ajtón. Joyce azt hiszi exférje jött vissza, és már hajtaná is el a picsába, de Hopper az, kezében „Egy szót se szólj” táblával, majd a szétszerelendő lámpákat nézve jézusol rendesen. Közben a srácok is haladtak, de sajnos visszaértek a házhoz, és Lucas egyből Elevent hibáztatja. Lucas közelebb megy a rémült lányhoz, és jól számon kéri rajta mégis mi a fenéért szabotálta a kapu megtalálását. Hopper közben végzett az összes karácsonyfaizzóval, és elmagyarázza Joyce-nak, hogy nála odarejtették a poloskát, de itt egyet se talált, majd elmondja mit tapasztalt Will holttestének szikével történt átvizsgálásakor. Joyce arcán kábé először látszik bármiféle öröm, mert végre nem is akárki biztosítja róla, hogy Will életben van. Lucas teljesen bepöccen, és Mike hiába mondja neki, hogy kussoljon már, inkább jól összeverekednek, majd Eleven megpróbálja szétválasztani őket, de túl jól sikerült a mentális csitítás, és Lucas nekivágódik egy pléhdarabnak, majd eszméletét veszti. Mike-ék persze megijednek, és már megint szegény lányt hibáztatják.

vlcsnap-00079.jpg

Eleven korábbi vizes tartályos emléke folytatódik. Szóval Elevennek kontinenseket áthidalva kellett egy ruszki fickót kihallgatni, és ehhez kellett a sötét, vizes tartályba bezárni. Eleven egy full sötét helyre kerül át, és a távolban ott csacsog Szása magában, és Brennerék meg hallják a hangszórókon keresztül. Szása nem veszi észre a körülötte csámborgó Elevent, ellenben Hörgő Morgóval. A lénynek csak a hangját hallani, de Eleven nem tud tovább koncentrálni, Szása köddé válik, a lány meg szaladni kezd, a semmibe, majd felébred és dörömböl a tartályon, hogy kiengedjék. Lucas nagy nehezen magához tér, és dühösen elrongyol a helyszínről, Eleven meg közben elszökött, és hiába kiabálnak utána a fiúk.

vlcsnap-00080.jpg

Közben jól besötétedett, és Nancy meg Jonathan tovább caplatnak az erdőben, de Nancy megtorpan, mert nyüszítést hall. Megtalálják a hang forrását, egy elütött őz hever félholtan az avarban. Mindketten megszánják szegény jószágot, és Jonathan már készülne megadni neki a kegyelemlövést, ám hirtelen valami elrántja az állatot. A vérnyomokat próbálják követni, de egyikük se látja hova tűnhetett el az őz. Nancy találja meg a bejáratot, és egyszer odakiált Jonathannak, aki nem reagál, úgyhogy egy igazi Darwin díjas döntést hoz a lány: bemászik a fába lesz, ami lesz alapon. Át is kerül Nancy a másik oldalra, nyálkás lesz mindene, és már meg is látja az éppen lakmározó Hörgő-Morgót. Persze szóhoz sem jut, nem is érti mit lát, de nem is vágyik a hivatalos kézfogásra, ezért szépen óvatosan hátrálni kezd, és természetesen rálép egy korhadó fadarabra, ami reccsen egyet, és hopp, a szörny már meg is fordul, és nagyon morcos, amiért megzavarták vacsi közben. Jonathan ekkor veszi észre, hogy Nancy eltűnt, és az átjáró fa előtt hagyott táskát meg baseballütőt találja csak meg. A fiúban fel sem merül, hogy jobban megnézze a fát, felszedi a motyót, és elindul a másik irányba. Nincs ezeknek életösztönük.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása