Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jóban Rosszban 1. hét

2016. január 11. 15:00 - lulu1.0

2016-ban a Jóban Rosszban szereplői is boldog új évet kívánnak, megfűszerezve némi visszaemlékezéssel és eszméléssel. Veronka rájön, hogy nem szeretné tovább nagynénje családjának vendégszeretetét élvezni, inkább a maga lábára állna. Roland lassan összerakja, hogy szövevényesen ugyan, de ha nem vigyáz, az új unokatestvéreknek köszönhetően (Milán és Bori) még Ő is rokonságba keveredhet Bandiékkal, és nem, ezt Ő nagyon nem akarja. A környezetvédelmi mizéria is folytatódik. Betty addig kampányol, hogy eléri apjánál, a kórház is beszáll a támogatásba, adományozásba. Jenőt az ünnepek alatt sem hagyta nyugodni, hogy nevelt lányát annak apja rángatta bele a pláza kirablósdiba. Alíz a féltékenységtől a szokásosnál is vérszomjasabb Konrád szerint. Megosztja a dokival, hogy tudja ám, csak azért nem likvidálta a fotós gyereket (Milán), mert annak anyja (Mariann) kísértetiesen hasonlít Zsuzsannára és arra kéri, a nyugalmuk érdekében távolítsa el az egész családot Csillagkútról valamilyen módon. Kata és Nándi kapcsolatának erdejébe vaddisznó költözött. A lány, sejthetően a közös gyermek okán, szabadon távozhatott, nem dördült el az a bizonyos pisztoly, azonban ennek feltétele volt, hogy eltűnik, még a környékről is.

1_het_1_bekezdes.jpg

Ez a hét a nyomozások hete lesz. Milánékat valamilyen érthetetlen módon elkezdi zavarni, hogy az alkoholista papa nem érdeklődik Mariann hogy és holléte felől. Milán és Szabi arról tervezik a megbizonyosodást, hogy Gyula bá most forralja-e a bosszút, vagy csak egyszerűen már réges-rég más nővel iszogat a kocsmában. Mivel Szabi ismeretlen a férfi számára, Ő fogja majd követni és kinyerni a szükséges információt. Jenő és Ottó szintén nem tud szabadulni az érzéstől, hogy Gabi exe csúnyán sáros és Ők meg Eszes kollégájukat kérik meg, kövesse Halmost. Gabit igyekeznek nem beavatni egyelőre.

1_het_2_bekezdes.jpg

Eszesnek látszólag könnyű dolga van, mert Halmos hamarosan a biztonsági őrök főnökével találkozik, ahol arra próbálja rávenni az ipsét, hogy legyen szíves újabb melókat szervezni, mert beállt a pénzszűke. Arról is szó esik, hogy mekkora ötlet lenne változatlanul a gyerekekkel végeztetni az ilyen jellegű melókat. Most már egészen biztos, hogy Halmos apu elhagyta a gerincét, vagy soha nem is rendelkezett eme fontos testrésszel. Mivel Eszes még nem tud szájról olvasni, a fentieket csak mi tudjuk biztosan, azonban nem felejt el fotókat készíteni a tárgyalásról. Miután ezeket megmutatja Jenőéknek, már tényleg nincs semmi kétségük. Most már csak az a kérdés, hogy fogják lebuktatni Halmost.

1_het_3_bekezdes.jpg

Konrád Milánt fenyegeti ismét. Karácsonykor ugye a megölésével próbálkozott, így az új évben már csak arra próbálja rávenni, hogy húzzon el Csillagkútról az egész családjával együtt. A fiú először elszomorodik, de aztán rájön, hogy van egy adu a kezében. Konrád reakciója az anyjával kapcsolatban igazán elgondolkodtatta, és igen, ezen a szálon is megindul a nyomozósdi. Milán Kata segítségét kéri, legyen már olyan jó, tudja meg, mi a kapocs Mariann és az emlegetett Zsuzsanna között.

1_het_4_bekezdes.jpg

Halmos lebuktatására a következő terv eszelődött ki. Eszes elhiteti Gabival, hogy az ezredes kezdett el pörögni azon, hogy Halmos, a gyerekek, továbbá a biztonságiak főnöke között valamilyen kapcsolat áll fenn, és bizony egy jó előre kitervelt bűncselekmény történt itt a fent felsoroltak részvételével. Gabi a felháborodás mellett természetesen megosztja lányával is, hogy az milyen hihetetlen gyanúba keveredett. Az ezredest is felhívná, hogy kinek a gyerekéről képzelegjen ilyeneket, de Jenőnek és Eszesnek még sikerül ezt megelőzve kicsavarni a telefont a kezéből. Adél természetesen, a felháborodás és a kétségbeesés mellett, gyorsan megosztja az apjával is, hogy mit tudott meg. Lassan mindenki tud mindent, csak a szerencsétlen ezredes nem érti, hogy Gabi miért néz rá úgy, mint a véres rongyra.

1_het_5_bekezdes.jpg

Időközben Kata is leszállítja a kért információt Milánnak. Bizony a fiú jól gondolta, itt lényegesen fajsúlyosabb dolgok vannak a háttérben, és valóban nem azért maradhatott életben, mert bánatos boci szemekkel tud könyörögni. Kata rájött, hogy Milán anyja és Roland anyja testvérek. Ezért nem volt szíve Konrádnak eltenni láb alól a fiút. Milánnak eme tudással a birtokában az jutott eszébe, hogy ezzel már igazán sakkban tarthatja Rolandot, és ha még arra is ígéretet tesz, hogy természetesen hallgat, mint a sír, nem foglalkozik Ő semmivel a fotózáson kívül, akkor majd mégsem kell elköltözniük Csillagkútról. Ööö, nos. Nem jött be. Roland szerint élete legnagyobb hibáját követte el azzal, hogy megpróbálta Őt megzsarolni. Arról nem is beszélve, hogy ha képes volt anno megölni a saját apukáját a biznisz hevében, ugye Milán egy percig sem feltételezi, hogy létezik az a rokonsági kötelék, ami Rolandot visszatartaná távolabbi rokonai kiiktatása kapcsán. Milán arckifejezéséből ítélve, hosszan el fog gondolkodni ezen a költői kérdésen.

1_het_6_bekezdes.jpg

Jenőék tudják, hogy egyre kevesebb idejük van az egyre bonyolódó ügy megoldására. Eszes bevállalja, hogy az eddig elcsepegtetett infók okán már amúgy is előkészített talajon a tettek mezejére lép. Beszélgetésre invitálja Halmost. Megosztja vele, amit a férfi a lányától már jól tud, gyanúban és pácban van. Halmos kérdésére, hogy okesz, de akkor miért egy kávézóban csevegünk, miért nem bilincsben vagyok és őrizetben, Eszes letol egy „szeretem és féltem Gabikát műsort”. Nem venné a szívére, ha a nő összeroppanna attól, hogy bebizonyosodik mekkora féreg a volt férje. Halmosnak kb. eddig volt hihető a műsor. Amikor Eszes még rátesz egy lapáttal és erkölcsöt, zsaruságot semmibe vevős együttműködést is felajánl, kvázi, hogy eztán együtt is játszhatnának rablósat, Adél apu kifakad. Lesznek szívesek Őt nem hülyének nézni egy ilyen béna lebuktatási tervvel, nem most jött le a falvédőről, majd mélyen lesajnáló mód magára hagyja Eszest. Hiába a zsaruvér nem válik vízzé, még akkor, sem ha az ember átáll a sötét oldalra.

Címkék: jóban rosszban
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása