Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A titkok könyvtára (The Librarians) 2x09 – ...és mindnyájan boldogan éltek, amíg... (The Happily Ever Afters)

2016. január 08. 13:00 - Kapitánylány

Flynn lélekszakadva menekül egy haranggal a kezében nindzsák elől, Jenkins-től könyörög mobilon keresztül egy átjáróért az erdő közepére! Már épp végeznének Flynn-nel, amikor Jenkins-nek végül sikerül oszlopok segítségével kaput nyitni az Annex-be. A főkönyvtárosnak sikerül megszereznie az utolsó hiányzó, nagy erővel bíró ereklyét, ami Prospero segítségére lehetne. Flynn megkönnyebbülve dől hátra székében, de túl nagy a csend, hol vannak a többiek? Jenkins értetlenül néz, nincs több könyvtáros, de még őrangyal sem!

01.jpg

Flynn különböző vizsgálatot végez Jenkins-en, már az agyminta vétel következne, amikor is az Album megtáltosodik és repülni kezd. Sikerül láncokkal lekötniük, így sikerül elolvasniuk a cikkeket, amelyek a Cicely Gazette-ből származnak, egy sziú totemoszlop tűnt el, biztos odamentek a többiek is nyomozni, szóval irány Cicely szigete.

Flynn a tetthelyen néz körbe, ekkor érkezik meg a helyi seriff, Eve Baird személyében! Flynn már épp örülne a nőnek, de Eve nem ismer rá, sosem látta még a könyvtárost! Flynn bemutatkozik, Eve szeme felderül, biztos a turisztikai hivatal küldte a könyvtárost. Eve sétára is indul vele, be akarja mutatni a kis csapatát. Rögtön meg is érkezik motoron a helyi egyetem főprofesszora, Jacob Stone, aki legalább 11 féle tantárgyat oktat, és ezt Eve lelkesen sorolja fel. Flynn kicsit le van döbbenve a Cicely Egyetemen (hiszen csak 2000 fő a város lélekszáma), és képtelenség egyszerre 11 tárgyat oktatni egy embernek, és persze ezenkívül még világörökségeket is megment Jake!

02-1.jpg

02-2.jpg

A helyi kávéházba belépve Cassandra is előkerül, aki épp a Holdról tart előadást. A tanításnak vége, Eve lelkesen (ki üti már le végre?) sorolja Cass parancsnok érdemeit, köztük azt, hogy már 18. NASA küldetésén van túl. Ekkor Jones ügynök is színre lép, aki a helyi FBI irodát vezeti, persze partizán módszerekkel. Flynn kezd kikészülni, és még jobban ledöbben, amikor Moriarty lép be és megcsókolja Eve-t. Kiderül, hogy Moriarty Cicely polgármestere, Flynn kisebb ideg összeroppanást kap, rohan is vissza az Annex-be.

03-1.jpg

03-2.jpg

Jenkins hogyvoltol, öntápláló téveszméről lesz itt szó, minél jobban küzdenek ellene, annál erősebb lesz. Megoldás: bele kell mennie Flynn-nek a játékba, és meg kell keresnie a totemoszlopot! Vissza is tér Cicely-be, összefoglalják mit tudnak az oszlopról, 5 méteres oszlopot nehéz eltüntetni, Eve és Moriarty mennek a kikötőbe kérdezősködni, Ezekiel és Flynn pedig Jones kapcsolattartóját megy kikérdezni.

Moriarty Flynn-ről érdeklődik, Eve nem ismeri, közben a seriff csillag és a nő szeme is kéken felvillan, majd Moriarty szeme, nem is beszélnek tovább a könyvtárosról. A kompról egy férfi szól le, 3 napja nem működik a hajó, de még magánhajót se látott idáig. Tehát a totemoszlop nem hagyhatta el a szigetet, de akkor Flynn hogy került ide?

04-1.jpg

04-2.jpg

Közben a másik csapat valakit üldöz, Jones el is kapja, de ekkor rájuk lőnek, Ezekiel már a fivérek után rohan. A kávéháznál gyűlnek össze végül, Cass és Jake megállapította, hogy a totemoszlopnak inkább a kávéháznál lenne a helye, Flynn meg is jegyzi, hogy akkor valami varázslatos kapcsolat áll a többiek és az oszlop között. Cass, Jake és Ezekiel a varázsról kezdenek el elmélkedni, már épp megtörnének, de a pillanatot Eve megtöri. A seriff rögtön a tárgyra tér: hogy került ide a könyvtáros, mivel a komp 3 napja nem jár?!? Flynn a korábbi életükről kezd el mesélni, de nem hisznek neki, Jones tartóztatja is le, mint fő gyanúsítottat, hiszen ő az egyetlen idegen! Cass ekkor közli, hogy igazából nem, egy nő is van itt, akit eddig sose látott. A kérdéses lány felugrik a fotelből, kezet nyújt Cass-nek, Ariel tündérként mutatkozik be.

05.jpg

Mindenki döbbenten néz, ezt kihasználva lép le Flynn és Ariel az Annex-be. Ariel odaát ijedten próbál meg kijutni, végül Flynn csapdába ejti, a tündér segítségét kéri a varázs megtörésében. Szó szót követ, kiderül, hogy a bűbáj csak akkor törik meg, ha a többiek megtagadják a jelenlegi tökéletes életüket. Flynn és Ariel visszamegy Cicely városába, ahol Moriarty már tömeget hívott össze, lincselés lesz még a végén. A kis csapat kifundálja, hogy egyenként kell átvinniük a többieket az Annex-be, a tervet véghez is viszik, mindenki egy-egy csapdába esik.

06-1.jpg

06-2.jpg

Flynn mindenkinek egyenként elmeséli a valódi életét, hogy ki is valójában, Eve-t végül meg is csókolja, ez töri meg a bűbájt, Ariel teljesen oda van az igaz szerelem csókjától. A tündér persze rögtön le is lombozza őket, a hatás nem tartós, meg kell tagadniuk a meséjüket, el kell pusztítaniuk a talizmánjukat. Visszatérnek Cicely-be, Moriarty is színre lép, de Ariel elkábítja, Eve aggódva rohan oda, Flynn próbálja visszatéríteni a helyes útra. Cass rossz hírrel szolgál, tömeg gyűlik a kávéház előtt, így nehéz lesz eljutniuk az oszlophoz. Cass, Jake és Ezekiel is kezd visszaesni, Flynn azonnal utasítást ad a szétválásra, az oszlopnál találkoznak majd!

07.jpg

Prospero is megjelenik, bűbájt bocsát mindenkire személyre szólóan. Jake-t meghívják a Louvre-ba főkurátornak és oktatónak, Ezekiel-t az Interpol-hoz dolgozni, míg Cass-nek egy újabb NASA küldetést ajánlanak fel, immáron a Marsra! A kísértés mindenki számára erős, de végül mindannyian ellenállnak, a társaikat, barátaikat válasszák. Eve-t Morirty kísérti meg, kérleli, hogy maradjon vele ebben az elképzelt mesében, hiszen valami szörnyű dolog közelít. Eve nemet mond, nem érzi ezt az egészet valóságosnak, a szerelemért meg kell küzdeni, olykor a szívnek össze is kell törnie. Eve faképnél hagyja Moriarty-t, a férfi dühösen töri össze a talizmánját, fogadkozik, majd másképp oldja meg a dolgot.

08.jpg

Sikeresen ér mindenki a totemoszlop hűlt helyéhez, Flynn és Ariel is megérkezik végül, kicsit késve, mert a tündér leállt virágot szedni, ami kell az oszlop előhívásához. A totemoszlop előbukkan, mindenkinek mellé kell tennie az amulettjét, majd elmondania az igaz történetét. Szép sorban mindenki előadja magát, de hirtelen menekülniük kell, Moriarty érkezik dühöngő tömeggel együtt, irány az Annex. Sajnos nem térnek vissza, csak a főbejárathoz, ami lánccal le van zárva. Flynn teljesen kiakad, nem érti az egészet, pláne azt, hogy a totemoszlop mit keres ott, igazi rejtély! Eve-nek ekkor esik le, Flynn éltetőereje a rejtély, szóval ő is a bűbáj hatása alatt áll. A főkönyvtáros persze tiltakozik, erre az őrangyal megcsókolja, és ez újra hat, Flynn észhez tér, megtalálja a talizmánját, majd az oszlophoz téve elmondja az igaz életét, ő az egyik könyvtáros, már nem csak az egyetlen!

09-1.jpg

09-2.jpg

A bűbáj ezzel megtörik, minden visszatér a helyes mederbe. Jenkins lélekszakadva rohan eléjük, 3 hétig álltak a varázslat hatása alatt, ezalatt Prospero természetesen továbbszőtte terveit. Mindenki döbbenve néz fel az égre, ahol a Ley-vonalak láthatóvá váltak (mágikus utak szupertöltésen), a világvége elkezdődött…

10.jpg

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.01.10. 09:21:19

jaj de idegesítő volt az első húsz percben Eve, tipikus hp...

Flynn megdöbbenése a csókparádé láttán vicces volt: "Csókolja az ajkával!"

Kapitánylány 2016.01.11. 13:39:05

@Gabba: hú, azt hittem, hogy csak én akartam egyedül lecsapni, annyira ingerelt a stílusa... :D
süti beállítások módosítása