Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hungary’s Got Talent 1x09 - EKG

2015. december 07. 09:00 - Csecse Becse

Nemrég lejárt a jogsim, úgyhogy a meghosszabbítása végett el kellett mennem alkalmassági vizsgálatra a körzeti dokihoz. Az ilyen-olyan érzékszervi tesztek mellé kanyarítottak egy EKG-t is. No, a rögtönzött kis rajzocska, amit kidobott a gép, az pont ugyanolyan volt, mint a műsor: lapos, kiemelkedő tüske, utána mélység, aztán megint lapos. Részletek hajtás után.

00_welcome.jpg

A forgatókönyv ugyanaz, mint eddig: előző heti kiesők, továbbjutók, ízelítő a mai fellépőkből, stáb küzd a technikával, a színpadon zajlanak a próbák, apránként minden és mindenki a helyére kerül, főcím. A két műsorvezető – Dombóvári István és Sebestyén Balázs – előkerülnek a színpad mögül, üdvözlik a népeket, Dombi pedig elmeséli, hogy az első élő adás után megtalálta egy szponzor. Kapni fog az ünnepek idejére kölcsönbe egy lapostévét, amit vagy visszaad, vagy nem. Szavazási infók és szabályzat, lesz extra produkció a Unique zenekarral, érkezik a zsűri. Eszter ezúttal nem pakolta ki a lökhárítóit, Patrícia visszafogott kis piros ruciban, Márkó lezser, Csuja elegáns. Szigorúak lesznek, szigorúbbak, mint a múlt héten, azt még nem tudják, a piros gombot fogják-e használni.

01_jeges.jpg

M. Tóth Zsolt

M. Tóth Zsolt vagyok, 52 éves, jégszobrász – mutatkozik be a kisfilmjében. Kicsit sajnálja, hogy nem lett meg anno a négy darab igen, ezúttal reméli, hogy Patríciát is meggyőzi a műsorával. Elvezeti a nézőt a gyakorlatozó műhelyébe, ide szokott elvonulni, ötletelni, rajzolni, új dolgokat kipróbálni. A legrövidebb idő, ami alatt valami alkotott eddig 12 perc volt, a színpadon viszont mindössze 3 percet kap csak, emiatt számára az idő lesz a legnagyobb ellenfele. Már lepróbálta, de így is necces lesz.
A színpadon a koreográfia nagyjából ugyanaz, mint a válogatón: bazinagy jégtömb, láncfűrész pörög, alakul a szobor Fall Out Boy Light ‘Em Up c. számára. Eközben a pali meglehetősen átszellemülten vágja a pofákat, körülötte pár táncos illusztratíve billeg, időnként ők adják-veszik az éppen szükséges szerszámgépet. Mire vége a zenének, a tömbből kialakul a sárkány. Ha már Patríciát megszólította a kisfilmben, hát ő értékel először: gratula, ügyes vagy, meg minden, csak ez nem erre a színpadra való. Imrének tetszett, bár szerinte nagyon múlékony a műfaj. Márkó ugyanekkora piszkot tud kanyarítani, amikor leolvasztja a fagyasztót, csak abból nem születik jégszobor. Egyébként meg semmi új nem volt benne, a produktum is hasonlít az előzőhöz. Eszter egy sztorival jön elő, aminek annyi a lényege, hogy jó, jó, csak nem elég csodálatos, és még hiányérzete is van. Zsolt válaszul megmagyarázza: ez a szakmám, ehhez értek, és jó lenne, ha mindenki felfogná, mindössze 3 perce volt rá. Szavazási infók.

02_csaba.jpg

Méhes Csaba

No, hát ő Pilisszentlászlón lakik, Adrienn feleségével és 4, azaz négy gyermekükkel: Barnabás, Hanga, Mandula és Mirkó. És persze, Áfonya kiskutyájuk is boldogítja őket. A népes család miatt gyakorlatilag lehetetlen leülnie gondolkodni a következő produkcióján: az egyik gyereket Bogyóékhoz kell eldobni, a másiknak a trombitát kell beolajozni, a harmadiknak a németben kell segíteni, a negyedik tájékoztatja, hogy kéne behordani fát a cserépkályhába. Amik apjok tüsténkedik, anyu meséli el, hogy Csaba sokat lépett fel, de aztán 6 év alatt megérkezett a 4 gyerek, szóval apunak is helyt kellett állnia, hátráltatva a szakmai előmenetelét. A Gottalent segítségével talán majd most sokakhoz eljut a művészete.
A főszereplő ugyanaz az aranyosan motyogó, esetlen figura, csak ezúttal Super Mario pixeles világába csöppen bele. Apránként megküzd a lentről és fentről érkező akadályokkal, elpáholják a falból kiugró boxkesztyűk, megkergeti a vérnyúl, átküzdi magát a vizes árkon, fel a létrán, a vérnyúl felkenődik a maga mögött becsukott üvegajtón. Mission Completed. Game Over. A hahotázós nevetés sajnos elmarad, nem véletlenül: bár aranyos volt a produkció, de vérszegény, hiányoztak belőle azok az erős helyzetkomikumok, poénok, amik az előző eladásában nevetésre sarkalltak. A zsűritagok hasonlóan csalódottak, pedig nagy kedvencük a pali. Csuja tiszteletét kifejezvén felállva ad hangot a véleményének, szerinte rossz volt a történetválasztás. Patrícia osztja a többiek véleményét, de azért örül, hogy itt volt, hogy megmutathatta a művészetét ország-világnak, drukkol a későbbi sikerekért. Csaba megfogadja a zsűritől kapott kritikákat, el fog gondolkodni rajtuk. Szavazási infók.

Twitter

„Balázs, a lépésszámlálót letöltötted már?”
Balázs mentegetőzik, hogy az adás alatt eddig egészen stabilan állt, próbál idomulni Dombihoz.
„Balázs a legjobb! Aranyosi is tök jó!”
Ezen röhögnek egy jó nagyot, amiért a twittelő tag ezt benézte rendesen, lévén nem az Aranyosi, hanem Dombi áll Balázs mellett.
Reklámszünet.

03_talamba.jpg

Talamba

Eszter vezeti fel őket, mert zenéltek már együtt korábban, és az arany gombot is tőle kapták meg. Miki, Lacek, Kopasz, Levi – mutatkoznak be a banda tagjai. Az arany gomb után euforikusan érezték magukat, nagy családi bulival ünnepelték meg a sikert. Emellett megtudhatjuk, nem csak zenélnek, hanem tanítják is az ütőhangszeres tudományukat. Fontos számukra, hogy gyermekeik minél hamarabb találkozzanak a zenével. Ha éppen túl vannak az otthoni teendőkön, akkor a próbateremben tökéletesítik a darabjaikat. Az elmúlt 15 évben jó sok emberrel álltak színpadra együt, pl. Varnus Xavér, Horgas Eszter, Rhoda Scott, Falusi Mariann, Fábián Juli. Mindig a maximumra törekedtek, a Gottalent-ben is be fogják bizonyítani, nem véletlenül kapták meg az arany gombot. Ez mondjuk eddig sem kérdéses. A konkrét ok ott van az előbbi névsorban.
A válogatón tapsikoltam nekik a szellemes, ötletes előadásukért, ehhez sajnos nem sikerült. A darab gerincét villogó plexi dobokon eljátszott ritmusok adják, tisztes iparosmunka, nincs benne hiba, de extra sem. A kis harangjátékos átvezető utáni, kalimbával, xilofonnal és énekkel megfűszerezett szakasz lehetne még érdekesebb, de annak meg olyan a hangulata, mintha valami altatódalt énekelnének. Márkó értékel először – Eszter rosszalló tekintetének kereszttüzében –, elismeri a technikát, a precizitást, de a tartalmat, a formát hiányolja belőle. Csuja leborul a nagyságuk előtt. Patrícia Márkóhoz csatlakozik, ugyanúgy profinak tartja őket, de a produkciótól nem mozdult meg a szíve. Eszter imádta szokás szerint, jó az üzenetük, csókolja a lelküket. Szavazási információk.
Balázsék is várták, hogy szétverjék a színpadot, ehhez képest a vége nyál lett. Azt szerették volna megmutatni, hogy az ütőhangszerek nem csak zúzásra jók, hanem belsőséges hangulatot lehet velük varázsolni, vagy akár szerelmet is vallani. Aztán ha már nála van a mikrofon, megragadja a lehetőséget, hogy mindannyiuk gyerekeit elküldje aludni, eddig maradhattak fenn. A télapó már kopogtat.

04_sg2.jpg

Szupergirls

Sziasztok, mi vagyunk a Szupergirls, hatalmas gyakorlat áll mögöttünk, mégis rettegtünk a piros gombtól. Nem lett meg, úgyhogy a továbbjutás után videóról elemezték a számukat, majd smink, igazítás, irány az éjszaka, megünneplős buli. Utána már csak a kemény meló, sok edzés, hogy a következő produkció is sikeres legyen. Két táncstílus ötvözésével készültek úgy, hogy a rocky alap dinamizmusa is megmaradjon. Jól tették.
Szép fehér testhezálló (torna)dresszben, pink szoknyácskával, összekapaszkodva kezdik a táncot. Első körben balett elemekkel, ezután érkezik közéjük a kakukktojás fekete szerkóban – a koreográfiában szinte végig ő van a középpontban. A tánc felpörög, hol együtt, hol kisebb-nagyobb csoportokban, alkalmanként a talajon, de végig nagyon együtt, nagyon feszesen. Az ígért dinamizmus megvan, a színpadot teljes mértékben kihasználják, még a zsűri mögötti félkaréjt is. Hja, és mindvégig mosolyogva!
A siker zajos, Csuja próbálna megszólalni a tapsvihar közepette, nagy nehezen végül sikerül neki. A csapat egy test, egy lélek, emellé versidézettel adózik a szépségüknek:
„Amíg mint eszménykép
Ragyog le szívemnek
Szentelt oltárára
A nő, a teremtés
Legszebb koronája.”
   (Ady: Nem élek én tovább...)

Márkó nem ennyire költői, inkább jelentkezne közéjük, a tánc balettozós részében részt venne. Amúgy meg olyanok, mint egy mutáns polip (???), elképesztőek, a tempójuk, jó a dramaturgia. Patrícia egyetért az egy test, egy lélekkel, az egész műsor nekik van kitalálva, de azért voltak pontatlanságok, majd erre figyeljenek. Eszter szerint a rock and roll nem tánc, hanem sokkal több, ennek lehettünk tanúi. „Energia, nőiesség, együttlét, ez kell. Fel kell robbantani a színpadot.”
Csuja bíztatja a nézőket, vegyék elő az okos vagy kevésbé okos telefonjaikat és valamit kattintsanak. Balázs és Dombi ezen tessék-lássék megsértődik, elvégre az ő melójuk lenne a szavazásra buzdítás. Sebaj, beérik ők akkor a teletextes infók elregélésével. Egy kicsit froclizzák még Márkót a mutáns polipért, mert hát sokminden eszükbe jutott nekik a produkció láttán, de a mutáns polip messze volt tőlük. A tánckar egyik tagja még elmondja, heti 3-4 alkalommal gyakoroltak, ezért tud ennyire szinkronban lendülni az a sok láb. Szavazási infók.

05_ng.jpg

Nylon Group

Márkus Sándor, Eke Angéla, két éve alapították a Nylon Group-ot. Bár aktív színészek, mégis nagyon izgultak a válogatón. A legjobb az volt, amikor a műsoruk után mindenki állva tapsolt. A továbbjutás után már elindult a tervezés, először rajzokkal, érzésekkel, amiket a későbbiekben formába öntenek. Sokféle nylont kipróbálnak, mielőtt elkészül az installáció – ám még így is előfordulhatnak technikai problémák, ragasztási hibák. A mostani produkciójukban folytatják a válogatón megkezdett szerelmes történetet, ami nem csak a szépséges, hanem az árnyas oldalait is meg fogják mutatni a kapcsolatnak. De ha együtt küzdenek, akkor a problémák legyőzhetőek.
No, hát a válogatón lévő két, felfújt kéz kicsit egyértelműbb volt, ugyanis a számuk úgy kezdődik, hogy egy bazinagy, zöld nylon szívben táncolnak. Illegnek, billegnek, ám jön a törés, a zöld hideg kékre vált, a tánc koreográfiája is erőteljesebbé, erőszakosabbá válik, jó nagy, felfújt gumicápa kerülgeti őket – természetes a Spielberg film zenéjére. A duó férfitagja kibújik a szívbuborékból, több lövéssel leteríti a ragadozót. Cápa megdöglött, piros fényárban folytatódhat a történet, a nylon szívnek szárnyai nyílnak, máris jobb a hangulat. Kibújnak a buborékból és sok-sok fehér lufi között fejezik be az előadást. Elég absztrakt volt, meg kell hagyni, de mit értek én a modern művészetekhez?
Eszter szólal meg először, neki jobban tetszett a válogatós előadás, az triviálisabb, könnyebben befogadhatóbb volt. Márkó másként látja, a cápával finom humort csempésztek bele, és ha a válogatón lett volna még több arany gombja, akkor rájuk nyomta volna, annyira nagy kedvencei. Patrícia a modernitást, a XXI. századi mivoltát és a magas minőségét emeli ki. Eszter újra megszólal, neki nem jött át a tartalom. Csuja szerint nagy finom, nagyon lírai a cucc, no meg a magas színvonalú magyar bábjáték mellé kitaláltak valami egyedit, ami csodálatos. Le a kalappal, neki bejött.
Balázs vinné haza a cápát, még ha le is lőtték, mert a gyereke imádná, ahogy ott repked a szobában (mármint a gumicápa, nem Balázs és nem a gyereke). Szavazási infók. Reklámszünet.

06_nls2.jpg

Nagy Lora Szonja

Nagy Lora Szonjának hívnak, 10 éves vagyok, és folyamatosan olyan boldognak nézek ki, mint aki konstans be van bélyegezve. A válogatón boldog volt, de félt is, mert a Gottalent volt az egyik legnagyobb álma és célja. A polcon a sok nyeremény kupája közé alig fér be a továbbjutásról szóló, bekeretezett értesítő. A „cél falra” ugyanígy kiszögezheti, hiszen az azon lévő, szó szerint kitűzött célok mindegyike megvalósult. Például, hogy kitűnő legyen a suliban. Most, hogy az élő show-ban szerepel, a következő cél a legtutibb koreográfia, ezért jó sokat dolgozott a tornateremben. Utána már csak a döntőt szeretné megnyerni. Ha sikerül, a stábtól kapni fog egy plüssmacit és egy Gottalent-es pólót.
A jó nagy macik a színpadon ülve várják, köztük mutatja be a koreográfiáját. Én mondjuk nem értek hozzá, de okésnak tűnik, jók a szaltók, szépek a kitartások, egyszer-kétszer megbillen, de semmi komolyabb baki. Végül az egyik maci életre kel, hozzá sétál és jól megölelgeti. Cuki, na.
Mackó levonul, a szemből érkező műsorvezetők közül Balázst kicsit meglapogatja, aztán eltűnik a színfalak mögött. Imrét meggyőzte a profizmusával, tehetségével, könnybe lábadt szemmel nézte. Eszter kiemeli a sok munkát, amit belefeccölt a produkcióba, de nagyon ajánlja neki, hogy maradjon még gyerek, a show business és minden egyéb megvárja. Patrícia imádta, leborult előtte, a célfalára most már bármit felírhat, el fogja érni. Márkó is figyelmezteti, annyira nagyon ne kergesse a célokat, mert akkor nem marad ideje a saját boldogságára. Szonja köszöni szépen a zsűri jótanácsait, egyébként meg szerinte jó volt az egész, jól érezte magát. Szavazási infók.
Azért jó látni, hogy végre belátták: egy gyereknek nem feltétlenül a showbiz mocsara az ideális terep. Másrészről, az RTL egyszer már beszopta hosszúcicit Utasi Árpival, szóval nem kéne annyira forszírozni a gyereksztárolást.

07_et.jpg

Quartzbox – a tüske az említett EKG rajzon

Hídvégi Áron, Czakó Dániel, mi vagyunk a Quartzbox. Az első fellépésükkor izgultak (nahát!), de végül nagyon örvendtek a közönség és a zsűri elismerésének. A műhelyükben szorgosan gyakorolnak, miközben Czakó apuka látogatja meg őket, kéri, hogy jó legyen a látvány, ne hozzanak szégyent a fejére. Nem szokott beleszólni a munkájukba, hagyja inkább őket a saját útjukat végigjárni. A felső lapon Dániel végzi a homokanimációt, az alsón Áron dolgozik a festékekkel, az ő munkáját még egy kontroll monitor is segíti a pontos reagáláshoz. Úgy gondolják, a festékekkel kombinált animációval a világon egyedülálló produkciót hoztak létre. Hogy egyedülálló-e vagy sem, azt nem tudom, de mindenképp világszínvonalú.
Ezúttal nem egy LCD tévén, hanem a színpad hátlapját képező LED-falon láthatjuk az alkotói folyamatot. A téma a filmvilág, ennek megfelelően ikonikus karakterek, jelenetek állnak össze a homokrajz és a festékek kombinációjából – mindezt persze élőben. Természetesen minden egyes jelenethez az adott film jellegzetes főcímzenéje, vagy fő témája szól. Elsőként E.T. jelenik meg a repülő biciklivel és Holddal a háttérben (imádás), őket követi Joker arca a Christofer Nolan-féle Sötét lovagból, Hans Zimmer zenéjével (taps). A harmadik jelenet már a Gyűrűk Urát idézi, a fő motívum Szauron székhelye, Barad-dur tornya a szemmel, háttérben az Egy Gyűrűvel és Gollammal/Szméagollal, Howard Shore zseniális taktusaival (rajongás). Barad-dur eltűnik, átalakul egy sokkal vidámabb karakterré, a háttérben sok-sok kerek szem: Minyonok (széles mosoly). Az utolsó jelenetet John Williams ugyancsak eltéveszthetetlen zenéje vezeti: Jurassic Park. Elsőre nehéz kitalálni, mivel fogják rajzban felidézni, aztán lassanként kialakul a T-Rex szeme, közelebb hozzák, mint amikor a fejreállt autóba nézett bele, pislog egyet a szem, dínó üvöltés, vége. (rajongás)
Imre és Eszter állva tapsolnak (én is), teljesen megérdemelten. Patrícia értékel először, nem akar ünneprontó lenni, de hiányolta belőle a személyességet és egy idő után megunta. Imre imádta, jól volt felépítve, erőltetés nélkül tudta átadni magát a látványnak. Esztert azonnal elragadta az egész, ez az igazi összművészet: zene, festészet, alkotás. Ha nem lesznek benne a döntőben, akkor hazaviszi őket magával. Márkó örült, hogy a válogatóhoz képest a mostani sokkal gyorsabb és lendületesebb volt, az előzőnél néha beleragadtak egy-egy képbe. Én rövidebben írnám le, ugyanúgy, ahogy a fenti alkalmassági vizsgálaton az EKG: sinus tachycardia.* Szavazási infók.

Twitter

„Traffi a 86-os úton Csornánál! Bocs Balázs, reggel nem tudtam elküldeni.”
Balázsi köszöni szépen, és egyben ajánlja a Morning Show c. reggeli műsorát
„Bazsi, ha így folytatod, jövőre minden műsort én kapok meg! Juhuuu, köszi :)))))” – Istenes Bence
Balázs üzeni Bencének, hogy csak akkor lesz esélye, ha Balázst elüti a 6-os villamos, vagy 30-40 évet kell várni, oszt’ kiöregszik.

08_ld.jpg

Likó and Dave

Úgy tűnik, a Szelfie c. sorozat annyira megtetszett a táncos párosnak, hogy annak szellemében forgatták le bemutatkozó kisfilmjüket, sok bénázással, jelenetek újrakezdésével. Így, hogy bekerültek az élő show-ba, szeretnék, ha jobban megismernénk őket. Bemutatják civil világukat lakhellyel, reggeli ébredéssel, fogmosással, egy gyönyörű objektumban való gyakorlással, hibákkal. A versennyel szeretnék megalapozni a jövőjüket. Aranyosak, minden kis veszekedésükkel együtt.
Szerencsére nem Toy Story kettővel folytatják, de az előadásuk hasonló: ugyanúgy egy vetített háttér előtt táncolják el a történetüket, a mögöttük a LED-falon és a színpad közepén lévő kockákon megjelenő – fantasy jellegű – animációhoz igazodva. A zenét a California Dreamin’ adja, Sia előadásában a San Andreas OST-ből. A történet működik, köszönhetően a kettejük között működő kémiának, nagyon együtt vannak, az animáció látványos, a stúdió fényei jól igazodnak az egész produkcióhoz, és természetesen a koreográfiára sem lehet panasz, megvannak az akrobatikus elemek is.
Patrícia lelkesen örvendezik, nagyon-nagyon gratulál mindkettőjüknek. Márkónak az nem tetszett, hogy nem igazán reagáltak a háttérre, voltak ők külön, meg volt a háttér. Eszter és Imre leteremti, utóbbi azzal folytatja, hogy igenis együttműködtek az illusztrációval, nagyon szimpatikusak voltak. Eszter újra azzal fenyegetőzik, hogy ha nem lesznek benne a döntőben, akkor hazaviszi őket. Egyébként meg fantasztikusak, jó a sztori, szerelem pedig mindenkinek kell.

09_fury.jpg

Fűry Lajos – a negatív tüske

Fűry Feri vagyok, 63 éves és Kónyban élek. A zsűri leszavazás elszomorította, no de az arany gomb, attól azt hitte, hogy álmodik, el se akarta hinni, hogy bejutott az elődöntőbe. A továbbjutás után nem volt rest előrántani minden zajkeltőt, amit csak lehetett, hiszen fontos a gyakorlás. A környékbeliek ezt persze nem vették jó néven, így hallgatván az ősi intelemre Fatertől, kiment a pusztába hupákolni. Azaz, egészen pontosan kaszálni és nótázni közben. Hogy ne csak halandzsázzon, ezért a közeli mormonoktól angolul is tanul folyamatosan. „I want to win Hungary’s Got Talent.” Sorry, you’re not going to.
A gyakorlás mit sem ért, ezt be is bizonyítja az AC/DC Thunderstruck c. számának előadásával – vagyis annak meggyalázásával. A dalnak köze nincs az eredetihez, dögös csajdémonok gyűrűjében, a ráaggatott piros-fekete cuccban, fekete cilinder alól óbégat. Némely pillanatban úgy érezni, mintha éppen agyvérzést kapna az ordítástól. Hja, az angol tanulmányok sincs nyoma (értelme?). A bikicsunájos pali anno ment egy nagyot, röhögött pár sort mindenki, aztán szépen eltűnt a süllyesztőben. Nem értem, hogy ez minek kellett. Egy irígylésre méltó azért van benne: 63 évesen én is szeretnék ugyanígy bulizni. A műsor alatt kap 3 piros X-et, egyedül Patrícia hagyja, hogy végig tolja a mókát.
Márkó megnyugtatja, tényleg jól szórakoztak és egy igazi zenebohóc. Patrícia szerint most már igazán boldog ember lehet ezek után, pláne a sok csinos táncoslány között. Eszter igazából nem érti, hogy egyáltalán miért énekel. Imre kevésbé szigorú, örül, hogy nyugdíjas létére elkezdett angolul tanulni, hogy mert belevágni ebbe a műsorba, és hogy eljutott az élő show-ig. Balázs megmondja szépen, így kell Balázs show-t csinálni, nem véletlenül juttatták be. Ferenc is jól érezte magát. Szavazási infók. Nyeremények. Reklámszünet.

10_fiuk.jpg

All In

A felvezető kisfilmjüket a Fűrész ihlette, egy fürdő helyiségben ébrednek, mindegyikük leláncolva. Azon gondolkodnak, mégis hogy kerültek oda, mit keresnek ott, egyébként meg nagyon nem kéne ott lenniük. A válasz egy bevágott snitt képében érkezik az elődöntőről. Telefon csörren, Fűrész magyar szinkronhangja magyarázza el nekik, hogy csak akkor nyerhetnek, ha csapatként együtt tudnak dolgozni. A próbateremben már ment a dolog, Fűrész meg csak hiszi, hogy game over van.
A sztori a színpadon folytatódik, bőrgatyában, kvázi félpucéron, a színpad tetején álló akármihez láncolva kezdik a koreográfiát a Limp Bizkit Rollin’-jára. Később megszabadulnak a láncaiktól, a zene hip-hop-ra vált, ám a hatásvadászat és a pontatlanság megmarad, az előadásuk nagyjából ugyanolyan, mint a múlt heti Hot Men Dance formációé volt. Minimál akrobata mutatványok, ugri-bugri a zsűri mögött félkaréjon, majd a zsűritagokra aggatott sárga esőkabátok kapucniját szépen rájok segítik. A színpad közepére helyezett lapos vizű medencében még tapicskolnak párat, kihasználják a fröcskölő vízen megcsillanó fényeket, oszt’ ennyi. Hja, meg a szexi nézés a plusz SMS-ekért. A Shygys sem csinálhatta volna szebben, szerencsére ők már letűntek.
Imre, Patrícia állva tapsolnak, ők nyilvánvalóan élvezték a mutatványt. Patríciának a mai este folyamán ez mindent vitt, de tényleg. Minden benne volt, az energia, a férfiasság, a csapatmunka, stb. Eszter is a Hot Men Dance-szel példálózik, azzal a különbséggel, hogy ők nem értek el ilyen hatást, „ez a férfiasság”. Márkó szerint sokkal keményebbek voltak, mint az Underworld c. filmben a fröcsögős vámpírharc. Imre: „Volt Önökben szellem és tudás”. Balázs a sárga esőkabátoknak örvendezik nagyon, Imrét úgy látja, mintha egy eltévedt méhész lenne. Dombi viccesebb: szerinte úgy néznek ki, mint egy meteorológus találkozó résztvevői. A Shygys párhuzam nem véletlen, az ötlet nagyjából tőlük jött, csak ugye egy picit jobbat akartak kihozni belőle a tagok. Majd’ 1 hónapig naponta gyakoroltak, a vizes rész sajnos megnehezítette a dolgukat, de megoldották. Szavazási infók.

Extra produkció

Az extra produkció nem más, mint a Unique zenekar új slágerének az élő(?) bemutatója, DJ Lotfi Begi közreműködésével. Sok extra nincs benne, aki ismeri és szereti a Unique munkásságát, annak tetszeni fog, aki meg nem, annak ezután sem. A hangkeltő eszközök a múlt heti Oláh Gergő-s produkcióval ellentétben mintha be lennének kötve, ám Dr Völgyesi Gabriella énekhangja számomra nagyon sterilnek tűnt egy élő énekhez képest. No, mind1, nekik elhiszem, hogy nem csak haknizni tudnak – különben is, a derék énekesnő jogász, a végén még nyakamba akasztana valami rágalmazásos pert.

11_ai.jpg

Eredményhirdetés

Nem húzom-halasztom, a nézői szavazatok alapján a négy finalista: Talamba, Szupergirls, Nagy Lora Szonja, All In. A szavazós toplista első két helyén a Talamba és a Supergirls végzett, a zsűri döntésére Szonja és az All In várnak. A tánckar Szonja mögé sorakozik fel. Patrícia nehezen kinyögve ugyan, de az All In mellett voksol. Imre sok sikert kíván Szonjának, de ő is az All In-re szavaz. Eszter bővebben magyarázza a szavazatát, ugyanazzal indokolja, amit már Szonja produkciója is mondott: maradjon meg gyermeknek, azaz ő is az All In-t szeretné a döntőben látni. Márkó úgy gondolja, hogy bár már eldőlt, ki megy tovább, elismerésül és gesztusból Szonjára mellé áll. Az All In tagok fair play játékosok: még mielőtt lelépne, a magasba emelik a kislányt.

Balázs szavaival élve: ennyi volt mára a Hungary’s Got Talent.

Képek forrása: rtl.hu

*: Azért köpte ki a gép, mert időre mentem volna, de szokás szerint elpöcsöltem az időt, aztán meglehetősen sietve, gyalog-futva estem be a vizsgálatra. Amúgy semmi komoly, alkalmasnak találtattam. Mindössze a bal szememre romlott valamennyit a látásom. A legutóbbi – ~10 évvel ezelőtti – 1-1 állapothoz képest 0.9-1 lett az eredmény. Tekintve, hogy több mint 20 éve rohadok a monitor előtt, ez azért nem is olyan rossz, mi? :)

 

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitaygeorgina 2015.12.07. 13:20:16

A műsort nem láttam, de így is olyan érzésem van, hogy ez a poszt fényévekkel jobb, mint maga a műsor.
A produkciókat a poszt alapján szoktam visszanézni, maradjunk annyiban, hogy én nem azokat juttattam volna tovább, akik most továbbmentek. Továbbmentek a női testek, a férfi testek, meg a haverok.
süti beállítások módosítása