Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x12 – Vállald fel önmagad!

2015. október 16. 11:00 - Smokey the bear

Ezúttal a portugál tengerparton kezdünk. Fiatalok tábortűz körül ücsörögnek, amikor a vízből a harcos amazon, Sif úrnő tűnik fel, karddal a kezében. A srácok csak egy kicsit húzzák fel a szemöldöküket, nyilván arrafelé ez mindennapos jelenség. Sif feje vérzik, és csak annyit tud kinyögni, hogy „kávát” keresi. A srácok nem értik, de az egyik fiú szívesen felajánlaná a szolgálatait a nőnek, aki ezt egy hatalmas ütéssel honorálja. Az elképedt táborozók érdeklődnek, hogy mégis ki a fene, mire Sif csak annyit válaszol, hogy fogalma sincsen. Itt valami nagy gebasz lehet.

1_sif.jpg

A S.H.I.E.L.D. bázison May és Skye edz. May a földre kerül, de amilyen kemény csaj, azt veti a szemére partnernőjének, hogy nem ad bele apait, anyait. Skye gondban van, mert azt érzi, vissza kell fognia magát, különben még a végén le találja tépni May fejét. May egyelőre nem tudja, hogy ez a lány jelenlegi állapotában valós veszély, és arra biztatja, hogy nem fojtsa magába az indulatait, adja ki magából, de próbálja meg kontrollálni. Önfegyelem, ez a dolog nyitja. Skye tovább problémázna, de Fitz épp jókor lábatlankodik arrafelé. Azt javasolja, menjen inkább pihenni. May beszól neki, hogy nem nyilvános az edzés, de ha szeretné tudni, mi folyik idelent, jöjjön vissza egy óra múlva, mert szívesen megmutatja, miről van szó. Fitz ennyiben hagyja a dolgot, és miután Skye biztosítja felőle, hogy minden okés, inkább elsompolyog.

2_training.jpg

Hunterék az ágyban hemperegnek. Hunter elmeséli, hogy Coulson ajánlatot tett neki, Nem olyat, na. Azt szeretné, ha a férfi maradna a S.H.I.E.L.D. kötelékében, amire Hunter hajlik is, mert egyrészt bírja a melót, másrészt Bobbival is milyen jól megvannak mostanában. Kettejük kapcsolatában mindig is az volt probléma, hogy a nő túl lojális volt a szervezethez, de mivel már egy oldalon állnak, ezért ez nem lehet többé probléma. Azzal egy csókot lehet volt felesége szájára, és magára hagyja. Bobbi meg csak ráncolja a homlokát, láthatóan ő nem ilyen optimista a jövőjüket illetően. Közben Coulson és Mack leltározik. Mack kicsit zokon is veszi a felügyeletet. Coulson biztosítja, hogy nem haragszik rá a múltkori kirohanás miatt, sőt új munkát is ajánl neki: hiába próbál megbújni a garázsban, látszik rajta, hogy egy két lábon járó fenevad, ezért hasznát venné terepen.

3_hunters.jpg

Mindjárt lesz is rá alkalma, ugyanis Sif úrnő miatt Portugáliába kell menniük. A helyi hatóság egy fejes kérésére elszállásolta a lady-t, amíg a S.H.I.E.L.D. megérkezik. Sif semmire sem emlékszik, még régi barátjára Coul fiára (ez még mindig nagyon vicces) sem. Skye a Twitteren talál egy videót, amin az látszik, hogy az asgardi egy tagbaszakadt, kalapácsos embert ütlegel, aki Pete Lattimer, alias Eddie McClintock, egyenesen a 13-as raktárból, hej! A tengerparti verekedés egy pillanatában a fickó a kalapácsával hasba vágja Sifet, eki ettől mozdulatlanná dermed. Na, akkor veszthette el az eszméletét. Az idegen férfi jelenleg egy kórházban nyomul, nitrogén kell neki. Ezt nyomatékosítandó az arca hupikékre színeződik.

4_alien.jpg

A csapat nyomozni kezd utána. A felvételen látszik, hogy azon a helyen, ahol Sif megsebesíti valami kék szmötyi tör elő a testéből, talán vér. Fitz, Mack én Hunter mennek a tengerpartra nyomokat rögzíteni. A lányok (Skye és Bobbi) pedig kikérdezik a helyieket. Simmons új fegyvereket javasol a begyűjtéshez, és elspoilerezi, hogy lesz egy továbbfejlesztett Jegelőjük is hamarosan. Durván veszélyes mennyiségű dendrotoxin van benne, de vad szörnyetegeknek már csak ez jár. Fitz és Skye összenéz, Simmons egy kicsit paranoiás lett mostanában. A parton Coulson és May segíteni próbálnak Sifnek, hogy visszanyerje az emlékezetét. A lady nem sokra emlékszik, de Thor nevének említésére mosolyognia kell, maga sem tudja, miért. May arcán egy hatalmas vigyor terül el, ő igen. A fiúk közben meglelik a kék anyagot az egyik oszlopon. Bármi is az, tuti nem vér. Elküldik Simmonsnak elemzésre.

5_thor.jpg

A strandon Coulson talál egy lufiárus bácsit, aki elpanaszolja, hogy Sif tönkretette a standját, meg azt is, hogy nála is járt az idegen, és lenyúlta a héliumot a palackokból. Simmons végzett az elemzéssel, valóban nem vér volt, hanem folyékony nitrogén. Rájönnek, hogy a nitrogén a légzéshez kellhet a fickónak, és az ütéstől megsérülhetett a nála lévő nitrogéntartály, annak a megjavításához rabolt rá a héliumra. Bobbi és Skye a helyi kórházban kérdezősködik, és rábukkannak arra az ápolónőre, aki szembetalálkozott az idegennek. A nő ugyancsak amnéziás lett. Coulson leadja nekik a drótot az idegen nitrogénfogyasztási szokásairól, így viszonylag gyorsan a nyomára is bukkannak a kórházban. Totál kék, de miután megcsapolja a nitrogénes palackot, a bőre átvált emberi színűre. Bobbi nekitámad, de a fickó úgy hajítja át a szobán, hogy csak nyekken. Skye fegyvert fog a férfira, de ekkor ismét beindul a remegés, a pisztoly darabokra esik szét a kezében. Skye pánikol, az idegen pedig meglép.

6_problem.jpg

A Buszon folytatjuk. A kék színből és a nitrogénből a csapat kisakkozza, hogy az idegen egy kree. Ha Sif a nyomában volt, akkor biztos nem jó szándékkal jött. Sifnek rémlik, hogy a káva, vagy egy kree bolygó, vagy a kulcs idegen nyelven. Ez már egy nyom. Sif köszönetet mond Skye-nak, hogy szembeszállt a kree-val, ez nagyon bátor dolog volt. Skye azonban nem büszke magára. Félrehúzódik Fitz-cel és elmeséli neki, mi történt a szobában. A lány már elmondana mindent a főnöknek, mert aggódik a kontroll elvesztése miatt. Fitz nyugalomra inti, csak addig, amíg a vérmintából ki nem derít valamit. Hunter szakítja félbe a csevegésüket, aki véletlenül pont arra jár a fegyvereket ellenőrizni.

7_brave.jpg

Kicsit odébb szintén taktikai megbeszélés folyik, ezúttal Mack és Bobbi között. A nő Huntert is beavatná a kis összeesküvésükbe, a férfi azonban hajthatatlan. A volt férj nem tudhat semmiről, mert túl nagy kockázatot jelent. Ott sem volt, amikor ők ketten belekezdtek a terv végrehajtásába, ha megtudná, lehet, hogy ellenük fordulna. Mack szerint a legjobb az lenne, ha Hunter most elhúzná a csíkot, mert csak így van esély rá, hogy a párocska később már újra együtt legyen. Csak derülne már ki az a titok, nem bírom én már ezt a feszültséget!

8_mack.jpg

May közben rájön, hogy a káva valószínűleg egy Chavez nevű portugál városra utal, aminek hogy hogy nem kulcs a jelentése. Sif bólogat, ez lesz az. Coulsonnak ismerős ez a hely, mégpedig Whitehall aktájából: ott találták meg az obeliszket. Lehet, hogy ez kell a kék lénynek. Skye bejelenti, hogy ezúttal nem csatlakozik a terepre indulókhoz, arra hivatkozik, hogy a hupikék, ámbár cseppet sem törpike jól ellátta a baját. May gyanakodva végigméri a lányt, de végül ráhagyja, maradjon, ha úgy érzi. A kree valóban ott van, ahol sejtik, nála van a vélhetően obeliszkekkel teli láda. Gyorsan be is gyűjtik.

9_captured.jpg

Vissza a Buszra. A kree, becses nevén Vin-Tak nem is tűnik olyan rossz arcnak. A kalapácsáért cserébe segítséget ajánl, sőt megígéri, hogy helyreállítja Sif memóriáját is. Coulson beleegyezik, de előbb még Bobbival bevizsgáltatja az eszközt. A nő nem talál semmit, és az sem segíti, hogy közben Hunter úgy dong körülötte, mint egy szorgos méhecske. A nő elég elutasító vele, és nem csak a munka miatt. Hunter nem olyan sekélyes, mint amilyennek tűnik, ezért levágja, mi a helyzet. Bobbi lassítani akar, Hunter meg becsapva érzi magát, hogy volt asszonykája már megint csak szórakozni akart, de kötődni azt bezzeg nem. Tudomásul veszi, és otthagyja.

10_slow_down.jpg

A Busz visszatér a bázisra. Coulson, May és Sif kihallgatják az idegent, aki egy rettentően gyors mozdulattal kikapja a főnök kezéből a botot/kalapácsot és újfent hasba vágja vele Sifet. A lady emlékezni kezd. Rögtön neki is ugrik a kree-nek, és nem csak verbálisan. Kiderül, hogy Heimdall látta Vin-Tak jövetelét, és mivel az asgardiak nem bíznak a kree-kben, ezért Odin ideküldte Sifet, hogy tartóztassa fel a jövevényt. A bizalom megingásánek oka pedig a kree-k sötét múltjában és az ún. terrigenezisben keresendő. Réges-régen, egy messzi galaxisban….a kree-k háborút vívtak valakivel, és katonára volt szükségük. A kiválasztott egyedek DNS-ét úgy módosították, hogy harcra kész szörnyek legyenek belőlük. Az új énjüket terrigén kristályok segítségével hívták elő, ez van az obeliszkekben. A Földön sikerrel jártak a kísérleteik, meg is építették a víz alatti várost, hogy nyugiban folytathassák a gyártást, ám a politika akkoriban is nagy úr volt, egy békésebb kree frakció ragadta magához a hatalmat, és az átformálásnak véget vetettek. Raina viszont újra aktivált egy obeliszket, ezt észlelték a kree-k, ezért küldték Vin-Takot, hogy gyűjtse össze végre a cuccost, amiből annyi van a földön, ami egy egész hadsereg létrehozásához elegendő. Na, ez ám a para. Simmonsék felnyitják a kree által talált ládát, amiben legalább hat obeliszk elfér, ám egy sincs a helyén. Simmons mást is talál. Skye laboreredményét, amiről Fitz gyorsan azt hazudja neki, hogy csak szimuláció. Ő megússza a lebukást, Skye nyaka körül azonban szorul a hurok. Vin-Tak arra utal, hogy ha a lány Rainával egy időben tartózkodott a szentélyben, akkor talán őt is érhette valami. Skye nem bírja idegekkel, a bázist rengés rázza meg. May kapcsol elsőként, hogy Skye a hunyó. Sif nekiugrik a lánynak, aki ettől annyira megijed, hogy egy erőlökettel betöri a mögötte levő ablakot. Sif és Vin-Tak vérszagot fog, követelik, hogy adják át nekik Skye-t. Nagyon veszélyes, a saját biztonságuk érdekében inkább Asgradra viszik. Coulson nem hagyja, hogy a lánynak bántódása essék, May és a futva érkező Fitz gondjaira bízza Skye-t, amíg ő feltartja az idegeneket.

11_broken.jpg

Skye és May Ward egykori cellájába menekül. Fitz is rohan valahova, útközben bocsánatkérő pillantást vet Simmonsra. Vin-Tak közben utat tör magának. Az egyik folyosón Bobbiba és Mack-be botlik, akik hamarosan Hunterrel egészülnek ki. A fiúk nem tudják az útját állni, de Bobbi derekasan állja a sarat. Vin-Tak egy falhoz szorítja, közben pedig nem veszi észre a háta mögött megjelenő Fitz-et, aki a továbbfejlesztett Jegelővel kilövi. Bobbi ráveti magát az idegenre, és mellbe vágja a saját kalapácsával. Nocsak, hogy-hogy működik a kezében? Sif is utat nyert magának, és a kardját használva igyekszik Ward cellájába bejutni. Patthelyzet alakul ki, amit végül Skye „old meg”: lenyúlja May pisztolyát, és megsebesíti magát vele. A rengés abbamarad. Sif kicsit elhűl azon, hogy a társai védelmében Skye még erre is képes volt. A végszóra betoppanó Coulson pedig elmagyarázza neki, hogy Skye szeretne „meggyógyulni’, és ha elviszik innen, azzal pont, hogy nem segítenek neki.

Eljött a búcsú ideje. Sif úrnő újra teljes harci díszben feszít. Továbbra is tartja, hogy Skye veszélyes, de ráhagyja Coulsonékra, hogy vigyázzanak rá. Hazaviszi Vin-Takot, aki nem emlékszik az égvilágon semmire. Búcsúzóul még annyit mond a főnöknek, hogy vannak olyan események az univerzumban, amiket nem befolyásolhatunk. Heimdall küldi értük a sugarat, viszlát. Amikor egyedül maradnak, May epésen megjegyzi, hogy Sif nem egy vidám nő, pedig ha ő mondja, akkor aztán tényleg nem az. Megbeszélik, hogy Maynek vannak kétségei a döntésük helyességét illetően. A baba-Skye-t megmentő ügynök mondta egykor, hogy Skye nyomában a halál jár, és ez nem túl jó előjel a jövőre nézve.

15_sif_costume.jpg

Odahaza megy a takarítás, és egymás elszámoltatása. Simmons van a legjobban kiakadva, ami meglehetősen fura azok után, hogy milyen véresszájú volt az elmúlt két részben. Fitz is ezzel védekezik. Csak azért hazudott a lánynak, mert félt, hogy Skye-t bezáratja, és kísérletezni kezd vele. Simmons azzal vág vissza, hogy a barátaival sosem tenne ilyet. Fitz rákontráz, hogy ő is a barátja volt, és mégis magára hagyta a bajban. Erre a többiek is beleszólnak. Hunter és Bobbi szerint joguk lett volna tudniuk Skye állapotáról, Mack azonban ennél is tovább megy, szerinte pont nem Skye-t kell megvédeni, hanem mindenki mást tőle. Ezt persze Skye is hallja. Se szó se beszéd faképnél hagyja őket, és felcuccol a Busz kihallgató szobájába.

16_locked_up.jpg

Utolsó utáni jelenet. Egy újabb elszámoltatás. Ezúttal Hunter olvas be Mack-nek, mert rájött, hogy a támogató csoport csak kamu, és tudja, hogy Bobbi egy pendrive-ot rejteget Coulson elől, szóval igen kíváncsi, mit titkolnak ezek ketten. Mack válasz helyett fojtogatni kezdi Huntert, aki eszméletlenül hanyatlik a busz padlójára. Nabazdmeg, mormolja Mack, és nem tudunk nem egyetérteni vele.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.10.17. 09:39:05

Pete Lattimer, yeah! Jó volt újra látni, kösz a raktáras megemlítést :)

Kapitánylány 2015.10.19. 15:17:51

@Gabba: és még utalást is tesz (ha jól emlékszem), hogy le akar menni a raktárba! :D

Balfars 2015.11.16. 01:26:21

Az nem a fejlesztett jegelő volt amúgy, hanem a Teseratch alapú shield fegyver amivel Coulson kiütötte Lokit az Avanger 1-ben.
süti beállítások módosítása