Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2x05 – Bárány a farkasok között

2015. szeptember 18. 11:00 - Smokey the bear

Újabb burzsuj party. Ez lesz a sorozat védjegye lassan. Ezúttal egy esküvő, ahol sok-sok haditengerész zsúfolódott össze, hogy megünnepeljék Pete nevű cimborájuk házasságkötését. Az uniformisfüggők csendesen közelebb hajolnak a képernyőhöz. Sajnos nem sokáig nézhetik a hófehér egyenruhákat, ugyanis a feltűnően modellalkatú pincérek valamit belecsempésztek az italokba, amitől hirtelen, hát hogy is fogalmazzak szépen, lerohad a kedves vendégek szája. A felszolgáló fiúk természetesen a HYDRA emberei, akik elhajtanak a helyszínről, és közben jelentést tesznek Mr. B-nek az ügyről. A konklúzió: kevés a hulla, dr. Whitehall morci lesz.

1_wedding.jpg

Coulson már most is mérges, csak ő egészen más miatt. Az elporlasztott tengerészek HYDRA-felderítők voltak, ezért lettek célpontok. A hadsereg belső ügyként kezeli a dolgot, nincs sok remény, hogy a S.H.I.E.L.D. a közelébe jusson, hacsak Simmons nem jelentkezik valami új infóval. A főnök ráadásul már fényes nappal is a fura jeleket rója, ezúttal az íróasztalába, amit Skye szóvá is tesz a rögtönzött csapatgyűlésen. Coulson terel, azaz csak terelne, ha az egyre magabiztosabb Skye hagyná. Egy kis feszült szájkarate veszi kezdetét, elhallgatott infók és tekintély témakörben, amiből Coulson kerül ki győztesen. Egyelőre. Skye nyel egy nagyot. Hol van már az előző évad baráti hangneme? Csapat el. May távozóban azért odaszúr egyet a főnöknek: Skye speciális családi viszonyait ismerve, talán nem okos titkolózni előtte.

2_confortable.jpg

Apropó család. Skye-apu egy rosszul megvilágított teremben orvososdit játszik. Egy meglőtt tagot kell összekaparni. Illegálisan, nyilván. Raina érkezik hozzá meglehetősen feldúltan, és könyörög, hogy magával vihesse az obeliszket, különben a másik doki darabokra fogja tépni. Skye-apu nagyot néz, nocsak, Whitehall, hát az egy mészáros, Raina, Raina bajban vagy kisanyám! A nagy szemű csajszi nagyon is tisztában van vele, és azzal próbálja meg rávenni a férfit némi együttműködésre, hogy bedobja egyetlen aduászát, miszerint csak ő képes leszállítani a lányát, Skye-t. A pasas, akit eddig senki sem hívott a nevén, ezért kénytelen voltam kinyomozni magam, elvégre nem hivatkozhatom rá úgy, hogy A született felesége Orsonja, szóval Syke apu, azaz Calvin Zabo erre kis híján kiszorítja belőle a szuszt. Raina hiába nyugtatja le, obeliszket nem kap, mehet isten hírével.

3_zabo.jpg

A pöpec kis jelenet után váltunk a HDYRA laboratóriumába, ahol még a köpenyek is feketék, csak, hogy tudjuk, itt mindenki NAGYON gonosz. Mr. B. suhan be a tudósok közé, és viszi magával Simmons-t és főnökét, mert egy fontos ügyben kell a segítségük. Az obeliszkről, és a rész elején látott támadásról van szó, és az ügy súlyosságát jelzendő, maga a góré, dr. Whitehall tart róla kiselőadást. A beszéde egy kicsit zavaros, előkerül benne a tesseract-tól kezdve minden, még Simmons neve is. A csajsziban a neve hallatán meghűl a vér, az álmoskönyv szerint nem túl jó ómen, ha valakinek a náci tudósember fejből tudja a nevét. Simmons ismét kivágja magát, dr. Whitehall kérdésére arról, hogy ha náluk van az obeliszk, akkor tudnak-e a belőle tömegpusztító fegyvert csinálni, igennel felel, ami láthatóan megelégedéssel tölti el a dokit, és Simmonson kívül mindenki mást is a teremben. De jó is lehet perverz tömeggyilkosokkal együtt dolgozni!

4_meeting.jpg

Jön a menetrendszerű feszültségoldás. Halu-Simmons a hangárban Mack kidolgozott testéről áradozik Fitznek, ami azért vicces, mert Fitz igazából saját magával beszélget ilyenkor, szóval, inkább ő az, aki széles vállú kollégát nézegeti elégedetten. Simmons szerint jó jel, hogy zsenikém belátta, hogy csak képzelődik, és itt az ideje, hogy tovább lépjen ő is. Kapásból Mack-kel? Na, ehhez én nem vagyok elég felvilágosult. Ugorjunk egy kicsit komolyabb témára. Hunter már megint az exéről fecseg Skye-nak, és feltüzeli, a lányt, hogy ha annyira zavarja a főnök viselkedése, akkor derítse ki a titkát! Skye Wardnál érdeklődik. Először az apjáról, ám amikor megtudja, hogy Kölyökképű Rainától szerezte az értesüléseit, simán szemberöhögi, és témát vált. Megmutatja az idegen jeleket Wardnak, aki rögtön be is paráztatja vele a csajt. Elmeséli neki, hogy Garrett azután kezdte el vésni a jeleket, miután beoltották a GH.325-tel, és onnantól nem volt megállás a lejtőn, tök zizzent lett, és akárki rajzolgatja most, annak nem lesz jó vége. Skye-nak most esik le, hogy Coulson mitől ilyen sík ideg mostanában.

A megszerzett infókkal Skye szalad is a főnökhöz, aki egy kicsit még fölényeskedik, de a lány olyan indulattal támad neki, hogy végül beadja a derekát és elkezdenek végre értelmesen beszélni egymással. A lényeg, hogy három ember kapott a szérumból: ebből egy megőrült, a másik jó úton halad efelé, és a harmadiknak, úgy néz ki, semmi baja nem lett tőle. Na, ez a különleges harmadik Skye, és az egyetlen észszerű (MHSZ 12. kiadás, mert csak) magyarázat arra, hogy a szervezete nem reagált negatívan az idegen anyagra az, hogy maga is idegen, vagy legalábbis egy része. Most Skye-on a sor, hogy kiakadjon, de csak egy pillanatra, mert Raina remek időzítéssel pont most csörgeti meg a főnököt (a gyorshívójában benne van Coulson száma, vagy mi?). A virágos ruhás csajszi ugyanis az előbb figyelte ki Simmonst, aki suttyomban jelentést tett HYDRA obeliszkkel kapcsolatos terveiről. És még csak most tartunk az epizód felénél.

7_alien.jpg

Szegény Simmons, ma igencsak felszállt a szopórollerre. Mr. B. meg egy idegesítő nő érkezik a laborba, valahonnan megneszelték, hogy tégla van közöttük, mindent át fognak kutatni. A nő (Bobbi Morse) kiszúrja magának Simmons-t: egész életében a S.H.I.E.L.D-nek dolgozott, semmi kötődés sem látszik a HYDRÁ-hoz, talán még mindig a másik oldalnak kémkedik? Simmons szorul, mert tudja, hogy a bizonyítékul szolgáló cucc, ott lapul a fiókjában. Azaz csak lapult, mert hirtelen a főnökénél, Turgeonnál találják meg a high-tech kommunikátort. A fickót viszik is menten, valószínűleg kár volt a nevét kinyomoznom erre a kis időre. Ha ez nem volna elég, Morse a női mosdóba is utána megy Simmons-nak, csak a miheztartás végett. Látszik, hogy nagyjából vágja, mi a helyzet, csak egyelőre bizonyítékai nem nagyon vannak, szóval Simmons nem érezheti magát biztonságban. Ha valaki még nem tudná, akkor most mondom, hogy a női WC veszélyes hely, nyilván ezért járnak oda a nők csoportosan.

8_bobbi.jpg

Coulson-Raina randi egy étteremben. Mindketten hozzák a formájukat: Raina flörtöl, és nagy szemeket meresztget, Coulson meg célratörően kérdezget. Raina egy kicsit kerülgeti a forró kását (az obeliszknek nagy az ereje, de ez még nem jelenti, hogy veszélyes is), majd a lényegre tér, és mutat egy leleplező fotót Simmons-ról. Üzletet ajánl: vagy magával viheti Skye-t most azonnal, vagy elküldi a képet a HYDRA összes dolgozójának. Coulsonnak 2 perce van dönteni, óra indul. Hoppá. Raina elmondja, hogy apuhoz vinné Skye-t, és próbál Coulson atyai érzéseire apellálni, na meg arra is, hogy ha nem engedi a lányt, akkor bizony Simmons-nak meszeltek. Skye persze hallja a beszélgetésüket és tiszta ideg. Már csak 19 másodperc van hátra, amikor Coulson visszaadja a telefont Rainának: NINCS üzlet! Raina szeme, ha ez ugyan emberileg lehetséges, még nagyobbra tágul. Skye rohanna be az étterembe, hiszen nem hagyhatja, hogy Simmons lelepleződjön. May avatkozik közbe, visszafogja, bízzon Coulsonban. Csak hát a főnök idegen jelekkel szórakozik, talán már nem olyan jó az ítélőképessége- vág vissza Skye. Az idő letelik, a leleplező kép átmegy a HYDRÁ-nak, Simmons lebukott, Mr. B. már küldi is rá a katonákat. Ez a rész állati jó eddig!

9_fix.jpg

A folytatás még pazarabb. Simmons menekülőre fogja a dolgot. A folyosón Morse-ba és fegyveres kíséretébe botlik. Itt a vég, azaz mégsem, mert a baromi ellenszenves HYDRÁ-s csaj, igazából szintén Coulson beépített ügynöke, legyakja a katonákat, és segít a szökésben. Erről Raina mit sem tud, csak ámuldozik a történéseken. Pedig alig két perce még úgy tűnt ő irányít. Most könyörgőre fogja. Vagy adják oda neki Skye-t, hogy leszállíthassa Zabonak, vagy védjék meg, különben Whitehall megöli. Mindkét férfitól retteg, de most leginkább az utóbbitól. Coulson most már nyeregben van, a váratlanul melléjük telepedő Hunterrel egy nyomkövetőt lövet Raina lábába, és most ő ajánl egyezséget. Rainának így is, úgy is jelenése van dr. Whitehall-nál, de hogy a randija végén a S.H.I.E.L.D. segítségével életben marad-e, az csak attól függ, jól együtt tudnak-e működni. Kezdetnek mondjuk, árulja el, hol van Skye apja.

Simmons és Morse menekül. Fel kell jutniuk a tetőre, mert ott várja őket a felmentő csapat. Nagy lövöldözés közepette kis is jutnak, de a tetőn nincs senki. Morse biztos a dolgában, és magával rántja Simmonst a nagy semmibe. Nyugi, nem halnak szörnyet, mert az álcázott quinjet már ott várt rájuk készenlétben, és természetesen pont ráugranak a tetejére. A fedélzeten Trip üdvözli őket. Simmons álcája nem tartott sokáig, de legalább eredményes volt. A mosóban elhangzottak alapján Morse sejtette, hogy fontos dolgok lehetnek Simmons gépének merevlemezén, ezért búcsúzóul azt is magával hozta.

12_jump.jpg

Raina elárulta apu címét, de Coulson addig tervezgeti az odajutást, hogy közben szem elől téveszti Skye-t, aki persze a többieket meg sem várva maga fedezi fel a helyet. Zabo már nincs ott, csak egy kis képet hagyott ott magáról, meg egy pár rejtett kamerát, amin keresztül végre megpillantja a lányát. Coulson érkezik, és mivel látja, hogy Skye mennyire zaklatott, egy kicsit visszavesz a robot-énjéből, és megöleli a lányt. Erre betoppan a masszív cefreszagot árasztó Hunter is, de a csoportos ölelés elmarad, és nem csak azért, mert a többiek nem akarnak a leheletétől alkoholmérgezést kapni, hanem mert May közben felfedezte, hogy apu elég brutális módon végzett a rész elején látott illegális ügyfelekkel. A csapat közösen megállapítja, hogy apu egy állat, amitől az említett nem kicsit ZaboS lesz (hehe).

13_hug.jpg

A meglehetősen sűrű nap után mindenki hazatér a bázisra. Simmons odáig van az új kolléganőért, Bobbiért, aki mellesleg Barbara, igen AZ a Barbara, Hunter exneje. Na, már csak ez hiányzott! Bár ez legalább megmagyarázza, miért bízott meg Coulson Hunterben a kezdetektől fogva: asszonypajtás beajánlotta a főnöknél. Simmons kicsit lemarad a többiektől, és benéz Fitz-hez. Nagy találkozás az övék, ezúttal valódi 3D-ben. Na, akkor ennyit a tovább lépésről. Skye és Coulson is elvonul, és megbeszélik, hogy innentől kezdve nem lesznek titkok kettejük között, Skye pedig mindent megtesz, hogy megállítsák az apját. Coulson a megállapodás értelmében meg is mutatja, mit rajzolt a falra a minap. Skye-nek leesik az álla, és kit tudja honnan, de rájön, hogy a rajz egy térkép.

Ez a rész a nagy találkozásoké. A HYDRA bázist kiürítik, Mr. B. és Whitehall épp ezt beszélik meg, amikor váratlanul Zabo jelenik meg az irodában, eltesz láb alól pár őrt, csak a miheztartás végett. Ő is üzletelni jött. Elhozta az obeliszket, amit az idegenek Jövendőmondónak neveznek, és ha a doki jó fiú lesz, akkor megtanítja neki, hogy élje túl a használatát. Cserébe csak annyit kér, hogy segítsen megszabadulni egy közös ellenségüktől, Coulsontól. Na, kérem, hát így kell egy remek részt szépen lezárni.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.09.20. 11:09:40

Pazar lett a hv, köszi! Pörgős, vicces, mint maga az epizód.

A női WC tényleg veszélyes hely, én be sem merem tenni oda a lábam :)
süti beállítások módosítása