Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok és hazugságok 1x10 - A hazugság (ÉVADZÁRÓ)

2015. május 05. 15:00 - Hoppancs

Ben kétségbeesetten abbyzik az eszelős mosolyú Jess arcába, de a nő csak nem hajlandó ajtót nyitni. A Crawford-szülők már felváltva rémüldöznek, amikor Cornell telefonál, hogy hamarosan ott lesznek a rendőrök kakaóval és takarókkal. Mellesleg megkérdezi Bentől, hogy megerőszakolta-e Jesst. A férfi még egy nemet sem tud kinyögni a sokktól, amikor pedig befutnak a zsaruk, valamiért úgy gondolja, jó ötlet a hátsó ajtót betörve átrohanni Jesshez, hogy ott tartóztathassák le. A művelet alatt a kattant szerető elsírja, hogy Ben most is erőszak céljából rontott rá, és jaj, de nagyon fél. Az apró mosolyt villantó "áldozat" és az Abby után kiabáló Ben láttán Cornell arcán a morcosság egyéb érzelmekkel kevert árnyalatai vonulnak át, majd Jess fürdőjében megtekinti a véres vízben ázó kék dzsekit. Az őrsön közli Bennel, hogy Abby csak sétált egyet titokban, és már megvan. Ben tovább bizonygatja, hogy nem bántotta Jesst, aki bolond, és valószínűleg két kölkét is kivégezte, de mielőtt belelendülne, Cornell megnyugtatja, hogy mindent tud, beleértve azt is, hogy nem ő ölte meg Tommyt.

bscap0000_15.jpg

A nyomorult már éppen elgondolkodna, hogy a fülével van-e gond, vagy esetleg hallucinál, amikor a nyomozó határozottan hazazavarja. Abby bűnbánóan telefonál, majd átadja a készüléket anyjának, aki csodálkozva hallja, hogy valószínűleg Jess a gyilkos, mert övé a dzseki, plusz erősen háborodott. Dave és Ben sörkísérettel örömködik, mert előbbi becsajozott, utóbbi meg szabad ember, de sejthető, hogy nem lesz hosszú a vidámság, mert még hátravan félóra az epizódból. Cornell szigorúan figyelmezteti Jesst a hamis vád következményeire, majd miután hallgatólagosan megegyeztek, hogy szépen elfelejtik az erőszakolós mesét, a rendőrnő a lényegre tér: Tommyt az anyja dzsekijében ölték meg, és valaki Jessre akarja kenni a bűntettet.

bscap0000_2_8.jpg

A Crawford-família idilli reggelre ébred, a lányok Ben nyakába ugranak, Christy pedig megengedi, hogy együtt töltsék a Szilvesztert. Azért a válási papírokat aláírják, mielőtt még egy kismadár rágyújtana valamelyik népszerű Disney-slágerre. Cornell viszont nem pihen, továbbra is üldözi a nőnemű elkövetőt, akinek személyében ő már biztos, de az ügyész sajnos lehűti: az eddig kiderítettek alapján semmi esélye. Kéne mondjuk egy gyilkos fegyver, vagy esetleg a bizonyítékok királynője, a beismerő vallomás. A hatóság helyett azonban Ben leli meg Abby véres cipőjét, ami mellett valahogy nem tud szó nélkül elmenni. A szembesítés hatására a kislány elővezet egy kínos flashbacket, amelyben elcsalta Tommyt az erdőbe, hogy „megszöktesse” hátha akkor visszajön Scott, és helyreáll a rend. Sajna a gyerek közben meggondolta magát, és mégsem akart a folyóhoz menni, majd menekülés közben véletlenül fejbevágódott az elemlámpával. Abby szólni akart, hogy hát izé, van egy kis gond, de az apja elment futni, úgyhogy inkább nem erőltette a témát. Nem egészen világos, hogy hová rejtette volna az öcsit, de Crawfordék most túlságosan el vannak foglalva a szívrohammal és az agyvérzéssel ahhoz, hogy ezt feszegessék. 

bscap0000_3_9.jpg

Natalie a rendőrséget hívná, mert van egy olyan fura téveszméje, hogy ez rájuk is tartozik, de Ben a cipőégetést és a család elbújtatását véli ideális megoldásnak. Majd ő mindent elrendez, no para.  Nat nem hajlandó asszisztálni, de hiába győzködi apját, hogy nem ő tehet Abby cselekményéről, Ben mindenképpen magára akarja vállalni a felelősséget. A zokogó lányt leadják Michaelnél, majd Dave a rendőrségre fuvarozza barátját, ahol utóbbi közli az elképedt Cornellel, hogy bizony ő oltotta ki Tommy életét. Cornell nem ilyen királynőt akart. Előkerül Garner, de már mehet is, amerre lát, mert Ben kiadja az útját. Majd védi ő magát, hogy tutira a maximális büntetést kapja.

bscap0000_4_9.jpg

Cornell, aki számos részen keresztül annyira vágyott Ben beismerésére, most igen kelletlenül foglal helyet a rideg gonosztevőt gyengén alakító férfival szemben, hogy meghallgassa, miért is volt hazugság minden, amit addig mondott. A képtelenségeket („kinyírtam a gyereket, nehogy Christy rájöjjön, hogy az enyém”) robotszerűen daráló szerencsétlent finoman igyekszik kizökkenteni azzal a  – balesetet kizáró  - ténnyel, hogy Tommy buksiján bizony rendesen megtáncoltatták azt a lámpát. Az empatikus ügyész viszont nem érti, mit kell annyit vacakolni, elvégre ritka kincs az igazságszolgáltatásban, hogy valaki önként bevonul a böribe huszonöt évre. Ráadásul ártatlanul, wow, mekkora királyság! Bár a vérnyomelemzés szerint a tettes nem volt magasabb 150 centinél, ezt felesleges bolygatni, majd azt mondják, hogy mészárlás közben rájött Benre a lumbágó. Cornell hiába magyarázza, hogy a kabátot is Abby hagyta Jessnél, gyanúba keverés céljából, miden hiába. 

bscap0000_5_6.jpg

A zárkájába rezignáltan ballagó családapát Cornell izgalmas információkkal bombázza a pszichopata Abbyről, aki már régóta tervezte Tom likvidálását, mert zavarta, hogy Ben mindig fiút akart, és félig-meddig meg is kapta. A zsaru ráadásul a vurstliban azt is észrevette, hogy a kiscsaj Ben és Jess meghitt nevetgélését látva direkt vágta földhöz a telefonját, mert akkor is tombolt benne a düh. Megérti, hogy nem könnyű lecsukatni a saját porontyot - ő már csak tudja, miről beszél -  de itt most nagy a tét: amennyiben Abby szabadlábon marad, a sikeres sorozatgyilkos-karrier sem zárható ki. Ben mindezek hallatán sem tágít, ő megy a hűvösre, és kész. Cornell pityeregve dühöngéssel, majd kocsmázással dolgozza fel a kudarcot, és a volt férjének bizonygatja, hogy úgyis le fogja ültetni a kislányt. Ben rabruhába öltözik, Dave kajával vigasztalja Natalie-t, Christy pedig Abbyvel kocsikázik az éjszakában. Utóbbi kijelenti, hogy nem lett volna ennyi gubanc, ha sikerül levinnie Tomot a folyóhoz. Mármint, hogy megfojtsa. Ezt ugyan nem mondja ki, de Christy veszi az adást, és valószínűleg olyanok járnak a fejében, mint Lois Griffinnek, amikor szembesült Stewie fegyverarzenáljával. Abszolút happy end.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása