Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x20 – Nothing Personal

2014. december 12. 11:00 - Smokey the bear

Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Maria Hill épp most szabadult el egy szenátusi meghallgatásról, és már a töke tele van a sok kérdezősködéssel. Ráadásul az összes hárombetűs ügynökség ráállította a bénán álcázott megfigyelőit. Ezt Vasemberné, született Pepper Potts barátnőjének panaszolja, de amikor észreveszi, hogy a követőit valaki egy szálig elintézte, leteszi a telefont, és egy sikátor felé veszi az irányt. Itt Maybe fut bele, aki a T.A.H.I.T.I. projektről szeretne több infót megtudni a nőtől, főként azt, ki volt a felelőse. Attól tart, hogy az áruló Pierce szenátor, és rajta keresztül a HYDRA. Ha ez így van, akkor Coulson nagy szarban van. Hill csak annyit tud, hogy Fury eltemette az infókat, mikor úgy döntött nem temeti el Coulsont. Hát, ööö, izé, köszi, így már minden egyértelmű- méltatlankodik May. Fecsegésre azonban nincs idő, megérkezik a különleges haderő, és őrizetbe veszik Hill-t. May felszívódik.

1_hill.jpg

A Bázison a csapat próbálja megfejteni, mi történhetett, amíg távol voltak. A biztonsági kamerák képei törölve, csak a Busz mozgásérzékelős rendszere rögzített annyit, hogy May magányosan távozik, majd Ward és Skye kéz a kézben be- és felszáll. May esete rejtélyes, de arra Coulson tudja a megoldást. A nő azért ment el, mert ő azt mondta neki. Kimerültség és idegesség ellen mindig jól jön egy kis kaja, ezért Fitz-Simmons elindul a konyhára. Útközben mindketten nem várt felfedezést tesznek. Simmons a raktárban meglátja a vért, és Koenig holttestét, Fitz pedig a mosdó mellett elsétálva megtalálja Skye rejtett üzenetét: Ward a HYDRA tagja!

2_ward_is_hydra.jpg

Emlegetett szamarak közben a Buszon ténykednek. Ward a SHIELD logót tünteti el az egyik autóról, míg Skye úgy tesz, mintha dekódolna. Egy alkalmas pillanatban meglóg, hogy megkaparintsa a műholdas telót, de Ward résen van, egyébként is ő azt már magához vette, épp az imént beszélt Coulsonnal. Átöleli a lányt, elveszi tőle az övébe rejtett stukkert, és biztosítja róla, hogy amíg nem végeznek, végig rajta fogja tartani a szemét. Jaj, de jó! Skye-tól két szemforgatás között azt is megtudjuk, hogy abba a kávézóba tartanak, ahol annak idején Mike Petersonnal találkozott. Nyilvános hely, sok emberrel és kijárattal. Ott biztonságban érzi magát. Hm, ügyes.

3_ward_and_skye.jpg

Vissza a bázisra. Fitz agya ledobta az ékszíjat, és miközben Simmons Koenig földi maradványait vizsgálja, magából kikelve ordít; az nem lehet, hogy annyi szív…ja, bocs, ez máshonnan van. A diagnózis halál, Ward keze által. Fitz, ha ez lehetséges, még jobban kiborul. Coulson csitítja, szedd már össze magad ember! Skye kéz a kézben távozott a fickóval, akiről tudja, hogy gyilkos, csak azért, hogy leleplezze, szóval ne nyígjál itten, hanem menjél, és állítsad helyre a kommunikációt, de kurvahirtelen! A srác magában folytatja a dühöngést, de legalább elindul dolgozni. Hamarosan helyreáll a rend, köszönhetően a „barkácsninja” Fitznek. Trip nevezte el így. A specialista érdeklődik, Coulson hogy bírja ezt idegekkel? A Főnök megnyugtatja, hogy később, ha lesz rá ideje, ő is kurvára ki fog akadni. (Már várjuk!) Ha már így elbeszélgetnek, felgöngyölítik a szálakat, és Coulson rájön, hogy Ward-nak a merevlemez kell. Ám alighogy befut az infó arról, hogy a Busz Los Angelesben van, aktiválódik a riasztórendszer.

A bázisra katonák törnek be. Talbot ezredes serege. Hurrá! Simán bejutnak, nyilván egy belsős ember segíti őket. És tényleg, Maria Hill az! WTF? Talbot kihallgatja a csapatot, és közben almával tömi a fejét. Na, ezt a klisét sem láttuk már vagy ötmillió-kétszáztízezerszer! A csapat javára legyen írva, hogy nem szarják össze magukat az ezredes fenyegetőzésére. Közben Hill és Coulson megvívja a saját csörtéjét egy másik szobában. KETTESBEN, mert nyilván ilyenkor az a legjobb, ha a két fő konspirátort egyedül hagyjuk, hogy egyeztethessék a stratégiát! Hill szerint ő az Isten ajándéka, mert elhozta a megalkuvás lehetőségét Coulson és csapata számára: adja át a helyet Talbotnak, mondjon neki néhány titkosnak tűnő, de jelentéktelen infót, és már szabad is. A csapat többi tagját azért még ki fogják hallgatni, de hát az élet nem habos torta. A Főnök agyát erre végleg elönti a szar: még mindig a titkokat védik, hát maradt még valami? Talán TAHITI? Tetszettek volna velem őszinték lenni, és úgy védtem volna a szaros kis titkaikat, mint egyszeri kereszténydemokrata a szabad vasárnapot! Különben meg Ward egy aljas, gyilkos és mellesleg áruló, akit már simán kézre kerítettek volna, ha nem töri rájuk az ajtót Hill és az ő kis játékkatonái. Maria ledöbben, és kicsit átértékeli a helyzetet. Amikor Talbot visszatér a szobába, az öltönyét akkurátusan meglazító Coulsonnal együtt harcképtelenné teszik. Irány Log Angeles!

Wardék megérkeznek az étteremhez, és kiderül, hogy nem lesz egy sétagalopp a lemez feltörése. Skye szerint egy óráig fog tartani saccperkábé. Ward ideges. Beülnek a kajáldába. Skye is elég feszült, egyszerre kell üzenetet küldenie a csapatnak, és elhitetnie Ward-dal, hogy együttműködik. Kölyökképű gyanút fog, de a lány szerencsére egy kis „a fél világ köröz bennünket, hát hogy a picsába’ ne lennék ideges” dumával leszereli. Egyelőre. Ward rosszul viseli az egyre hosszabbra nyúló várakozást, és az étteremben egyre csak gyülekező zsarukat. Skye magához ragadja az irányítást, és rákérdez Ward fedett akcióira. Ward kamuzik valami varsói beépülős melóról, ezért a lány Garett-re és az ő árulására tereli a szót. Előbb csak kétértelműen fogalmaz, majd végül nyíltan szembesíti Wardot azzal, hogy mindent tud, és egy aljas szemétládának tartja, és mellesleg felnyomta a rendőrségen. A zsaruk kiterelik a többi vendéget, és elfogják a párost. Ward nem adja könnyen magát, és amíg a rendőrökkel harcol, Skye megpattan. Sajnos nem jut messzire, mert régen látott Deathlok barátunk az útját állja.

8_report.jpg

A Buszra viszik, ahol a két rosszarc egymásnak esik. Deathlokot Garrett küldte Ward nyakára, és lám, milyen jól tette! Ward fogadkozik, hogy nem kell neki segítség, szóra tudja bírni a lányt. Öt percet kap. Amint egyedül maradnak, Skye a torkának ugrik, és üti-vágja, ahol éri. Ward vagy fél méterrel magasabb nála, úgyhogy ez elég egyenlőtlen küzdelem. Kölyökképű a lépcsőkorláthoz bilincseli a lányt, majd jön a nagy kibeszélő show. Skye beolvas neki, mekkora geciség elárulni a saját csapatát, a szemébe hazudni, rohadt kis hitlerjugend! Ward kikéri magának a nácizást, ő csak egy kém, azt teszi, amire megbízták. Mert aztán neki olyan kibaszottul nehéz élete volt gyerekkorában, mit tudhat erről, és az indokairól Skye? Egyébként meg ne aggódjon, az érzelmei iránta azért természetesen valódiak. Skye erre majdnem elhányja magát.

9_ha.jpg

Mivel a vallatás láthatóan kudarcba fulladt, jön Deathlok, hogy kicsit meggyorsítsa az eseményeket. Skye Mike apai érzéseire és a még mindig benne rejtőző jóságra apellál, tudja, hogy nem fogja bántani. Őt nem is: Deathlok rárak Wardra egy is kütyüt, ami szívrohamot idéz elő a férfinál. Skye kezében az élete: ha megadja a koordinátákat, Deathlok leállítja a gépet. Skye hezitál, de nem hagyja meghalni. Nem a szélesség és a hosszúság számít, hanem a magasság, csak tízezer láb magasságban lehet dekódolni a lemezt. Deathlok az infó birtokában leállítja a kütyüt, Skye pedig mehet dekódolni. Ward a pilótafülkében. A felszállást az észrevétlenül elébük került (ugyan már!) másik gép hátráltatja. Maria Hill és Triplett van a fedélzeten. Az ügynöknő Ward józan eszére próbál hatni, de nem megy vele semmire. Ward még mindig Garrett-imádó üzemmódban van, azzal otthagyja Hilléket. A nagy szájtépés azonban csak elterelés volt, közben pókember-Coulson fellopódzott a Buszra.

A Főnök simán bejut a kihallgatóba, felnyalábolja Skye-t, majd amikor meglátja őket Deathlok, jobb híján futásnak erednek. A raktérben bepattannak Lolába, és repülve távoznak. Deathlok még utánuk lő, a miheztartás végett, de a szökést már nem tudja megakadályozni, a páros viszontagságos út után, végül ép bőrrel földet ér. Ward utánuk menne, de Deathlok szerint most a feladatra kell koncentrálniuk. Megvan a lemez, irány Kuba. Ward morog, de nincs mit tenni, a parancs az parancs. Coulson és foghíjas csapata kissé lejjebb adta az igényeket, és most egy motelben húzzák meg magukat. A Főnök már sorolja is Hill-nak, hogy milyen felszerelésre van szükségük, de a nő kiábrándítja: nincs már erősítés, nincs már SHIELD sem, ez már nem egy küldetés, csak személyes ügy, fejezze be, aztán kezdjen valamit az életével! Coulson csügged, mégis mitévő legyen, menjen el ő is Tony Starknak dolgozni, aki még mindig azt hiszi róla, hogy halott? Ez nem igazán opció. Hill lelép. Fitz-Simmons a medence partján beszélget. A fiú még mindig Wardot mentegeti. Simmons legalább realista, szerinte Kölyökképű egyszerűen gonosz, csak az aggasztja, hogy azt hitte, észreveszi az ilyesmit. Jemma Fitz kérdésre megesküszik, hogy nem a Hydra tagja, és soha nem is lesz. Triplett feszültség levezetésképpen chipset zabál. Skye és Coulson egymás lelkét ápolja. A lány hagyott egy kis ajándékot Wardéknak, beépített a rendszerükbe egy kémprogramot, tudni fogják, merre járnak. Coulson örül, és megfelezi Skye-jal az automatából frissen vásárolt csokiszeletét.

Az utolsó utáni jelenet megint ütősre sikeredett. May Fury szavait követve mélyebbre ásott. Szó szerint. Coulson üres koporsójában megtalálta a T.A.H.I.T.I. projekt titkos zárójelentését. Felkeresi a Főnököt a motelban, és lejátssza neki a videót. A projekt felelőse maga Coulson volt, aki az eredmények láttán épp ebben az üzenetben nyújtja be a lemondását. A kezdeti gyors fizikai felépülést, szellemi leépülés, katatónia, és teljes pszichózis követi. Nem lehet tudni, hogy a szervi különbségek miatt történik mindez, vagy egyszerűen azért, mert az alanyok tudják, hogy honnan a csodaszer. Az eddigi kísérletekben az egyetlen megoldás az volt, ha teljesen törölték a memóriájukat, ám ez sem mindig vezetett eredményre. A módszert jobb, ha nem alkalmazzák senkin, mert túl nagy árat kell fizetni a feltámadásért. Coulson köpni-nyelni nem tud. Érik az a kiakadás!

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.12.12. 11:54:02

Rohadt jó kis rész volt, kár, hogy Skye nem hagyta meghalni Wardot... :S
A végső jelenet pedig nagyon odavert.

enzo23 2014.12.13. 01:21:58

Az egyik legemlékezetesebb és legparább jelenet az volt, amikor Fitz megtalálta az árulás nyomait, az nagyon jól meg lett csinálva, imádom az ilyen lelepleződős emelkedő feszültségű részeket.
"Hm, miért van más napszakra állítva ez az ablak?
Jé, ki van ékelve valamivel...úristen."

"úgy védtem volna a szaros kis titkaikat, mint egyszeri kereszténydemokrata a szabad vasárnapot!" :DDDDD szép!
süti beállítások módosítása