Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok könyvtára II. (The Librarian) - A visszatérés Salamon kincséhez (Return to King Solomon's Mines) 2/2

2014. november 30. 11:00 - Kapitánylány

Flynn feladata megmenteni újra a világot, meg kell találnia a jelkulcs másik részét, amelynek segítségével eljuthatnak Emily-vel Salamon király kincséhez…

Jomo kideríti, hogy hol található a mindent látó szem, Flynn köszöni eddigi segítségét, de most már nem kell tovább kísérni őket, így is sokat tett értük már. A keresett helyre érve már várják őket, Samir a bolt tulajdonosának adja ki magát. A kölcsönös medál bemutatás után Flynn a jelkulcs másik fele után érdeklődik, de a tulajnak sajnos nem mondta el az apja a halála előtt, hogy hol van, de talán a párosunk tud segíteni. Flynn egy bambuszfal mögött megtalálja az egyik rajzát, majd közli a tulajjal, hogy más is van a fal mögött. Emily az ablakon kinézve látja, hogy fegyveresek érkeztek meg az üzlethez, menne szólni a többieknek, de rájön, hogy a tulaj is közülük való, így leüti egy vázával. Flynn közben megszerzi a jelkulcs másik részét, majd a térképet is magához veszi Samir-tól, most már csak meg kell menekülniük. Az üzlet magas teraszáról kiugorva gyorsan elfutnak, végül egy vasútállomáson lyukadnak ki, Jerry bácsiba ütköznek. Jerry elrejti a párosunkat a vonaton, szerencséjük, hogy pont erre járt. Kiderül, hogy Flynn Samir tábornokkal akasztotta össze a bajszát.

01.jpg

Flynn immáron frissen megfürödve, átöltözve érkezik meg Emily fülkéjéhez, aki igen csak kirittyentette magát, Flynn szóhoz sem jut, sietniük kell, mert kihűl a vacsora. Jerry bácsi Flynn-ről ad elő ciki sztorikat, mikor is Emily bocsánatot kér, de már elfáradt, és az alkohol is a fejébe szállt, így távozik. Flynn az apjáról kérdezősködik, Jerry esetleg tudott-e arról, hogy volt-e az apjának valami titkos élete, a férfi nem tud róla, mindenkinek vannak titkai. Jerry érdeklődik, hogy Flynn mibe keveredett, de a Könyvtáros nem válaszol, inkább ő is távozik.

02.jpg

Flynn a szobájába érve Emily-t találja az ágyában, aki már össze is rakta a jelkulcsokat, és a szöveg egy részét is lefordította, az Ótestamentumra utal, illetve Salamon énekére. Ezt már Flynn is tudta, előző este már megfejtette az akkád kódot, és csak azért nem szólt, mert élvezi a lány társaságát. Közösen próbálják a térképet megfejteni, de ekkor a vonat megrázkódik és Emily a férfi karjaiban köt ki. Flynn szerelmes verset kezd el szavalni a lánynak, de Emily beleköt az utolsó sorba, majd vitatkozni kezdenek, Flynn-nek nem tetszik, hogy a nő folyton kijavítja. Emily is méregbe gurul, neki a romantika nem az, hogy lőnek rájuk, hanem a zene és a csokoládé… Flynn visszakérdez, ekkor jön rá, hogy a zene a megfejtés, a térképen kotta van elrejtve, a jelkulcs pedig egy furulya. A Könyvtáros elfújja a nótájukat, a térképen ekkor a Három Boszorkány-hegy jelenik meg. Emily ettől az információtól annyira beindul, hogy leteperi a férfit.

03-1.jpg

03-2.jpg

Judson jelentkezik be a vagon fürdőjében lévő tükörben, örül, hogy meg van a jelkulcs, most már haza is térhet a Könyvtárba. Flynn ellenkezik, ő akkor is elmegy megkeresni a bányákat. Másnap reggel érzékeny búcsút vesznek Jerry-től, aki még próbálkozik, hogy lebeszélje a fiút a kincskeresésről, de Flynn hajthatatlan. A dzsungelben Flynn rájön a nevető sziklák előtt, hogy ő már járt itt, az apja meséin keresztül, Mr. Carson erre készítette fel gyerekkorában, tudta, hogy egyszer eljut ide. Egy több ezer éves fa tövében rátalál Flynn a bejáratra, majd lent vérszívó denevérekkel teli átjárón keresztül eljutnak a barlang bejáratához, csak egy szűk kőhídon kell átmenniük, ami egy lávafolyam felett ível át. Átjutva a hídon egy üres barlangba érnek, sehol egy könyv vagy tömérdek arany, csak egy nagy ülő szobor. Flynn idegességében fel-le rohangál, majd rájön az üzletben talált rajzáról, hogy mit is kell tennie. A medálját a szobor szívéhez illeszti, ezzel kitárul a valódi kincses barlang bejárati ajtaja.

04.jpg

Az arany mellett rábukkannak a Teremtés Könyvére, a Holt-tengeri Tekercsekre, valamint arra, amiért jöttek, Salamon kódexére. Flynn olvasni kezdi, a szavak el kezdtek átivódni a férfi kezébe, Emily zökkenti ki a bódult állapotából. A Könyvtáros szerint lépniük kellene, de az útjukba Samir kerül, szintén a könyvre pályázik. Flynn nem akarja átadni, erre Samir bevonszoltatja Jerry bácsikáját, elkezdi verni az öreget, a Könyvtáros erre már átadja a könyvet. Jerry bácsi megköszöni, de nem azt, hogy nem verik tovább, hanem azt, hogy végre a kezébe került a könyv, ugyanis ő volt az, aki felbérelte Samir tábornokot és embereit. Neki a könyv kellett, és próbálta már Flynn apjából is kiszedni a rejtekhelyét, de Mr. Carson nem osztotta meg vele, ezért le kellett lőnie. Mindig is utálta, mert elvette tőle a szeretett nőt, álomcsaládja volt, miközben neki semmi se jutott, de most a könyv segítségével övé lesz a végtelen hatalom. Elindul abba a terembe, ahol fel kell olvasni a könyvet, de előtte kiadja az utasítást a párosunk megölésére.

05.jpg

Egy halálverembe vetik őket, ahova víz kezd el beömleni, halálra fognak fulladni, próbálnak segítségért kiáltani, eközben Jerry bácsi elkezdi felolvasni a könyvet. A helyzet tovább bonyolódik, a víz mellett most már a verem teteje is közeledik, amiből hegyes dárdák állnak ki. Flynn megpróbálja újra a verem alján lévő rácsot kinyitni, de sokáig marad a víz alatt, elájul az oxigénhiánytól. Egy tengerparton találja magát a sárkányt eregető Judson társaságában, aggódva kérdezi az öregtől, hogy tán halott? Judson szerint, ha nem akar az lenni, akkor nem halott, de meg kell értenie, hogy Flynn öröksége az, hogy megvédje Salamon kincsét, ezt az apjától örökölte. Judson arra kéri, hogy nyissa ki a szemét, Flynn a vízben tér magához, Jomo húzza ki a csapdából őket.

06.jpg

Flynn rájön, hogy a Halott Királyok Kamrájában vannak, itt olvassa fel a könyvet Jerry, hogy a halott lelkek visszatérjenek. A terv visszaszerezni a könyvet a martalócok legyőzésével. A párosunk kicsit vitatkozik a tervről, Jomo ott is hagyja őket, ő rögtön a közepébe vág, leüt pár rossz fiút. Néhány ember kiiktatásával már szabad az út Jerry felé, Flynn el is indul elvenni a könyvet, de közben belenéz a lávarengetegbe, ahol az apjáról lát emlékképeket. Jerry-nek sikerül szellemeket megidéznie, Flynn nincs ettől elragadtatva. Közben Emily Samir tábornokot iktatja ki, a denevéres átjáróban egyszerűen felgyújtja a férfit.

07.jpg

Flynn az utolsó pillanatban üti ki Jerry kezéből a könyvet, majd kardozni kezdenek. A Könyvtáros győz végül, Jerry ekkor megpróbál Flynn-re hatni a hatalommal, de ezzel mellé lőtt, mert őt nem érdekli ez. Jerry ekkor az apa kártyát húzza elő, ezzel a hatalommal akár vissza is tudná hozni őt. Flynn megtörik, el kezdi felolvasni a könyvet, a bódult állapotból ismét Emily zökkenti ki. A Könyvtáros Jerry-re nem hallgatva beledobja a lávába a könyvet, az áruló barát pedig utána ugrik. A könyv megsemmisülése és a szellemek visszatérése elindít egy folyamatot, amelynek során a kamra elkezd összeomlani, majd az egész bánya felrobban, persze előtte sikerül kimenekülniük.

08.jpg

A repülőtéren Flynn rábízza Jomo-ra Salamon kincsének őrzését, és ezzel az amulettet is átadja neki, majd búcsút intenek egymásnak. Ekkor szólítják az utasokat, párosunk el is indul, de kiderül, hogy Emily Tunéziába utazik egy ásatásra, ahol talán Sába királynőjét érintő ereklyék kerültek elő. Érzékeny búcsút vesznek egymástól, majd Flynn elindul a saját gépe felé.

09.jpg

Flynn a Könyvtárba érve leadja a számlákat Charlene részére, aki ki is akad a nászutas szafari út ára miatt, persze anyuhoz eljutott Flynn házasságának a híre. A Könyvtárba érve Flynn Excalibur támadására készül, de csak Judson-ba fut bele, aki az útja felől érdeklődik. A Könyvtáros rossz szájízzel tért haza, elpusztított egy könyvet. Judson bevallja, hogy ismerte Flynn apjának feladatát, de hagynia kellett, hogy a férfi erre magától jöjjön rá. Egyébként is, van egy jó híre, szerzett Flynn-nek eredeti sziú nyílhegyet, az eBay-en vette. Flynn rákérdez a látomására, amikor is a víz alatt volt, Judson persze terel, ő nem tud mások látomásában megjelenni miközben sárkányt ereget. Flynn ekkor közli, hogy ő meg se említette a sárkányeregetést, Judson egy „oh”-val ott is hagyja az ifjú Könyvtárost, aki persze nem hagyja magát, tudni akarja, hogy csinálta ezt az öreg.

A rész végére pedig egy kis képgaléria:

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása