Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x06 - F.Z.Z.T.

2014. szeptember 26. 09:00 - Smokey the bear

Éjszaka az erdőben. Tábortűz. Egy felnőtt férfi, meg egy nagyobbacska cserkészfiú kissrácokat riogat valami ócska rémmesével. Haha, tényleg nagyszerű móka, jó rémálmokat gyerekek! A Cross nevű fickó furcsán kezd el viselkedni, zümmögő hangot hall, majd elindul az erdőbe a hang forrását megkeresni. Alig tűnik el a susnyásban, a haverja mellett egy bögre hirtelen lebegni kezd, majd Cross ordítása hallatszik a közelből. A cserkész a kocsiba tereli a gyerekeket, ám ez nem bizonyul jó döntésnek, mert egy nagy villámlás kíséretében az aksi, a motorháztetőn át kirobban az autóból. Hogy a már így is szörnyű élményt tetézze, vagy csak szimpla idiotizmusból, a cserkész magával viszi a gyerekeket az erdőbe Cross-t megkeresni. Ehhez csak gratulálni tudunk, ott a helye a srácoknak is, tényleg. Megtalálják a csávót, halva, vízszintesen a föld felett lebegve. Az egyik kisfiú üvöltve elszalad. Viszlát, normális gyerekkor!

1_forest.jpg

Busz. Coulson ügynök állapotfelmérésen van. Simmonsnak azt mondja, a fizikoterapeutája kérte, de mi nem hiszünk neki. Az adatok azt mutatják, hogy a főnök rendben van, már csak a vérvizsgálat eredményére várnak. Addig is Simmons véletlenül jól leöregezi a főnökét. Kicsit odébb Ward épp Fitz jó éjt-fegyverét teszteli, de nincs vele megelégedve. Fitz kiakad, és amikor Ward kimegy a laborból, utánozni kezdi, Skye nagy derültségére. A nagy vigasság Fitznek is feltűnik, és kicsit bénán udvarolni kezd a lánynak („ugyan kit izgat a volt pasid?”). Skye nem veszi a lapot, és inkább a két geek nagyon szoros kapcsolatára tereli a szót. Fitz bőszen hárít, izé, az csak barátság. Az említett Simmons meg is érkezik, és mikor meghallja, hogy Ward már megint észt osztott, ő is menten utánozni kezdi. Erre belép Ward, és nem nagyon érti, mi a nagy vigasság oka. Simmons átnyújtja neki a fegyvert, Fitz benne hagyott egy töltényt, azért tűnt nehezebbnek, de most már jó. Ward kipróbálja, és elégedetten távozik. A többiek meg jót röhögnek rajta. A háta mögött, jóhogy.

2_tooheavy.jpg

A vigalomnak vége, a csapat megy a tóparti helyszínre. Nagyon gyanús az eset, de akkor lepődnek csak meg igazán, amikor meglelik a hullát. Simmons közelebb megy, hogy megvizsgálja a fején a fura sebhelyet, de alig ér mellé, a test villan egyet, és leesik a földre. Vissza a Buszra. Skye, hogy jóvátegye az előző részbeli bűneit, mindent előásott az áldozatról, ami lehetséges. Nem jutott eredményre, a fickó tesitanár a helyi iskolában, és önkéntes tűzoltóként is dolgozik. Semmi extra. Coulson elküldi, hogy nyomozzon tovább. Amikor kettesben maradnak Warddal röviden átbeszélik Skye jelenlegi helyzetét. Látszik, hogy igyekszik, de továbbra sem megbízható. May közben kihallgatja a cserkészt. Anyám, ez a nő sokkal félelmetesebb, amikor megpróbál kedves lenni!

A laborban Simmons már hozzá is látott, hogy megvizsgálja az áldozatot. Egyedül, mert Fitz be van rezelve, hiába is tagadja. Annyit sikerül kideríteni, hogy nem villámcsapás végzett a fickóval, hanem valami sokkal nagyobb energiaforrás, ami az agyában robbant. Fitz, ugyan a laboron kívül, de dolgozik, talál egy újabb nagy energialöketet a közelben. A csapat a jel alapján elindul megkeresni a forrást, ám mire a farmra eljutnak, a jel megszűnik. A pajtába belépve csak egy újabb lebegő hullát találnak. Az azonosításakor kiderül, hogy ő is a helyi tűzoltóságon dolgozott. Érdekes egy hely lehet ez, a csapat indul is ellenőrizni. Skye még egy érdekességet kiderít: mindkét tűzoltó ott volt a New York-i csatában, pontosabban utána, a romokat eltakarítani. Nekünk meg mutatják is, ahogy egy fickó egy chitauri sisakot törölget éppen. Tuti, hogy a maszknak köze van a furcsa halálesetekhez.

Tűzoltó laktanya. Coulson kérdezősködik, mire előjön az előbb látott fickó, aki láthatólag, és bevallottan is, elég szarul érzi magát. Közben Simmons a második testet vizsgálva rájön, hogy nem kívülről jött a robbanás, hanem belülről. Alig hogy ezt kimondja, Skye jelentős elektromos aktivitást észlel a tűzoltóság épületében. May körbenéz, és megtalálja a sisakot. A nagyon betegnek tűnő Diaz zümmögő hangot hall, és elmondja, hogy romeltakarítás közben találták, és szuvenír gyanánt elhozták. Cross, a második áldozat és ő. Pár napja rozsdásodni kezdett a cucc, unatkoztak két riasztás között, ezért megtörölgették. Simmonsnak most esik le, hogy valószínűleg az nem rozsda volt, hanem valami idegen vírus. Diaz pedig ekkor fogja fel, hogy a három ember közül, akik kapcsolatba kerültek a tárggyal, ketten már halottak.

8_third.jpg

Coulson kiürítteti az állomást, ő pedig jó mártír módjára bent marad Diazzal beszélgetni. Mindkettejük számára egyértelmű a dolog végkimenetele, ami azért főleg Diaznak elég kemény lehet. Coulson nyugtatni próbálja, ő már volt a túloldalon, ott már minden rendben lesz. Diaz mellett lebegni kezdenek a fémtárgyak, így kiparancsolja Coulsont a szobából. Az ügynök alig hagyja el az épületet, Diaz egy villanás kísértében megboldogul. Testét és a sisakot összecsomagolják, és a Buszra viszik. A chitauri tárgyat a Homokozó nevű titkos létesítménybe kell vinni, ahol már egy Blake nevű ügynök várja. Coulson kicsit maga alatt van, May vigasztalja, többet nem tehettek a tűzoltóért. Simmons jelentkezik a laborból, kiderítette, hogy a vírus rajta volt a sisakon, a dörzsölés hatására aktiválódott, és most emberről emberre is képes terjedni. Ahogy sorolja a részleteket, a háta mögött egy fém alkatrész lebegni kezd. Ajajj, Gemma (hát, a keresztnevét is megtudtuk végre) megfertőződött.

9_gemma.jpg

Nagy a para. Simmons valószínűleg az első áldozattól kapta el a fertőzést, és a tapasztalat alapján már nem sok ideje maradt hátra. Talán két óra. A gond csak az, hogy a Homokozó háromórányi repülőútra van. Gemma közben dolgozik a saját gyógyításán. Fitz összerak neki egy szerkentyűt, ami az antitesteket elektromos töltésként juttatja be a testbe. Az ellenanyagot tesztelik egy patkányon (egéren?), de nem járnak sikerrel. Még egy rágcsálónyi tesztalanyuk maradt. Coulson értesíti Blake ügynököt a fejleményekről. Blake nagyon megértő, ha nem találnak ellenszert, likvidálják a fertőzöttet. Coulson úgy tesz, mintha nem hallotta volna a parancsot. Ward és Skye moralizál a gép másik sarkában. Az ügynöknek az a baja, hogy nem tudja Simmonst megmenteni egy olyan ellenségtől, akit még csak nem is lát. Nincs más megoldás, várnak.

10_rats.jpg

Közben a laborban és azon kívül fokozódik a helyzet. Fitz-Simmons egy apróságon összekap. Egy egyszerű megnevezési különbségből kiinduló vita odáig fajul, hogy Fitz Simmons szemére hányja, hogy ő rángatta bele ebbe az egészbe, jobb lett volna, ha ülnek a seggükön a biztonságos laborjukban. Különben is, Gemma állandóan a nyakán van, az egyetemen, a laborban, mindenhol. Most esik csak le Fitznek mit is mondott, ki sem bírná Simmons nélkül. A csajszi viszont nem tudja megoldani a rejtélyt, ez egy idegen vírus, senki nem élte túl…kivéve a sisak gazdáját! A chitauri valószínűleg immunis volt, Fitz szalad is a sisakért, hogy a belsejéről hámszövetet szedjen le (mert olyan nyilván minden űrlénynek van). Fitz minden félelmét félre téve beveszi magét a laborba. Egy kis keverés-kavarás, és már meg is van az új ellenanyag. Beadják az utolsó patkánynak, de az is feldobja a talpát.

11_please.jpg

Simmons megkéri Coulsont, hogy az apjának mondja el először a halálhírét, mert jobb lenne, ha az anyja tőle hallaná. Coulson megrendül, és még kicsit biztatja a lányt. Simmons elküldi őket, egyedül akar maradni Fitz-cel egy kicsit. No, semmi romantikusra nem kell gondolni, alig lépnek le a többiek, Simmons leüti a srácot, kinyitja a raktér ajtaját, hogy kiugorjon. Fitz magához tér, és látja, hogy az utolsó patkány mégis túlélte. Hiába kiabál a lánynak, az már nem hallja, és ugrik. Fitz utána szalad az ellenszerrel, de Ward megelőzi, és egy ejtőernyőt magára kapva kiugrik Simmons után. Szerencsésen utol is éri, és beadja neki az ellenszert, még mielőtt felrobbanna.

Ahogy visszatérnek, Coulson jól lecseszi őket, igazából szerintem csak a megszokás kedvéért, mert valójában ő is örül, hogy egyben vannak. A főnök elengedi őket. Simmons bevallja megmentőjének, hogy átverte a fegyverrel, nem volt azon semmi változás. Ward persze tudta, és bizonyítékképp ő is utánozni kezdi saját magát. A viccelődésnek Skye vet véget, aki Simmons nyakába veti magát. Már csak Fitz van hátra. A srác azt sajnálja, hogy nem ő ugrott kis Simmonsért. Gemma biztosítja, hogy neki nem ez számít, hanem az, hogy a fiú ott volt vele a laborban. Vissza Coulsonhoz. May érkezik hozzá, akinek bevallja, hogy ő maga kérte az orvosi vizsgálatot. Minden rendben (kicsit több a vérében a vas, de ettől még nem lesz Vasember), pedig ő nem így érzi. Válaszul May leveteti vele az ingét. No, semmi illetlen nem történik, Melinda a főnökét tapogatva csak arra kíván rávilágítani, hogy fizikailag lehet, hogy rendbe jött, de a halál az mégis csak egy trauma, idő kell, amíg kiheveri. Ezt Coelho sem mondhatta volna szebben.

Az utolsó utáni jelentben Blake ügynök lép a fedélzetre, hogy átvegye a sisakot. Nagyon nincs ínyére, hogy Coulson eljátszotta a süketet, és megtagadta a parancsot. Figyelmezteti, hogy ha így folytatja, elveszik tőle a kis játékkatonáit. „Azt szeretném én látni”- mondja Coulson. Blake elképed, ő nem ezt a Coulsont ismerte meg, mire a főnök nagy lazán csak annyit felel, hogy akkor jobban teszi, ha hozzászokik.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.09.26. 09:13:22

Egy egyszerű kis filler rész, kicsit építeni akarták az emberi kapcsolatokat. De az jó, hogy egy-egy apró kis utalással emlékeztetnek rá, hogy ez a nagy filmes Marvel univerzum része.

Gabba 2014.09.26. 10:38:32

Ward kiugrása Simmons után engem a Goldeneye nyitó képsoraira emlékeztetett :)

Is 2014.09.26. 15:36:03

@Gabba: Arra mi a moziban nagy tapsban törtünk ki :)
De igen, elég heroikus volt.

Gabba 2014.09.26. 17:40:31

@Is: taps nálunk is volt!
süti beállítások módosítása