Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Doctor Who (Ki vagy, Doki?) NS02E02 – Tooth and Claw – Foggal-körömmel

2014. május 20. 13:00 - Kapitánylány

Szemet kápráztató vidéken járunk, egy lovas kocsit jó pár csuklyás ember kísér, egy udvarba térnek be, ahol az ott lévő emberektől a házat követelik. A ház lakói nem akarják átadni, ezért a csuhájukat levéve jól elverik őket, majd mindenkit bezárnak az alagsorba. Egy letakart ketrecet visznek be a papok, majd a főpap „Isten bocsássa meg!” felkiáltással leveszi a leplet, a foglyok pedig sikoltozni kezdenek.

01.jpg

A TARDIS-ban vagyunk, a 70-es évekbe készülnek, egy kis zenével hangolódnak rá. A landolás kicsit rázósra sikeredett, kilépve az ajtón fegyveresek veszik őket körül, 100 évvel korábbra sikeredett érkezniük, 1879-be. A Doktor a pszichikus papírja segítségével kimagyarázza magukat, majd kiderül, hogy a katonák Victoria királynőt védelmezik, akire idáig már hatszor támadtak rá. Doki és Rose kísérőként csatlakozik a csapathoz (közben fogadást kötnek, hogy Rose kimondatja a királynővel, hogy „Nem tölt el minket öröm.”). A közeli, nekünk már ismerős udvarhoz mennek megszállni, ahol a házigazdát a főpap tartja sakkban a feleségével. Robert próbálja távozásra bírni a királynőt, de a Victoria nem akar tovább zötykölődni, elbűvölőnek tartja a Torchwood birtokot. A katonák elkezdenek bepakolni, az alagsorból figyelő foglyok aggódva nézik az eseményeket, a ketrecben lévő csuklyás férfi figyelmezteti őket, hogy hallgassanak.

02.jpg

02 - Első próbálkozás.jpgElső próbálkozás

A testőrök biztonságba helyeznek egy ládikát, miközben Robert körbe vezeti vendégeit a házban, a csillagvizsgálóban kötve ki. A beszélgetés hamar egy farkasos legendánál köt ki, a Doktor hallani akarja a sztorit, de a szolgának beöltözött főpap félbeszakítja az eseményeket, ideje lenne a lakosztályába kísérni a királynőt. Victoria helyesel, de nem hagyja annyiban a dolgot, majd a vacsoránál folytatják tovább, hiszen úgy is ma van telihold.

03 - 01 Második próbálkozás.jpgMásodik próbálkozás

03 - 02 Harmadik próbálkozás.jpg Harmadik próbálkozás

A papok valamit kotyvasztanak a konyhában, a katonákat meg is kínálják, akik végül mind ájultan esnek össze, fegyverüket pedig elveszik. Rose új ruhát keres, az egyik szekrényben egy ijedt szobalányt is talál. Flora elmesél mindent, majd elindulnak a Doktort megkeresni, azonban a papok elfogják őket. Az étkezőben újra felmerül a farkasos legenda, közben a ketrecet figyelő foglyok között már ott csücsül Rose is, aki nem érti miért kell félni egy bezárt embertől. Robert felesége, Isobel szerint az nem is ember, majd láthatjuk, hogy a ketreclakó kinyitja a szemét, amely teljesen fekete.

04.jpg

Robert belekezd a történetbe, felkoncolt állatokról és nemzedékenként egy-egy eltűnő fiúgyermekről szól a sztori. Rose beszélgetni kezd a lénnyel, kiderül, hogy még kiskorában elrabolta a Testvériség a gyermeket, majd kivájva a fiú lelkét beköltözött belé. A Doktor minden idegszálával a történetre figyel, vérfarkas rémisztgeti a környék lakóit. Rose felajánlja, hogy hazaviszik a lényt a bolygójára, de az nem érti minek menne el innen, a terv az, hogy beköltözik a királynő testébe egy harapással, és akkor kezdetét veszi a Farkas Birodalma. Ekkor veszi észre a lényünk, hogy Rose tekintetében is ott van a farkas.

05.jpg

Az események felgyorsulnak, a Hold felkelt, a ketreclakó elkezdett átváltozni vérfarkassá, miközben Rose a többiek segítségével próbálja a láncukat kiszakítani a falból. Az étkezőben a Doktornak leesik Robert elmondásából és a főpap imádkozásából, hogy a farkas ott van az udvarban, elrohan Robert-tel együtt megkeresni Rose-t. A királynő és Reynolds kapitány ott marad a főpappal, aki közli, hogy nekik a trón kell, majd leüti a kapitányt. A Doktorék épp akkor érnek oda, amikor a foglyok kiszabadulnak, mindenki menekül ki az ajtón, az Idő Lord csodálva nézi a ketrecéből kiszabaduló farkast, majd ő is jobbnak látja lelépni.

06-1.jpg

06-2.jpg

A férfiak fegyverkeznek, a nők menekülnének, de a kijárati ajtók be vannak zárva, de ha még ki is tudnák nyitni, kint a papok várják őket lőfegyverekkel, nincs hova menekülniük. A farkas közben bejut a házba, de hiába lőnek rá, meg se kottyan neki. A királynő se adja magát könnyen, a táskájából kivesz egy kézi fegyvert és rálő a főpapra. A védők hullnak sorban, a menekülő Robert-ék a lépcsőn futnak össze Victoria-val, aki nem sokkal korábban a titkos ládikát a táskájába dugta. Érdeklődnek, hogy mi van a főpappal, a királynő szemrebbenés nélkül hazudja, hogy Reynolds intézte el. Az ablakon keresztül nem tudnak menekülni, mert a papok rájuk lőnek, ezért az emelet felé veszik az útjukat, a farkassal a nyomukban. Megjelenik a kapitány is, próbálja feltartani a farkast, aki végül végez vele. A kis csapat elbarikádozza magát, a lény végül valamiért nem tör rájuk, elvonul. Robert szabadkozik, ő próbálta elküldeni őket, de a királynő inkább a Doktor folyton változó viselkedésén akad ki.

07.jpg

07 - Negyedik próbálkozás.jpgNegyedik, legalkalmatlanabb próbálkozás

Isobel rájön, hogy a farkas azért nem támadt rájuk, mert fagyöngy volt a közelükben, a papok nyakában is látja a fagyöngy láncokat, kiadja az utasítást, hogy mindet szedjék össze. A Doktor is rájön erre, megnyalja az ajtót, fagyöngy kivonattal van átitatva, biztos a Testvériség idomította be a lényt, hogy féljen ettől. Az Idő Lord szerint a szobában van a fegyver a lény ellen, a könyvekben rejlik a megoldás, olvasni kell. A konyhában a nők fagyöngy kivonatot készítenek, a kis csapat pedig bújja a könyveket. A Doktor az egyikben talál egy történetet egy 1540-ben a völgybe lehullott csillagról, biztosan azon érkezett a lény, és eddig várt a Testvériség.

08.jpg

A királynő ekkor fedi fel a ládika titkát, a Koh-i-Noor gyémánt van nála, amit újrametszeni akart vinni a királyi ékszerészhez. A Doktornak leesik a gyémánt történetét hallgatva, hogy Robert apja és a király biztos készítettek egy csapdát a csapdában, erre a helyzetre készültek mindvégig. A morfondírozást a farkas szakítja félbe, a tetőablakon keresztül bejut a terembe, főhőseink a csillagvizsgáló felé veszik az irányt. Rose-t már majdnem elkapja a farkas, amikor is Isobel megmenti a fagyöngy kivonattal, a lény elmenekül. Kis szerelmes összeborulás után újra szétválik a nép, a nők visszamennek a konyhába, míg a főhőseink a csillagvizsgáló felé.

09-1.jpg

09-2.jpg

A terembe belépve a Doktor észreveszi, hogy a hely nincs fagyönggyel védve, szóval azt akarták, hogy oda bejusson a farkas, kellene pár perc amíg felkészül. Robert önként vállalja a védelmező szerepét, egy karddal próbálja hátráltatni a farkast. Az Idő Lord elkéri a gyémántot, majd Rose segítségével elkezdi beállítani a távcsövet. Robert nem sokáig tudja feltartani a lényt, a farkas könnyűszerrel öli meg, majd betör a vizsgálóba, de a Doktor épp időben indítja a be a gépet, a távcső összeszedi a Hold fényét, majd a gyémánt felerősíti azt, azzal sikerül a farkast csapdába ejtenie, majd megölnie. A királynő a csuklóját dörzsölgeti, a Doktor megnézné, hogy nem fertőződött-e meg, de Victoria határozottan elutasítja, rácsap a férfi kezére.

10.jpg

Másnap reggel a Doktor és Rose a királynő elé térdepel, Victoria Sir Doktor a TARDIS lovagjává üti a férfit, majd Rose is kap egy jól hangzó címet, de legjobban annak örül a lány, hogy a királynő kimondja a bűvös mondatot. A jutalmazás után jön az arcul csapás, a királynő száműzi a birodalomból őket, ahová soha többet nem térhetnek vissza, Victoria kicsit megrémült a főhőseink viselkedésétől, cselekedeteitől.

11.jpg

Rose és a Doktor lovas kocsi taxin érkezik vissza a TARDIS-hoz, a férfi szerint előfordulhat, hogy a királynő vérfarkas lett, de az a kis sejt valószínűleg csak évszázadok múlva érik be, ha tényleg megfertőződött. Rose elkezdi találgatni, hogy a királyi családból ki lehet vérfarkas, így távoznak el ebből a korból.

12.jpg

Az udvarban vagyunk újra, a királynő Isobel-től búcsúzkodik, aki elköltözik innen, nem bír tovább ebben a házban maradni. Victoria ekkor megvilágosodik, megalapítja a Torchwood Intézetet, amely arra lesz hivatott, hogy kivizsgáljon minden különös esetet, illetve ha a Doktor visszatér, akkor várni fogja ez az intézet! Így jött létre a Torchwood!

13.jpg

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.05.20. 17:08:55

Aranyos kis részt volt. Rose-t simán képen töröltem volna nagyjából a második próbálkozás után.

Kapitánylány 2014.05.20. 19:51:11

@Is: aranyos? :-D hát... így is fogalmazhatunk! :-)

Rose kicsit tényleg elvetette a sujkot ezzel a fogadás megnyeréssel...

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.05.20. 20:38:17

Eben a részben a farkas tetszett a legjobban, még féltem is tőle :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.05.20. 20:52:52

Az előző hsz-ben kicsit szűkmarkúan bántam a bö betűvel az "eben" szóban. Elnézést.
süti beállítások módosítása