Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 1x09 - Road Trip

2014. május 12. 13:00 - AaannnaaA

Gyorsan megtudjuk, hova utazott Avi az elmúlt rész végén azzal a rengeteg pénzzel: a kocsijában ugyanis Sully ül feleségestül, ebestül – szóval ez az első lépés az apukinyiffantó akcióban. Az utazás azonban Bostonból L.A-be nem is olyan egyszerű mutatvány, erre Avi nagyon gyorsan kénytelen rájönni. Előszöris Sully már nem fiatal, ezért félóránként meg kell állnia brunyálni, amit először titkolna, de kedves felesége rikácsolása nem engedi elfelednie. Ray persze okostelón követi a haladásukat, és rohadtul nem érti, mi ez az állandó megállás, morcosan hívja beosztottját felvilágosításért.

Illetve elsőre nem sikerül telefonálnia, mert Conor jelenik meg az éjszaka közepén a konyhában, megtámadja a hűtőszekrényt, és apját is: Ray ugyanis azt ígérte, hogy a holnapi Kid’s Choice Awardson ő is ott lehet, méghozzá Tommy Wheeler társaságában. Örege nem feltétlenül boldog, de mielőtt hangot adna ellenérveinek, Conor kontráz: tudom, hogy perverznek tartod őt, de csak szereti a transzikat, meg részegen a nőket (?), engem sosem bántott, amúgy meg megvédem magam, ha kell. Hősünk bősz vigyorgással megígéri, hogy elintézi gyermekének az esti bulit a filmsztárral. Mikor végre magára marad, dühösen hívja Avit a megállás miatt, de ő is elég morcos, hogy ekkora idióták mellett gardedám; ám a főnöki utasítás parancs, ha kell bepelenkázza utasait, hogy haladhassanak.

1.jpg

Reggel a teremben Mickey épp Daryll fiát edzi, mikor Terry érkezik szórólapokkal: hamarosan nagy, nyilvános meccs lesz a klubban, ahol Daryll lesz a fő attrakció. A srác szerint még anyja, Claudette is eljön, aminek mind örülnek. A vigyorgásnak gyorsan véget vet Miller ügynök érkezése, aki négyszemközt akar Mickey-vel beszélni, és mindehhez olyan stílusban utasítgatja, hogy a fiúknak leesik az álla, nekem meg kinyílik a bicska a zsebemben. Némi huzavona után Mickey büszkesége maradék romjait hátrahagyva bekullog az irodába a tag után, míg fiai megbeszélik, hogy Miller vszg a nevelőtisztje lehet.

2.jpg

Az ügynök utasítja az öreget, hogy hívja fel Sean Walkert, aztán menjen el hozzá bedrótozva még ma, és szedjen ki belőle vallomást a húsz évvel ezelőtti gyilkosságról. Mickey először adja a hülyét, hogy nem is tudja Walker számát, de Miller leinti: tudok róla, hogy múlt héten nála jártál, úgyhogy elég a süketelésből. Donovanapu ellenkezne, hogy nem akarja kockáztatni filmes karrierjét, de Miller nagy nevetés közepette kimondja azt, amit mi már rég sejtünk: a filmsztár hülyére veszi az öreget, nem óhajt filmet csinálni a sztorijából, csak maga mellett akarja tudni, hogy ne beszélhessen senkinek a dolgaikról. Mickey képe megnyúlik, de úgy látom neki is leesett végre, hogy erről van szó, így bólint a bedrótozásra. Mikor ketten együtt távoznak, Bunchy kérdi mégis hova megy, de ő terel, és csak annyit mond, várja a filmipar. Na ja.

Másik FBI-osunk, Frank Barnes az irodájába érkezik, és kis híján infarktust kap, mikor Rayt ott találja. A férfi morcos, mert hiába adott át Millerre nézve terhelő anyagot, Barnes ezt nem használta fel; ő azonban tiltakozik: csak úgy nem sétálhatok be és vághatom le a főnököm asztalára! Pedig de, mondja Ray, azzal balra el.

3.1.jpg

3.2.jpg

Hősünk egy motelszobában fegyverbizniszt bonyolít; egy családapa kinézetű totál átlagos csóka az eladó, Ray menten két stukkerra is szert tesz. Közben Conor hívja, hogy tényleg elmehet-e a díjátadóra ma este Tommy Wheelerrel, mire apja elkínzottan bólint – intézem. Addig is ma nincs suli, anyád vigyen el öltönyt csináltatni, szóval készülj a felhajtásra.

Miután eladója távozik, hívja Wheelert, aki teljesen szétcsapva fetreng jópár félmeztelen csaj, üveg pia és egyéb partykellék között, de annyira azért észhez tér, hogy fogadja a hívást. Ray tényként közli, hogy részt fog venni az esti díjátadón, de Tommy tiltakozik: nem lehetek ott, mert Marty Grossman fényképeket fog közzétenni rólam, amivel lőttek a karrieremnek. Mégis milyen képeket? Hát közöseket a feleségemmel! Ez a fasz ugyanis elvette Chloe-t, a transzit, akit korábban Rayék állítottak le róla, baszki! Aztán az „asszony” két nap múlva elhagyta, úgyhogy most magában búsul, piál és drogozik -  nem lesz ebből este nyilvános megjelenés. Ray azonban nem az az ember, akinek ilyet lehet mondani, utasítja Wheelert, hogy küldje el sms-ben a címét, és találkozzanak 15 percen belül az épület előtt, különben morcos lesz.

4.1.jpg

4.2.jpg

Mikor odaér Tommy a bejárat mellett egy kanapén szunyál gázálarccal a fején, mellette ismeretlen nő vigyorog és fényképezteti magát a szétcsapott és félmeztelen sztárral. Ray morcosan odatrappol, felrángatja színészünket, a fotóstól elveszi a gépet, mindkét szerzeményét behajítja a kocsiba, aztán olaj. Útközben Tommy nőként picsog elcseszett élete miatt, de Rayt rohadtul nem érdekli: elmégy este a díjátadóra a fiammal, punktum. Ennek első lépéseként irány Marty, mielőtt megjelennének a kompromittáló képek, hiszen hősünk szerint a tag inkább pénzt akar, mint sztorit. Majd meglátjuk.

Ezalatt Miller bedrótozza Mickeyt, miközben kiselőadást tart neki a sérthetetlen sztárokról, akiket jobb lerúgni a piedesztálról, ahol állnak, mert csak. Donovanapunak erre annyi a válasza, hogy az ügynök bassza meg magát, amikor pedig az mikrofonpróbát kér, így hangzik az általa adott hangminta: „Fuck you, one, two, three”. Kész vagyok.

5.1.jpg

5.2.jpg

Lena is akciózik éppen, egy kajáldában egy nőt és lányát szólít meg azzal, hogy ő híres fotós, és az ügynöksége új arcokat keres, márpedig a kislány nagyon szép (nem), talán anyukájával bejöhetnének az irodájába. Anyu bólint, a gyerek visítozik örömében, én meg törpölök, hogy ez az egész milyen művelet kezdő lépése lehet. (Ezek szerint Lena múltkori letartóztatása „csak” az orrbeverés miatt történt, ha ilyen gyorsan kint van).

Ray és Tommy megérkeznek a célállomásra, utóbbinak szigorú utasításra a kocsiban kell maradnia, míg hősünk intézi a kényelmetlen „feleségfotók” ügyét. Besétál Marty Grossman irodájába, aholis gyorsan kiderül számunkra, hogy a tag pont ugyanolyan seggfej, mint Stu Feldman. Esze ágában sincs a képeket kukázni, nem érdekli, hogy jön Raynek egy szívességgel, mert már van testőre egy idióta bájgúnár képében, aki amúgy minden második mondatát papagájként ismétli (komolyan!). Nem tudom hősünk hogy bírja ki hangos röhögés nélkül, halvány mosollyal bólint Marty kirohanására, halkan közli, hogy oké, azzal távozik.

6.1.jpg

6.2.jpg

Az utcán kénytelen rájönni, hogy Tommy olajra lépett, bár nem kell sokat agyalnia merre lehet: irány a közeli kocsma. Odabent a még mindig félmeztelen mozisztár három szőke ribit szórakoztat idióta történetekkel, aztán a legjobban rányomulónak a kezébe teszi a farkát, pont mikor Ray belép. Rámorran színészünkre, hogy húzzon a kocsiba, aki megvert kutyaként kullog kifele, a nőt pedig félrehívja, és megkínálja némi zsével, hogy kussoljon a sztoriról – a csaj beleegyezően bólint (mondjuk én Ray helyében azért szkeptikus lennék, de hagyjuk).

Conor édesanyjával szabónál van, öltöny készül a gyereknek az esti bulira. Mikor kérdés merül fel, hogy pontosan milyen legyen, Abby lefényképezi a fiát, átküldi a képet az urának, aztán hívja tanácsért. Ray már újra úton van Tommyval (aki épp beverte a szunyát az anyósülésen, hiába, megerőltető dolog lecsúszott sztárnak lenni); közben büszkén nézegeti a fiáról készült képet, tanácsokat ad az öltönyhöz, majd bontja a vonalat. Ezután fog egy palack vizet, a tartalmát színészünk ölébe önti – ébresztő, józanodásra fel!

7.1.jpg

7.2.jpg

Mickey bedrótozva ül Sean Walker dolgozószobájában, a filmsztár észt oszt az öregnek a filmjei lényegéről, miszerint azokban ő mindig a jó ügyért harcol, mire Donovanapu visszakérdez: mégis jó abban, ha egy fiú az apjára ken egy el sem követett gyilkosságot? Sean ledermed, kiküldi a szobából asszisztensét, aztán az öregre morran, hogy ne felejtse, most egy filmről beszélnek. Az persze nem hagyja annyiban, és felemlegeti az évekkel korábban elkövetett gyilkosságot, nyilván a mikrofon kedvéért. A színész mit sem sejtve reflektál a témára, nekem meg összeugrik a gyomrom.

Ray irodájában Tommy infúziót kap egy orvostól, hogy gyorsabban kitisztuljanak belőle az előzőekben elfogyasztott mérgek, de a doki megjegyzi, hogy ez csak a felszín kapargatása, sztárocskánknak ugyanis egy komolyabb detoxlátogatásra lenne szüksége.

8.1.jpg

8.2.jpg

Avi immár fényes nappal autózik a Sullivan házaspárral (jópár kilométer van még hátra), vezetés közben hívja az édesanyját pár szóra beszélgetni. Mikor befejezi, a szülőkre kerül a téma: Sully édesanyja már 92 éves, nem ártana vigyázni rá, a nejének kellett volna Bostonban maradnia, hogy gondozza, mire a nő csak a száját húzza. Nem sokkal később azonban kőkemény hisztit vág le, miszerint neki és a kutyának is pihennie kell – vagy megállnak hűsölni egy motelban, vagy kinyúvad. Avi kényszeredetten bólint.

Eközben Tommy újabb üzenetet kapott Martytól, ezért úgy dönt, fizet neki, mert a karrierje fontos számára – most kapott egy szuper forgatókönyvet, inkább tejel (2 millert), csak ne legyen botrány. Ray konstatálja, hogy semmije nincs a firkász ellen, így kényszeredetten rábólint a fizetés ötletére – én pedig erősen meglepődöm, hogy ennyiben hagyja a dolgot.

9.jpg

Sean már a sírós nagyjelenetnél tart a Mickeynek végzett gyónásban – tényleg jó színész, maradunk ennyiben; Miller azonban odakint a kocsijában mindezt vigyorogva rögzíti, a vallomás a lényeg, nem a hozzá adott krokodilkönnyek.

Hősünk a telóján látja, hogy Aviék megint megálltak, kurva dühösen hívja beosztottját, hogy mégis mi ez az egész, ő pedig nem győzi magyarázni, hogy a flúgos banda női tagja (és az eb) hisztizett pihenőért. Rayt ez nem igazán érdekli, és közli, ha Avi nem akar az FBI-osok stukkerjeivel szembenézni, baszott gyorsan vonszolja a seggét plusz az egész bagázst L.A-be. A férfi két tűz között, a becsavarodás szélén bassza rá főnökére a telefont.

10.jpg

Lena az irodában dolgozik, mikor Tommy zombiként becsoszog hozzá az infúziós állványt maga mellett tolva, és udvarolni kezd neki, mire ő faarccal közli, hogy meleg. Hangosan, sikítva felröhögök, főleg mert a férfit ez sem zavarja a további nyomulásban, és masszázst ajánl Lenának azzal, hogy biztos megfájdult a háta a gép előtt üléstől. A nő elvigyorogja magát, és megengedi Tommynak a masszázst, az pedig kap az alkalmon, a nő mögé szekerezteti állványát és akcióba lendül. Na, itt álljunk meg egy percre, és képzelje mindenki magát gép elé egy hasonló szituban egy általa kedvelt filmsztárral, aztán menjen el a kedve egy életre attól, hogy rajongása tárgyát magához hasonló átlagembernek képzelje. De haladjunk.

A beszélgetés további része is érdekesen alakul, Wheeler tovább nyomul, mire Lena riposztol: elvettél egy transzit, nem vagy te meleg? Nem tudom, jön a válasz, szeretek szopni. Aztán összeugrik, hogy fázik, mire a nő lekapja a pólóját, hogy vegye fel, Tommy pedig éhes macskára emlékeztető arccal folytatja a vállgyömködést. Behalok.

11.jpg

Terry úgy döntött, ideje felhívni Rayt és elmondani, hogy apjuknál egy gyanús fazon tette tiszteletét, akivel aztán Hollywoodba távoztak, bár szerinte a férfi rohadtul nem filmesnek nézett ki. Ray ígéri, hogy utánanéz a dolognak, de tesója szíveskedjék kimaradni az ügyből – azzal bontja a vonalat. Ezután Sean irodájába szól oda, de az asszisztens most nem tudja adni, mert egy másik Donovan van nála. Hősünknek megnyúlik az arca.

A Lena által fotózásra hívott tinilány megérkezik az irodába, leszbink már készíti is róla a képeket (anyuval együtt), aztán átküldi őket Ray telefonjára, aki ezt tovább dobja Barnes ügynöknek, majd hívja őt, és utasítja, hogy azonnal vigye be a tőle kapott, Millerre terhelő anyagot a főnökének. Ha esetleg nem akaródzna még ma megtennie, akkor idehívja az irodába az ügynök feleségét, és bemutatja neki a mellékelt képről a tinilányt az anyjával, akik – most már tudjuk – Barnes másik családja. Kemény, nagyon kemény!

12.jpg

A motel előtt a kocsinak támaszkodva Sully napozik, az ezt észrevevő Avi pedig a seggéig leizzad: körözött személy vagy, húzd be a hátsód a szobába, mielőtt lebukunk! Oké, kajálunk és indulunk mondja, azzal becammog. Odabent felesége épp telefonon bájcseveg valakivel, érkeztére gyorsan levágja a kagylót. Patrick persze észrevette, rögtön faggatni kezdi az asszonyt, mégis kivel beszélt? A nő először tagadóba megy át, aztán némi hízelgésre beismeri, hogy felhívta a szüleit, hogy ne aggódjanak. Oké, és azt említetted, hová megyünk? Izé, talán elpöttyintettem Kaliforniát. Sully sóhajt egy nagyot, előveszi a kutya pórázát, és rezzenéstelen arccal megfojtja az asszonyt, bazmeg!!

Ezután fogja a csomagokat, bevágódik Avi mellé a kocsiba, indulás van. Asszony nélkül? Jaja, meggondolta magát. Avi sem most jött a falvédőről, hogy ezt bevegye, besétál a motelszobába, és megtalálja Sully nőjét, majd az idegbaj szélén hívja Rayt, hogy most mi a fasz legyen? Nos, ha Sullyt nem látta senki bejelentkezni (nem), akkor minden mehet a terv szerint – a vén gyilokot hozza a városba, a hullát meg tüntesse el. A következő jelenetben aztán Avi nem éppen álmai melóját végzi: bőszen lapátol a semmi középén – sírt a halottnak, miközben Patrick mélán ücsörög a kocsiban.

13.1.jpg

13.2.jpg

Sean és Mickey immár a filmről beszélgetnek, aminek a való élethez képest más lesz a vége: mikor az ártatlan embert sittre vágják, helikopteren érte jön a felmentő sereg (Sean egymagában, naná), és megmenti a férfit. Mindketten odáig vannak – ez kurva jó befejezés egy kurva jó filmnek (aha), és örömükben egymás nyakába ugranak.

Ezalatt egy alagsori garázsban Ray és Tommy előbbi kocsijában ücsörögnek, Martyt várják, hogy fizethessenek. Hősünk kiszáll, felveszi a korábban Tommyn látott gázálarcot, baseball ütővel kivégzi a garázs mindkét kameráját, majd visszaül a volán mögé. Szinte ebben a pillanatban Marty kilép a liftből a testőrével együtt, Ray pedig gázt ad – jókora lendülettel felcsapja a motorháztetejére a testőrt, aki vinnyogva, térdét szorongatva terül el, míg Marty láthatóan a gatyájába rottyantott. Hősünk ütővel a kezében hozzá trappol, és halál nyugodtan közli: ha még egyszer keresztbe teszel, kinyiffantalak – azzal távozik. Filmsztárunk odáig van meg vissza velem együtt, egy pillanatra majdnem elhittem, hogy Ray képes és némán fizet. (Ez a jelenet annyira jó, hogy itt alul a második képre kattintva galéria nyílik belőle, ha már a videóként nem tehetem be az indavideo baszakodása miatt).

14.1.jpg

Miller lakása alagsori irodájában szedi le a drótot Mickeyről, és örül, mint majom a farkának – megvan a terhelő bizonyíték Sean Walker ellen, öröm és bódottá. Még sört is hoz ünnepelni, iszogatás közben pedig lejátssza a felvételt – ez az ő nagy fogása. Az öreg némán, elgondolkodva gubbaszt az asztal túl oldalán.

Elérkezett az esti díjátadó ünnepség, Ray leszállítja Tommyt (aki még mindig Lena pólójában feszít), és inti, hogy vigyázzon ma este nagyon Conorra. Wheeler bólint, majd' elájul a hálától, amit problémamegoldója iránt érez, szóval ígéri a jobbik énjét hozza ma este. Abby és Conor már itt van, a srác rettentő izgatott, apjához szalad, és kijelenti, hogy már nem haragszik rá, legfeljebb azért, mert stukkert fogott az öregapjára. Na ja. Ezzel csatlakozik a „nagy filmsztárhoz” a vörös szőnyegen, anyja a partvonalról őrzi, Ray pedig indul a dolgára – maradt még mára némi elintéznivalója. Mi is? Először Barnes ügynök, aki telefonos kérdésére kijelenti, most megy a Millerre terhelő dossziéval a főnökükhöz – és tényleg, irány a góré.

15.1.jpg

15.2.jpg

Hősünk üzen Lenának, hogy elengedheti Barnes családját, így a nő közli a lánnyal és anyukájával, hogy sajnos nem tudja őket modellként alkalmazni. És erre mégis miért kellett órákat várnunk? Konkrét választ nem kapnak, csak némi bocsánatkérést. Miközben összecuccolnak, megérkezik Avi is – a célállomásra zsuppolta Sullyt, halott nejének a kutyája azonban a nyakán maradt. Lena gondol egy merészet, és felajánlja a csalódott tininek, hogy megajándékozza egy kutyával. Mehh.

Ray a korábban már látott lepukkant szállodai szobában ül, mikor megérkezik a leszállított gyilkos, azaz Patrick Sullivan. Lazán tölt maguknak egy korty piát, miközben Ray morog egy kört: fél, nehogy meglássa valaki a tagot, és amúgy meg ha fegyverre vagy bármire szüksége van, hozzá forduljon. Sully felesel: attól hogy neked dolgozom, nem vagyok az alkalmazottad. Ray átadja Daryll boxmeccsének plakátját – ekkor lesz a gyilkosság (04.20), és utána tüntess el mindent, mintha az öreg csak elutazott volna. A lóvé másik felét és az új útleveledet utána kapod meg.

16.1.jpg

16.2.jpg

Miller ügynök és Mickey egyre piásabbak, előbbinek szómenése van arról, hogy mekkora hős lesz ő az irodában, amiért egyedül leleplezte a Rayt és csapatát. Mickey visszakérdez: egyedül? Jaja, nem szóltam a mi kis bizniszünkről senkinek, nem bízom senkiben. Az öregnek ennyi elég, miközben az ügynök öntelten nézegeti családja fotóit, egy laza mozdulattal fejbedurrantja, összeszedi a lehallgató cuccot majd távozik.

17.jpg

Címkék: Ray Donovan
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zitoka 2014.05.12. 22:38:08

Nagyon jó kis hogyvolt, mint mindig! Köszi!

AaannnaaA 2014.05.12. 22:43:14

@zitoka: Igazán nagyon szívesen! Most egy kis szünet jön, mert van még két rész a PoI-ból, de utána nem lesz más dolgom, mint ezt befejezni :)

Is 2016.12.31. 11:18:25

@AaannnaaA: A vége az annyira kiszámítható - és sajnos gyenge - volt. Annyira nyilvánvaló volt, hogy amint elkotyogja, hogy partizánakció, akkor Mickey nem hagyja magát tovább. Egy ilyen paranoid és rendmániás fickó nekem nem olyannak tűnik, aki akár még piásan, nagy örömében is ennyire kilazul és jól elmond mindent, ráadásul annak, akinek a tökeit szorongatja. Ezt némileg takarítónős fordulat volt nekem. De messze nem annyira, mint a következő rész, ahova mindjárt folytatom az írást...
süti beállítások módosítása