Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 1x09 - A szentély

2014. április 01. 09:00 - Szencsike

Egy csacsogós fiatal hölggyel kezdünk, telefonon számol be egy ismerősének, hogy egy régi családi tulajdon felé tart, ami egy ház és a birtoka lenne. Nemrég kapta vissza, hosszas jogi hercehurcák után. Megérkeznek a házhoz, rettentő lelkes, a sofőrje és egyben testőre, egy morcos néger nem örül annak, hogy a lány nélküle fedezi fel a házat, így gyorsan utána rohan. Egy kis szekrényben a növényzet, pontosabban a gyökerek, befészkelték magukat, a lány kitépné azokat, de a gyökerek nem engednek. Mágikus tulajdonságuk miatt képesek magukat megvédeni, szépen rátekerednek a lányra.

1.png

Ugorjunk a rendőrségre, Crane javában kritizálja a McDonald’s-ot, a menü egy történelmi tévedés, a sült krumplit először a Németalföldön készítettek. Majd a hálaadás ünnepe miatt bosszankodik, az alapító telepesek idejében nem pulykát, áfonyamártást és sütit ettek, hanem a vadhússal ünnepeltek, mivel a természet akkoriban csak ennyit adott nekik. Igazából azért ilyen bosszús, mert egy családi ünnep idején nem ünnepelhet a családjával, vagyis Katrinával. Abbie társasága is sokat jelent neki, de ez nem ugyanaz. A parancsnok kéreti őket, új feladatuk van, találják meg Lena Gilbertet, vagyis a rész elején eltűnt hölgyet. Crane jól hallotta a hölgy milliárdos, tehát a régi gyarmatok egész vagyonával rendelkezik manapság. Éli a gazdagok átlagos életét, jótékonysági estek és hasonlók, ám már két napja semmi hír róla. A nő üzenetet is hagyott, egy jegyzetpapírra Katrina C.-t írt sok egyéb mellett, vajon miért?

2.png

A páros elkezdi a kutatást, először a lány családja után. Mindkét szülő gazdag családból származik, iparosok, kereskedők, a maguk idejében is óriási befolyással bírtak. Egy bizonyos ős, Lachlan Fredericks nevű rokon lesz a nyerő, a lány az ő birtokát kaphatta meg, vagyis oda mennek. A ház tulajdonosai Fredericks után gyorsan váltották egymást, néhány hét, hónap után mindenki lelépett. Crane és Katrina a sokat jártak ide bálozni. Ugorjunk a múltba, Crane és Katrina boldog házasok mindennapjait éli, és sikerült Crane-nek egy szabad időpontot találni egy birtoklátogatásra. A szolgák szabad négerek, saját akaratukból vannak itt, látszik rajtuk, hogy megbecsülik őket. Igazából a bírtok egyfajta menedék volt számukra, Fredericks megteremtette mások számára a szabadságot. A jelenben a birtok egy pusztulófélben lévő ház és egy elvadult kert, ahol varjak fészkelnek. A ház belseje sem jobb, néhány kopott bútor és omladozó falak fogadják őket. Egy fotelban Abbie meglát valakit, rögtön fegyvert fog rá, de a személy nem reagál semmit. A lány testőre üldögél holtan a karosszékben, mintha állatok tépázták volna meg. A földön egy véres kéznyom látszik, mintha húztak volna valakit. Abbie rögtön erősítést kér, de csak sistergés a válasz. Kint próbálná, de az ajtó magától becsapódik. Ugyanez történik minden ajtóval és ablakkal, egy elvarázsolt házban vannak.

3.png

Egyhamar nem fognak kijutni, Abbie viszont lát egy fehér ruhás nőt elsétálni. Utána megy, de a nő már eltűnt. A lányon kezdenek a pánik jelei mutatkozni, Crane a cselekvést javasolja, Lena Gilbert itt van valahol. Így már Abbie agya is jobban forog, ám Crane talál egy könyvet, Swift: Gulliver utazásai egy korai kiadása, Katrinának is volt ilyen. A könyvben van egy levél, Crane írta Katrinának, a sorsdöntő ütközet reggelén és a férje halála esetén kellett volna megkapnia. De miért van itt, és miért rejtették el egy könyvben? Elindulnak a házban, Crane mesél tovább. Találkoztak a házigazdával, egy nagyon szimpatikus fiatalember, ő lenne Lachlan Fredericks, illetve egy fehér ruhás, néger hölgy is bemutatkozik nekik, Gracie Dixon, ő a rabszolgák jótevője. A ház nemcsak a béke szigete volt a háborúban, hanem egyfajta szentély, menedék a gonosz erők elől, ezért repdes a ház körül ennyi varjú is, hisz ők általában gonosz erők kísérői. De valamikor gonosz hatalom szállhatta meg a házat, és menedékből börtön lett. Újabb vérnyomokat találnak a földszintre vezető lépcsőn, Lena küzdött. A földszinten zajokat hallanak, a gardróbból jön, Lena ott van beburkolva a gyökerekkel és retteg. Abbie-ék nekiveselkednek a kiszabadításának, Crane a késével elvág egy indát, abból vér folyik. Kint egy kiszáradt fa elkezd éledezni, olyan mint egy ent, csak gonosz és a ház felé tart.

4.png

Bent sikerül kiszabadítani Lenát, szegény lány elég traumás, ami érthető, de ha összefognak, sikerül kijutniuk a rémálmok házából. Eközben a parancsnok Abbie-t hívja, nem jelentkezett egész nap, ráadásul Jenny is rajta keresi a tesóját. Másik oka is van a dinka jöttének, még múltkor ellopott néhány fegyvert a parancsnoktól, jól jöttek mikor a Lovassal és a bandájával hadakoztak, de eljött az ideje visszaadni. Illetve szeretne még valamit kérni, mivel nem gyakorlott a vacsorameghívásokban, így szinte ki kell belőle húzni, hogy Abbie és Crane mellett a parancsnokot is meghívná egy hálaadási vacsorára, köszönetképpen. Meghívás elfogadva, mindketten nevetgélnek azon, hogy jó lesz egy estére normálisan viselkedni, de a legnagyobb hahota közben állít be a parancsnok igencsak csinos felesége, és kislánya, aki tolószékben ül. Kínos csend, Jenny lelép, apu a hölgyeké lesz. A házban nagyban folyik a menekülés, pihenésképp Lena mondja el mit tudott meg a házról. Katrina Crane volt az utolsó, aki menedéket keresett a házban, azután a ház története teljes káosz. Crane nem mondhatja el ki neki Katrina igazából, Abbie rokonként jelöli meg a nőt. Crane valószínűsíti, hogy Fredericks boszorkánymester volt, a házat pedig sötét erők szállták meg. A Faember bejutott a házba, közben hőseink a falak közötti átjáró folyosón menekülnek előle, Abbie jócskán lemaradva követi őket.

5.png

Crane és Lena jut ki előbb egy szobába, de a Faember megtalálta őket. Menekülés közben Lenát elkapja, Abbie a búvófolyosón rettegve végzi a légző gyakorlatokat és hallgatja a kinti zajokat. Kijut egy szobába, ott Gracie várja és elsuttogja, hogy itt az idő. Kösz a semmit, Abbie utána megy, de a szellem nincs sehol. A kapitányságról Jenny távozna mindenféle köszönés nélkül, ezt a parancsnok kislánya meg is jegyzi neki, mikor összefutnak a folyosón. Cserfes lány, ha Jenny a papával jár, ne legyen szégyenlős. Jenny nem kér a rendőrből, a kislány mosolyog és a családról beszélgetnek. Macy-nek hívják és nincsenek tesói, Jenny meg van áldva eggyel, ami néha jó, néha rossz. Szülők terén Jenny nem ismerte az igazi szülői szeretetet, míg Macy az édesanyjával él, apu elfoglalt, szinte alig látja őt, de ezt annyira nem is bánja, szigorú apa a parancsnok (Elváltak vagy különélnek, ez még nem teljesen tiszta). Jenny adna egy esélyt neki, egy apja van az embernek, Macy-éknek még nem késő. Eközben a szülők hozzák a formájukat, anyu vélhetően félreértette a nevetős jelenetet, így még zabosabb az urára. Sosincs ideje a lányára, mióta Álmosvölgy városkájában dolgozik. Mi olyan fontos ebben a kisvárosban, ami miatt elhanyagolja a lányát? Cynthia, aki a párbeszédből ítélve ex-feleség, elejt egy megjegyzést a lányuk állapotáról, apunak is köze volt a kislány balesetéhez. Viszont a lényeg, hogy ha még egy hétvégi látogatást lemond, akkor sose látja többi Macyt, akkor már csak az ügyvédhez kell vinni a papírokat.

6.png

A házban Abbie még mindig nem találja a társait, viszont a Gracie felbukkan és egy eseményt mutat neki, egy szülést. A leendő anyuka Katrina Crane, a vajúdástól már elfáradt, a férjét szeretné maga mellett tudni, de Crane ekkor már a barlangban aludhatott… Kint a varjak már támadják az ablakokat, Katrina néhány nehézkes, szenvedős nyomás és hangos sikolyok közepette világra hoz egy egészséges kisfiút. Ha minden igaz, ezek szerint Crane-nek élhetnek leszármazottai és/vagy valahol a gyermek is elvan rejtve/foglyul van ejtve, előbb-utóbb kiderül. Crane és Abbie végre összefutnak a házban, Crane a Faember támadását meséli Abbie-nek, Lenát ki kell szabadítani! Nagy lelkesedésében alig hallja meg Abbie szavait, aki végre közli, hogy 250 éve apa lett. Hát, erről tudott volna, mert Katrina elmondta volna neki. Ja, pont úgy ahogy azt sem tudta a drága feleségéről, hogy boszorkány. Ugrás a múltba, Katrinát látjuk mindenórás terhesen és az első fájásokkal érkezik meg Fredericks házába. Abbie gyorsan elmondja, hogy Crane-nek kisfia lett, de a szülés után történt valami. A Faember kimászott a rejtekéből, így tudott bejutna a gonosz a házba.  Fredericks utasítja Graciet meneküljenek Katrinával, és Moloch szolgája elé indul. Mintha a lény tudta volna, hogy Crane kisfia útban lenne. A Faember behatolt a házba és megölte Frederickset, majd meghallja az újszülött csecsemő sírását.

7.png

Crane reménykedik, hogy megmenekültek, de Abbie csak ennyit tudott meg a látomásból. Meghallják Lena sikítását, a pincéből jön, ahol a Faember tartja fogva. Crane megérzi, hogy a gyökerekbe kell lőni, így Abbie pontos célzásainak hála a Faember elengedi Lenát, ő maga pedig szenved a sérüléseitől. Crane fogja Lenát, menekülni kéne, de merre, ám szerencsére van egy Gracie, aki segít, sőt azt látjuk, ahogy a múltban Katrina menekül itt a kisfiával. A kiút megvan, mindenki épségben kijutott a kocsihoz, Crane személyes ügynek tekinti a Faember kivégzését, aki a fiát bántja, arra halál vár. Rambósan szólva ez Crane harca, Abbie törődjön Lenával, neki más dolga van. A pincében minden csupa gyökér, Crane ezeket kezd felszeletelni, miután a lény felbukkant. Crane a Faemberen vezeti le a frusztrációját, egy határozott baltacsapással a lény koponyáját támadja, aki holtan esik össze. Crane véresen, de élve és egy kicsit megzuhantan tér vissza a kocsihoz, irány haza. A varjak, a gonosz távozása után a sötét éjszakában elrepülnek a birtokról.

8.png

Másnap Crane magányosan üldögél a kis irodájukban, mikor Abbie betoppan hozzá Jenny vacsorameghívásával. Lesz rum is, méghozzá a kedvence, ez is jó ok lenne, hogy eljöjjön. Crane túl depis, hogy emberek közé menjen, majd elmélkdni kezdenek a családi ünnepek tanulságairól. Mindegyik fájdalmas, hiszen a család eltéphetetlen köteléket jelent, de nem mindenkinek adatik meg a családi összetartás ereje. Mindkettejüknek hordozza a maga keresztjét, de néhány családi titokról lehullhat a lepel. Lena elküldte a Fredericks-birtok kutatását, Abbie Gracie Dixon leszármazottja. Milyen érdekes véletleneket produkál az élet, milyen módon fonódik össze két ember sorsa. Megbontják a rumot és az epizód a koccintásukkal ér véget.

Minden, amit a sorozatról tudni lehet

Az Álmosvölgy legendája a comment:com-on:

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.01. 19:09:38

Elég felemás érzéseket keltett bennem ez a rész, nagyon nem is sikerült beszippantania. Mit tudtam meg azon kívül, hogy felbukkant a gyerek? Semmit. Nem érzem, hogy előrehaladt volna az eddigi történet, max ezentúl a kisfiát is kereshetjük.
És hát igen, a nők...Katrina, aki mindig mindent elhallgat (jajmár!), de aki igazán kihúzta nálam a gyufát, az a kapitány felesége, aki jött ezzel a gyerekfelügyeleti jog megvonásos zsarolással.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.04.01. 22:43:47

@aggyistenbiri: Az hagyján, de figyelted, hogy még négerhez képest is mekkora szája van?! O.o
Én megértem a kapitányt, hogy el akar válni, én is félnék ilyen asszony mellé bújni éjjel O.o

Amúgy meg, Katrina elhallgatta a boszorkányságot, oké, az védhető, de szerintem az se gáz, hogy a gyereket nem közölte Crane-nel, mert ad 1: lehet nem is tudott róla, hogy terhes, mikor Cranet eltették a pincébe a befőtt mellé. ad2: ha tudta is, max nem sokkal Crane dunsztosítása előtt tudhatta meg, és uram bocsá, a csatába/halálba induló világmegváltó férjem előtt nem biztos hogy el kell sütni ezt a témát...
jajj nekem Crane a végén tetszett nagyon, ahogy bevonult a fejszével a házba, enyhe pszichopata baltásgyilkos üzemmódban (mondjuk, amikor ment a kocsihoz, én arra tippeltem, hogy benzint vesz ki és felgyújtja a házat a p****-ba, benne a faszörnnyel)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.01. 22:57:10

@Hüpna: Bakker, az egész falamat (pedig nem kicsi) betöltötte az a száj, hátrébb is húzódtam ijedtemben.
Katrinának nem adok feloldozást: amíg a férje harcolt, sosem beszéltek telefo...levélben?
Válaszom az ad2-re: De! Pont azért is megosztanám vele, mert halló, már ketten leszünk, akik visszavárnak, kapd össze magad, maradj életben, gyere haza!
És hát igen, Crane ahogy a végén berágott! :D Nekem is tetszett, de ebben az idegben szerintem benne volt az asszony iránt érzett harag is.
süti beállítások módosítása