Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Trek (TOS) S01E09 – Dagger of the Mind – A gonoszság irtó gép

2014. január 29. 15:00 - Kapitánylány

Csillagidő 2715.1 Az Enterprise feladata egy rakomány leszállítása a Tantalus büntető kolónia részére. A transzporter állomáson próbálkoznak a leteleportálással, Kirk érkezik meg, emlékezteti a tisztjeit, hogy talán a biztonsági kód is kellene a pajzshoz, hiszen egy börtön kolónia felett köröznek. Jim engedélyt kér, kiderül, hogy kutatási anyagot kapnak a szállítmányért cserébe. A kapitány kiadja a parancsot a főtisztnek, ismételje át a börtön kolóniákról szóló anyagot, de előtte vigye el a raktérbe a felsugárzott ládát. Mindketten elhagyják az állomást, csak egy tiszt marad ott, aki elkezdi ellenőrizni a berendezéseket, így nem látja, hogy valaki kiszáll a ládából és hátulról leüti.

01.jpg

A rakomány csere után a csillaghajó tovább indul egy új küldetésre. Jim sajnálja, hogy nem találkozhatott dr. Adams-szel, lenyűgözőnek találja a módszerét, amit már több börtön kolónián bevezettek, ma már a rabintézmények inkább szanatóriumok. A kolónia jelentkezik be, az egyik rabjuk eltűnt, valószínűleg a fedélzeten lehet. Ekkor látjuk is a rabot, aki a leütött tiszt ruháját veszi fel épp, így hagyja el az állomást. Jim hármas szintű biztonsági riadót rendel el, a 14-es szinten rögtön kiszúrják a piros ruhát, de az oda küldött biztonsági tisztek egyikétől a rab megszerzi a fegyverét. Adams jelentkezik be, arra figyelmeztet, hogy a megszökött fogoly rendkívül veszélyes, Kirk majd értesíti a fejleményekről. A hídra ekkor jut be a rab, a kapitányt keresi, menedékjogot kér Jim-től, aki nem nagyon akar adni egy fegyverrel hadonászó rab részére. A férfi fenyegetőzni kezd, de még mindig jó dolog, ha van egy vulkáni a háznál, lefegyverezik a foglyot, majd elindulnak vissza a kolóniához.

02.jpg

A gyengélkedőn vagyunk, Leonard már három adag nyugtatót adott a férfinak, de még mindig nem tudták lecsillapítani. A rab elmondja, hogy ő dr. Simon van Gelder, a Tantalus börtön kolónia igazgatója, de mindezt olyan arccal közli, mintha fájna neki minden szó. Kirk visszamegy a hídra, ahol Spock épp van Gelder aktáját olvassa, aki valóban a gyengélkedőn fekszik, Jim azonnal hívja a kolóniát. Adams rögtön bevallja, hogy a rab tényleg van Gelder, aki az egyik találmányát magán próbálta ki, azért lett ilyen. A belépő doki szerint ez nem igaz, Jim rögtön védeni kezdi Adams-t, Spock nyugtatja le őket, kérdezzék meg, hogy Adams vissza akarja-e kapni van Gelder-t. Ki is derül, hogy Adams szívesen lepattintaná a férfit, McCoy szerint furcsa dolgok zajlanak lent a bolygón, Kirk meghívatja magát.

03.jpg

Jim indul a transzporter állomásra, dr. Helen Noel társaságában megy le a felszínre, akivel egy karácsonyi partin valószínűleg közelebbi ismertségbe keveredett, mert ilyen zavartnak még nem láttam a kapitányunkat. A börtönben dr. Adams várja őket, körbe is vezeti vendégeit a kolónián, ahol Kirk rögtön kiszúr egy kísérletet, ami a doki szerint kudarc, de Jim közelebbről is meg akarja nézni. Spock és McCoy próbálja kihallgatni van Gelder-t, aki egy fényes szobáról kezd el beszélni, de közben olyan fájdalmai vannak, hogy újra be kell nyugtatózni. Idegsemlegesítő a prototípus neve, nem várnak tőle sok sikert, de használják, mert talán egyszer működni fog. Kiderül, hogy van Gelder is itt sérült meg, teljes energiával próbálta ki. A kapitányék elhagyják a szobát, ekkor látjuk meg, hogy is működik a gép, ha a páciens vissza próbál emlékezni, akkor az nagy fájdalmat okoz, minél inkább erőlködik, annál inkább fájni fog neki.

04-1.jpg

04-2.jpg

Kirk veszi fel a kapcsolatot Spock-kal, aki jelenti, hogy van Gelder szerint veszélyben vannak, Helen szerint ez hülyeség. Jim a doktornővel együtt marad még egy éjszakára, de Spock kiköti, hogy négy óránként jelentkezzenek be. Simon kiabálni kezd, hogy ne maradjanak ott a kapitányék, McCoy már adná be az újabb nyugtatót, de van Gelder megígéri, hogy lenyugszik, de akkor is, Jim-ék veszélyben vannak. Spock kockázatos dolgot akar végrehajtani, egy ősi vulkáni módszerrel akar behatolni Simon tudatába.

05.jpg

Jim tesz látogatást Helen szobájában, ki akarja próbálni a gépet, ehhez kell a doktornő. Spock közben egyesül Simon tudatával, kiderül, hogy Adams a géppel kitörölte a memóriáját. Kirk beül a székbe, Helen irányítja a vezérlőt, először azt a gondolatot ülteti a férfi agyába, hogy éhes, majd komolyabb témára térnek, arra a bizonyos karácsonyi partira. Jim és Helen táncoltak, a férfi a csillagokról mesélt neki, de ezt most megváltoztatja a nő, a kapitány a doktornőt levette a lábáról és a kabinjába vitte, ahol csókolózni kezdtek. A képzelgésnek azonban vége szakad, Adams üt rajtuk, teljes körű demonstrációban részesíti a kapitányt, azt a sztorit ülteti a kapitány fejébe, hogy nagyon szereti Helen-t, de a nő elhagyta.

06.jpgRomantikus regény borítójára való kép!

Helen Jim-et ápolja a szobájában, a férfi még mindig a képzelgései rabja. Lassan kitisztul az agya, ekkor látja meg a szellőzőt, amin keresztül Helen el tud jutni a generátorig, ahol a pajzsot meg lehetne szüntetni. Kirk újra az idegsemlegesítő gépben van, kiderül, hogy ilyen korra Simon már rég megtört. Ekkor érkezik a hír, a doktornő megszökött, Adams azonban hiába akarja megtudni Jim-től, hogy hol van a nő, a férfi nem árulja el, inkább kiájul a székből.

07.jpg

Spock próbálkozik lejutni a felszínre, de a pajzsot még nem tudta Helen kiiktatni, el kell bújnia a biztonságiak elől. Sikerül elrejtőznie, majd újra próbálkozik sikeresen, Jim kiszabadul a gép hatása alól, majd leüti Adams-et, illetve a pajzs energiája is megszűnik. Spock azonnal lesugároz, leblokkolja a pajzsot, majd visszakapcsolja az áramot, így Adams kerül az idegsemlegesítő hatása alá szabályozatlanul. Kirk visszamegy a szobájába, Helen érkezik meg, Jim a karjába zárja és csókolgatni kezdi, a nő alig tudja lerázni, a megérkező Spock is csak a szemöldökét húzogatja. A kapitány végre a fejéhez kap, irány a gép, közben láthatjuk, hogy az Enterprise biztonsági tisztjei lefegyverezik a kolónia őreit. Az idegsemlegesítő nagyon jó munkát végzett, Adams-et holtan találják.

08-1.jpg

08-2.jpg

A kapitány érkezik a hídra, van Gelder küldött jelentést, hogy a Tantalus-on szétszedték a gépet, majd meg is semmisítették. A doki nehezen tudja elképzelni, hogy valaki meg tud halni a magánytól, Kirk már ezen sem csodálkozik, majd kiadja Spock-nak a parancsot egy újabb kaland felé.

09.jpg

Címkék: star trek tos
46 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.01.29. 17:58:02

Kirk feje az utolsó előtti képen priceless!

Emeletes konty meg sehol...

(És csak halkan: az írtó itt hosszú í)

Kapitánylány 2014.01.29. 18:05:15

@Gabba: sajnos Janice egyre kevesebbet szerepel majd, így lassan le kell szoktatnod magad róla! :)

na szép, a Word helyesíró nem szólt rám! :(

Pácsó Ármándó 2014.01.29. 18:15:13

@Gabba: Én mindig azt hittem, hogy azt Spock az utolsó előtti képen. Átvertek!

W.Jack. 2014.01.29. 19:44:32

@Gabba: Miért pont azt cserélted újra? :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.29. 19:50:12

@Gabba: Amíg az agy extraturbó üzemmódban működik, addig ki nem kakikálja le a többi érzékszervet? Há'nem? De. A gyengülő szem szerepét meg kompenzálja az élesedő hallás, és finomabb szaglás. Nekem csak mesélték, onnan tudom ezeket, én rendben vagyok. Mondjuk sokat pofázok, és beleütöm az orrom mások hogyvoltjába, de ezt eddig mindig elnézték. Ugye, @Kapitánylány: ?

Gabba 2014.01.29. 20:43:37

@nughop: @ExBiri Árnyékmacska: most írjam azt, hogy ha a szemem nem is a régi, de más igen?

akkor írom.

W.Jack. 2014.01.29. 20:46:06

@Gabba: Nem tudom Margitbirimacska hogy reagál majd rá, engem kíváncsivá tettél :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.29. 21:01:37

@nughop: He? Én csak árnyék vagyok. Jövök-megyek-követek. És persze a háttérben. Szigorúan.
(Soha senki észre sem vesz, hiszen itt sem vagyok)

Gabba 2014.01.29. 21:03:31

@Kapitánylány: amúgy ha olyanom van, csak előveszem a családi albumot, amiben a nagynénéim kontya kilóg a képről :)

@nughop: azért írtam :)

W.Jack. 2014.01.29. 21:04:05

@ExBiri Árnyékmacska: Akkor tehát csak az én kíváncsiságomat kell kielégíteni :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.29. 21:19:30

@nughop: Bizony, a tiédet!
(én valójában itt sem vagyok, csak árnyékként. a kíváncsiságot nem is ismerem, hasonlít a türelmetlenséghez vajon? felütném a lexikonomat, de előbb ki kéne engednem a csapdámból) Meggondolom. (vajon az árnyék gondolkozik? mit mond a lexikon? francba hülye csapda!)

W.Jack. 2014.01.29. 21:22:37

@ExBiri Árnyékmacska: Örömmel tölt el, hogy felütni készülsz, és nem le :)

Gabba 2014.01.29. 21:31:14

@nughop: amióta ilyen csinos az avatárod, a kíváncsiságod is megnőtt :)

W.Jack. 2014.01.29. 21:34:47

@Gabba: :) Mindig is kíváncsi voltam :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.29. 21:35:25

@nughop: Szeretem a lexikonokat. Gyere, kibányászlak a gödrömből.

W.Jack. 2014.01.29. 21:36:40

@Gabba: És megint a kíváncsiság: mi más nőtt még? :)

W.Jack. 2014.01.29. 21:38:41

@ExBiri Árnyékmacska: De ugye kézből készült ásóval ?

AaannnaaA 2014.01.29. 21:42:16

Köszi szépen a hogyvótot, és a jobbnál-jobb képeket :)
Ööö, világosíts fel kérlek Kapitányom, t'án gyengeelméjű lennék, de én erre a részre nem emlékszem a darálásból. Kihagytuk, vagy csak tök vagyok? Hm?

Gabba 2014.01.29. 21:42:28

@nughop: a jó kedved biztos, de szerintem a hajad is :)

Gabba 2014.01.29. 21:47:47

@AaannnaaA: szia, elkészült a PoI hv, vagy csak megpihensz?

(homeland sugárzásról nincs új hír?)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.29. 21:49:42

@nughop: Naná, de az én kezemből készült.
A létra pedig, amit leengedtem, na az a gerincemből van, az zont visgumis, arra majd ügyelj :D

Amúgy örülök, mert azt hittem, Kapitánylány majd letépi a fejemet az offolásért, és majd azzal fog kockázni, de ezek után...:) Legálisan mondhatom, hogy nehari, én csak jöttem.

AaannnaaA 2014.01.29. 21:58:20

@Gabba: Szia! Három hét szünet van a PoI vetítésben, úgyhogy most lustálkodósra fogtam. A legutóbbi részt még nem írtam meg, csak félig, de majd hétvégén befejezem - ha nem sürget a határidő, én is lazábbra veszem :)
Homelandról annyit mondott főnök, hogy az RTL se tudja, valamikor tavasszal hozzák. Én titkon abban reménykedem, hogy mire ideér, kifut a PoI, de aztán nem biztos, hogy szerencsém lesz... Irigyellek, hogy így kibírod, míg itthon adják, én már a harmadik évadot is láttam.

Ja, tegnap új darába fogtam - mindig Neked ajánlom az új sorozatokat amiket kifogok, hátha. Az Almost Humant már említettem (belepillantottál esetleg?), mondjuk nemsokára jön a Viasatra (Emberi tényező címmel). Főnök kérdezte, hogy írnám-e, de a PoI mellé most nem fér be. Szóval két jóságba is belefutottam az AH-n kívül: az egyik a Black Sails (igen, a kalózos, mocskos jó), a másikból pedig februárban a második évad érkezik, csak eddig adós voltam az elsővel magamnak, és ez az Americans. Szintén rohadt jó. Te láttad valamelyiket?
(Uhh, ez kisregényre sikeredett...)

Gabba 2014.01.29. 22:08:24

@AaannnaaA: az Almost Humant fogom nézni, a Black Sails is jónak tűnik sixx ajánlásából

AaannnaaA 2014.01.29. 22:15:26

@Gabba: Akkor had' adjak még egy kis lökést:
www.sorozatjunkie.hu/2014/01/27/pilot-black-sails/
Tényleg rohadt jó.

Pácsó Ármándó 2014.01.29. 22:15:38

@AaannnaaA: Már jön is! :-)

@Gabba: Feketeszakál Kapitánylány :-DD

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.29. 22:16:01

@AaannnaaA: Almost Human-t én is nagyon várom! De mennyire.

AaannnaaA 2014.01.29. 22:19:41

@ExBiri Árnyékmacska: Jó is lesz. Egyetlen apró bibi volt vele, hogy odakint összevissza adták a részeket (csináltak már ilyet más sorozatokkal is), így volt néhány logikai bukfenc. Gyanítom itthonra sem módosítanak rajta, ami elég kár (ezért is nem vállaltam a hogyvótot, úgy képtelenség előre dolgozni, hogy nem tudod, melyik rész fog következni).

@St. Pácsó Ármándó: Egészségedre, majd írd meg hogy tetszett. Nem fogsz csalódni. (Toby Stephens amúgy brit színész, márpedig a szívem csücskén köztudottan ők ülnek, de ettől még nem vagyok elfogult. Na jó befogom, majd meglátod :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.29. 22:27:18

@AaannnaaA: Malőr. És nem apró. De most emiatt akkor nem írsz HV-t róla? Ó, hát ennél talpraesettebbnek gondoltalak. Simán tudnád kezelni az írást+megosztását.

AaannnaaA 2014.01.29. 22:29:52

@ExBiri Árnyékmacska: Ari vagy, de a PoI mellé még egy időre írás csak úgy férne bele, ha előre dolgozhatnék. (Mit tippelsz nekem hány óra egy HV megírása?)
Márpedig úgy nem lehet előre dolgozni, ha nem tudod mit adnak az adott napon... De biztos elvállalta más a HV-t, Főnök az egész íróközösséget megkérdezte.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.29. 22:41:40

@AaannnaaA: Eddig azt hittem, kirázod a kisujjadból. Már a stílus könnyedsége alapján gondoltam. ('csak' olvaslak).

Ó! és még egy. Mikor először hallottam az Almost Humanről, akkor rosszallóan cöcögtem, hogy nnna megint egy skandináv sorit evett meg holivúd (Akta Manniskor). De aztán rájöttem, nem azt.
Na azt például nagyon sajnálom,hogy senki nem írt róla HV-t.

AaannnaaA 2014.01.29. 22:44:31

@ExBiri Árnyékmacska: A lehetőség adott, próbáld ki magad. Mi is így kezdtük. Feltettük a kezünket, hogy itt vagyunk, erről írnánk, és már a taposóban is találtuk magunkat. Amilyen kommenteket dobsz, ebben a stílusban, simán lennének törzsolvasóid..

Gabba 2014.01.29. 22:53:36

@AaannnaaA: engem is megkérdezett, bizony

@ExBiri Árnyékmacska: jól esne a kolbász mellé biri hogyvolt, az biztos

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.29. 23:02:12

@AaannnaaA: @Gabba: Soha! Írni még csak-csak, de nincs meg a hozzászólások kezeléséhez a teknőc páncélom. Valahol elhagyhattam. Fenéket, lerágták a cápák.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.29. 23:28:27

@St. Pácsó Ármándó: Tessék, erről beszéltem. Már idesiklott a Főcápa.

Az offolás célzást értem, és nagyon-nagyon elnézést kérek Kapitánylánytól. Ha megígérem, hogy nem fordul elő többet, akkor megbocsátasz? tudod,milyen szűkmarkúan bánok az emotikonokkal, de csak neked:(((

Kapitánylány 2014.01.30. 08:59:45

@ExBiri Árnyékmacska: gyere, gyere, már kezdet ExBiri hiányom lenni! :) engem nem zavar az offolás, szívem repes, ha magas a kommnentszám :D

@AaannnaaA: szerintem megnéztük, de annyira semmitmondó rész volt, hogy már el is felejtetted, ha az emlékeim nem csalnak, akkor nem itt aludtál be :D

@St. Pácsó Ármándó: hogy lettem én Feketeszakál? :O

@nughop: és hogy neked is írjak valamit... :) :) :)

@Gabba: akkor megnyugodtam, már féltem nem lesz kontyadagod :)

W.Jack. 2014.01.30. 09:07:42

@Kapitánylány: Köszi :) De nem lett volna sértődés, ha kimaradok a szórásból :)
De ha már elegyedünk: Grimm hv mindig hétfőre várható?

Kapitánylány 2014.01.30. 09:52:46

@nughop: nem a megsértődés miatt írtam Neked is, csak azért mert jól esett! :)

Pácsó Ármándó 2014.01.30. 17:11:22

@Kapitánylány: Szia! mit ábrázolsz most éppen?
Nem te lettél Feketeszakáll Kapitánylány (vagyis ezt nem tudom megítélni se pro/se kontra) hanem a Black Sailsben van egy ilyen állítólag.

@nughop: csak hogy én is írjak neked valamit :-)

@ExBiri Árnyékmacska: Még mindig félős vagy :-)
süti beállítások módosítása