Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 4x02 - An Evil Within (A bennünk lakó gonosz)

2014. január 27. 15:00 - Gabba

Philadelphiában kezdünk, két matekszakos geek lép be a helyi kajáldába, közben olyan kifejezésekkel dobálóznak, amikből bölcsészként én egy szót sem értek (nem vagyok rá büszke, még mielőtt). Mögöttük egy kék baseballsapkás fazon halad befelé, ő azonban nem ül le enni, hanem a hátsó ajtón kimegy és kívülről lelakatolja, mire készül ez? A felszolgálónő kihozza a srácoknak a kaját és éppen arról érdeklődik, hogy miért nem látja őket sosem lányokkal, amikor a helyiségbe beront valami csápjait tekergető undorító lény. A vendégek első rémületükben a hátsó ajtó felé menekülnek, de azon ugye nem tudnak kijutni, ezért egy életünk, egy halálunk felkiáltással inkább a lényre rontanak és a kezükbe eső alkalmi fegyverekkel (botok, székek, serpenyők) nekiesnek. Pár pillanattal később rendőrjárőr érkezik és az egyenruhások igyekeznek lenyugtatni a kedélyeket, a felizgatott vendégek ekkor döbbennek rá, hogy amit szörnynek láttak, az valójában Joe, a srácok egyik évfolyamtársa és most ott fekszik a földön véresre verve. Főcím.

Evil01

A panzióban Artie Claudia szobájában néz szét, hátha talál valami nyomot arra vonatkozóan, hová mehetett a pergő nyelvű ügynök, közben felidézi az előző részben a haldokló paptól hallott fenyegető szavakat. Leena nyugtatja, Claudiával minden rendben lesz, stb, majd Myka és Pete is előkerül és felajánlják, hogy megkeresik társukat. Nem, én keresem meg, ti meg mentek Philadelphiába, ahonnan új esetet jelentettek, közli Artie, az ügy sürgős, már tegnapra ott kellett volna lennetek! Mit akarsz tőlünk, forgassuk vissza az idő kerekét?, próbál kedélyeskedni Pete és nem érti, Artie arca miért borul el a kérdéstől.

Evil02

Nem sokkal az ügynökök távozása után vendég érkezik, jé, ez az előző részben késsel dobálózó, majd kés által elhalálozott Barbosa rendi pap! Adrian testvérként mutatkozik be, a Vatikánnak dolgozik és most segítséget kérni jött. Artie persze egyből felismeri, és kissé zavartan megkérdezi, honnan tud a raktárról. Mi a Vatikánban nagyon sok dolgot tudunk nagyon sok dologról, mosolyog a pap magabiztosan, nem sejtve, hogy Artie még nála is többet tud. Majd előadja a sztorit az ellopott asztrolábiumról, amit ismeretlenek arra használtak fel, hogy visszafordítsák az időt 24 órával. Ezzel azonban a világra szabadítottak valami nagyon gonoszt, és ezt csak úgy lehet megakadályozni, ha megtalálják az ereklyét és annak segítségével visszaállítják az eredeti idővonalat. Artie azzal próbál érvelni, hogy hátha valami nagy kataklizma elhárítása érdekében használta valaki az asztrolábiumot, de a pap szerint semmi nem indokolhatja az eszköz ilyen módon történő alkalmazását. Artie jobb híján persze megígéri, hogy segít a gonosz elleni küzdelemben. Amúgy nagyon finom volt a süti, búcsúzik a pap, Artie kissé melankolikusan fogadja a dicséretet: Gonoszok és sütik, ezekkel foglalkozunk itt.

Evil03

Pete és Myka kihallgatja az étkezdében a tanúkat, talán az ételben volt valami és az okozta a hallucinációt. Hát, az ételben tuti nem, mert én sosem eszek itt, átjárok a Nagyi Palacsintázójába, a Fakanálba vagy a Nyaklevesbe, közli a pincérnő. Akkor esetleg valami szokatlan tárgy, mondjuk egy régi tányér vagy merőkanál?, próbálkozik Myka, de a lesajnáló pillantásokból rájön, hogy ezek nem igazán szokatlanok egy kajáldában. Az ügynökök mindenesetre lezárják a helyet. Pedig a veszély nem itt van, hanem a város másik részén lévő fogorvosi rendelőben. (John Lennon kis írása: At the denist (Révbíró Tamás fordításában: A mogorvosnál) ugye megvan?) Az ajtón éppen egy kopaszodó hivatalnoktípus lép be, de az ott várakozó páciensek és a nővér is valami ronda szörnynek látják, és az első ijedtség után ugyanúgy nekiesnek, mint korábban a kajáldában a többiek. Sőt, az energikus nővér a végén a partvissal kilöki az emeleti ablakon, a szerencsétlen könyvelő halálra zúzza magát az utcakövön. Az odasiető járókelők között feltűnik a kék sapkás fazon is.

Evil04

Nézzük meg, mit csinál kedvenc Claudiánk, nos, éppen a Regent Châtelet, azaz a régensek székháza előtt leskelődik (itt ugye már jártunk a 3x08 részben) és kezében a metronómmal tervet sző, nyilván itt tárolják Steve Jinks holttestét. Ügynöknőnk következő lépésként felismerhetetlenné maszkírozva, új séróval és kezében egy köteg irattal siet be az épületbe, mint nagyon elfoglalt, megbeszélésre loholó asszisztens. A biztonsági őr előtt véletlenül sikeresen szétszórja a paksamétát, jaj, el fogok késni, mint a Fehér Nyúl, a főnököm biztos megöl, kezd sírdogálni, így a segítőkész őr már nem is kerít sort a belépési engedély meglétének ellenőrzésére. Claudia a liftben gyorsan átöltözik, és az emeleten már mint kórházi nővér száll ki. Megbuherált belépőkártyájával elkábítja az emeleti őrt, ám ekkor váratlanul feltűnik Artie.

Evil05

Próbál érvelni, az ereklyékkel nem szabad önző célokat megvalósítani, ilyesmik, de Claudia egyre csak azt ismételgeti, hogy ő mindenáron visszahozza az életbe Jinksyt, Artie ne is próbálja megállítani. Ne mondd, hogy te nem tennél ugyanígy, ha egy lelet segítségével helyrehozhatnál valami nagy tragédiát, vágja oda a szakállasnak. Artie-ban egy pillanatra megakad a hang, de aztán sorolni kezdi a riasztó példákat James MacPhersontól Walter Sykesig, akik rendes emberek voltak, de az ereklyék saját célra való használata eltorzította a személyiségüket. Belép Jane Lattimer, aki ugye szintén régens és nem mellesleg Pete anyja, és mindkettőjük meglepetésére közli, hogy a régensek tanácsa jóváhagyta Jinks ügynök felélesztését. Artie alig hisz a fülének, de ezzel kiszabadulhat valami rossz, mondja még utolsó érvként, majd távozik. Azt tudnod kell, hogy ezzel az életedet teszed kockára, most viszont tegyük meg a szükséges előkészületeket, fordul Jane komoly arccal Claudiához.

Evil06

Philadelphiában Myka és Pete átvizsgálják a fogorvosi rendelőt és kihallgatják a tanúkat, de nem jutnak előre, nem találnak kapcsolatot az étkezdében történt esettel. Megcsörgetik Leenát, hogy folyamatosan figyelje a rendőrségi vonalakat és értesítse őket, ha hasonló incidensről hall. Ezalatt a kertvárosi negyedben bevásárlásból hazaérkező háziasszony haladna befelé az egyik házba, amikor hozzálép a kék sapkás fazon és előzékenyen odaad neki egy ezüstkulcsot, amit a nő a kocsiból kiszállás közben hagyott el. A nő megfogja majd visszaadja, köszönöm, de ez nem az enyém, viszlát. A baseballsapkás elhúz, a nő bemegy a házba, de a nappaliból előkerülő férje csak azt látja, hogy valami csápos szörnyeteg nyomulna befelé az ajtón. Rövid küzdelem után bezárja a lényt a gardróbba, Leena a rendőrségi vonalon hall az esetről és még a zsaruk kiérkezése előtt odaküldi Mykáékat. A férjjel kinyittatják a gardróbot, ahol persze csak a szerencsétlen feleség, Robin ücsörög összegörnyedve. Kikérdezik a házaspárt, az asszony elmondja a kulcsos esetet is, na végre, kezdünk nyomon lenni, nyilván hallucinációt okozó ereklyével van dolgunk, örülnek meg az ügynökök.

Evil07

A panzióban Claudia szobájában fekszik Jinks, Claudia máris kezdené az újraélesztést, bár kicsit aggódik, nem lesz-e Steve-ből zombi. Elindítja a metronómot, egyik kezedet tedd a metronómra, a másikat Steve mellkasára és koncentrálj erősen, utasítja Jane. Hosszú, feszült másodpercek következnek, Claudiát látomás kapja el, egy fehér szobában van Jinks-szel, de a férfi háttal áll neki és nem hallja őt. Meg kell várnod, amíg ő indul el feléd, hallja távolról Jane hangját, de közben nagyon nehezen tud koncentrálni, pedig ha ellankad a figyelme, ő is meghalhat. Újabb idegtépő várakozás után Jinksy végre megfordul és elindul Claudia felé, ezzel a valóságban is feléled, kedvencünk túláradó örömmel öleli át a halálból visszatért barátját.

Evil08

Ezalatt Univille-ben Artie és Adrian testvér ismét találkozik, Artie újabb infókat akar megtudni az asztrolábium által életre keltett gonoszról. Adrian szerint a gonosz mindig az őt kiszabadító emberre jellemző, hozzá kapcsolódik, és tőrként vágja ketté. És az is lehet, hogy a gonoszt valamiféle feltámasztás is életre hívhatja?, kérdezi Artie aggódva, bizony lehet, jön a legkevésbé sem megnyugtató válasz a paptól. A történelem folyamán már használták párszor az asztrolábiumot, például a nagy francia forradalom előtt Robespierre, és ez okozta az évekig tartó forradalmi terrort. (Töri érettségi előtt állók, figyelem!) Artie egyre aggodalmasabb arccal hallgat, a gonosz ellen kell lennie más lehetőségnek is, mint az asztrolábium hatásának visszafordítása, motyogja magában.

Evil09

Philadelphiában ezalatt Pete a szemtanúk által rajzolt képeket nézegeti és beugrik neki, hogy ezek a szörnyek egyik kedvenc gyerekkori képregénykarakterére, Chtulhura hasonlítanak, a szerző H.P. Lovecraft. Myka persze nem ismeri ezt a fajta irodalmat, de máris csörgetik Leenát, aki megerősíti: Lovecraftot gyakran gyötörték rémálmok, amiket szerinte az úgynevezett Álmok Ezüst Kulcsa okozott, és ezekből az álmokból szedte a szörnyfigurákat. Az ügynökök felkeresik a kajáldában összevert srác, Joe lakását, ahol némi keresgélés után találnak egy baseballfigurát, az előző szezonban játszott Philadelphia – Cincinnati mérkőzésről. Mykanak beugrik, hogy a meccs után a szurkolótáborok közt volt némi zavargás, aminek során meghalt egy fiatal lány, Theresa Hicks. Irány a stadion, ahol a biztonsági főnökkel végignézik az akkori felvételeket és több ismerős arcot fedeznek fel, így lassan összeáll az akkori tragédia: a kopasz könyvelő fellökte Theresát, aki a földre esett és a tömeg kezdte eltaposni, a vőlegénye hiába próbált segítséget kérni az arra elhaladó Joe-tól, majd Robintól. Az újsághírek szerint Ron Hadsell-nek hívták a vőlegényt, ezek szerint ő állt bosszút a kulccsal a menyasszonyát cserben hagyó közönyös embereken. Viszont a biztonsági felvételeken az is látszik, hogy egy kocsi elállja a mentőautó útját, a kocsi tulaja tehát joggal számíthat a következő áldozat címre. A rendszám alapján Pete megkeresi a tulajt, Jeff Greent, Myka pedig Hadsell lakásához indul.

Evil10


A panzióban Steve elmondja, csak arra emlékszik, hogy Marcus Diamond a fecskendővel odalép hozzá, Claudia persze nem árulja el, hogy napokig halott volt. Próbálja a beszélgetést könnyed irányban tartani, de Steve-nek lassan kezd több dolog gyanús lenni, főleg miután észreveszi a metronómot és annak fadobozát. Beugrik neki, hogy a geciember Sykes ezzel a metronómmal tartott életben sameszét, Marcust. Kérdőre vonja Claudiát, amiért hazudni akar neki, a csaj még próbál terelni, több példa volt már arra, hogy valaki pár perces klinikai halálból visszatért. Miért, én hány percig voltam halott?, szegezi neki Jinks. 4320-ig, nyögi ki Claudia. Majd magabiztosabban folytatja: De nem fogok bocsánatot kérni, amiért visszahoztalak, mert tudd meg, a világ jobb hely attól, ha benne vagy te is.

Evil11

Myka behatol Hadsell lakásába, senki nincs otthon, viszont a kéró tele van csápos szörnyek képével és szobrával. Telefonon vált pár szót Pete-tel, aki éppen Jeff Green lakásánál kopogtat, de ő sincs otthon, viszont éppen akkor érkezik a baseballsapkás Hadsell. Pete rákiált, a csávó menekülni kezd, az ügynök utána, és valami edzőterem ajtajában sikeresen le is teperi. Hadsell Pete kezébe nyomja a kulcsot és kiabálni kezd, hogy a szörny meg akarja őt ölni, a kulcs hatására az érdeklődve gyülekező emberek is csak egy fenyegetően viselkedő csápos lényt látnak. Rátámadnak és már-már sok lúd disznót győz, amikor befut Myka. Ne bántsák, bár néha tényleg idegesítő, és sokszor gyerekesen viselkedik, de a társam!, magyarázza a népeknek, bár Pete-et ő is szörnynek látja. Közben észreveszi, hogy Hadsell meg akar lépni, utánarohan, de közben a tömeg ismét ráveti magát Pete-re. Szerencsére Myka pár méter után elkapja Hadsellt, a kulcsot elveszi tőle és beteszi a semlegesítő tasakba, ezzel a tömeges hallucináció megszűnik, az emberek csak egy nagydarab, megkönnyebbülten vigyorgó, baltaarcú férfit látnak a szörny helyén. A kiérkező rendőrök bilincsbe verik Hadsellt, aki még elmondja, hogy annak idején megpróbált feljelentést tenni, de a rendőrök elhajtották azzal, hogy nem történt bűncselekmény. Ezek után talált rá a kulcsra és döntötte el, hogy azzal fog bosszút állni. Érzelmileg érthető, de erkölcsileg vitatható álláspont.

Evil12

Claudia visszatér a raktárba, ahol már várja Kosan főrégens és Jane Lattimer. Kiderül, hogy Jane csak behasalta a régensek jóváhagyását Jinks felélesztésére, bár most igyekszik azzal védekezni, hogy Jinksnek komoly érdemei voltak abban, hogy a raktár nem pusztult el. Kosan szerint viszont ez a lépés Jinkset élete végéig a metronómhoz fogja kötni, és állandó megfigyelés alatt kell tartani, mert azt senki sem tudja, milyen káros hatásai lehetnek a beavatkozásnak. A panzióban mindazonáltal nagy ünneplés készül, a társaság örömmel köszönti Jinksyt, Artie mobil érzékelőjére azonban pont ekkor jelzés érkezik egy tőrről, épp olyanról, amivel Claudia szúrta le őt rémálmában.

Lesznek itt még fejlemények, az tuti.

Evil13

Címkék: warehouse 13
106 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.01.28. 19:26:19

@nughop: még jó, hogy nem úgy, mint a 3x01-ben... :)

W.Jack. 2014.01.28. 19:26:50

@St. Pácsó Ármándó: Kevés alvásból következő félig éber állapotban nem tudtam megfelelően átgondolni, hogy mire bólogatok :) Ennek köszönhetően hajnallattól tízórai idejéig nyakamba szakadt egy általános iskolás elsős osztály, és hozzájuk képest a 18 éves korosztály kutyafüle :) Olyan szinten elfáradtam, hogy majdnem lemondtam a megszokott délutáni kávézásomat is, pedig azt soha semmilyen körülmények között. Szóval respect a tanítónéniknek :)

W.Jack. 2014.01.28. 19:28:58

@Gabba: Naaaa, annyira fáradt még sosem voltam :)

Pácsó Ármándó 2014.01.28. 19:40:27

@nughop: Ezt aláírom! De miért alszol keveset? Talán azért amiért Riley a 6x035-ben? :-)

W.Jack. 2014.01.28. 19:45:06

@St. Pácsó Ármándó: Nem alszom túl sokat telihód idején :)
Ő miért aludt keveset? Világosíts fel kérlek! :)

Pácsó Ármándó 2014.01.28. 19:52:27

@nughop: Vérfarkas vagy?
Á semmi, csak én is akartam olyat írni mint ti! :-)

W.Jack. 2014.01.28. 19:57:24

@St. Pácsó Ármándó: Sőt: vértapsi :)
Ne haragudj: Hank Moody volt felettébb fáradt a Gabba által hogyvoltozott Kaliforgiában. Én a 4x01-et hoztam fel példának, Gabba pedig lereagálta, hogy mázli, hogy nem a 3x01-et írtam, ott ugyanis: "Nem meglepő módon hálószobai szexszel nyitunk, kedvenc kortárs írónk van alul, alkalmi barátnője felül, és bár a csaj teljes erőbedobással dolgozik, valami mégsem stimmel – Hank alszik közben"

Pácsó Ármándó 2014.01.28. 22:29:20

@nughop: Nagyon szépen köszönöm a magyarázatot! Öröm, hogy mi egyszerű hétköznapi emberek is tudjuk végre miről van szó:-) Kedves tőled!!

W.Jack. 2014.01.28. 22:31:45

@St. Pácsó Ármándó: Bocsánat, senkit nem akartam megbántani azzal, hogy rövidítettem :)

Pácsó Ármándó 2014.01.28. 22:43:46

@nughop: Tudom és elhiszem! Nem is velem beszélgettél ahol számítani lehetett az értetlenségre, hanem Gabba Mesterrel, akinél számítani lehet az értésre. Továbbra is csak dicsérni tudlak! :-)

W.Jack. 2014.01.30. 22:08:00

@Gabba: No úgy látom, hogy ez lesz az én békés töris sarkom, idehasalok, amíg a mai részt megnézem :)

W.Jack. 2014.01.30. 22:12:32

Áááá, valamiért szegény Lusta Dick jutott eszembe a biztonsági szolgálat emberéről :D

W.Jack. 2014.01.30. 22:14:53

Hajós szál, de jó :)

W.Jack. 2014.01.30. 22:32:10

Ezen a részén most jó sokat tudok nevetni :)

W.Jack. 2014.01.30. 22:37:02

Tessék: Gabba pár napja emlegette Hitchcockot, és máris :)

W.Jack. 2014.01.30. 22:53:52

Mire teljesen unsympatischba küzdötte le magát, kiderült, hogy ejjjjj......

W.Jack. 2014.01.30. 22:56:05

Nos, erről a részről rettentő gyors hv-t követelek, mert akut kérdezhetnék uralkodott el rajtam :)

Gabba 2014.01.30. 22:58:22

@nughop: nem félsz itt egyedül?

W.Jack. 2014.01.31. 09:17:49

@Gabba: Neeeem :) Ha társaságra vágytam volna akkor csak át kellett volna mennem a vellába, de én élveztem itt a nyugit :) És ez valahogy jobban fekszik nekem :)

Gabba 2014.01.31. 12:34:57

@nughop: de azért ha unatkozol, csak szólj!

W.Jack. 2014.01.31. 12:37:11

@Gabba: Ha szólok amikor unatkozom, akkor kaphatok valami feladatot? :)

Gabba 2014.01.31. 13:31:25

@nughop: most magamra öntöttem a kávét, ez a te hibád :)

Pácsó Ármándó 2014.01.31. 13:41:37

@nughop: Ez is 5letes!

@Gabba: Megzavart a kék fürdőbugyi? :-)

W.Jack. 2014.01.31. 13:50:50

@St. Pácsó Ármándó: Elvarázsoltam, amit az imént írtam, tehát idézem magamat: "Köszi, adta magát"

W.Jack. 2014.01.31. 21:50:08

@Gabba: Szólok: unatkozom, kérek feladatot! Meg persze egy időpontot, hogy mikor olvasható majd a következő poszt, hogy véletlenül se maradjak le róla :)

Gabba 2014.02.01. 08:18:21

@nughop: esetleg elemezhetnéd Myka séróját, ami ebben az évadban tépett-boszorkányos jellegű

az új poszt kész, hétvégén feltöltöm, de a megjelenés ideje nem tőlem függ

W.Jack. 2014.02.01. 09:10:23

@Gabba: Most megfogtál :) Tőlem azt várni, hogy sminkkel vagy frizurával kapcsolatban elemzést írjak, olyan, mintha Jeanne D'Arc-ra bíznánk,hogy készítse el a "Vizsgálja a szexuális tényezők befolyását, az érzelmek átterjedéses megközelítését a közösségi oldalak tekintetében avagy mennyire ösztönlény az ember" című műhelymunkát :)

De egye fene, teszek rá egy kísérletet :) Azt már most jelzem, hogy Myka ezzel a séróval, amikor egy-egy jelentősebb kijelentés előtt szemforgatás helyett lecsukja a szemét, annyira Ábel Anitás, hogy...... Túlságosan, no :)

Gabba 2014.02.01. 11:19:18

@nughop: na, hát akkor ezen a vonalon, bitte

W.Jack. 2014.02.01. 16:32:26

@Gabba: Kerestem, hogy hova rajzoltad nekem a vonalat :) A jelek szerint nem vigyáztam eléggé a vonalaimra most, pedig illenék :)

Gabba 2014.02.01. 17:11:19

@nughop: mire vigyáznál, hiszen minden új avatáron egyre laposabb a hasad :)

W.Jack. 2014.02.01. 17:18:09

@Gabba: Ezen felnevettem most :) Felmerült, hogy zavaró lehet a kék szín, gondoltam eltüntetem akkor a zavaró tényezőt, míg körbeforgok :)
Tény és való azonban, hogy elég nagy lyuk kezd keletkezni az oldalamban, de majd az új poszt alatt kérdezgetek :)

Pácsó Ármándó 2014.02.01. 17:30:13

@nughop: @Gabba: Én meg azt hittem, hogy amíg szundítottam elment a színlátásom :-)
Tudom, hogy én vagyok a bajnak okozója ezért beismerem, felelőtlen kérdést tettem fel. Ellenben úgy tudom a huttok, ugyanúgy mint a tigrisek, szeretik a gömbölyű formákat is és most nem a hátakra és hasakra és talpakra gondoltam :-)
(Bár sanszos ahogy Tréfi-Nugit ismerem, hogy most kapunk egy strandlabda avatart :-)

W.Jack. 2014.02.01. 17:40:41

@St. Pácsó Ármándó: Csalódást kell okozzak, nincsenek meg az alkati adottságaim a strandlabda fotóhoz :)

Pácsó Ármándó 2014.02.01. 17:46:36

@nughop: Most kivételesen igazira gondoltam :-)

Gabba 2014.02.01. 17:46:57

@St. Pácsó Ármándó: szeretik, bizony!

@nughop: egyéb sportszer is játszik

W.Jack. 2014.02.01. 17:49:39

@St. Pácsó Ármándó: Kivételeseeeeeen? :)

@Gabba: Más sportszer, hmmmm, gondolkodom, megvan, keresek egy tollasütős képet :)

Gabba 2014.02.01. 17:51:33

@nughop: vagy a kövi részből a golfütő? ;)

W.Jack. 2014.02.01. 17:53:41

@Gabba: Nekem is eszembe jutott, de az annyira kihozza az agressziót az emberből :) Ráadásul éppen egy kilences vas, azzal azért már oda lehet sózni :)

Pácsó Ármándó 2014.02.01. 17:57:07

@Gabba: Te előre spoilerezel saját hogyvoltodban? :-)

@nughop: Már úgy értem nem szilikon vs. természetes szövetek, hanem igazi felfújható gumi strandlabdára gondoltam.

W.Jack. 2014.02.01. 17:59:45

@St. Pácsó Ármándó: Amúgy meg lehet, hogy csak viccelünk, és nem is golfütő volt benne, hanem pipa :)

Pácsó Ármándó 2014.02.01. 18:02:29

@nughop: Vagy egy megtévesztő szikladarab. Ja, nem, az máshol volt :-)
Ti vicceltek :-) ?

W.Jack. 2014.02.01. 18:04:07

@St. Pácsó Ármándó: Nem tudom :) Megkérdezzük Gabba Mestert, hogy mi is volt benne: golfütő vagy pipa, néha összetévesztem ezt a kettőt :)

Gabba 2014.02.01. 18:08:22

@nughop: @St. Pácsó Ármándó: gyújtsd meg mindkettőt, akkor kiütközik a különbség

W.Jack. 2014.02.01. 18:09:38

@Gabba: :D Most eszembe jutott erről egy vicc, de igazad van, no :)

Pácsó Ármándó 2014.02.01. 18:24:44

@nughop: Tudod hogy van ez! Ha már elkezdted ...

@Gabba: Olyan jó, hogy nem csak fél naponként kapunk egy mondatot tőled! Bár gyanítom, hogy ez nem az én hatásom és ez jól is van így :-)

Gabba 2014.02.01. 18:29:42

@St. Pácsó Ármándó: ha ráérek, szoktam jönni, de ritkán érek rá

W.Jack. 2014.02.01. 18:38:31

@Gabba: Örülünk, ha időt szakítasz ránk, és jössz :)

Pácsó Ármándó 2014.02.01. 18:45:56

@Gabba: Köszönjük! Nugi-hugi egy viccel is készült most ...
Nugi, te jössz!

Pácsó Ármándó 2014.02.01. 18:52:51

@Gabba: Hajjaj! Magadnak keresed a bajt! Gondolj a szívedre! :-DD

Pácsó Ármándó 2014.02.01. 19:47:09

@Gabba: Mint Lancelot vagy Galahad lovag a Gyalog Galoppban a tucatnyi szüzek kastélyában?

W.Jack. 2014.02.01. 21:31:30

@Gabba: @St. Pácsó Ármándó: Nem készültem valójában, de ha már beharangozódott: )
"Két barát beszélget:
-Mi a különbség a teve és a nő között?
-Nem tudom...
-Te sem vagy valami válogatós"

W.Jack. 2014.02.01. 21:45:00

@Gabba: Állítólag olyan állat, ami ritka Alaszkában :)
Elnézést kell kérjek, mert konty nincsen a fűző mellé, de nem lehet mindent, no :)

Gabba 2014.02.01. 21:46:52

@nughop: ja, és most látom a fűzőt!

olyan vagy, mint egy gyorsreagálású hadTEST

Gabba 2014.02.01. 21:48:28

@nughop: fogalmam sincs arról se, mi az az alaszka, itt a Tatooinon még nem ettünk olyat

Kapitánylány 2014.02.01. 21:51:01

@nughop: nincs konty? akkor Gabba rá se néz :D

W.Jack. 2014.02.01. 21:51:47

@Gabba: Jahh, hát a nagy Alasz kistesója :)

Gabba 2014.02.01. 21:54:55

@Kapitánylány: a kontyra nem, esetleg alá...

Pácsó Ármándó 2014.02.01. 21:57:04

@nughop: @Kapitánylány: @Gabba: Nálunk is tiszta jég minden mint Alaszkában. Még a postások is elakadnak :-(

Kapitánylány 2014.02.01. 22:02:35

@St. Pácsó Ármándó: még jó, hogy nem mentünk haza arra Dél-Alföldre :(

Pácsó Ármándó 2014.02.01. 22:22:28

@Kapitánylány: Pedig nagyon vártalak!

Lestem a Tiszát hátha felbukkan egy Vízalattjáró orra! Sok idő telt el így. A hó csak hullott egyre sűrűbb pelyhekben és kisimította a táj ráncait. De én hősiesen kitartottam. Egyszer csak gyerekek bukkantak fel és kavicsból gombokat nyomtak a mellkasomat borító hóba. Kaptam tőlük egy elhagyott dísztárcsát is a fejemre. Később egy nyugdíjas néni botorkált arra gurulós táskával, majdnem nekem jött de az utolsó pillanatban fékezett. Hosszan méregetett miközben maga elé motyogott valamit az elmúlt telekről és Guzsalyos Jóskáról aki méretes hóembert épített a tornácuk elé annak idején Várkeresztesen. Mielőtt tovább húzta volna kerekes szatyrát nyomott egy vézna répát a képembe. A következő órában semmi sem történt, csak a Dóm harangjai riasztották meg az álmos galambokat. Végül fiatal pár szökkent be látóterembe, a fiú mobiljával fényképezte a lányt, aki váratlanul beleharapott a répámba. Erre én összerándultam, megrázkódtam, a hó leperdült bundámról és egy csendes "a fene se fog ennyit várni egy nőre sem" morgással otthagytam a meglepetéstől megdermedt pár. Most rájuk hullik a hó, szép nagy szemekben. Lehet hogy holnap kinézek rájuk egy rossz seprűvéggel...

Kapitánylány 2014.02.01. 22:27:18

@St. Pácsó Ármándó: "beleharapott a répámba" mondaton hangosan felröhögtem! :D
sajnálom, nem kaptunk kihajózási engedélyt! :)

Gabba 2014.02.02. 09:20:23

@St. Pácsó Ármándó: elhagyott hóember vézna répáját harapdálni sose volt egy életbiztosítás...

W.Jack. 2014.02.02. 09:34:22

@Gabba: Meg ugye ízlések és pofonok ugyebár :) Nemdebár? Dedebár :) Találtam kontyos fűzőt:) lh4.googleusercontent.com/-AOAaAimMDx4/Uu4Ck-VUGoI/AAAAAAAAAog/rnlS7Fn7iOE/w533-h282-no/Ain1.jpg

Pácsó Ármándó 2014.02.02. 12:25:09

@nughop: Kontyos jégkori cipőfűző? :-)
Furcsa ízlése van ezeknek a huttoknak :-)
Vagy Pontyos jég kori cikőfűző? :-)
Ez is valami tatooini cucc lehet :-)

Tudom, tudom, nem vagyok madzag hogy kötekedjek :-)

W.Jack. 2014.02.02. 12:47:54

@St. Pácsó Ármándó: Höchstwahrscheinlich nem én vagyok a legilletékesebb annak tekintetében, hogy milyen a huttok ízlése :)
Látom permutálódnak a betűk és kifejezések :)

Nem vettem madzagosnak, túlpihent vagy csak :)

Pácsó Ármándó 2014.02.02. 12:55:00

@nughop: Pedig időben lefeküdtem. Valakivel :-)

W.Jack. 2014.02.02. 12:56:56

@St. Pácsó Ármándó: Ó, hát ez megmagyarázza a sziporkákat :)

Pácsó Ármándó 2014.02.02. 14:01:05

@nughop: Höchstwahrscheinlich! És nálad?

W.Jack. 2014.02.02. 14:11:16

@St. Pácsó Ármándó: Hajnali kettőkor még kimentem megnézni, ahogy a szomszédos házba megpróbálnak hazatérni a fiatalok, ami felettébb látványos volt, lévén, hogy a haladáshoz szükséges súrlódási erejük kisebb lett, mint a nehézségi, így javarészt négykézláb közlekedtek :)

Biztos láttál már filmeket, ahol a szomszédok hajnali összetalálkozása a legváratlanabb ötleteket hozza ki az emberekből :) Ennek fényében mi még 3 után is szánkóztunk a színjég utcán :) Akkor meg már lett volna lefeküdni :)

W.Jack. 2014.02.02. 14:12:05

@nughop: + kár, na ilyen az, amikor az ember nem alszik éjjel :)

Gabba 2014.02.03. 08:20:43

@nughop: és nauval leszek egy
n/l/apon, jej.
veszek is egy új fűzőt (a cipőmbe)

W.Jack. 2014.02.03. 10:18:56

@Gabba: Csillogó szemekkel várom mindkettőt, és nem azért mert hálátlan vagyok, de holnap pirkadati úszóedzéstől késő délelőttig én leszek a bolhacirkuszba oltott csipetcsapat felügyelete, tehát nem téredlőrajtülök majd itt 9:00-kor, de majd igyekszem :)

Gabba 2014.02.03. 11:10:49

@nughop: ez a zöld a sajátod?

W.Jack. 2014.02.03. 11:13:10

@Gabba: Naná, hogy a sajátom :) Írtam, hogy csillogó szemekkel várok :)

Gabba 2014.02.03. 11:46:15

@nughop: gratulálok :)
csak a fűző után elbizonytalanodtam

W.Jack. 2014.02.03. 11:50:46

@Gabba: Köszönöm a gratulációt, bár nem tudom mivel érdemeltem ki :)
A fűző fel sem tűnt Neked, arra úgy kellett felhívni a figyelmedet :) De a sajátokat elég hamar észre szoktad venni :)

Gabba 2014.02.03. 14:57:14

@nughop: mivel, mivel... hát hogy zöld és csillog :)

W.Jack. 2014.02.03. 15:01:32

@Gabba: Szívesen írnám, hogy tudod, a féltékenység az ilyen szeművé tesz, és az egyn/l/apozás Nauval ezt váltja ki belőlem, de hát mindig ilyen színű :)

Kapitánylány 2014.02.03. 16:02:55

@nughop: és még ha tudnád, hogy két lány van felette, vagy másképp két lány alatt van Gabba eddig :D

W.Jack. 2014.02.03. 16:32:26

@Kapitánylány: Jelentem elmentem epoxigyantáért, gyorskötőzőért, elsősegélynyújtó tanfolyamra, hogy összeeszkábáljam majd valahogy a szívemet, amit ezen információ megosztásával darabokra törtél.

Gabba 2014.02.03. 16:46:32

@nughop: @Kapitánylány: féltékenység, wow! rég volt ilyen élményem, már megérte ma felkelni, köszi :D

Pácsó Ármándó 2014.02.04. 06:42:26

@Gabba: Gabba Mester! Nem gondolod, hogy ideje lenne egy beszélgetést kezdeményezni a Dúlt Keblekről? Hátha :-))

Gabba 2014.02.04. 13:45:25

@St. Pácsó Ármándó: hát, esetleg, talán... mindenesetre én csak óvatosan (direkt nem írom, hogy szőrmentén:) bánnék a felvetéssel, mert a hajósok közismerten nagy pofont tudnak adni...
süti beállítások módosítása