Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szépség és a szörnyeteg 1x05 - Saturn returns

2014. január 13. 15:00 - Alice Page

Soha jobb kezdést az ágyon sóhajtozva sixpacket villantó Vincent látványánál. Nem tud aludni a szentem, jobbra-balra dobálja magát, majd letol néhány fekvőt, de megzavart lelke még így sem talál nyugodalmat. JT-t is fellármázza, együtt indulnak fejtisztító sétára. Természetesen az események megint megtalálják őket – most éppen egy bolti rablás. A fegyveres éppen az eladót fenyegeti, de Vincent egy elegáns mozdulattal beküldi őt a hűtőbe. Ezzel be is lenne kapálva, azonban a bolt biztonsági kamerája rögzítette az eseményeket.

1.JPG

Cat reggel a különlegesen jó fényviszonyokkal rendelkező lakásában szöszmötöl, Heather pedig boldog szülinapot kíván neki, ebből mindenki vonja le a megfelelő következtetéseket. A csajnak rossz szokása meglepetés-bulikat szervezni, Cat erről próbálja idén lebeszélni. Válaszként Heather hantáz valamit a Szaturnuszról, szóval tuti készül valamire. Láss csodát, ájfónon már látjuk is a meghívókhoz csatolt, paint-szagú képet. Melóban Catet a nagy nap örömére egy magához képest hiperlelkes Tess és egy csokor virág várja aputól. A kialakuló meghitt hangulatot Michael, a zaklatott orvos érkezése zavarja meg. A srác menyasszonya, Amy nyom nélkül eltűnt a lakásukból aznap reggel. A gyűrűjét az asztalon hagyta és a ruháit is elvitte – nem csoda, ha Tess némi szánakozással az arcán összerakja a srácnak a kétszerkettőt. Michael hevesen tiltakozik, de hiába: hivatalos nyomozás nem indulhat a bejelentéstől számított 48 óráig.

2.JPG

Tess visszatér az újságjához, mely címlapon hozza a boltost megmentő hős civil esetét. Vincent szokásos outfitjét felismerve Catet leveri a víz, rohan is a raktárba, ahol újra meghallgathatják DzséjTí kiselőadását arról, hogy a halottaknak nem kellene az utcán sétálgatni. Cat elhatározza, hogy valahogyan ráteszi a kezét a biztonsági kamera felvételeire. JT szigorúbb biztonsági intézkedéseket helyez kilátásba, és azonnal tervezgetni kezdi, mit kellene ehhez az egyetemről ellopnia. Vincent felköszönti Catet, aki rácsodálkozik arra, hogy a srác tudja a szülinapját. Persze, hogy tudom, mondja az, nem véletlenül nézlek alvás közben is már vagy tíz éve, helló.

3.JPG

Tess és Cat a rend kedvéért azért elnéz Michael patyolat-jellegű lakásába. Az asztalon csak a két kávé, egy szál rózsa, az újság (a romantikus lelkületű Michael betetette az eljegyzést) és a gyűrű. Amy egy éve lakott ott, a lakásban azonban semmi személyes nincsen, sehol egy fotó vagy elöl hagyott ruhadarab. Úgy tüntette el a nyomait 20 perc alatt, mintha nem is létezett volna… Gyanús jelek a kint felejtett tisztítószer, az üres gardrób, a falon némi vérrel, valamint a lefolyóból kiszedett hajszálak. A lányok egyelőre arra gyanakszanak, hogy az esküvőt lefújó Amy-t Mike ölhette meg, és most saját maga után próbál feltakarítani.

4.JPG

Heather aktuális legnagyobb problémája a margarita-gép érkeztetése a parti helyszínére, de annyi esze sajnos nincs, hogy Cat meglepi-buliját ne annak munkahelyén szervezze. Össze is futnak Evan irodájában. Cat beveszi Heather béna „otthonhagytamakulcsom” szövegét, mert túlságosan lefoglalja a tény, hogy Evan online randizásra adta a fejét. (Hát nem is várhatja élete végéig, hogy házon belül ráfanyalodik valaki…) Lényeg a lényeg, a haj és a vér DNS-e egyezik, de ennél több adat nincs a rendszerben. Cat közben megszerzi a kamera felvételeit, de szerencsére Vincent nem felismerhető rajtuk.

5.JPG

Meg is osztja az örömhírt a fiúkkal a raktárban. Vincent megint belendül, és közös szülinapi filmezős estére invitálja Catet, aki örömmel kap az alkalmon, hogy egy buli helyett, ahol úgyis csak hazudnia kellene mindenkinek, összebújhat Vincenttel egy pepperónis pizza fölött. Ekkor jön az ihlet: Amy lakásához hasonlóan Vincentnél sincsenek képek és személyes dolgok. A fiúk ugyanis menekülésben vannak, ami azt jelenti, hogy adott esetben tizenpár perc alatt fel kell számolniuk a főhadiszállást és a titkos búvóhelyre menniük. Ergó: Amyt nem valaki más távolította el, hanem ő távolította el saját magát. Ez az agymenés már az őrsön zajlik, Evan kontráz: Amyt valójában Lilynek hívják. 18 éves kora előtt nem létezett, semmilyen adatbázisban nincs nyoma. JT-t plátói szerelme, Sarah a kampuszon nem csak rajtakapja a nagytételben elkövetett lopáson, hanem még azt is a fejére olvassa, hogy bár egyfolytában bámulja, mégsem kér tőle randit. A srác köpni-nyelni nem tud, és amikor Sarah kávézni hívja, elszalad. Vincent, a randiguru otthon ellátja a megfelelő bölcsességekkel, vak vezet világtalant alapon. DzséjTí nagy aggodalma, hogy senkit nem engedhet igazán közel magához, vagy ha igen, azzal Vincent titkának napvilágra kerülését reszkírozza.

6a.JPG

Az őrsön Amy felügyelőtisztjének segítségével összerakják a kirakó utolsó darabkáit. A lány fiatalabb korában végignézte a szülei meggyilkolását, a gyilkos azonban meglógott, így őt tanúvédelmi programba vették. Tess közben elég nyomin próbálja Catet meghívni egy szülinapi sörre, ebből Cat egyből leveszi, hogy meglepetés buli lesz, nagyszerű. Rohan is Vincenthez, hogy kicsit későbbre időzítsék az összebújást. A srác viszont a JT-vel történt lelkizés nyomán újra elbizonytalanodik a kapcsolat lehetséges jövőjét illetően, és hazaküldi a lányt, „hakunamatata”, mondja neki. A bulizó tömeg már izgatottan várakozik: egy jól megjátszott meglepődést követően és néhány tequila közben megismerjük Claire-t, Evan internetes nőjét, akire persze mindenki irtó irigy, de amúgy jó fej. Szó szót, ital italt követ, Heather körbemutogatja a plafonról lógó bolygókat, majd mindenki rácuppan a fotókabinra. Egyedül, párban, de mind részegen. Tess és Joe (a Vezír) között alakul valami, de ennél érdekesebb az, amikor a buliból épp távozni készülő Evant Cat egy utolsó fotóra cibálja a kabinba. Vincent a szépen becsomagolt ajándékát markolászva a tűzlétráról nézi végig, amint ezek kölcsönösen egymás szájába másznak, kellemetlen.

7a.JPG

Letörik, mint a bili füle, lelkét JT-nek önti ki. Közben elég fura állapotba kerül, kicsit úgy tűnik, mintha át készülne alakulni… Közben az ügy sem pihen: az állítólagos felügyelőtiszt elrabolja Michaelt a lakásáról. Kiderül a turpisság, a valódi tiszt halott, és emberünk a gyilkos, aki az újságban kiszúrta Amy-t és újra a nyomában van. A lány búvóhelye ott lehet, ahová az esküvőjüket tervezték, erre utal egy kártyás fizetés is egy közeli benzinkútnál. Szerencsére Cat előbb találja meg Amy-t, és felkészülten várja az érkező gyilkost, akit nyolc napon túl gyógyít, még az erősítés megérkezése előtt. Vincent és Cat a végén letolnak még egy beszélgetést a borzalmas szülinapról, egyelőre kerülve a csók-témát. Vincent továbbra is próbálja eltaszítani a lányt, aki válaszul vacsorázni hívja. JT is összeszedi magát és randira hívja Sarah-t. A napi tanulság: nem akarhatjuk kitalálni, mi jó a másiknak, ehhez őt is be kell avatnunk és együtt meghozni a döntéseket. Ámen, mondanánk, de valami közbejön: Cat hiába várja Vincentet másnap este.

8.JPG

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása