A hozott anyagból dolgozó Man v. Food stáb most jól megmutatja, hogy Amerikában hol vannak a legszaftosabb falatok. Eléggé nagy érvágás ez azoknak, akik utálnak enni, mert bizony könnyen megkívánhatja az ember az olajban tocsogó húsos lángost a balcsi partján a Soundon bemókázva.
Az első megálló az Al’s Beef étterem, ami nem egy kimondottan vegán hely. Van itt minden, hot dog, lengyel kolbász, de ami igazán különleges, és ami miatt megéri eljönni erre a helyre az nem más, mint a híres olasz húsos szendvics. Tényleg nem csak két szelet kenyér közé rakott párizsi, plusz sajtból áll a híres szendvics. Itt aztán megadják a módját a színhús elkészítésének. A gyenge 4,5 kilós hátszín "darabkák" 4 órán át sülnek lassú lángon, hogy átvegyék a szaft fűszeres ízét. Aztán, hogy ne csak a sütő, a hűtő is dolgozzon, az elkészült húsokat egy éjszakára berakják a fagyasztóba. Ez azért fontos, mert e nélkül a szeletelő gép nem tudná a színhúst papír vékonyságúra szelni. Már majdnem kész, de az utolsó rész most következik. A húsok 74 fokon párolódnak tovább, a belőlük visszamaradt lében. És ez a szaft továbbra is játszik, ugyanis csak úgy finom az olasz húsos szendvics, ha szaftba mártva kéri az ember és fogyasztja vígan, jóízűen. Az elkészült még száraz szenyát fogják, és belemártják a szaftba. Nem ám csak a tetejére locsolnak egy kisebb merőkanálnyi adagot. Nincs szarozás, az egészet bele a szaftba, tocsogjon csak. Eddig csak kenyérről meg húsról volt szó, de van benne zöldség is, némi édes paprika, meg valami speckó olasz szósz, ami nem áll másból, mint zellerből és egyéb más olajban ázott fűszerekből. Na. Beküldenék párat bőr alá.
Adam a messzi földön is híres Salt Lick falatozóba látogat, ahol a tulaj minden túlzás nélkül állítja, hogy Texasban bizony itt sütik a legjobb marhaszegyet, oldalast és kolbászt. Adam odamegy kuncsorogni pár asztalhoz, majd a sikeres megállapítás után, hogy itt senki sem eszik diétás menüt, elárul egy újabb titkot a helyről. Az étteremben nyitott grill található. Na, ez persze nem jelenti azt, hogy mindenki hozhatja otthonról a kis Tesco-s grillkolbászkákat, hogy majd itt jól megsüsse, nem. Az étterem közepén van egy tűzrakó, azon sütik a dolgokat, azt annyi. Adamnek most ez az imaoltár, úgyhogy oda is vonul a tulajjal zsolozsmázni egyet, meg megnézni hogyan készül a marhaszegy. Miért ilyen speckó itt a marhaszegy? Mert nem akármilyen fábú gyújtanak be'alá hé. Csakis a legkeményebb tölgy gyühet szóba, ha gyújtóst emleget az ember. Aztá' mink nem szárazon sütjük a marhát, mint a többi barom texasi suttyó, mert sütés közben mink 32 féle fűszerből összetaknyolt szósszal kenegetjük a húsokat. Adam rabol is egy falatot, és innentől kezdve ennyi volt. Ez a legfinomabb dolog a világon. De ezt még hallani fogjuk párszor az adások során. Nem kell minden ilyen kijelentés után egyből repjegyet foglalni.
Floridai Amish étterembe húz a belünk, mert ott a legszaftosabb a sült csirke. Mindenki evett már rántott húst ugye, de itt az a trükk, hogy a génkezelt húsnyákot egy kuktában sütik, aminek lezárják a tetejét, így gyorsabban készül el, meg szaftosabb is lesz. Elég is lesz ebből, irány Vegas Baby! Második hely a Forró Finom Languszta étterem (Hot & Juicy Rawfish). Languszta Nevadában? Nem hinném, hogy friss az áru, de hol érdekel ez engem. Csak, hogy tudjuk naponta 1800 vörös langusztát pusztítanak el ebben az étteremben. A főkukta megmutatja, hogyan készül a faszaság. Itt annyi a csoda, hogy a indiai fűszerekkel ízesített vízben főzik meg a langusztákat. Nem esett le az állam. A kész langusztákat, figyelj, zacskóba rakják, hogy még jobban összeérjenek az ízek. Ez már csak szimpla buziskodás. Ennyi. A szakszerű evési technikát egy helyre kis leány mutogatja Adamnak. Először a fejét töröd le, kiszívod a levét, utána jöhet a farka, amiben a hús van. Most már tudjuk, hogy kell langusztát öszögetni.
Hamburger! Yo, Adam! Úgy hallottuk szereted a hamburgert, ezért raktunk egy kis hamburgert a hamburgeredbe, hogy amikor hamburgert eszel, közbe hamburgert is tudj enni. Minneapolis sajátossága, a fingfestés netovábbja, mert itt úgy hegesztik a hambit, hogy nem a húspogácsára, hanem bele a közepébe rakják a sajtot. Ugye? Én is azon agyalok, hogy ki volt ez a zseni? Ez azért jó így, mert a sajt nem tud kihűlni, meg így 10/10, hogy lezabálja magát az ember. Ezt a csodát úgy hívják, hogy gitáros hamburger, helyett Jucy Lucy és/vagy Juicy Lucy. Két helyen csinálnak ilyen féle-fajta sajtos cumót. Az egyik a Matt’s Bar, a másik az 5.8-as Klub. Az utóbbiban válogathatunk a sajtok közül, plusz a hús is éhesebb emberekre van kiporciózva. Magyarán több és jobb.. A kérdés csak az, ami már évszázadok óta foglalkoztatja a helyieket, ami miatt háborúban áll fél Minneapolis, ami miatt családok mentek tönkre, mint nálunk négyévente a választásokkor, hogy melyik egység által hegesztett termék az über brutál giga fasza hamburger? Adam pontot tesz az ügy végére, és kimondja az igazságot, de „Emlékszel? Utolsó beszélgetésünket egy száguldó mentőautó szirénája szakította félbe.” Csoda,, hogy pont akkor ment el Adam előtt is egy. A kérdés tehát továbbra is nyitott marad.
A műsor a Spektrum csatornán látható, minden szombaton és vasárnap 17:00 órától.
Facebook kommentek