Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 3x07 - A medve és a szép hölgy

2013. május 15. 12:00 - sixx

Lassan már visszafele vágjuk a centit a Trónok harca új évadában, már csak három rész, és finálé sajnos, de addig is itt van nekünk az évad első (és egyben utolsó) olyan része, ami maga George RR Martin írt, hátha fasza lesz. Az eddig történtekről itt lehet bővebben olvasni.

Screen Shot 2013-05-15 at 7.29.01.png

A Falon innen

Havas Jon és vad barátai sikeresen másztak le a Falon (de hogy? van lift?), éás most már Westerosban kódorognak, pontosabban a Fekete Vár, azaz a varjak központi helyőrsége felé tartanak, hogy majd amikor Mance Rayderék támadnak a túloldalról, ők belülről bomlasszanak, mint valami partizánalakulat. A terv sarokpontja, gondolom, maga Havas Jon, aki majd a tarisznyából előkapja a fekete köpenyt, és így szivárog be övéi közé, de lehet kurvára nincs igazam, majd kiderül. Útközben Ygritte folyamatosan évődik Jonnal, kiröhögi a westerosi hadviselést (nagy sereg vonul, síppal, dobbal, nádi hegedűvel), Jon meg rámutat, hogy Rayder viszont bazinagy tüzet rak a túloldalon, ami legalább ennyire gáz, ez így 1-1.

Screen Shot 2013-05-15 at 7.36.47.png

Orell és Jon összekap egy kicsit, hogy vót ez a kötélelvéágás, he, indít Jon, ez így megy, mondja Orell, Ygritte nem is panaszkodik miatta. Ha meg köll halni, akkor meg köll halni, ez van, mondja, és továbbra sem bízik Jonban. Ja, és úgy tűnik, kurvára szerelmes Ygritte-be. Az úton Tormund elmagyarázza Jonnak, hogy nem elég csak hármat lökni a nőjén turul, rendesen meg kell csinálni, egyébként elhagyja. Jon, aki legutótt úgy nyalta ki Ygritte-et, mint kutya a lecsóstálat, csak somolyog a bajsza alatt, nekem ne magyarázz, baszod.

Screen Shot 2013-05-15 at 7.40.33.png

Orell útközben szerelmet vall Ygritte-nek, szereted ezt a Havas Jont? Mert szép a szeme? Meg a haja? És én? Hát, te ronda vagy, mint az állat, gondolja Ygritte, de nem mond semmit, csak közli, hogy Havasba szerelmes, oszt kalap. Orell azért odaszúrja, hogy majd ha kiderül, hogy Havas áruló, akkor Ygritte sem fogja szeretni, de erre nagy összegben nem fogadnék. Kicsit később Ygritte egy malomról azt hiszi, hogy kastély, mert olyan magas és kőből van, mire Jon elkezd menőzni, hogy Westerosban ennél sokkal magasabb tornyok is vannak. Ygritte ezen gúnyolódik egy sort, Havas meg közelebb húzza magához, lesmárolja, majd elmeséli neki, hogy mint minden westerosi gyerek, ő is ismeri a legendákat a Falat ostromló vadakról akik mindig szívnak. Mindig. És most is ez lesz. Ygritte szerint Rayder más, de Havas csak szomorúan ingatja a fejét. Mindenesetre az tutinak látszik, hogy ahová Havas megy, Ygritte is, ha Deresbe, akkor oda.

Screen Shot 2013-05-15 at 9.19.55.png

Robb tábora

Eső hátráltatja Észak királyának vonulását, pedig Lord Frey már nagyon várja a sereget, főleg Edmure Tully-t, hogy valamelyik kurva ronda lányát hozzáadhassa. Robb kizavarja a haditanácsot, hogy a csajával dughasson egy jót, majd beszélgetnek sokat az anyósról, aki egyelőre nem is tudja, hogy a lánya királyné lett, de majd idővel ez is megtörténik. Robbné egy szál pinában szeret levelet írni valíriai nyelven, és közben pár szót megtanít a férjének, idillikus képek ezek, na. Ja, és Robb apa lesz, jeeee.

Screen Shot 2013-05-15 at 7.44.58.png

Királyvár

Sansa Margaery-nek panaszkodik, baszki, hozzáadnak ehhez a törpéhez, hogy szívhattam ekkorát? Egész életemben arra vágytam, hogy a királyi udvarban nézegessem a színes ruhákat, oszt nesze. Margaery csak azért nem forgatja a szemét, mert túl udvarias/számító, nyugi, kisanyám, nem lesz baj. Tyrion nem is annyira rossz arc, sőt, ráadásul a farkával is tud bánni, ami nem hátrány. Sansa ettől megretten, dugni is kell? Jaja, azt feltétlen, mondja Margaery, mire Sansa megint összeomlik, jesszumpepi, nem így akartam elveszteni a szüzességem. Szar ügy, gondolja a jövendőbeli királynő, de hangosan csak annyit felel, hogy gondolj bele, a fiad lesz Kaszter-hegy örököse, és Észak királya, szóval annyira nem jársz jól. A szerelmet meg hagyd meg a parasztoknak meg a történetíróknak.

Screen Shot 2013-05-15 at 7.58.29.png

Bronn és Tyrion is Sansáról beszélget, Bronn azt gyanítja, Tyrion azért szívesen bepászítaná a pélót a Stark-lány combjai közé, Tyrion viszont ősziontén szerelmes Shae-be, így ez nem nagyon érdekli, viszont az igen, hogy az emberek gyűlölni fogják a frigy miatt. Bronn nagyon okosan rámutat, hogy két választása van: vagy mindenki szereti és ebbe belehal, vagy senki, de legalább életben van, és Sansa Starkot dugja, ami annyira azért nem olyan megterhelő.

Screen Shot 2013-05-15 at 7.58.47.png

Joffrey, a pöcsfej magához rendeli Tywint, aki láthatóan nem szívesen ugrik, amikor az unokája fütyül - a kelletlenül a trón felé lépdelő, idegességét hatalmas önuralommal visszatartó és a királyt szarba-húgyba nem néző főúr alakját Charles Dance úgy formálja meg hat néma lépés alatt, amire nem sokan képesek. Joffrey azért ideges, mert kihagyják a Kistanács dolgaiból, mire Tywin csak sóhajt egyet, hát jöjjön felség, szívesen látjuk. Na ja, de a tanács nem a trónterem közelében ülésezik, hanem a Segítő tornyában vagy hol, és ez milyen már. Drága az időm, hogy ide caplassak, közli Tywin, ezzel jelezve, hogy a királyé meg nem az, hiszen nem is csinál semmit.

Screen Shot 2013-05-15 at 8.17.59.png

Joffrey erre kicsit elkezd fészkelődni, és felhozza, hogy de hát őt nem tájékoztatják semmiről, például arról sem, hogy Daenerysnek van három sárkánya. Tywin közelebb lép a trónon magát egyre kisebbre összehúzni igyekvő Joffrey-hez, most tájékoztatlak róla, és nem kell velük foglalkozni. Az utolsó nagy sárkány 300 éve dúlta Westerost, ezek csak kis játékszerek. És kuss, eleve. Majd megfordul, és elmegy, pedig a fején látszik, hogy legszívesebben nagyon sokáig rázná a gyereket, mint Krisztus a vargát.

Screen Shot 2013-05-15 at 8.18.22.png

Tyrion igyekszik Shae-t megnyugtatni, hogy ő csak a kötelességét teljesíti majd akkor, amikor elveszi Sansát és meg is dugja a nászéjszakán, de a csajt ez nem hatja meg, sőt, kibaszott ideges, és amikor Tyrion ígér neki házat, szolgákat, pénzt és gyereket, még idegesebb lesz, nekem nem kell olyan férj, aki csak néha van ott, felejts el. Tyrion élete romokban.

Screen Shot 2013-05-15 at 8.43.54.png

Yunkai

Dany és serege egy újabb városhoz ér, amit nagy falak vesznek körül, és emiatt nem nagyon lehet megrohamozni, az ostrommal meg nem a várost, hanem magukat éheztetnék ki. Ser Jorah azt javasolja, hogy talán menjenek tovább, van még városállam a parton, amit fel lehet gyújtani, nem kell itt leragadni. Oszt hány rabszolga van itt, kérdezi Dany, akinek elvei vannak. Ser Jorah már tudja, hogy ezt most megszívták, 200 000 vagy több. Na, keményedik meg Dany hangja, akkor hívd ide a polgármestert, tárgyalunk.

Screen Shot 2013-05-15 at 8.29.21.png

A csávót hordszékben hozza pár rabszolga, ami elég nagy ostobaság, Dany az ilyesmit nem állja. A csávó magabiztosan közelít, aztán kap egy sámlit, és ott kuporog a három sárkánnyal körülvett Dany előtt, hoztam aranyat, sokat, és adok hajót, egy flottányit, csak tessék már innen elhúzni a picsába. Dany egy húsdarabot dob a gyerekeinek, akik szépen összekapnak rajta, a yunkai elöljáró majd összeszarja magát a látványtól. Na, tessen elereszteni a rabszolgákat, és akkor nem teszem a földdel egyenlővé a várost, mondja Dany.

Screen Shot 2013-05-15 at 8.39.46.png

A fickó felháborodik, anyád picsáját, mit képzelsz, akkor legyen harc, felkoncollak a seregeddel együtt. Te, mondja Dany, én nem öllek meg most, mert megígértem, de a sárkányok annyira nem kultiválják, akikor az anyjukat kurvázzák, szóval húzzál innen. A követ menőzik egy sort, van nekem nagyhatalmú ismerősöm sok (trafikmutyi?) és vinné az aranyat is, de nem fogja, mert az egyik sárkány kicsit ráül a ládára és fenyegetőten nyitogatja a száját. Legrosszabb diplomáciai tárgyalás evör? Dany a követ távozás után szól Ser Jorah-nak, hogy derítse ki, milyen nagyhatalmú haverokról hadovált a faszi.

Screen Shot 2013-05-15 at 9.51.31.png

(Közjáték1: Mellisandre Királyvár mellett hajózik el éppen, és elárulja Genrynek, hogy Robert Baratheon fia, és mint ilyen, királyi vér folyik az ereiben. Ami értékes. Gendry nem érti, ez miért jó, én már sejtem, és azt is, hogy Gendrynek ez annyira nem lesz jó.)

Screen Shot 2013-05-15 at 8.47.21.png

(Közjáték2: Arya továbbra is vigasztalhatatlan, és összevesz Lord Dondarrionnal, te hazug geci, eladtad Gendry-t két zsák aranyért. Micsoda nyomorult vagy te, hallod. Mire istenigazából belejöhetne, megjön Anguy, Lannister-zsoldosokat láttunk a környéken, gyerünk, erre Arya még jobban kiborul, nem arról volt szó, hogy megyünk Zúgóba? De, majd később. Na, apátok faszát, mondja az idegbeteg kislány és elrohan. Az erdőben kóborol, amikor egyszer csak elkapják - egészen pontosan a Véreb. Na, ebből mi lesz?)

Screen Shot 2013-05-15 at 8.53.27.png

Valahol északon

Már amikor Theon azt hitte, neki csak a szívás jut mindenből, leszedik a keresztről, és elkezdik a sebeit gondozni, és amikor a fejéről lekerül a csuklya, látja, hogy a gondozói csajok, ketten, egészen pontosan, akik egy idő után már nemcsak a sebeit, hanem a farkát is simogatják, mert kíváncsiak arra, tényleg olyan nagy hímtagja van-e, mint hírlik. Theon nem nagyon érti, mi az isten történik vele, de amikor a csajok pucérra vetkőznek, nem is nagyon érdekli, és belemegy az édeshármasba. Aztán amikor minden kezd már neki nagyon jó lenni és a farka áll, mint a cövek, bejön a kínzója, pofán veri egy trombitával és röhög, na, lássuk csak azt a faszt, amire olyan büszke vagy. És előhúz egy miskároló kést, te jószagú úr isten. A galériában csöcs és pina, helló.

(Közjáték3: Osha nem nagyon érti, mi az isten folyik Bran és Jojen Reed között, nem kell varázslásokkal teletömni a gyerek fejit! Hodor, mondja Hodor. Egyébként is, irány a Fekete Vár, ahol majd Havas tudja, mit kell tennie. Lófaszt, mondja Jojen, Havas nincs a várban, megyünk a Falon túlra, megkeressük. Muhaha, oda aztán nem, vágja oda Osha, én ott már jártam, hideg van és zombik, el is mesél egy történetet egy rá rontó élőhalottról, aki a faszija volt korábban, és akit először leszúrt, aztán meg rágyújtotta a kunyhót. Osha nem megy a falon túlra, és punktum. De nekem a háromszemű hollót kell megtalálnom, erősködik Bran. Oshát ez nem érdekli.

Screen Shot 2013-05-15 at 9.26.45.png

Harrenhal

Brienne napja elég szarul telik, Lord Bolton szép ruhát adott rá, de tömlöcben tartja, és nem ereszti el, sőt, Locke-ra hagyja, mert ő, mármint Bolton megy a Frey-kastélyba, Edmure Tully esküvőjére, ahová az olyan vadparasztokat, mint Locke, nem eresztik be. Jamie ezzel szemben mehet isten hírével, sőt kísérőket is kap maga mellé, akik majd vigyáznak rá, míg Királyvárba nem ér. Mert majd így Tywin nem fog haragudni Lord Boltonra. Jaime el is indul, de baszkurálja a lelkiismeret, mert csak egy lovagól van szó, akit az írók éppen most emelnek piedesztálra, pedig a testvérét kúrja, és kisgyerekeket lök ki vártornyokból.

Screen Shot 2013-05-15 at 9.02.44.png

Útközben Jaime megkérdezi egyik kisérőjét, mi lesz Brienne sorsa, és eleve küldött-e a hollót Tarthba a hírrel, miszerint a lány fogságba esett. Jaja, küldtem, 300 aranyat kínálnak érte, de Locke-nak ez nem elég, mert valamiért úgy gondolja, Tarthban sok a zafír. Jaime ettől ideges lesz, basszameg, miattam erőszakolják meg hatvanan ezt a szerencsétlent, irány Harrenhal. A katonák vonakodnak, mire Jaime közli, hogy ha nem megyünk vissza, Királyvárban rátok verem a kezem elvesztését, apám meg elevenen megnyúz itt mindenkit. Ez hat.

Screen Shot 2013-05-15 at 9.28.48.png

Harrenhalban Locke és haverjai éppen azzal szórakoznak, hogy egy arénába Brienne-t és egy medvét eresztenek össze, a nőbél fakard, a medvénél karom, ez így nem túl fair. A lóhalálában visszaérő Jaime kérdezi is, hogy baszki, fakarad? Egy medvénk van, vonogatja a vállát Locke, de te meg mit keresel itt? Közben a medve kettétöri a fakardot, és Brienne vállát tépkedi, így Jaime nem sokat gondolkodik, hanem beugrik az arénába és igyekszik elterelni a medve figyelmét. Közben fentről az egyik kísérője vállon lövi a medvét, amire a közönség fenyegető morajjal reagál, de a csávó széttárja a karját, Lord Bolton szerint épségben kell hazavinnem a Királyölőt, kuss. A medve kicsit még próbálkozik, de Jaime és Brinne megmenekül a biztos haláltól, mert Lord Bolton szava többet ér, mint a szadista Locke vágyai.

Screen Shot 2013-05-15 at 9.29.33.png

Minden, amit a sorozatról tudni érdemes, itt elolvasható.

A Trónok harca a comment:com-on és az Indexen:

Címkék: trónok harca
120 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hori1 2013.05.15. 13:27:11

"Miért van az, hogy a fantasykben mindig rohadt unalmas gyalogtúrákat kell szervezni?"

Mert nincs repülő.

Amúgy a 3. évadban/könyvben Dany szála a legkirályabb

Kandó Pulcsi 2013.05.15. 13:27:22

@Leadfoot: nekem az volt, amikor pöcsfej elbánt a két kurvával.
azon annyira kikészültem, hogy ki is hagytam egy részt.
örültem, hogy rose lenyilazását nem mutatták, így is fájt az is.

Felagund 2013.05.15. 13:27:38

@doggfather: Neki de :D

A készítőknek meg nyilván az, hogy Theon iránt szimpátiát (de legalább szánalmat) keltsenek, azok után, hogy ő lett kikiáltva az egyik főgecinek a második évadban.
Martinbá szereti az ilyen hullámvasútakat :)

Felagund 2013.05.15. 13:28:16

@Kandó Pulcsi: Érzékeny lelkűek/gyomrúak ne nézzenek Trónok harcát, it is known :D

gprinz 2013.05.15. 13:29:47

Sansa naivitása is egy csoda, ahogy nem veszi észre Margaery okítása mögötti személyes tapasztalatot. Vajon milyen múltja lehet őzikeszemnek? Láthatott már egy-két dolgot szerintem.

Tywin símán like a boss volt megint.

Kandó Pulcsi 2013.05.15. 13:30:58

@gprinz: imádtam amikor azt mondta,
"yes, my mother told me"
:)
a casting direktort csókoltatom.

gprinz 2013.05.15. 13:34:24

Másik fontos momentum még, ami a fenti recap-ből nem derül ki, hogy Jon tisztán arról beszél, hogy TI ki fogtok kapni, amit azt Ygritte tesz helyre azzal, hogy lehet, hogy MI majd meghalunk, de előbb nem ártana élni egy kicsit.

Ja, és Dany gyerekei már nem csak a sült húst szeretik, úgy tűnik. Legalábbis a főpolgi jelenlétében sütögetés nem volt az etetés kapcsán.

Gilinggalang 2013.05.15. 13:37:37

@Cecan Basescu: Makulátlanok a legjobb katonák Westeroson és Essoson, Yunkai meg nem katonákat képez, hanem ágyasokat, ergo az a 20000 extra ember kb fele annyit sem ér, mint a mostani serege, viszont 2szer annyit esznek. Illetve: felszabadít 200000 embert, velük mi fog utána történni? Viszi magával őket? Szélnek ereszti őket? Vagy ők lesznek az új uralkodó osztály, és az eddigi gazdáik a csicskák?
Sokkal többre menne, ha minél előbb visszahajózna Westerosra, és ott próbálna meg Targ nosztalgiára rámenni, ami egy akkora kuplerájban nem lenne lehetetlen.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.15. 13:37:57

@Cecan Basescu: a többi meg simán jó ágyútölteléknek. ;)

" A főpolgi meg nyilván hallott már Danyről egy s' mást, erre odaparkol egy rabszolgalimóval a rokihelyre? "

ezen besírtam. :D

De komolyra: követségbe menni azért életbiztosítás általában, tárgyaláskor nem illik megölni/elfogni senkit.

Leadfoot 2013.05.15. 13:37:58

@gprinz: Be vannak tanítva a gyerkőcök, hogy ne gyújtsák rá anyura a sátrat. :-)

gprinz 2013.05.15. 13:39:54

@Leadfoot: Pedig anyának a haja szála sem görbülne! A többiekről ez már nem mondható el...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.15. 13:41:07

@Kandó Pulcsi: azon én is felnevettem, hogy anyád mondta ezeket?

:D:D:D

Felagund 2013.05.15. 13:42:51

@doggfather: Igazából Marg feje volt nagyon kemény, amikor egy pillanatra megjelenik az arcán a "ez tényleg ennyire hülye???" kifejezés, majd gyorsan uralkodik magán és válaszol :D

Eruka 2013.05.15. 13:47:00

@rowi: ha jól tudom, akkor a 3. és a 4. ÉVAD lesz a 3. könyv... (meg amúgy is kicsit meg van kutyulva a szósz :)))
szóval nem a maradék 3 részbe sűrítik bele a maradék 800 oldalt :D

Llew 2013.05.15. 13:47:59

@Cecan Basescu:
"A főpolgi meg nyilván hallott már Danyről egy s' mást, erre odaparkol egy rabszolgalimóval a rokihelyre? "
ez a hét kommentje :D

@doggfather:
"De komolyra: követségbe menni azért életbiztosítás általában, tárgyaláskor nem illik megölni/elfogni senkit. "
biztos Danny lovasa is így gondolta tavaly, aki az egyik égtáj felől csak egy levágott fej képében tért vissza :)

@gprinz: az lehet, de egészen j értelmet adna a "baráti tűz" kifejezésnek, és jelentősen rombolná a saját csapatok morálját.

Leadfoot 2013.05.15. 13:48:15

@gprinz: Leégne szegényről a kínaipiacos, műszálas kismamaruha. :-)

Krogshöj 2013.05.15. 13:48:52

Ahogy Virág elvtárs mondta, nem kell mindig zabálni. Egy tévésorozatnál ez azt jelenti, hogy nem lehet minden epizód akciódús és eposzi magasságú. Ebben a részben minden, de minden egyes jelenet működött, minden párbeszédnek volt értelme, minden karakter hűen lett bemutatva. Ebben a tekintetben az évad legjobb része volt. Én olvasóként is nagyon élveztem. Arról nem is beszélve, hogy tele volt jó beszólással.

Aszusz 2013.05.15. 13:50:24

@gprinz: Azért erre nem vennék mérget...

"Orell azért odaszúrja, hogy majd ha kiderül, hogy Havas áruló, akkor Ygritte sem fogja szeretni"
Annak fényében, hogy Martin írta az epizódot, nem venném biztosra, hogy Orell erre gondolt. Valami olyasmit mondott Orell, hogy majd ha Y. megtudja, hogy Havas micsoda, akkor... Nem biztos, hogy árulóra gondolt.

Felagund 2013.05.15. 13:52:52

@Aszusz: Sőt, szinte biztosan nem... ;)

Hori1 2013.05.15. 13:55:22

@Aszusz: A sorozatban volt már utalás Jon ezen aspektusára?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.15. 13:57:27

@Aszusz: én azt gondoltam/om simán arra gondol, hogy majd ha kiderül, hogy még mindig varnyú.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.15. 13:59:44

@Hori1: milyen aspektusa van neki???

Rossza kérdés, mert kikapunk, hogy szpojler.

van neki valamilyen aspektusa?

Hori1 2013.05.15. 14:01:13

Hát aki könyvolvasó, az tudja mire gondolt Aszusz, és tud rá úgy válaszolni, hogy a csak sorozatot nézőknek ne legyen spoiler. :)

Llew 2013.05.15. 14:02:16

@Aszusz: @Hori1: @doggfather:
spoilerbe vezet a téma, sőt, már ez is az, hogy leírom, hogy spoiler lehet belőle

Hori1 2013.05.15. 14:03:32

Ok, ne erőltessük akkor. :)

vargatom 2013.05.15. 14:04:29

@Gilinggalang:
A Makulátlanok önmagukban nem rossz csapat, de Danynek az akkori haviselésben való érvényesüléshez kellene például lovasság meg íjászok is, meg várostromhoz hadmérnökök mindenféle gépeket építeni, szóval pár hajóval nem lenne még kisegítve, sok-sok katona is kell még.

A városban meg a 200,000 rabszolga és a harciképességeik egy dolog, de nemtom feltűnt-e hogy milyen menő sátrakat meg kanapét meg ilyeneket is zsákolt a lány Astaporban. Yunkai legalább ilyen gazdag lett a rabszoglakereskedelmből és -gazdálkodásból, szóval nem rossz ötlet kifosztani azt is. Minek fogadja el az arany egy kis részét, ha elveheti az egészet is?

Ez a kettősség egyébként az egyik legdurvább dolog Dany kapcsán, hogy a szíve megszakad a szegény rabszolgákért, közben meg szanaszét pusztít mindent az útjában a trón felé, amit soha nem is látott és nem is érdekelte korábban...

WhyCantITouchIt? 2013.05.15. 14:07:46

Sajna még mindig iszonyat érdektelen annak a bizonyos szereplőnek a szála, akinek majd szállítania kell az évad "akurvaanyátokathogydögölnétekmegeztmiértkellett!?" részét.

Cabolch 2013.05.15. 14:15:19

@vargatom: a könyvben, illetve szerintem a sorozatban is az van kihozva, hogy egyáltalán nem éri meg ostromolni yunkait, dany itt tényleg csak a terézanya komplexusa miatt emberkedik. menne tovább oszt csókolom. plusz megjegyezném, hogy a serege nagysága másodlagos dolog, amolyan mókás hobbi, mert 3 sárkánnyal mindent visz. és ami itt is felmerült már a kommentekben: a felszabadított embereket etetni kell, vagy pedig hátrahagyni, de akkor ki kell építeni egy működő társadalmat nekik, mer különben csak tengenek-lengenek, vagy újabb mesterek nőnek a fejükre. összességében dany házhoz megy a lófaszért, de ő az essosi jézuskrisztus, ez már csak ilyen.

Varbaro 2013.05.15. 14:16:15

Dany rabszolga felszabadító hadjárata a könyvben is idegesítő, és nem veszi észre, hogy ha egy több száz/ezer éve létező társadalmat felkúr, attól nem fog megszűnni ott 1ik napról a másikra a rabszolga kereskedelem.

SPOILER
pl. a könyvben is, ahogy elhagyják a kifosztott/felégetett stb. város(oka)t, ott rögtön visszaáll a régi idill mindig.

vargatom 2013.05.15. 14:17:00

@Kandó Pulcsi:
A Theon szál elnyújtása azért is fontos, mert pont ebben az évadban szerepelt már két másik karakter is, akit jól megcsonkítottak.

Varys ugye kb. pont úgy járt mint a Greyjoy gyerek, de őt rögtön ki is vágták az utcára, és így fel tudta szívni magát annyira hogy egész Westeros egyik legnagyobb és legbefolyásosabb intrikusa lett belőle, meg Fedex vitte házhoz a csonkító varázslót neki egy alapos elbeszélgetésre.

Jaime esetében sokkal nagyobb törés volt a kardforgató kéz elvesztése, mert mostanáig kb. az definiálta a személyiségét meg az életútját (a gyermek Varysnek nyilván még nem volt ilyen fontos a szerszáma). De már ő is kezdi összeszedni magát, szembe bírt szállni Locke-kal és győzött is (bár még mindig a faterjára kellett hivatkozni).

Namost ha Theonnál is csak 1-2 nap kínozás meg kasztrálás lett volna a program különösebb lelki terror nélkül, akkor lenne egy tök egyértelmű párhuzam a fenti két szereplővel, és joggal várhatnánk hogy záros határidőn belül elkezdje fenni a szigonyt erre a pszichopata Csavardi Samura, amiért nem kurvázhat többet.

Viszont ezt a párhuzamot kicsit megborítja, hogy láthatóan sokkal durvább az, amin Theon keresztülmegy, és így várhatóan egész más hatással is lesz rá.
Plusz az is felmerülhet az egyszeri nézőben, hogy a fura tekintetű hobbitot is valamilyen előre megfontolt szándékkal mutatják be ilyen alaposan erről a sajátos oldaláról...

Cecan Basescu 2013.05.15. 14:19:26

@Gilinggalang: Felettem Tominál a pont, minek érje be 1 taliga arannyal, ha vihet több raklappal is. Ez a felszabadítósdi meg amúgy is a heppje. Talán a jövőben meg profitálhat is belőle, hogy milyen "jóságos", Margaeryt is szeretik Királyvárban.

vargatom 2013.05.15. 14:21:38

@Cabolch: Ez a három sárkány ezen a ponton még nem jelent igazi veszélyt. Az öreg Harren is csak azért nem volt biztonságban a csodavárában, mert Aegon sárkányai akkora bazi nagyok voltak, hogy már a szikla is megolvadt a tüzükben. Meg szerintem ezeket a picinyeket még egy jó nyílpuskával is ki lehet iktatni egyelőre.

Ettől még nyilván érvényesek azok a hátrányos következmények, amiket írtál, és mehetne másfelé harciaskodni; de annak viszont nem sok értelme lenne, hogy az ajánlatot elfogadva most azonnal hajóra szálljon és nekimenjen Westerosnak.

Aszusz 2013.05.15. 14:21:38

@Hori1: Könyvolvasóként nehéz elképzelnem, hogy mire jöttem volna rá a sorozat alapján, ha nem olvastam volna, de az a tippem, hogy néhány, a sorozatban kiemelt tény kapcsán, a könyv ismerete nélkül is gyanakodnék erre.
(az első évadot láttam mielőtt a könyvet olvastam volna, és az egyik legtöbbet boncolgatott (és rajongói körökben tényként kezelt) teóriát kizárólag onnan összeraktam magamban, úgy, hogy utalás is alig volt rá... szóval nem lehetetlen ilyen apróságokat összerakni)

gprinz 2013.05.15. 14:21:57

A sorozat időrendjéről tudtok valamit mondani? Nem nagyon tudom megbecsülni, hogy akárcsak a 3. évad mennyi ideje tart, az eddigi 27 rész összidejéről nem is beszélve. Tippem szerint a 3. évad eddig pár hetet ölelhetett fel.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.15. 14:23:24

@vargatom: szóval theonnak levágták, nem csak úgy csináltak, meg félemlítették vele???

silberstein 2013.05.15. 14:26:53

Én is könnyebben megbocsátom Jaime-nek a toronyból lelökést, mint Theon árulását. Mindketten másképp bűnhődnek.

vargatom 2013.05.15. 14:27:55

@doggfather: Csavardi gyerek tényleg nem mindig mond igazat, de sztem itt inkább arról volt szó hogy ezt azért már tényleg nem kellett meg is mutatni

gprinz 2013.05.15. 14:29:30

Még egy kérdés mi f* van Szellemmel? Át jött ő a falon?

Aszusz 2013.05.15. 14:31:03

@gprinz: Nem vagyok biztos benne, hogy a sorozat és a könyv időrendje mennyire azonos, (szinte biztos, hogy nem), a könyvek alapján az alábbi időrendes táblázatot ajánlotta valaki, nem vennék mérget rá, hogy pontos (és nyilván spoileres)

docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj_uNZmcJaTddG9BVU5tRnJJTE5KcE5JRkFha1ZfNUE#gid=8

Ez alapján kb 299 decemberében vagyunk. Az AGOT eleje (rémfarkasok megtalálása kb 298 március. Dany sztorija kicsit korábban kezdődött, 297 decemberében volt az esküvője Drogoval.

Cabolch 2013.05.15. 14:32:37

@vargatom: ez most még igaz, hogy ezek csak eregetni való sárkányok westeros hadereje ellenében, de azért dany bőven nincs is a keskeny-tenger közelében. sétálna még egy kicsit a szabad városok irányába, vagy mitbánomén, el is foglalhat minden útba eső vityillót, és mire megérkezik a tengerpartra már korrekt méretet öltenek majd a kis kedvencei. de izmozásból, csakazértis betartani yunkainak nagy okosság. nem is bírtam soha dany szálát, pedig értem én, hogy ezáltal domborodik ki a karaktere 3, sőt 4 dimenzióssá, de azért tán a nagytöbbség a westerosi szálakat követné szerintem. pedig ugye, danynek vannak a földkerekség legkirályabb gyermekei.

vargatom 2013.05.15. 14:32:42

@Eruka: Ezen a ponton már hivatalosan is feladták a könyvenkénti adaptációt. Összesen 8 évad lesz és össze-vissza dolgoznak majd.

Ez azért is jobb, mert a negyedik kötetből a karakter fele kimaradt, és így a negyedik és ötödik kötetet sokkal jobb ötlet egyszerre feldolgozni. Dinklage se örülne meg a nézők se, ha egy évre szabadságra küldenék...

Hori1 2013.05.15. 14:32:50

@gprinz: Már a vadak táborába se tartott Jonnal. Ami hatalmas faszság mondjuk.

vargatom 2013.05.15. 14:34:55

@Cabolch: Senki se mondta hogy Dany okos :)

gprinz 2013.05.15. 14:40:00

@Aszusz: Köszi. Ezek szerint a sejtésem helyes volt. A táblázat szerint viszont a párhuzmosként mutatott események nem mindig azok, ha jól látom, bár a tábla nekem kicsit meglepően kusza, igaz, a könyveket (még) nem olvastam.

gprinz 2013.05.15. 14:41:36

@Hori1: Igen, arra emlékszem, amikor lelépett. Kíváncsi vagyok, hogy honnét és hogyan kerül majd elő.

vargatom 2013.05.15. 14:44:04

A laposságról meg annyit, hogy aki nem olvasta a könyveket, annak az eddigiek ismeretében sztem ebben a medvetáncban simán benne volt hogy na akkor most Brienne is búcsúzhat a sorozattól...

Hispan07 2013.05.15. 14:48:36

tán már írta valaki, de: A Medve és a SZŰZ (nem szép hölgy. esetleg lányka.)

gprinz 2013.05.15. 14:59:54

@Hispan07: Amivel azonos c. dalt nem egyszer fújták már el a sorozatban...

Tájfájter 2013.05.15. 15:42:04

Szerintem a harmadik évad legütősebb része volt, csak Dany rabszolga vásárlásos jelenete és a kistanács székválasztása ért fel a mostani résszel :-)

De Dany jelenete most is nagyon ütős volt, és Tywin most is remekelt Joffrey ellenében.

A medvés jelenetet nagyon jól megcsinálták, Theon kínzása meg zseniális.

Llew 2013.05.15. 16:05:10

@Aszusz: kicsit húzós a táblázat. Érdekes lenne ilyen időrendi formában olvasni a könyveket.

Andal 2013.05.15. 16:36:49

@Varbaro: "Dany rabszolga felszabadító hadjárata a könyvben is idegesítő, és nem veszi észre, hogy ha egy több száz/ezer éve létező társadalmat felkúr, attól nem fog megszűnni ott 1ik napról a másikra a rabszolga kereskedelem."

Dany is egy olyan beltenyészet eredménye, mint a néhai bátyuskája, kb. hasonló szellemi színvonalon mozog ő is. :)

Felagund 2013.05.15. 16:43:45

@Andal: Dany egy halmozottan hátrányos tizenpár éves kamaszlány, akit megdobtak három korabeli taktikai atomtöltettel, meg újabban egy seregnyi elitkatonával és csá.

Milyen alapon várunk tőle mélyreható belátást a döntése hosszútávú politikai vonatkozásaiba?

jog-ász 2013.05.15. 16:48:32

csak nekem van az az érzésem hogy a 3 évadban mindenki úton van, mennek valahová, és nagyon nem történik semmi?a sztori meg a film igy is jó, de olyan érzésem van, hogy majd ezek az ide oda mászkáló alakok egyszer valahol nagyon találkozni fognak..

Lac1 2013.05.15. 16:59:04

Amit én furcsálltam ebben az epizódban, az Margaery Tyrell és Sansa Stark jelenete. Margaery-t eddig egy femme fatale-ként ismertük meg, akinek ambíciózus hozzáállásához hihetetlenül jó manipulatív tehetség társul. Viszont Sansa "elvesztésével" tulajdonképpen megszűnt a Tyrellek érdekeltsége a lány iránt, ő mégis megmaradt barátjának (vagy csak "barátjának"). Most vagy arról van szó, hogy az ő ambíciói mellé kivételesen némi emberség és empátia is szorult – ami ritka ebben a sorozatban eddig –, vagy vannak még tervei Sansával, arról viszont fogalmam sincs, hogy ezek után mit tud vele kezdeni.

vargatom 2013.05.15. 17:24:00

@Felagund: Ebből a szemszögből nézve még azt is mondhatjuk, hogy Dany egész jól teljesít.

Elvégre a katonákat se más vágta hozzá hanem ő szerezte magának, és a tojások se maguktól keltek ki. Tulajdonképpen onnan indult, hogy volt egy öregedő, szerelmes lovag, pár tucat öreg dothraki, néhány sátor, és a megkövült tojások (amiről szerencsére senki nem mondta meg Drogo alvezéreinek, hogy mennyire sokat is érnek).

Ehhez képest a három atomtöltet meg a sereg, az több mint amit akár Tywin prezentálni tudott volna...

Felagund 2013.05.15. 17:40:53

@vargatom: Na, Tywin lesajnálásával várjunk még ;)

Az öreg per pillanat úgy vív háborút Robb Starkkal, hogy nincs a helyszínen, kizárólag leveleket ír a hadvezéreinek és emellé igazgatja a birodalmat - és nem mondhatni, hogy egyértelműen vesztésre állna ;)

fran7 2013.05.15. 17:42:47

@jog-ász: Az a találkozás lenne a legnagyobb klisé a Trónok harcában. Ezért nem fog bekövetkezni. Másrészt könnyen lehet, hogy a Falnál egy Mások elleni nagy harc majd aktuális lesz. De annyi eszük nem lesz a westerosiaknak. S bár nem tudok pontosan semmit. Könnyen lehet, hogy a Mások is csak menekülnek valakik elől, mint, mi magyarok a dicsőséges honfoglalásunk idején.

sélli_ 2013.05.15. 17:44:51

Nem azert mondom mert nem jo!! Jo!! De sixx, ezt szerintem nem te irtad! :)

Charles Dance egyszeruen epic. Az a par perces jelenet Geoffreyval viszi az egesz reszt a hatan.
Nekem valahogy meg mindig lassu az evad... Egy fel hajszallal jobb mint a masodik, de a kanyarban sincs az elsohoz kepest.

vargatom 2013.05.15. 17:46:21

@Felagund: Dany kiindulási helyzetéből, főleg tizenévesen, szerintem nem nagyon tudott volna még ennyit sem kihozni.
Nem gyenge játékos, persze, de azért mégiscsak a komplett Lannister-birodalommal a háta mögött kezdett; oké hogy lázongtak a hűbéresei közül páran, de mégiscsak tele volt aranybányákkal meg ilyenekkel...

XocoLatte 2013.05.15. 17:53:02

Na ez lett volna a leguncsibb epizód, az tuti, ha nem lettek volna ezek a fincsi popók és puncik benne... gondolom, ezt érezhették a készítők is, és gyorsan kompenzáltak. Hehe.

Joffrey már-már elsírta magát nagypapijától, kár, hogy nem kapott egy nyaklevest. Mármint fizikailag, mert verbálisan többet is begyűjtött...

Jaime picit túl gyorsan próbál pozitív szereplő lenni, ez így eléggé hiteltelen szvsz.

Dany jelenete nekem se tetszett, bár a csaj nagyon bejön arcostul, hajastul, bögyöstül. Nyilván a gyíkokkal könnyen felgyújt bármilyen várost, de könyörgöm, mit fog enni az a kurva sok éhes rabszolga? Menlevelet?

Oktogon8 2013.05.15. 17:54:09

@Lac1:

Jó meglátás :)
Margaery válaszából. "Yes, sweet girl. My mother taught me."
szerintem levonhatod a megfelelő következtetést.

Netuddki. 2013.05.15. 17:55:58

@horee6: "Miért van az, hogy a fantasykben mindig rohadt unalmas gyalogtúrákat kell szervezni?"

Azér' bammeg, mert nincs autójuk, és a tömegközlekedés sincs arra amerre mennek...

zizi77 2013.05.15. 17:56:49

@Lac1: ahogy levezette, 2 nagy ház feje lehet a fia, ezért még érhet valamit a barátsága.

XocoLatte 2013.05.15. 18:00:59

@Felagund: Szerintem volt egy még jobb pillanat is, amikor Sansa arról érdeklődik, hogy a kúrásközeli élményekről meg honnan a fenéből tud ennyit Marge... Valóban, honnan? A buzeráns halott exétől biztosan nem...

Felagund 2013.05.15. 18:01:54

@XocoLatte: Hát, akinek Lady Olenna a nagyanyja, az szerintem ennél cifrábbakat is hall :D

morbiczer 2013.05.15. 18:12:40

@rowi: "egyébként van lift a falon, a fekete várnál, de azt őrzik. a többi várhoz is tartozik lift, de azok a várak kettő kívételével lakatlanok, romosak, így ugyan épp lehet, hogy találtak egy jó liftet. vagy nem, de ez egyébként a könyvben sincs részletezve"

A konyvben az szerepel, hogy ez egyik romos varnal van egy jegbe vajt lepcso a Fal deli oldalan, es azon setaltak le.

fran7 2013.05.15. 18:16:41

@XocoLatte: Nem nézted eddig a sorozatot? Margaery még Lorast, a testvérét, is bevonta volna abba, hogy a férje valamit tegyen végre vele. Akinek ilyen tapasztalata és ötlete van, annak sok újat nem mutathatnak ilyen téren. A kvázi középkorban ugyanúgy lehettek felvilágosító könyvek, mint a valódi középkorban. S azt valószínű, hogy a Margaeryhez hasonlóan gazdag emberek tudták és akarták megfizetni.

vargatom 2013.05.15. 18:18:44

Valahogy nyilván fel kell jutniuk a védőknek a Falra, az nekik se jó ha csak Castle Blacknél van lift/lépcső.

Ez nyilván egy gyenge pont, de azért attól nem kell félniük hogy Mance mind a százezer embere át tud jutni ezen az úton. Ezért mehet a kis kommandó a Fal alatti alagút ajtait (lásd legelső epizód legelső jelenetei) kinyitni...

vargatom 2013.05.15. 18:20:10

@fran7: Szerintem a többiek inkább arra célozgatnak, hogy Margaerynek talán nem csak hallomásból származnak az ismeretei.

zizi77 2013.05.15. 18:22:03

@fran7: nem hinném, hogy könyvekre szorult a témában.:-)

fran7 2013.05.15. 18:26:59

Mondjuk számomra a fő poén az volt, mikor Sansának leesett, hogy ő mennyivel jobban jár Tyrionnal, mint Margaery Joeffry-val. Mondjuk Sansa lehetőségei: Tyrion, Kisujj, Joeffrey, kb olyan mintha a magyar népnek kellene választani, melyik pusztítást válassza: Batu kánét, Mohácsi vészt Csele patakkal és mondjuk a Vörös Hadsereg dúlását debreceni tankcsatával és Pest ostromával. Magyarul, Sansának lenni nem jó.

horee6 2013.05.15. 18:32:39

@kovi1970: jól van, a lényeget megértetted, hármas alá.

A kérdés az, hogy a klisé, miszerint a fantasykben a főhős(ök) a fél világot átutazzák kalandjaik során szinte mindig előkerül. Ezalatt nyilván be lehet mutatni a világot, a történelmet, jellemfejlődést, de a legtöbb szerző (fordító) elég vontatottan teszi ezt. Martin sem kivétel. Össze-vissza kolbászolnak a szereplői - nyilván mindenki saját céljai szerint, de egy olyan sztoriban mint a Trónok Harca, ahol ezer meg egy dolog történik, ezek a részek bizony vontatottak, időhúzósak. Főleg a sorozatban, amiből amúgy is bőven vágnak a regényhez képest.

fran7 2013.05.15. 18:36:53

@vargatom: @zizi77: Mivel Margaery királynéi álmokat dédelget és közölte is a leendő anyósával, hogy férjura használhatatlan volt ezen a téren, s épp ezért még érintetlen. Így ha nem akar végzetes ellenséget szerezni anyóspajtásában és őrült leendő férjében, aki szeret gyilkosost játszani élőben. Tehát maradnia kell a kivülállók tapasztalati lehetőségeinél.

vargatom 2013.05.15. 18:40:25

@fran7: És, van ennek bármi jelentőssége? :)

Ráadásul ezek a királynői tervek kb. Robert halála után élesedhettek csak, ő pedig már nagy lány...

fran7 2013.05.15. 18:41:04

@horee6: Értjük mire gondoltál, de ez nem klisé, hanem egy olyan toposz, amit nem lehet elkerülni. Tehát csak az a kérdés, hogy miképp használja fel ezt a toposzt az író. Mondjuk így hirtelen a Boldog ember című regény jutott eszembe, ahol olyan főszereplő van, aki nem utazott sehova és soha nem is akart.

fran7 2013.05.15. 18:47:17

@vargatom: Én csak annyit akartam mondani, hogy ilyet nem hazudsz bele az anyósod és a nőket gyilkoászó leendő férjednek. Egész egyszerűen túl nagy a kockázat. Bár House óta tudjuk, hogy mindenki hazudik, de Margaery olyan aki tudja, mekkora kamut lehet letolni úgy, hogy a kiderülés után ne kerülj túl nagy veszélybe. Gondolom ő sem hülye, hogy a vaddisznó nem véletlenül tudta megölni Robert királyt. Midemellett teljesen igazad lehet.

vargatom 2013.05.15. 18:57:18

@fran7: A többiek mondják ezt, nem én ;) bár egyetértek velük annyiban, hogy Margaery-nek azt se hinném el amit kérdez...

Llew 2013.05.15. 19:15:45

@fran7: ne ferdíts. Azt, hogy Joffrey miként bánik a nőkkel, az nem közérdekű információ. Kisujjon és Tyrionon kívül nem sokan tudhatják. Az, hogy Margery hozzá megy az elég hirtelen terv volt. Renlyt biztos nem zavarta volna az érintettsége, Joffrey meg fiatalabb a csajnál és tapasztalatlan, simán megvezetheti. Szóval szerintem nem vállalt olyan nagy kockázatot a füllentéssel, ahoz képest, hogy ő és a családja mit nyerhet a házassággal.

fran7 2013.05.15. 19:29:20

@Llew: Rövid az emlékezetem, de épp Sansa mesélt Margaerynek arról, hogy mint vőlegény miként bánt vele Joeffrey és épp ennek megtudása segített Margaerynek abban, hogy milyen hangot kell megütnie ahhoz, hogy Joeffreyban vonzalom induljon el felé. De lehet én emlékszem rosszul.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2013.05.15. 19:49:19

"Mellisandre Királyvár mellett hajózik el éppen, és elárulja Genrynek, hogy Robert Baratheon fia, és mint ilyen, királyi vár folyik az ereiben."

Ezen csak én mosolyogtam?:)

Llew 2013.05.15. 20:09:25

@fran7: tényleg rövid az emlékezeted, mert ez már jóval a szüzesség bekamuzása és a házasság levajazása után történt. Megkésett információ ilyen szempontból.

fran7 2013.05.15. 20:12:46

@Llew: Elbeszélünk egymás mellett, ahogy ebben az esetben a könyv és a sorozat is teszi.

vargatom 2013.05.15. 20:28:17

@Llew: Továbbra is feltételes módban maradva, Margaery-nek inkább azért nincs oka aggódni az erényessége miatt, mert ez a házasság másról szól: a faterja hadseregéről és hadtáp szolgáltató kisvállalkozásáról.

Tywin pontosan tudja, hogy ha nekiállna ilyen kérdéseken ugrálni, akkor Joffreyról esetleg kiderülne hogy Lannister, Stannisról meg hogy törvényes király. Ez a bazi nagy Tyrell sereg is a második évad elején ugye eredetileg nem felszabadítani indult a fővárost, hanem elfoglalni.

Az meg hogy Joffrey ravasznak gondolt keresztkérdésekkel bombázta Margaery-t pár résszel ezelőtt, az pont arról szólt hogy mekkora hülye még mindig ehhez az egészhez.

De mondjuk kreténségben Sansa se rossz, mert neki meg az nem esett le még mindig, hogy itten az esküvő után a legjobbbarinőjének a komplett famíliája, beleértve a szépséges Ser Lorast is, konkrétan elindul majd északra hogy a Lannisterekkel közösben leverje az ő szeretett családját a vérbe...

buranyl 2013.05.15. 20:37:33

@fran7: Amire nem gondolsz, az hogy Margerynek van egy terve, ami ha bejön, teljesen mindegy, hogyan viszonyul Joffrey a szüzességéhez.
Persze ez ilyen utólagos okosság, a könyv ismeretében.

Llew 2013.05.15. 20:43:45

@vargatom: igen, ez a szükségük van rájuk a Lannistereknek a dolog másik fele.

zizi77 2013.05.15. 21:35:38

Szerintem a házasságnak és a szüzességnek ebben az esetben sincs köze egymáshoz. Persze Joffrey idiótasága miatt szűznek kell mutatnia magát, nehogy a barom még visszatáncoljon. De a kedves anyós sem volt szűz, amikor férjhez adták, így nem most jött le az se a falvédőről.

fran7 2013.05.15. 21:38:52

@buranyl: A baj az, hogy erre még rákérdezni se tudok úgy, hogy az ne legyen spoiler. De sejtem, mire gondolsz.

buranyl 2013.05.15. 22:00:39

@fran7: Majd a következő évadban kiderül, jól gondoltad-e.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.15. 22:21:41

Mindenkitől elnézést kérek, de a könyvek olvasása nélkül is kilogikázható, hogy a Tyrrrellll ház nem adja "csak úgy" oda Margarétát egy vérfertőző családból származó trónörökösnek, mivel -ha csak a nagyi mentalitásából indulunk ki, aki ugye csodás szópárbajt szokott vívni szerelmem Tywinn nagyúrral-, az hosszú távon nem kifizetődő, hiszen a pletyka már elterjedt, mint a pestis, hogy vajon Joff tényleg a király-e egyáltalán.
"a kiráyi VÁR folyik az ereiben" pedig minden posztban ott van, és imádom. Maradjon, kérem :)

Agnesko (törölt) 2013.05.16. 07:13:56

"Joffrey, a pöcsfej magához rendeli Tywint, aki láthatóan nem szívesen ugrik, amikor az unokája fütyül - a kelletlenül a trón felé lépdelő, idegességét hatalmas önuralommal visszatartó és a királyt szarba-húgyba nem néző főúr alakját Charles Dance úgy formálja meg hat néma lépés alatt, amire nem sokan képesek."
:D True story. Nekem az is tetszett, ahogy Joffrey gyakorlatilag ijedt nyusziként kuporog a trónon. Mondjuk, egy kicsit nagyobb oltást vártam Tywintól, de tény, hogy sugárzott belőle a megvetés.

Agnesko (törölt) 2013.05.16. 07:53:12

@Cabolch: Pedig reménykedtem benne, hogy tényleg van értelmes ok is az egész mögött. Dany a kedvenc karakterem, de az, hogy játssza itt a megmentőt, miközben ez a célja elérésében ez nem segíti, már nekem is sok. Értelmetlen az egész.

Psyman 2013.05.16. 10:14:48

Eddig is egy hulladéknak gondoltam a Trónok Harca sorozatot (a könyv sem egy nagy durranás amúgy), de most már kezdik egyre masszívabban átírni a történetet... Tywinék TUDNAK róla, hogy Danynek sárkányai vannak csak épp leszarják? Gendryt eladják Melisandre-nak, ráadásul felfedik előtte, hogy királyi vér? Mi lesz a következő? Elmarad a Véres Nász?

bgandalf 2013.05.16. 10:16:22

@Agnesko: Talán ezért is ennyire jó a sorozat, olyan mintha valóság lenne. Mindenki cselekedhetne úgy ahogy elvárnánk egy fantasyban a hős mindig mindenkit megment mindig igazat mond és mindent túlél erre Eddard Stark feje lehull. A főgonosz mindig csak gonoszságra képes lásd Jaime Lannister lelöki a a fiút. A királyát is megöli erre meg kiderül megmentett vele félmillió embert. Dany is logikusan hajózhatna elfoglalni Westerost mégse megy mert elvei vannak és így tovább...

Agnesko (törölt) 2013.05.16. 10:28:11

@bgandalf: Való igaz, és pont ezek miatt is szeretem a sorozatot. :) Mert nem amolyan romantikusan szélsőséges jó-rossz jellemek vannak benne, hanem emberek, jellemvonásokkal, tapasztalatokkal és motivációkkal. Emiatt van sok karakter, akire nem tudom egyértelműen rámondani, hogy nem kedvelem, vagy, hogy teljes mértékben kedvelem, mert egyrészt változnak is, másrészt mindnek vannak olyan tulajdonságai, húzásai, amik vagy tetszenek, vagy nem. Dany eddig nagy kedvenc, de ő is tett már olyat, ami nem tetszik. Ettől függetlenül nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezen tettének milyen következményei lesznek.
Szóval, attól, hogy egyes szereplők számomra logikátlanul, vagy nem szimpatikusan cselekszenek, még nagyon szeretem a sorozatot. :)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.05.16. 10:31:54

@vargatom: "elkezdje fenni a szigonyt erre a pszichopata Csavardi Samura". Tudtam, hogy nem csak szerintem néz ki úgy!

Harald Blåtand 2013.05.17. 14:52:27

@Psyman: A könyvben is tudnak már ezen a ponton királyvári kormánykörökben Dany sárkányairól, mert Jorah Qarthból még jelentett. A negyedik kötet elején, bár ködös hírként, már a Fellegvár alatti kocsmákban is beszélik. (Amúgy a sorozatban az előző évadban is beszélt róla Tyrion és Varys.) És pont leszarják, ami teljesen érthető: az utolsó westerosi dög kutya méretűre nőtt. Amúgy Danyt is legalább annyira keverik bajba, mint amilyen hasznosak. Az, hogy Gendryt és Edricet összevonták egy személlyé, érthető: egyszerűbb volt, mint bemutatni egy teljesen új, a nézőknek ismeretlen Baratheon-fattyút, háttértörténettel.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2013.05.19. 09:47:18

Miért, miért, miért kellenek bele a Robb Starkos rózsaszín, gennyes, nyálas jelenetek?
Ezerszer inkább Lannister papa ahogy éppen keresztbetesz a saját kölkeinek, meg az unokájának és kedélyesen beszélget a nagyikával. Vagy még többet kérekszépen Brienne-ből meg Tyrionból.
süti beállítások módosítása