Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 2x03

2012. október 19. 11:00 - Segna

Ma megtudhatjuk, hogy Hawaii általában a szerelmesek Mekkája és, hogy egy, a dzsungelben a kezében pisztollyal sátorozó hulla nem biztos, hogy öngyilkos lett. Ellenben a hűség komoly dolog, a kiképzők meg olyanok, mint apáink, vagyis illik a kérésüket teljesíteni.

02.jpg

Ismét idilli képekkel nyitunk, festői vízesések az ábrándosabb lelkűeknek és ingerlően gömbölyded idomú hawaii szépség a kevéssé azoknak. Töltsünk egy kisfröccsöt a kiszáradó szájak ellen! Sajnos hamarost elered a trópusi eső, és a gömbölyded idomok gazdája menedék után néz, a szerencsés hapsija társaságában. Kis futkosás után, találnak is egy sátrat, ahová bekéredzkednének. Sajnos a sátrat nem tudja megosztani a gazdája, mert eléggé halott. Ahogy elnézem eléggé régóta az… Főcím!

01.jpg

Visszatérve a régi szokásokhoz, ismét szabadnapon kapjuk kedvenc ninjánkat, aki mi mással is múlathatná az időt, minthogy mesterlövész puskával lő célba egykori mentorával úgyis, mint Joe Whiteval. A Nagy Fehérről kiderül, hogy öreg mester nem vén mester, vagyis még mindig jól lő, valamint, hogy mérhetetlenül ráér, mert ideszegődött kiképzőnek. Ekkor megcsörren a telefon, de kivételesen nem ninjánké, hanem a Nagy Fehéré. Közlik vele, hogy meghalt egy tanítványa. Igen a dzsungelben táborozó öngyilkos hulláról van szó. A Nagy Fehér pótapa szerint, valami itt nincs rendben. Na, ha ő azt mondja, akkor a Five-0 rááll az ügyre, még ha a boncnok nem is túl boldog ettől, mert az öngyilkost a főnöke boncolta.

03.jpg

Mielőtt elmerülnénk az ügyben, Kono háza felé teszünk egy röpke kitérőt. Kono kis feketében, vászoncsizmában, és talpig elkeseredésben száll ki, néhány nem túl bizalomgerjesztő-arcú fickó terepjárójából. Chin óvná a jó hírét, de Kono finoman elhajtja a fenébe. Széparcú Félkínai erősen megomlik. Kono sem feszeng a boldogságtól. Meg tudjuk érteni.

De, vissza a hadkvártélyra, ahová McGarrett beviszi pótapát, és összeismerteti a botsáska alkatú újonccal. Na, elég a bájolgásból, ügyre! Max, a muzikális boncnok jelenik meg Bigyó felügyelőnek öltözve, és korábbi vonakodását levetkőzve, lelkesen segít. Igaza volt a Nagy Fehérnek, a hulla nem öngyilkos lett, meggyilkolták!

A kiegészült csapat dzsungeljártas része póthelyszínelni indul, míg a Haule és az újonc, az áldozat feleségéhez mennek. A feleség szűkszavúan nyilatkozik házasságuk kudarcáról, és tagadja, hogy lett volna valakije, egyszerűen kiszeretett a férjéből. A faggató páros a kocsiban vitatja meg a vallomást. A Haule hajlik hinni a nőnek, az újonc nem nagyon. Hiába, ő jobban ismeri a fajtáját. Közben a beszélgetés személyes jelleget ölt, és Gebe néni a házasságáról kezdi faggatni kényszeredett Haulenkat. Dannó kezdi sejteni főnöke ellenszenvének okát a hölggyel szemben. Annyit mindenesetre mi is megtudunk, hogy a botsáska alkatú egyszer már majdnem házas volt. Megértem a vőlegényt, nekem se jön be a csaj.

A fiúk közben a sátornál gyanús löttyöt találnak, de az áldozaton fellelt vörös sarat nem. Nyomába erednek a talánynak. Chinnek nagy mázlija van a főnökével, mivel az hamarosan megmenti az életét, észrevéve egy botló zsinórhoz kötött sörétes töltényt. A rögtönzött robbanó csapda csúnyán elintézte volna Chin szép pofikáját. Borzongunk! Most már erősen gyanakodva folytatják az útjukat, azon mélázva, hogy mi a fenét védenek itt a dzsungel közepén ilyen drasztikusan? A válasz hamarosan a lábaik előtt hever, egy kender ültetvény formájában.

Közbevetőleg jegyezném meg, hogy vadkendernek, gyomkendernek, vagy ipari kendernek (amiből nagyanyáink szőtték nagyapáink lobogó gatyáit) az alacsony THC tartalmú fajtát, vagyis a (Cannabis sativa subsp spontanea-t) nevezzük, amely szinte bárhol megterem, tudatmódosítóként való fogyasztásra azonban alkalmatlan. Bár megjegyzem, hogy kenderáztatáskor a halakat rendesen kiütötte ez a növény is, kézzel lehetett a kenderáztatóból kifogni őket. (Infó kedves anyai nagyanyámtól). Szóval kár kísérletezni vele. A drogosok kedvence az indiaiként vagy nemesítettként emlegetett kender (Cannabis Indica, Cannabis Sativa) amelynek már jelentősebb a THC (tetrahidrokannabinol) tartalma, vagyis kábítószer. A csapat ilyen ültetvényre bukkan, legalábbis abból, hogy kamerákkal és félautomata puskákkal védik a kicsiny ültetvényt, erre lehet következtetni. Bár, a lenvászonnak is jó ára van manapság.

04.jpg

A fiúk nem haboznak, kicsalogatják az ültetvény őreit, majd csúnyán el is látják a bajukat. A nyom jó, de nem a gyilkossághoz. A biofarmer, ha vonakodva is, de segít. Igen találkoztak a néhai kommandóssal, de az eldózerolta őket, így ők békén hagyták, és nem, nem ők ölték meg. Valaki követte a néhait. Ninjánk az újoncot bünteti a kamerák képeinek végigbogarászásával. Dannó némi malíciával ajánlgatni kezdi a botsáska alkatút a főnökének, de az még egy sápadt mosollyal sem jutalmazza a lehetőséget. Közben kiderül, a sátornál talált löttyben ketamin van, ami lónyugtató. A gyilkos nem kispályás! Vagy mégis? Az üvegen ott hagyta az ujjlenyomatait. A rendszer azonosítja is, a kommandós nejének a főnökéé, akinek ugye nem volt a nő a szeretője. Heveny faggatózós kör következik, de a főnök tiszta, le akarta beszélni az ivásról a néhait, és közben véletlenül fogta meg az üveget.

05.jpg

Amikor úgy tűnik, hogy megfeneklik az ügy, a muzikális boncnok jelentkezik ismét, és elújságolja, hogy még egy halott katonát talált, ugyanabból az osztagból. Ennek a halála balesetnek van álcázva, de ez sem az. Irány a kiképző központ! Rövid reklámot láthatunk a tengerész-kommandósok kiképzéséről. Csupa kéklő medence és langyos vízben úszkálás. Hát persze! A két ex- tengerész röviden összeesküszik az érintett csapat kiképzőjével, hogy kiderítsék, ki vadászhat rájuk. Persze a bázison nem beszélhetnek, majd este egy tiki bárban. Akármi is az.

Míg várunk, elkísérjük Chin-t, aki Kono után leskelődik. Aggodalma nem alaptalan, Kono rossz társaságba keveredett. Bár megpillantva kedvenc Baldwin fiúnkat, némileg változik a véleményünk. A szép Baldwin munkát ajánl Kononak, afféle speciális közszolgálatot, a rosszfiúk pénzének elvételét. Kono elfogadja. Megértjük, ettől a Baldwin fiútól mi is sokféle ajánlatot elfogadnánk!

06.jpg

Na, vissza az ügyhöz. Kiderül, hogy a SEAL besegített egy drogkartell szétverésébe egy éve, de a főnök bátyja kicsúszott a kezükből és újranyitotta a boltot. Hát igen, a hydra meg az ő fejei… Az újonc ezen infó birtokában már célzatosan tud keresgélni a videón lelt arc azonosításában, és bingó, egy ismert bérgyilkos eredt a fiúk nyomában. A fickó ex katona és roppant óvatos, van vagy ötven álneve. Az újonc nem rest, mindre rákerestet, hátha használta valamelyiket a közelmúltban. Úgy látszik, hogy bár Fortuna nő, de azért a női szolidaritás sem áll messze tőle, így a nem szívesen fogadott újonc pártjára áll ezúttal. A pasas házat bérelt a szigeteken, a tulaj meg leellenőriztette az adóhatóságnál a nevet. A csapat lóerő-halálában és homlokig kevlárban a házhoz hajt. Bár a kecó üres, de meglelik a terveket és a célpontokat. Jön az infó is, hogy egy fiú nincs meg az osztagból. A falon a baljóslatúan ott szerepel a mai ejtőernyőzési terve a hadnagynak. … és máris látjuk, hogy egy rosszarcú pilóta vízzel kínálja a felszállás előtt az ejtőernyőzni készülőt, majd a kábult kommandósnak elvágja az ejtőernyője kioldó-zsinórjait, aztán már a levegőben:

07.jpg

08.jpg

Szerencsére ninjánk már úton van, így az elkábított, és McGarrett tandemben fejezik be az ugrást, míg a többiek a bérgyilkost várják a reptéren. A Five-0 nem szereti pocsékolni az adófizetők pénzét, az ilyen szemetek élethosszig tartó etetésére, és mivel a hülyéje fegyvert is ránt rájuk, rövid úton lelövik. Nem sajnáljuk.

09.jpg

Zárásként jutalomból, a csapat élő, egyenes adásban végignézheti, hogy „meddig ér az amerikai igazság-szolgáltatás keze.” Egy drog-kartell ellenes akciót láthatunk zöldben, ahol a derék AMERIKAI KATONÁK lőnek halomra válogatás nélkül EGY IDEGEN, SZUVERÉN ORSZÁGBAN, egy KÖZTÖRVÉNYES BŰNCSELEKMÉNY FELTÉTELEZETT ELKÖVETŐIT. Bakker, ez senkit nem zavar?! Ez így rendben van? Mit szólnának ezek a nagy bűnüldözők, ha mondjuk a wehrmacht amerikai földön lőne le amerikai állampolgárokat, mert mondjuk korábban azok Hamburgban gyilkolásztak? Hű, lenne belőle világraszóló balhé! Merkel asszony azt hiszem nem igen merkelhetne, keményen magyarázkodnia kellene a gyümölcsös nevű nagyfőnöknél! Na, meg otthon, hogy mi a kénköves ménkűt kerestek német katonák külföldön, és főleg egy köztörvényes bűn üldözésének közepette?! Azt hiszem, pont eddig lenne die Kanclerin, kifelé már adhatná is le a belépő kártyáját.

10.jpg

Egyedül Dannó feszeng a képsorok láttán, és szomorkásan kérdezi a főnököt, hogy ő is ezt csinálta korábban? Ninjánk nem cáfol, és nem erősít. Legalább nem büszke rá. Chin jóval pragmatikusabb, egyszerűen csak örül, hogy a ninja az ő csapatában van, és nem ellene kell játszani. Az újoncból meg kitör a nő, és rögvest megmelegszik a szíve környéke, hogy az új főnök ilyen pompás alfa-hím. Kényelmetlen beismerni, de bukunk az ilyen pasikra. Ez van na! Hogy végleg ne legyen okunk felhőtlenül viháncolni, Konoval búcsúzunk, aki Chin jelszavával lép be a rendőrségi adatbázisba, habár nehéz szívvel. A beálló hidegre való tekintettel, forralt bort ajánlok, valami jófajta szekszárdiból. Egészségünkre

Címkék: hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása