Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 2x02

2012. október 10. 11:00 - Segna

Ma egy új, ámde számunkra haszontalan sporttal ismerkedünk meg, majd kiderül, hogy egy emberrablás indítéka néha sokkal bonyolultabb, mint azt hinnénk, és bár a nők jönnek és mennek egy férfi életében, de nem csereszabatosak.

01.jpg

 Minden régiónak megvan a maga eszelős helyi sportja, hawaiinak a szörfdeszkán evezés, úgyis mint, paddleboard. Na, brávó, de mi a fenének kell evezni, ha van szél, meg vannak hullámok?! Ha meg nincs szél, és nincsenek hullámok ki a fene áll deszkára? Itt azonban olyan komolyan veszik ezt a sportot, hogy még győztest is rabolnak, nyilván értékes trófea! … és Főcím!

02.jpg

Ninjánkra nyílván rossz hatással volt a börtönben töltött idő, mert épp a Woman’s Day nevű otrombán pink fejlécű képes újság lapozgatásán kapjuk, mindjárt indulásként. Enyhítendő a kialakulóban lévő rossz véleményünket, McGarretten snájdig öltöny és észveszejtően szexi ing kéklik, és kiderül, hogy az új kormányzóra vár így kiöltözve, bár a NőkNapjait továbbra sem értjük. Egy hosszú szőke hajú, botsáska alkatú nőci érkezik közben, akit ninjánk kötelességtudóan megbámul, a szőkeségéhez cseppet sem passzoló fáradt narancssárga blúzától, a lehetetlenül magas cipője sarkáig bezárólag. Sajnos képet lehetetlen mellékelni róla, nem fér rá hosszában egy képre. Majd később. Az újonnan érkező a legkevéssé sem tapintatosan vigyorog ninjánk olvasmányán, majd beszédbe elegyednek és McGarrett végre sport oldalakhoz jut. A bimbózó kapcsolatba az új kormányzó rongyol bele, aki a Botsáskát babysitternek nevezi ki a Five-0-hoz, mert ő a rövid póráz híve, és McGarrett azt már az első héten elszaggatta. Na, megalapozta a jó viszonyt a Nagy Fekete Főnök, mert mire kijönnek az épületből, ninjánk és a babysitter máris szívből utálják egymást.

03.jpg

Dannó fogadja őket a tetthelyen, és próbálja pótolni főnöke jó modorát és üdvözli a Gebe nénit. Persze közben hízelkedik is, hogy milyen jól néz ki a főnöke. Így kell ezt csinálni! A szokásos rutinnal kezdik a nyomozást, tanúk kikérdezése, beszélgetés a szülőkkel, kocsi rendszáma amin elvitték a lányt stb. Chin fedezi fel, hogy az elrabolt 15 éves győztes kislánynak itt hagyták a nyakában hordott és ékszernek álcázott gyógyszeres fioláját. A leányzó szívbeteg, így kb. 24 órájuk van. Hoppá, ennyit a rutinról. McGarrett a volt FBI-s profilozót, jelenleg babysittert, mindjárt a szülőkkel küldi, várni az esetleges hívásokat, míg ők visszamennek a hadkvártélyra.

Az irodában Tündéri Manóarcú várja őket, a mindentudó asztal lapja felett mélázva, ninjánk legszebb hivatalos fotóját fixírozva. Na, csak lesz valami magyarázat, hogy mit keresett Wo Fat mellett! Chin és Dannó közben az új lányt tárgyalják, és a Haule kéri a ninját, hogy ne rögtön az első napján nyírassa ki a Botsáskát. McGarrett nem ígér semmit. Helyes, maradjunk a Tündéri Manóarcú mellett! A csaj mellesleg nem hiába támasztotta a nagy asztalt, McGarrett fotójának bámulásán kívül, utána nézett az elrabolt lány közösségi oldalának, de ott semmi gyanús nem volt, sőt túlontúl szép is volt. A másik kütyü-vegzáló, vagyis Chin javasolja, hogy keressen a szülők elől elrejtett közösségi regisztrációkat is. A Tündéri Manóarcú talál is egy elrejtett oldalt, ahol lázas levelezésben volt egy fiúval, akinek a képe sajnos nem valódi, egy modelltől kölcsönzött. Na, már most, a csajra vagy egy nagyon csúnya fiúval való randevú várt volna, vagy valami perverz nézte ki magának. Aki ráadásul még csúnya is lehet.

Sajnos nem derül ki egyelőre melyik veszély fenyegette a Kis Deszkán Evezőst, mert Konohoz látogatunk. Baltaarcú, ámde meglehetős sztoikus fickó tesz nála látogatást, és beszél a fejével, mint belső ügyosztályos. A pasi feneketlenül nem szép, meg a belsőügyosztályosokat már Chin miatt is utáljuk, de lássuk be, ettől még rendes is lehet a tag. Sajnos nem avatnak be minket a csevej tárgyába, csak annyit tudunk, beszéltek egymással.

 Közben kiderül, hogy a rabló azzal csalta el a lányt, hogy az igazi anyjával találkozhat. Mielőtt kibontakozhatna, a „miért is nem mondták el szegény örökbefogadottnak, hogy kik az igazi szülei” klisé, a nevelő-szülők közbeszólnak, hogy de bizony szóltak, a lány mindent tudott, amit ők tudtak a volt szülőkről. Na, ez sovány, de azért ninjánk megdicséri az új lányt, mert megtalálta a levelet, amit a feltételezhető elrabló írt kézzel. Majd a labor megnézi, de Botsáska ne jöjjön vissza, maradjon a családdal. Na, a loboncos szőke hökkenten veszi tudomásul, hogy a 16-80-as férfi korosztályokban van olyan egyed, aki nem esik menten a gebe lábai elé. Dannó melegen érdeklődik, hogy mi ez a hűvös fogadtatás, de riasztás érkezik, megvan a körözött kocsi, így ninjánk egyelőre nem osztja meg ellenszenve okait a barátjával. A kocsiban szerencsére nincs hulla, de az eléggé véres kabát sem egy megnyugtató nyom. Max szerint kizárt, hogy egy 45kg-s lányka túléljen egy majd három literes vérveszteséget.

04.jpg

A kocsi nyomán kiderítik a rabló valódi nevét és címét. A kecóban azonban nincs senki, csak a Kis Deszkán Evezősről, és még néhány lányról mintegy félszáz kép a falon. Lassan kiderül, hogy egy régi vadásszal van dolguk, akinek nem a Kis Deszkán Evezős az első áldozata. A Tündéri Manóarcú és Dannó minden lehetséges álnevének utána néznek, plusz megpróbálják azonosítani a lányokat a képeken, és végre bingó, az egyik lánynak másnapra van randija az egyik álnévvel. Míg várunk, először ninjánk és a Botsáska, majd Chin és Kono élnek lelkiéletet. Előbbiek, a „miért akar félreállítani, amikor én úgy igyekeznék” témakörben, míg utóbbiak a Baltaarcú látogatása kapcsán támadt kényelmetlen szájíz eloszlatására. A fiúk jól szerepelnek. McGarrett tökösen felvállalja, hogy feneketlenül nem szimpatikus neki a nyakukra ültetett nőci, de értékeli, hogy a csaj keményen számon kérte rajta ezt, és így esélyt ad neki az érdemi melóra. Néha ennyi is elég. Chin pedig őszintén vigasztalja Konot és drukkol, hogy az ő élete védelmében elkövetett törvénysértést a lány ússza meg.

05.jpg

Másnap reggel folytatjuk a hajszát, egy nyugis kávéházban. McGarrett és az új lány benn kávéznak, a Haule és Chin kinn nézelődnek. Vonakodva el kell ismerni, hogy a Botsáskának, bár a hajával kezdhetne valamit, de van stílusa. Pl. utálja, ha hosszú lityó kávéval utántöltik a bögréjét. Kezdem kedvelni a csajt. Aztán bátran piszkálja a ninját, hogy nem üresen és feketén issza a kávéját, hanem tejjel és cukorral, ami lássuk be nem egy kemény legényes attitűd. Persze ninjánknak nem kell bizonygatni semmit. Bírom az ilyen magabizó egyedeket. Dannó közben a fülesen érdeklődik, hogy hogyan megy a randi, de ninjánk hallatlanná teszi a kérdést. Chin köre jön, de a főnök neki sem válaszol. Szóval a fiúk jól szórakoznak. A rabló azonban késik. Aztán az események váratlan fordulatot vesznek, és a lány, akit áldozatnak néztek, felhomályosítja őket, hogy a rabló nem elrabló, hanem kimentő. Szekták karmaiból segít menekülni az áldozatoknak. A csapat kissé tanácstalan.

Tovább nő a tanácstalanság, amikor kiderül, hogy a kocsiban talált vér nem Jené, hanem a ma reggeli ismeretlen halotté. Hoppá, megvan a rabló, a kimentő. De hol van a Kis Deszkán Evezős? És őt kitől kellett volna kimenteni? Ugrunk egy pillanatra, hogy lássuk, az elrabolt lány nagyon nincs jó bőrben. Lassan kibogozódnak a szálak, hála, a szabadságos CIA-s cicának. Tündéri Manóarcú segítsége minden pénzt megér, nem is tudom mi lesz a csapattal, ha visszamegy a melóba? Most például kideríti, hogy a Kis Deszkán Evezőst 15 éve épp a kimentő hozta a szigetre, tehát valószínűleg a volt szülők vagy a szektájuk nyúlt a lány után.

Na, mivel a nyom megvan, így gyorsan mással kezdünk foglalkozni. Először Kono jön, aki miképp bilifüle várja a tárgyalását. A Baltaarcú invitálja befelé, már-már együtt érzően. Nem tudom, nekem ez a csávó valahogy szimpi. Tudom, tudom, aberrált vagyok.

Aztán ninjánk és a Tündéri Manóarcú bensőséges párbeszéde következik. Ninjánkból kitör az empátia, meg az ember, és miután erőst megdicsérte a csajt, megérdeklődi, hogy nem akar-e még mondani neki valamit. Na, azért nehogy már a Tündéri Manóarcúnak kelljen nyilatkozni, hogy bejön neki a Főnök! Hova jutott ez a világ?! A CIA-s cica is meghökken erősen, de aztán valamiféle bűntudat látszik rajta, és kezd félni a főnökétől, hogy az rájött, hogy ő meg Wo Fat… vagyis, hogy mi is van? Mire azonban elszólhatná magát, McGarrett folytatja, hogy látja, hogy szétszórt és valami baj van, és ha bármi kell, hozzá fordulhat. Na, ez felér egy szerelmi vallomással. Szeressük a paskót!

06.jpg

… nyögi ki a csaj. Igen egyetértünk. Aztán a csaj folytatja, hogy most tudta meg, hogy lehet, hogy a vőlegénye életben van. Ninjánk nem tudja, mit mondjon, így csak faarccal érdeklődik, hogy mikor indul a csaj. A „hát ez jó hír” klisé már nem fér ki a száján. Ez nem az ő napja, állapítja meg joggal.

07.jpg

Én meg letenném, a nagy esküt, hogy a hírt a csaj nem a CIA-s főnökétől, hanem Wo Fattől hallotta. Hát nem irigylem a Tündéri Manóarcút! Fel van neki adva a lecke!

Közben Chin, a kimentő telefonjának a híváslistáját ellenőrizve talál egy hívást, amin feltehetően a Kis Deszkán Evezős anyja beszél, és kéri a kimentőt, hogy helyezze biztonságba a lányt, mert a lány nagyapja rájött, hogy hol van. A keresett szekta szerencsére a szigeteken van, így menten odaindulnak. A hely festői, bár kopár, mint Giro-Szász lelkivilága. Pont egy elvakult szektának való hely. A kis csapat, az új lánnyal kiegészülve ered a szekta nyomába. Sajnos leadják a drótot az érkezésükről, így halkan lopakodva, de gyorsan kell feljutniuk, így lóra ülnek. Dannó végig rinyálja az utat, Ninjánk meg türelmesen nyugtatgatja. Az új lány meg jól szórakozik. Neki is rögvest feltűnik kedvenc párosunk bensőséges kapcsolata.

08.jpg

Fenn közben láthatjuk, hogy a tv meg a reklámok ugyan butítanak, de van, akinek még erre sincs szüksége, magától tud egetverően ostoba lenni. A nagypapa épp azt magyarázza a súlyosan szívbeteg lánynak, hogy milyen pompás dolog orvosi segítség nélkül élni, és ő majd meggyógyítja. A Kis Deszkán Evezős nem tűnik meggyőzöttnek. Hiába szép hely Hawaii, hülyék mindenütt vannak, de amíg ott egy ilyen, egy 50 fős szektát irányít a világ végén, addig errefelé az ilyen kaliberek unortodox gazdaságpolitikát csinálnak. Persze a milyenk legalább nem hord magánál félautomata fegyvert, mit ezek a szektatagok. Előre sejthető, hogy a homlokig felfegyverzett szekta és a Five-0 találkozása nem lesz zökkenőmentes.

09.jpg

Kedves férfi nézőink kedvéért, egy percekig húzódó lövöldözős pofozkodós rész következik, amelyben az új lány is megcsillogtathatja, hogy mekkorát tud rúgni a girhes, ellenben nyakig érő lábacskáival. Ninjánk szemében máris nőt egy kicsit. Az egyik lekaratéjozott végre elárulja, hogy a szektavezér szerint ugyan az orvoslás az ördögtől van, de repülőn simán lehet az irhánkat menteni, így a reptéren kell keresni. Na, nem új dolog ez kérem, van erre egy pompás mondás is miszerint, bort iszik és vizet prédikál. Ninjánk lovas magánszáma következik, hogy utolérje a hőbörödött nagypapát. Ninjánk nem túl szép stílusban, de elég gyorsan és biztosan lovagol, és hát ez itt nem a spanyol lovas-iskola ugye? Szerencsére sikerül felszállás előtt kilőni a kisgép egyik kerekét, így a Kis Deszkán Evezős visszakerül a családhoz, a vén elmeháborodott meg a börtönbe, mert ugyan ostobán és szűklátókörűen lehet élni, de valakit meggyilkolni azért, mert segít valakinek menekülni a hülyeségünk elől, az már büntetendő.

Az ügyet a kórházban zárjuk, és míg a felépülőben lévő kislány és a vér szerinti anyja találkozását nézzük, mélázhatunk azon, hogy milyen bonyolult dolog is az anyaság. Hogy közel érezhetünk magunkhoz vadidegen, sose látott embereket is, ráismerhetünk valakire egyszerűen, csak mert a mi vérünk. És szerethetjük azt, akihez nem köt genetikailag semmi, de ott volt életünk napjaiban, fogta a lázas homlokunkat, örült az első girbe-gurba betűnknek, és ordított velünk, amikor a nagynéni Babettáján végigszáguldottunk a falu főutcáján 7. után nyáron.

010.jpg

A részt a hadkvártélyon zárjuk, Tündéri Manóarcú búcsúzkodik. Szem nem marad szárazon, és most faarcú ninjánk is meg van hatódva, és még egy nagy ölelés is jár a búcsúzónak, valami olyasmit motyogva, hogy csak egyelőre válnak el. És végül jön a telefon is Chinnek, hogy Konot kirúgta a belsőelhárítás. Úgy látszik, a pech-sorozat folytatódik a csapatnál. Menjünk igyunk valami búfelejtőt, apró kék és rózsaszínű ernyőcskével és ananásszal a pohár szélén. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása