Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 2x01

2012. október 04. 17:00 - Segna

Röpke szünet után, új évadot kezdünk, rögtön egy retrospektívvel. Mi azonban ugrunk, akinek rövid a memóriája, az olvasson Hogyvoltot! Egy héttel vagyunk a tragikus fordulat után, ninjánk börtönben, a csapat maga alatt. A Kormányzó asszony temetésén nyitunk.

Helyes, ezen az éghajlaton tovább nem is szabad a holt eltüntetését halogatni. Lágy temetési ének, émelyítően kék és fehér egyenben álldogáló gyerekkórustól. Remélem, Hoffmann Róza nem nézi a részt, mert még képes és nem az iskolaköpenyt, de az egyenruhát is bevezetteti!

01.jpg

Egy gyors névsorolvasás következik a zene örve alatt. Elsőként Chint pillantjuk meg, a kivezényelt rendőri alakulatok soraiban, marcona egyenben. Jól áll neki, nem csoda, ha váltott. Aztán Kono láthatjuk, aki nincs a temetésen,  ellenben mélán ringatózik a szörfdeszkáján, hullámra, vagy ihletre várva? Tündéri Manóarcú következik, aki lázasan dolgozik McGarrett félbehagyott ügyén. Helyes, ezt vártuk tőle! Majd a reptérre ugrunk, ahol egy marcona kopasz katona száll ki, egy nem kevéssé marcona szállítógépből. Oh, azok a gömbölyű hajtóművek! Dannó üdvözli a tőle jó fejjel nagyobb pasast. Ezek szerint a Haule nem repült imádott női után a Keleti Partra?

De vissza a temetésre, amely jelentős esemény, mindenki ott van, aki számít, és… megáll az eszünk! Wo Fat is ott ácsorog, a tőle már megszokott ingerszegény pofával. Széparcú Félkínaink megmered ekkora pofátlanság láttán, és felülkerekedik benne a hawaii vér, és rövid lökdösődés után, átjutva a testőrein, megfenyegeti a Sötét Lovagot. Hát ez nem tűnik túl okosnak, látszik Wo Fat is erősen gondolkodik, hogy az újsütetű rendőr tényleg ilyen hülye-e? Mielőtt azonban kezdene a Chinben való csalódásunk megizmosodni, kiderül, hogy a lökdösődés örve alatt kizsebelte az egyik testőrt, és így egy névhez és egy címhez jutott. Na, brávó!

A fegyházba kapcsolunk, hogy kedvenc ninjánk sanyarú sorsával is megismerkedhessünk. McGarrett az itt divatos narancssárgában, és szakáll- és bajusz-kezdeményben fogad bennünket. Le kell szögeznünk, hogy kevés pasi van, akinek jól áll az arcszőrzet, és hát ninjánk nem tartozik közéjük! Legalábbis szerintem. Persze értjük, el van hanyagolva, esetleg ismerve képességeit, még villanyborotvát sem adnak a kezébe… de ez azért fájdalmas. Szerencsére az elhanyagolás ténye mégsem áll fenn, Dannó érkezik látogatóba. Na, mégis az új szerelem győzött? Magával hozza a marcona kopaszt is, akiről kiderül, hogy McGarrett egykori mentora, kiképzője, pótapja stb. Nagy bejelentése is van, miszerint, azért jött, hogy ninjánk ne kerüljön bíróság elé. Vagyis ő a Könnyű lovasság, úgy is mint, felmentő sereg. Halleluja!

Ninjánk ennek örömére levegőzni megy, egy üres udvarra, egyedül. Hamarosan az őr is tapintatosan magára hagyja a fal tetején. Ninjánk kezd rosszat sejteni, de nem tehet ellene semmit. Nem kell sokat várnia, a balsejtelmei beigazolódnak, csatlakozik hozzá egy régi ismerős, Viktor Hess. Az apa-gyilkos nem sokat teketóriázik, menten kést ránt, és lerohanja McGarrettet. Úgy látszik, van még valaki, aki nem akarja, hogy ninjánk bíróság elé kerüljön. Kemény adok-kapok alakul ki, de hiába a sok edzés, ninjánkat rövid úton hasba szúrják. A bosszúálló még valamit súg is fülébe, mielőtt a berohanó őrök lefognák. … és Főcím!

02.jpg

A lepecsételt hadkvártélyon folytatjuk a csonka csapattal. Dannó hozza a marcona kopaszt, akiről kiderül, hogy Joe White-nak hívják. Hát jó név, bár erősen gyanítom, hogy nem az apukájától kapta. Széparcú Félkínaink várja őket a friss hírekkel Wo Fatről. Dannó eléggé haragszik Chinre, az ügyben eleddig vitt szerepe miatt. Chin türelmesen megpróbálja rávezetni a Rajongót, hogy így sokkal jobban segít a főnöknek, mintha munkanélküliként meresztené a seggét. Mellesleg megismerjük az ügy részleteit is. A Sötét Lovag a lövés után kámforrá vált, senki nem látta, illetve nem beszél róla, a pisztolyt meg, McGarrett kezében találták, tehát az annyi meg annyi, vagyis a ninjának annyi! Ja, a sokkoló nyomát nem veszik komolyan. Na, innen szép nyerni!

A Nagy Fehér, úgyis mint felmentő sereg, elmegy Tündéri Manóarcúhoz informálódni Wo Fatről, a maradék meg a börtönbe lohol, hírül véve a késes incidenst. Viktor Hess meglepő infóval fogadja őket, ő meg akarta menteni kedvenc ninjánkat, azért szúrta hasba. Megszaggatom a skalpom! Dannó is csak nehezen áll ellent a kísértésnek, hogy ne túrjon bele a királyos sérójába, elrontva annak fantáziája szerint elviszes formáját. Hess azonban meggyőző, Wo Fat rendelte meg a gyilkosságot, de ő nem hülye, a Sötét Lovag őt is el fogja intézni hamarosan, ha megöli McGarretet. Hess osztott szorzott, és arra a következtetésre jutott, hogy a csendes-óceáni térségben egyetlen olyan eszement zsaru van, aki képes rá, hogy kicsinálja a Sötét Lovagot, McGarrett, ergo kijuttatta a börtönből. Gondolom, azt már csak habnak érezte a tortán, hogy mellesleg hasba is szúrhatta, grátisz, az öccséért.

03.jpg

Máris láthatjuk, hogy ninjánk nem vesztegeti az idejét, akárkitől is kapta a lehetőséget, kihasználja, és lelép a mentőből. A hajtóvadászat rögtön megindul persze, őt keresi a szigetek össze rendőre, plusz-mínuszt kettő. A kis csapat rögtön összegyűl Dannónál, a hírekre Kono is felhagyott ugyanis a lábáztatással. Arra a következtetésre jutnak, hogy imádott főnökük sajnos kímélni fogja őket, vagyis nem őt kell keresniük, hanem Wo Fatet. Még jó, hogy Chin ért a zsebtolvajláshoz. A nyomon Kono indul el, a fiúk mégis inkább a sebesült ninjának akarnak segíteni.

Az ex főnököt tényleg erősen hátráltatja a sebe, így megpróbálja ellátni magát. Úgy látszik azonban, hogy arról az óráról hiányzott, amikor a seb tisztán tartásának a fontosságáról beszéltek, mert első körben kukából kiszedett újságpapírral tamponálja a vérzést. Brrrr… Na, ez se nézte a Grillező Medvét! Aztán egy benzinkút mosdójában igyekszik lemosni a sebet és papírtörlővel újra tamponálni. Hiába, az a sok ugra-bugra nem tesz jót egy friss sebnek, akármilyen ninják is vagyunk. A bajt tetézi, hogy egy rendőrjárőr is épp ezt a klotyót választja, hogy könnyítsen magán. McGarrett vonakodna rendőrt ölni, de azért erősen fixírozza az önfeledten pisilgető zsaru oldalfegyverét. A rendőr az utolsó pillanatban fog gyanút, de sajnos a kiképzése nem elég erre a feladatra. Ninjánk hamarosan snájdig rendőrként sétál ki a kocsihoz. Ezt nevezem! Fegyver, kocsi, tiszta és rejtő ruha egy csapásra! Ja, és ki ne felejtsük a rendőrségi rádió adta előnyöket. Minden centje megérte ninjánk kiképzésének.

A hír a szökésről elér a Nagy Fehérhez is, aki nem osztja Tündéri Manóarcú aggodalmát és segíteni akarását. Meg tudja egyedül is oldani, véli, majd lenyúlja a japán érdemrend fotóját a bizonyítékok közül. Egyelőre tanácstalanul állunk a tény felett, de csak kiderül majd mire kell az neki.

04.jpg

Közben McGarrett nagyon helyesen felismeri saját korlátait, és végre orvoshoz fordul. Lehetőségei azonban erősen szűknek mondhatóak, így Maxra a boncnokra esik a választása. Kedvenc japanoidunk méltó a bizalomra, és szó nélkül összefoltozza kedvencünket. Persze hozzá kell tenni, hogy a muzikális boncnok nem nagyon néz tévét, így fogalma sincs a helyzetről. Perceken belül befut Dannó és Chin is. A Haule szíve minden féltésével, egyből lekapja volt főnökét a tíz körméről, ismét az elgurult gyógyszereit keresve rajta. A csevej végig ilyen ingerült marad, a Keleti Parti nem bírja megemészteni a helyzetet. Szerencsére a Nagy Fehér telefonál, nyomot talált, egy öreg japán ex-vadászpilóta személyében, ninjánk siessen hozzá, és rögvest mond egy címet. Ninjánk máris indulna. Dannóból kitör a féltékenység, és leyodázza a Nagy Fehért, és bágyadt kísérletet tesz arra, hogy főnökét visszatartsa. Az szelíden megkérdi, hogy mikor sikerült ez neki? Dannó beletörődik. Feloszlanak. Chin indul eltüntetni a rendőrautót, Dannó meg legjobb meggyőződése ellenére, elviszi ninjánkat Max kocsiján a Nagy Fehérhez. És igen, egy kocsis beszélgetés következik. Dannó imádott kismajmával beszél telefonon, és ninjánk a hangjából rájön, hogy Dannó messze van a boldogtól, holott az exe a babáját várja, és újrakezdik a házasságukat. Ninjánk addig erőlteti a dolgot, míg Dannó kinyögi, hogy exe visszaköltözik Hawaiira Stanhez mert a gyerek nem az övé, hanem az új fiúé. Na, puff neki. Azért lássuk be, ez eléggé erőltetett fordulat Dannó itt tartására. Ha egy nő elhatározta már magát, nincs az a gyerek, ami visszatartaná. Mi azért örülünk Williams nyomozónak. A két pasi hosszan szemez a visszapillantó tükörben, és Dannó az angolszász kultúrában ilyenkor olyannyira bevált, hozzunk fel valami macsó-témát módszerrel próbálja feloldani az érzelmi feszültséget. A kocsijáért aggódik. Egyébként van is rá oka, mert Maxnak nagyon megtetszik a járgány, és jól megkergeti, messzire elcsalogatva a megfigyelő rendőröket.

Megérkezünk a kitüntetés tulajdonosához, aki az idősebbik McGarrett barátja volt, és akinek a kérésére kezdett a kormányzó után nyomozni. Van bizonyíték a kormányzó ellen, valahol Molokain. Közben Kono is nyomra bukkan, elsőre Wo Fat egy fasisztoid üzlettársát találja. Hiába, a közép-európai forgatókönyv-írók szerint, a gonosz az szőke, valmint árja arcú, és kész! …és Hauff Kurtnak hívják. Na, mondjuk ez már fájt. A kitartó nyomkövetés meghozza a gyümölcsét is, megvan maga a Sötét Lovag is. Az üldözés izgalmában azonban Kono óvatlan lesz, így lekapcsolják. Wo Fat újra a japán közmondásokkal jön, most a hallgatni arany távol-keleti megfelelőjével csillogtatja fene nagy műveltségét, majd a gorillái gyengéd kezeire bízza a lányt.

05.jpg

Közben a Lavinakövér fagylaltárusnál gyülekezik a csapat, utolsóként a Tündéri Manóarcú. Jó hírrel jön, és nem vesztegeti az időt holmi hízelkedésre McGarrettnek. A korábban kapott megőrző kulcsa a molokai reptéren van, ha igazat mond az egykori japán pilóta, azokkal a bizonyítékokkal. Sip-sup átugranak egy szexi helikopterrel, persze a ninja is, hisz kit érdekel egy olyan apróság, hogy körözik?! A látszólag üres megőrző szekrény egy kis résében, egy kis sd-kártya kucorog, egy meglepő felvétellel. Apa ugyanis bekamerázta a kormányzó irodáját! A Nagy Fehér mondja ki mindannyijuk reményét… ha most is ott van még az a kamera! Chin és Dannó farok felvágva indulnak megkeresni. A megfigyelőjük rögvest jelenti, hogy hol vannak, és, hogy talán ott van McGarrett is. Ninjánk míg vár a barátaira a Nagy Fehérrel beszélget apáról, akit alig ismert, de aki a nagy kopasz szerint, jó ember volt. A lírai betét után, felgyorsulnak az események.

06.jpg

Dannó és Chin megtalálja a kamerát a néhai kormányzó irodájában, az asztali órában. Az óra az operációt nem éli túl. Dannó nem tűnik túl bűnbánónak emiatt. Közben a rendőrök körülveszik a fagylaltos bódéját. Hát nem bízzák a szélre, kommandósok, gyalog-zsaruk, kocsi-falanx, helikopter… McGarrett megadja magát, hogy védje a barátait.

07.jpg

Szerencsére időben érkezik Dannó és Chin, valamint az alkormányzó, akik tisztázzák a szerepét. Az új fiú bocsánatot kér ninjánktól, és megígéri, újra összeállhat a Five-0. Oké, de Kono ügyét még ki kell vizsgálni, ő marad felfüggesztésben. Jaj de jó, újra együtt a csapat, McGarrett, Kelly, (ez a Széparcú Félkínaink rendes neve amúgy) Williams, Kalakaua… tényleg, hol van Kono?! A fiúk a fejükhöz kapnak, hogy a nagy izgalmakban megfeledkeztek róla.

08.jpg

Kono, köszöni szépen, jól van, Wo Fat csúnyán alulbecsülte a szép excylont, és csak egy alsókategóriás bérkillert küldött vele, hogy nyírja ki, így Kono, miután jóízűen pofán rúgta a hanyag gorillát, riasztja a fiúkat, hogy menjenek a Sötét Lovag után. A kikötőben találkoznak. A fiúkon már hivatalos szerkó, Kono még vászoncsizmában. A hajó már kifutóban, de a vevő Hauff Kurt még a mólón ballag. A Nagy Fehér és Kono az ő nyomába ered. Sejthető, hogy a Továbbra Is Felfüggesztett és a katona nem fog kesztyűs kézzel bánni a neonácival, így meg sem lepődünk, amikor rövid tűzharc után gyomron lövik. Konora tényleg rossz hatással van a ninja! Persze az aggodalom nem volt hiába való, a csomagtartóban Kurt barátunk egy piszkos bomba hozzávalóit hurcolászta épp. Higgyük el, a Nagy Fehér mondta.

09.jpg

A hawaii triád triász a hajó nyomába ered. Dannó most már csak egy szikár nemet nyöszörög ninjánk rutinos, akkor mehet? kérdésére, mielőtt engedelmesen a főnöke után ugrik Wo Fat hajójára a száguldó motorcsónakból. Chin előveszi kedvenc puskáját, és máris indul a móka! Gyorsan megtisztítják a hajót, értsd lelövik a három rosszfiút, akik őket akarják likvidálni, de sajnos a Sötét Lovagnak nyoma sincs sehol.

A hadkvártélyon zárunk, mindenki itt van, aki a csapatnak drukkolt. Örülnek bár visszafogottan. Vigasztalják a Továbbra Is Felfüggesztettet, és persze Dannót. Hogy az örömünk ne legyen még ennyire sem felhőtlen, Dannó talál egy felvételt a kormányzói kandi kamerán, amin Wo Fat, a néhai kormányzó és McGarrett apuka van. Hoppá! Most Dannó vigasztal, majd Viktor Hess megmondja, ő jobban ismerte apádat. Ja, ő lőtte le. Sajnos Mr. Hess már nem fog segíteni, mert egy snájdig börtönőr elvágta a torkát a cellájában. Kb. fültől-fülig. A délceg őrben pedig Wo Fatre ismerhetünk. Hát vannak kapcsolatai, nyugtázzuk némileg szorongva. Aztán szorongásunk döbbenetté változik, amikor a meglátjuk, hogy a börtön előtt a kocsiban a Tündéri Manóarcú várja a Sötét Lovagot.

010.jpg

Most csalódtunk. Vagy van valami magyarázat? Szeretnénk hinni ninjánk titkos kedvencének… de majd legközelebb. Most igyunk valamit, amitől jobb lesz a szánk íze. Talán egy Blue Hawaii koktél megteszi. Egy tulipán pohárban keverjünk össze 4cl Rumot, 2cl Blue Curacao likőrt, 2cl Kókusz likőrt, 2cl Limet és 10cl Ananászlét. Jeget rá, és felejtsünk! Egészségünkre!

 

Címkék: hawaii five 0
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brutál Barna Barbie Baba (törölt) 2012.10.08. 16:42:35

Tündéri Manóarcú - hát ezen az elnevezésen besírtam...ez a csaj rettenet!
süti beállítások módosítása