Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 3x16 - A zuhanás után

2012. június 19. 11:30 - fuszulykavirág

Legutóbb ugye ott hagytuk abba, hogy akkor Will fel lett függesztve hat hónapra, ennek örömére a mai részt azzal kezdjük, hogy otthon ül, és egy videót néz, a dokumentumfilmen egy lány öngyilkossága van megörökítve, szép aláfestő zenére mászik fel a híd korlátjára, meg a családja is beszél az utolsó élményekről, végül pedig elegánsan lassítva veti magát a sziklás vízesés aljába. Kalinda látogatja meg Willt, aki egyelőre jól tűri a munkamegvonást. Merthogy nincs is annyira megvonás, nem praktizálhat, de konzultálhat a korábban hozzá tartozó ügyekről. A tárgyalóteremben is éppen ugyanezt a videót mutatja be a Nancy nevű szőke ügyvédpicsa, akit ismerünk már korábbi évadokból (ő az, aki mindig azzal adja el magát, hogy ő csak egy egyszerű lány Michiganből). A tanúk padján éppen az öngyilkos lány apja, az a problémája, hogy a film meglehetősen szépnek ábrázolja a lánya halálát, ő meg nem ezért adott interjút, hanem valami ellenkampányhoz. Alicia képviseli a dokumentumfilmes fiút (aki amúgy Dexter testvére egy másik idősávban).

1.JPG

Nancy arról beszél, hogy ez a csúnya filmes öngyilkosságra buzdító filmet csinált a lány halálából, a szülőket meg jól átverte az interjúval. A bíró kínosan elfogult Nancyvel szemben (főleg fiatalsága és szőkesége okán).  Alicia és Kalinda felkészíti a filmes fiút a vallomásra, amikor Eli-nak akad sürgős kérdeznivalója: válik-e Alicia. Mert Peter esélyes, hogy főszónok legyen a demokraták összejövetelén, de csak akkor támogatják, ha nem lesz válás. David Lee meg legutóbb azzal vágott fel Eli-nak, hogy ő Alicia válóperes ügyvédje, szóval Eli tudni akarja, mire számíthat. Alicia meg ettől csak dühös lesz, nyilván. Diane hívja vissza Willt az irodába, tulajdonképpen nincs akadálya annak, hogy az irodában ücsörögjön egész nap, és talán még hasznát is vehetik. Will nem akar élni a lehetőséggel, de a testvére toppan be hozzá, és látszólag átértékeli a lehetőséget.

Közben David Lee nézegeti Will üres irodáját, és tervezgeti benne a saját helyét, Julius meg egyből Diane-hez megy, és világossá teszi: a nevét akarja a cég nevében látni, magát pedig Will irodájában. A tárgyaláson a filmes fiú megfogadja Alicia tanácsát, és csak igen/nemmel válaszolgat, nem kezd el a művészi ábrázolásról és hasonlókról beszélni feleslegesen. Inkább elmondja, hogy a nagynénije is öngyilkos lett, és azért csinálta a filmet, hogy az emberek felismerhessék a jeleket. Sőt, amikor látta a felvételen, hogy a lány ugrani készül, azonnal segítséget hívott. Csak erről kéne bizonyítékot is találni, Kalinda meg újabban nem sok segítséget kap az ügyészségről. Eli és Peter találkozik a nővel, akit meg kell győzni a főszónokságért. A nő meggyőzhető lenne, de szerinte nem támogatják elegen Petert, Eli-nak adja ki házi feladatnak, hogy szerezzen némi támogatást.

2.JPG

Will a tesójával nosztalgiázik a sosem volt zenész karrierjéről, amikor Alicia csörög rá, hogy érdeklődjön. A tesó egyből hallja Will hangján, hogy hoppá, valami különleges nővel beszél, és nem is hagyja békén ezzel. Nancy a filmes pasi egyik munkatársát hívja tanúnak, aki arról beszél, hogy nem volt elég öngyilkosság a hídon ahhoz, hogy jó filmet lehessen csinálni, ezért csináltak egy videót egy öngyilkosságról, ahol aztán tényleg nagyon romantikussá varázsolták azt az öngyilkosság dolgot, és remélték, hogy ezután többen választják majd ezt a hidat helyszínként. Így is lett, a következő két hónapban öten. Eli kideríti, hova lettek Peter támogatói: elszivárogtak, mert nem kaptak semmit az eddigi támogatásért cserébe. Így jár aki tisztességesen akarja vezetni a hivatalát.

3.jpg

Willt a nővérei szórakoztatják (időközben megérkezett a másik testvére is), kedvenc részük a „kivel kéne Willnek járnia”. Alicia Caitlint teszi az ügyre, és a számítása szépen bejön: a bíró egyértelműen a naivabb, szőkébbnek kedvez, Nancy láthatóan dühös. Caitlin rámutat, hogy az öngyilkos lány a reklámvideó megnézése előtt már hónapokkal öngyilkosos tartalmakat posztolt a facebookjára. Caitlin tényleg jól teljesít a tárgyaláson, a bíró szimpátiájától függetlenül is, Diane-nek is feltűnik. Eli lecseszi Petert, hogy ugyan miért nem volt képes néhány befolyásos pozíciót adni a barátainak, mert így bizony csúnyán elbukta a szónokságot. Kalinda Carytől próbálja megszerezni a felvételt a filmes segélyhívásáról, de Cary minden, csak nem segítőkész. Kalinda elmegy a hídra, van ott egy segélyhívó telefon direkt az öngyilkosjelölteknek kitéve, csakhogy az nem is működik. Kalinda felhívja a 911-et, hogy látott egy ugrani készülő férfit a hídon, hogy lemérje, mennyi idő alatt ér oda a segítség. Éppen 42 perc alatt. Nem valami hatékony.

4.jpg

Alicia vette át ugye Kalinda problémás adóügyeit Willtől, és az a probléma, hogy a cégek, amiktől Kalinda fizetést kapott, állítólag nem léteznek. Kalinda szerint igen, de ezt majd bizonyítani kell. Alicia nagyon hálás David Lee-nek az eddigi munkájáért, de köszöni, nem akar válni. Julius és Eli a cég jövőjéről beszélgetnek Eli irodájában (meg arról, hogy melyiküknek hol lenne ebben a helye), David Lee meg az üvegfalon kívül ül le velük szembe egyértelműen jelezve, hogy abba neki is lesz még beleszólása. Willt a nővérei még mindig a csajozással húzzák, össze akarnak neki szedni valakit nagyon. Will meg állítólag élvezi, hogy se munka, se nő, se gond. Peter szól Carynek, hogy csináljon egy kis helyet, mert új kolléga érkezik. Nyilván, fel kellett venni az egyik barátot, ha még mindig akarja azt a kormányzóságot.

5.JPG

Caitlin és Alicia a városvezetést is be akarja vonni az ügybe: rossz a segélyhívó telefon, 40 perc alatt érnek ki a rendőrök, és nem tesznek fel korlátot, mert az nem mutatna jól. Diane elsőként Aliciának akarja elmondani, hogy Caitlin olyan nagyon ügyes lány (és Will kiesésével olyan sok a munka), hogy mostantól Caitlin is teljes jogú ügyvédként tagja a csapatnak. Alicia annyira nem ért ezzel egyet, de nincs beleszólása, sőt, még a titkárnőjén is osztoznia kell Caitlinnel. Julius után David Lee is besomfordál Diane irodájába: Will székére pályázik, nem kérdés. Cary végre átadja a szalagot a segélyhívásról, le is játsszák a tárgyaláson. Közben Carynek jut a felemelő feladat, hogy lefokozzon egy kollégát, helyet csinálva ezzel Peter barátjának. Diane-nél nagy ma a forgalom: Eli is bejelenti ugyanazt, mint a többiek: Will helyét akarja. És nemcsak várja a sültgalambot, azt ígéri, majd szavazás döntheti el a kérdést.

6.jpg

Kalinda ugrik fel Willhez, ahol a nővérek egyből lecsapnak rá, mert meggyőződésük, hogy ő az a lány az irodából, aki érdekelheti Willt. Kalinda elmondja Willnek az irodai mozgolódásokat meg Alicia eredményeit az öngyilkosos üggyel. Peter és Eli újra találkoznak a főszónokságról döntő nővel, érdekes módon most már mindenki szépeket mondott Peterről (ejnye, milyen korrupt világ ez már). A nő meg nem szívbajos, egyenesbe rákérdez, hogy mi újság a válással. Peter elmondja, hogy ugyan különélnek, de nagyon dolgoznak az ügyön. Mármint a nem-elváláson. Közben Kalinda kiderít még valamit az öngyilkos lányról, amit Alicia fel is használ a bíróságon: az apja éppen azelőtt jelentette be a lánynak, hogy nem fizeti tovább a taníttatásának a költségeit, mielőtt a lány leugrott volna.

7.jpg

Az ügyvédek meg is állapodnak egymás között: a film elején elhelyeznek egy felhívást, hogy ne ugráljon senki hidakról, meg a filmből származó bevétel felét jótékony célra fordítja a filmes fiú, és mindenki elégedett. A Gardner-nővérek a világból is kikergetik Willt az állandó kerítéssel, de legalábbis a lakásából, és egészen az irodáig menekül. Nem gyakorolhatja ugyan a jogot, de tanácsokat azért osztogathat. Caitlin megkapja az új, saját irodáját, Alicia meg valahogy furcsán féltékeny rá. 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása