Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Élet a Marson - 1x03

2012. május 19. 14:00 - G_Norton

Höjj, ezerrel robban az éterbe a Ballroom blitz, Sam a Ford Cortinához közelít két szendviccsel a kezében, közben egy bringás gyereket fenyeget meg, hogy húzzon má’ a járdáról a betonútra, vidám a kezdés. Góré a kocsiban horpaszt, Sam épp megkajálna, de a rádión jön az infó, hogy a reakciók szintje jelentősen csökkent, ezért muszáj harcolnia, küzdenie, nehogy belesüllyedjen az örök álomba. Rögtön eztán Phyllis jelentkezik a rádión, hogy késelés történt a Crestel textilgyárban, a Queen Mary Roadon, spuri van. Góré rögtön repeszt a kocsival hátrafelé, szájában a szendvics, a gyárnál bazisok férfimunkás lézeng. Ray már látta a hullát, tényleg ronda munka, de Sam más miatt néz annyira: ebben az utcában lesz majd a jövőben a lakása. Egy Derek nevű srác mondja a szemlátomást a jövőbeli Rooney-ra hajazó apjának, hogy Jimmy Saunders filézte ki valaki. A gyárban Sam körülnéz, hát itt lesz a garázsom, a Saunders-hulla tényleg csúnya látvány, 4 seb is rajta van, a mellkasán lévő meg bazimély, a főnök szerint csak az fura, hogy nem előbb ölte meg valaki. Sam meglepődve konstatálja, hogy épp az ő jövőbeli lakásának helyén halt meg a fickó, főcím.

Sam most a gyárkéményt tapogatja, furcsa, hogy meleg a tégla, a mellette álló Rooney-szerű fater helyesel, szinte él, és nagyon érdeklődik, hogy elkapják-e a tettest. A gyárban Coynes, a gyárvezető mondja a híreket, éppen ki akarták vágni a régi gépeket, de az újak fejenként 3 ember munkáját váltják ki, tehát aki továbbra is ott akar dolgozni, az mehet továbbképzésre. A szakszervezetisek azonban nem akarnak már 3 műszakban dolgozni (a bevándorló munkaerők kivételével), Saunders meg közbepofázott, hogy ha nem fejlesztik a gépeket, a gyárat bezárhatják. A nyomozás idejére a gyárat be kell zárni, a góré még aznap megtalálnák a tettest, aztán nyithatnak ki újra, igen ám, de a munkások mérgesek lesznek, aznap lenne a fizetés napja. Na, nyomozzunk. Sam Chrisszel már lefotóztatja a vér körvonalát, hogy ebből is le tudjanak szűrni pár infót. Mindenki néz rá, hát ez a vérminta-elemzés, Cromby könyve, a góré biztosan bírná, mert még képek is vannak benne. Góré is bemutatja a maga tudományát: kurva nagy seb a mellén, tehát szemből támadtak rá, és mivel Saunders tényleg egy marha nagy állat volt, nem könnyű szemből lecsapni, tehát a gyilkos egy férfi. Na ezzel most nagyon beljebb vagyunk, kösz, góré.

Sebaj, a góré újra megcsillogtatja tudományát: az ilyen eseteknél az alapvető dolog, hogy aki először beszél, az a gyilkos. Na, épp a Rooney-fater beszél először, szerinte rablás volt, megtudjuk a nevét is, Ted Bannisternek hívják. Bent az őrsön találkozunk a sorozat leghülyébb tagjával, egy másik nyomozócsoportot vezető Litton főfelügyelő, aki utálja Huntot, de szerencsére ez kölcsönös. Litton egy újságot lobogtatva jön be, mivel sikerült megakadályozniuk egy rablást, és ezért díjat is kaptak. Igen ám, mutat rá a góré, csak épp mindenki meghalt a tetthelyen. Még egy kicsit csipkelődik Litton, majd hálistennek távozik a fura arcberendezésével együtt.

A górénak több se kell, mindjárt megoldaná a gyilkossági ügyüket, Ted Bannistert már teaidőre bent akarja látni a cellában, Sam közbelép, mindezt egy megérzés alapján akarja? Rögtön egy elkövetői profilt akar felállítani, de a csapat többi tagja hangos nemtetszését nyilvánítja ki. Meg különben is, a góré az elmúlt évben 12 gyilkosságot derített fel, és minden esetben tudta, hogy ki a tettes, kivéve egy esetben, amikor egy öreg kurvát véletlenül csuktak le, kotyog közbe Chris. Sam tovább erősködik, hogy Saunderst egy ennyire elöregedett, önmagát elhagyó Bannister biztos nem ölhette meg, mert Saunders még csak nem is védekezett. A góré fogadás ajánlj, 10 font és egy Party Seven a tét, de Sam nem akar belemenni – aztán a „ne küzdj” varázsszavak hallatán mégis beszáll a fogadásba, és csakazértis megoldja az ügyet a saját módszereivel.

Na rendben, minden munkást + a nőket behívták az őrsre, Annie-t már riadóztatja Sam, hogy vegyüljön a csajok közé, hátha ki tud belőlük szedni valamit. A góré rögtön hoz egy újabb ügyet Samnek, egy Dodds nevű fickó négy lefűrészelt csövű mordályt akart leszállítani valakiknek, na erről majd később, most aprítsuk fel a bolsevikokat. Bazisok ember egy rakáson, Sam még aznap össze akarja állítani a vallomások nagy részét, meg a napi jelentést is meg akarja íratni, hogy minden flottul menjen. Góré másféle papírmunkával próbálkozik, előkap egy ötöst, na, ki ölte meg? Ketten jelentkeznek is nevetve, Sam bekasztlizza őket, na így szórakozzatok emberek, a góré hozzáteszi, hogy biztosan tudják, ki a gyilkos, közben nagyon bámul Bannister-papára. A vallomásokból sok dolog nem derül ki, senki sem látott semmit, főleg az indiaiak, ja még annyi, hogy Saunders köcsögnek tartott mindenkit, és őt is mindenki köcsögnek tartotta (az indiaiakon kívül persze). Más a helyzet Dereknél, mert az apja verekedett egyet a helyi kricsmiben Saundersszel, amit még a papa sem tagad, még azt is odavágta neki, hogy „halott vagy haver”, és még 11 óra előtt hazament. Góré szerint csak a gyilkosok mondanak ilyet, de erőnlétileg tényleg nincs a topon a csávó, még akkor sem, ha korábban elsőrangú ökölvívó volt.

Nu, nézzük meg a hullát, 4 seb van rajta, egy fontos infót nem tudunk meg, miszerint a vérhőmérséklet alapján mikor halt meg emberünk, mert a patológusok mind elmentek egy lakodalomba, elképesztő ez a munkamorál, na. A vér körvonalának fotója arra utal, hogy hirtelen vághatták meg, méghozzá egy szép nagy pengével. Góré rögtön kombinál, hát ezeknél a turbános fickóknál biztosan egy-egy ilyen szertartási kés, amit Bannister könnyedén elemelhetett, aztán megszúrta a halottat. Sam lehűtené, még mielőtt a gór egy lebilincselő regényt képzelne tovább ebből, de nem lehet leállítani, Rayt rögtön küldi körbenézni egy ilyen halefért, Sam Christ pedig visszarántja, nono barátocskám, nézzük át a vallomásokat, meg más dolgod is lesz. Az emberek ettől nincsenek elragadtatva, csak épphogy elmormogják-motyogják a motiváló kiáltást, épp ekkor fut be Chris egy fontos dologgal: valaki éjfél után látott kimenni valakit a gyárból, és csináltak egy fantomképet, naccerű. Az alapján egy hörcsögpofájú, Audrey Hepburn-orrú, seggig érő állal rendelkező lényt kellene keresniük, hiába, embernek nem hívnám a fantomképen szereplő evolúciós zsákutcát. Sam elküldi Christ, hogy keressen valakit, aki rendesen tud rajzolni, és jöjjön vissza egy emberszerű fantomképpel, Sam addig elmegy a gyárba, nehogy góré Bannister öltözőjébe rakjon egy szablyát.

Az emberek zúgolódnak a gyár előtt, Annie és Sam némi nehézségek árán tudnak csak bejutni, Annie szerint hülyeség, hogy ott harminc év múlva majd egy lakóház lesz, minek az. Góré közben felforgatta teljesen a placcot, szerencsére egy bazi véres cipőnyom elkerülte a figyelmüket, ami be sem száradt, mert gépolaj van mindenütt a földön, így egy egyszerű pamutszövettel skerült mintát venni a cipőnyomról. Chris befut a normális fantomképpel, hopsz, ez Ted Bannister. Góré már szinte ünnepli a győzelmét, azonnal mennek Bannisterért, épp a családi ebéd közben hurcolják el a fickót, természetesen a család szeme láttára, Gene meg akkora paraszt, hogy megesz egy sütit, ha már ott van. Az utcán folytatja a szemétségeit, mert Derek szájába rág egy hülye mondatot, miszerint az apja egy mocsok féreg, és örül neki, hogy börtönbe zárja. Christ az őrsön Phyllis, a portásnéni baszogatja, mert a Dodds-ügy jelentését nem adta Samnek. Chris erősen giimaszol, hogy de hát egy másik ügy kellős közepén vannak, Sam kifakad, hát mondok neked egy olyan ecsém, ami majd 30 év múlva mindenki életét megváltoztatja, neked meg egy előléptetést adhat: multitasking, továbbá ad neki egy felvevőt, még egy feladatot is: Dodds bűntársainak nevét kutassa fel, nem nehéz munka az.

Közben a felvevőt már használják Ted Bannisternél, tényleg jobb, mintha papírra írnák. Chris a rendes időt sem tudja megmondani, továbbá a felvevő is baszakszik önmagával, majd végül a góré is bezavar, Bannister csukáján ott volt a vér, ugyanaz a vér, amit a gyárban is találtak. Végül is ez csak annyit bizonyíték, hogy éjszaka ott járt, de a góré szerint ő ölte meg Saunderst. Ted nem sokat tud felmutatni, szerinte Saunders elárulta a közösséget, és ez egy háború, érdemes harcolni érte, meghalni érte, és ölni érte, szól közbe a góré. Ted kétségbe esik, amikor megérkezik az újabb bizonyíték a lakásából, egy véres ing. Ted szerint muszáj megnyitni a gyárat, különben elveszítik a megrendeléseket, végül bevallja a gyilkosságot – egy késsel tette, amit bedobott a csatornába, de nem tudja, pontosan hova, a bizonyítékok egy részét eltüntette, de a többit nem, hát hogy mondjam, finoman szólva is ingatag az egész. Sam nem is hagyja, hogy a góré rátegye a kezét a Party Sevenre, az inget beviteti a törvényszékiekhez, hogy van-e rajta Saunders-vér, illetve hogy mégis mikor halt meg a fickó, mert mindent eldönthet az infó. Góré szagot fogott, Litton meg a csapata pofátlankodott be megint Dodds ügyében, de Sam gyorsan leszereli azzal, hogy fapuskák voltak Dodds-nál, így nem viszik el őt.

Meló van Dodds úrral, leszállítja a fegyvert, valaki ugyebár majd felveszi, közben Samék lecsapnak rá, egyszerű ez kérem szépen. Gebasz üt be, mert a síp nem múkodik, és mire Sam odaér a toi-toi vécéhez, addigra nincs meg a tettes, és a fegyverek sem, remek. Góré bent jól lebassza, de Sam tudja, hogy ez Litton és az őközötte zajló harcról van szó, mire górénak beugrik a fogadás is, tényleg, mi van Teddel? Góré megmutatja Samnek, hogy Ted mennyire megvadult a cellában, ami érthető, mert ideges, fáradt, és éhes is, pláne vadulni fog, ha valaki állandóan baszogatja őt. Hunt szerint valamikor a rendőri munka ennyire egyszerű, eldöntendő kérdésből áll, hogy bűnős-e, vagy sem, Sam ebbe nem hajlandó belemenni, továbbra is a modern módszerekben hisz. Éccaka Sam Annie-vel néznek át minden vallomást, hátha beüt egy flash, ami jön is: mi van akkor, ha Ted a vallomásával valakit fedezni akar? Márpedig Dereknek, és a barátnőjének gyereke lesz, hoppá. Sam behozatja mindkettejüket, Sam szembesíti apát a fiával, hát hamar kiderül, hogy az öreg nem csinált semmit, hanem magára vállalja az egész szart, de nem sikerül bizonyítani. Tinával, Derek csajával sincs megoldás, mert beszél és beszél, de nem nagyon értik, illetve nem is figyelnek oda, hogy miről vakerál annyit a rémült lány, mert a góré jókor közbelép, hogy az ingről vett vérminta alapján minden egyes csepp Saunders vénáiból származik, hopsz.

Sam Nelson kocsmájában próbál lazítani, mégis miért öltöd magadra a magány köpenyét, tesó? Hát azért, Nelson, mert úgy érzem, elvesztem, nem tud már küzdeni tovább. Sam elmegy aludni, Ijesztő Kislány azért meglátogatja és ráhozza a frászt, próbálja rávenni, hogy szép lassan aludjon el, ne küzdjön tovább, csak ennyi az egész. A háttérben gépek visítanak, leállt Sam szíve, majd hirtelen visszatér az életbe, harcolni fog tovább, hát nehogymá’ feladja! Reggel Chris hozza a reggelit, meg néhány fontos dokumentumot, nála ennyi esett le a multitaskingból. Samnek felcsillan a szeme, Derek 10 körül, Ted pedig 11-kor hagyta el a kocsmát, Saunders pedig 9 előtt halt meg – azaz egyikük sem lehet a tettes, de akkor ki a frász ölte meg? Elmennek megint a gyárba, Saunders munkagépénél valamit észrevesz Sam (góré szerint minden munkagép ilyen sunyin néz ki, nincs ezen semmi fura), hogy a bőrszíj nem koszos, nincs rajta gépolaj, azaz senki sem használta, pedig olaj volt Saunders sebeiben is. A gyárfőnök szerint valaki kicserélhette, és miért cserélhette ki? Mert biztos szétment a szíj, megvaaan!

Az őrsön bemutatja Sam, mi történt: Saunders éjszaka még dolgozott a gyárban, de a szíj valamiért elnyíródott. Ez a szíj bazivastag, hatalmas feszítőerő lakozik benne, azaz amikor elnyíródott, akkor kicsapott, mint egy ostor, egyenesen Saunders felé, és csaknem kettévágta – a sérülései azért helyezkednek el olyan furcsán, mert védekezésül csak a karjait bírta maga elé tartani, majd egy pillanat múlva meghalt. Jimmy Saunderst nem megölték, hanem egy Darwin-díjas baleset halálos áldozata lett, case solved (ahogy viszont Chris előadja magát Saunders szerepében, az zseniális).

Ted Bannistert kiengedik, pontosabban a góré kirugdossa onnan a picsába. Éjszaka Sam még dolgozik az ügyön, valami nem tetszett neki Derek barátnőjén, és meghallgatja sokadszorra a felvételt, mire leesik neki, hogy miről beszélt a lány: ő volt az, aki a Dodds által leszállított stukkereket felvette, pont kifért a budi hátsó ablakán. Azonnal behozzák a lányt, kiderült, hogy Dereknek, meg még néhány másik munkásnak kellettek a fegyverek egy rabláshoz, még aznap estére, húha, akció van, emberek! Mindenki átmegy Piszkos Harrybe, a korszak egyik keménycsávó-ikonjába, Sam azonban régen nem lőtt még dinnyékre sem, mindjárt viccelődnek is vele, nehogy seggbelője már őket. Na amiatt nem kell aggódni, tessék majd megnézni, Sam mit tud alkotni Playstationön.

A gyárban már épp folyik a bűntett, mire odaérnek, a góré méltó módon üdvözli őket („you’re surrounded by armed bastards!”), némi lődözgetés, piff-puff, 3 embert ártalmatlanítanak, de a negyedik ember, Derek elrohan, Sam utána. Sam aztán kurva nagy kulimászba mászik bele, miután a fejének szorítják a lefűrészelt csövűt a srác, húbazzeg. Góré is kénytelen eldobni a pisztolyát emiatt, majd Derek gyorsan fellöki, és ugyanazt a szöveget mondatná el vele, de bocs, ez így nem működik, fiam. Sam szerint ha most Derek leállna, maximum 5 évet kapna, Derek rálő, nem találja el, azonban a góré Dereket igen.

Derekhez mentőt hívnak, időközben az apja is kiért a gyárhoz, kiderül, hogy Derek csúnyán berezelt, és senkinek sem mert szólni a dologról, ezt az egy megoldást látta csak. Na ugorjunk a megható családi jelenetből az őrsre, ahol már kezdenének ünnepelni, de Litton meg a csapata megint jön genyózni, ők is hallottak a gyári lövöldözésről, és nehezményezi, hogy Hunt elveszi a munkájukat. Fogd be, 1-0 ide köcsög, evvan – Litton nehezen viseli a vereséget, bunyózni kezd Joey Barton-módra, azonban a kis csapatot széjjelverik Hunték, végül Littont Sammel együtt csapja le Gene. Végül még aznap elmennek a kocsmába, hogy felnyissák a góré kedvenc piáját, a Party Sevent, Sammel együtt – közös munka jogos gyümölcse, vagy mi a szösz.

Címkék: life on mars
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.05.21. 13:48:27

Gratula! Elérted, hogy előszedjem és újra végigbogarásszam ezt a sorozatot. Annak idején amúgy is kimaradt 1-2 epizód. De muszáj. Már csak a zenék miatt is.

G_Norton 2012.05.21. 16:11:29

@neccharisnyás útonálló: Köszönöm szépen. Kimaradt pár rész? Na ne.:)

Ja, nagy kár, hogy a Porrá leszünkben már nem voltak ennyire jó zenék, nem kerestem meg az előadókat stb.
süti beállítások módosítása