Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Hajó 1x02

2012. május 19. 12:00 - Sigismundus

Az éjszaka a Sarkcsillagon, Valeria meséli hogy aki nem a saját ágyikójában alszik, annak rémálmai is lehetnek. A többség alszik, néhányan nem. Ramiro és Ulisses egy spanglin osztoznak, Vilma aggódik valamiért. Julian elsőtiszt egyre gondterheltebben számolgat és térképet néz zavartan. Buborék egy kísértetiesen villódzó TV előtt akrobatáskodik antennával, Julia pedig, laptopja felvételét nézi átt. Franciája minden kis arcrezdülésést elemzi, meg a háttérben kiabálásokat és kezd összeállni benn egy kép. A gyorsítóban, egy gyakorlatot akartak tartani, de közben valami meghibásodott, és éppen szerelték még amikor elindult a gyakorlat....

Hajnal. Kapitány Julia kabinjába nyit be. Kissé leteremti a nőt a múltkori pisztolyozásért, és követeli hogy mondja el amit még tud. A koordinátákról, meg egyébről. Julia egyenlőre hallgat, de a vak is látja, hogy többet tud. Montero ki, épp DellaGuadrába botlik. Aki gyerekes dumával szemére veti, hogy amíg kapitány a doktornővel enyelgett, ő egész éjjel számolt bezzeg. Montero zavarba, dehogy szex volt, mit képzelsz, és hol vagyunk tehát? Hát a számok szerint valami sziget előtt állnának, de sehol semmi csak tenger. És kiment minden külső kapcsolat is, rejtély.
 
Irány Valeria kabinja,a kislány amúgy bepisilt, titkolná, de apa észreveszi és a lepedőt Julianra bízza, mossa ki, légyszi, de titokban, ezért elsőtiszt, nem? Salome (a Pókharapó) Buborékot hívja teríteni, a srác hiába kereste kedvenc kínai csatornáját, amin kínaiul tanult, semmi adás. És semmi internet, pedig van 9 facebook barátja. Salome elgondolkodik, de szakácsnőagyáig maximum annyi juthatott el, a délutáni telenovelasoktól elbúcsúzhat. Majd Buborék megy a hangosbeszélőhöz Jóóóóóreggelt Sarkcsillaaaag-ot óbégatni, mindenki fürdik, megint pár szép megvillanó spanyol lánytest.
Ulisses a fedélzeten, megjelenik Gamboa mellette. Macsósági verseny, második forduló, bólintanak egymásnak keményen, majd a borostás egy férfias fejest ugrik az árbocokról a tengerbe. Uli meg cápákat keres reménykedve. A diákhatosfogat is a tengerbe készül, mert jó a víz, ugranak. Piti, az utolsó, megint megmutatja, hogy rászolgált a nevére és helyezésére. Lerántja ugrás közben Ainoa felsőjét és Ulinak dobja oda, aki nem tiltakozik, vigyorog. A lány visszakérné, hiába, az ilyen kihasználós helyzetben ugye férfiember tenyérbemászóan vigyorog. Majd macsósági verseny, harmadik forduló. Megjelenik Gamboa, keményen szól, hogy vissza a felsővel, Uli keményen néz, és visszaadja. Ainoa le van nyűgözve ettől a határozott fellépéstől, mindjárt vibrálni is kezd közte meg a borostás közt a levegő, kis szikrák, kis kémia, miazmás.
Ebédlőben közben Salome terítene de sehol a kanalak. Buborék a félkegyelmű magyarázza el a dolgot, mert a viharban megfordult a Föld mágneses mezeje, így megzavarodott minden ami fém, kanalak ezt még nem tudják... És ezért vannak még a mennyezeten. Salome nem érti, megy a konyhába, itt kihallgat egy Julian kontra Ulisses vitát amiből megtudja, a srác az Elsőtiszt rég/sohanemlátott fia.
 
Sikoltozás a tengerben, valami megmarta Vilma lábát, azon véresen viszik az orvosiba. Gamboának jut ideje még azért Pitit leteremteni, megmutatva egy gyengébb ellenfélnek is ki itt a férfi. Orvosiban DrJulia gyors diagnózist állít fel, valami tengeri hal harapása, de lehet hogy méregtüske. Injekciót elő, de Vilma tiltakozik, nem adhat neki antibiotikumot, nem tudni miért. Végül Palomares atyának jut a zavarabejtő feladat, hogy hagyományos módon, szívja ki a mérget, a felső-belső combból. Jön Buborék is, aki szigonnyal közben beugrott a tengerbe, és elkapta az elkövetőt. Egy igen rusnya külsejű hal, az mintha az őskorból úszott volna ide. Meg is állapítja Julia, ez egy mélytengeri hal ami amúgy 5000 méter mélyen szokott tanyázni, nem felszín közelében. És ez csak a kicsinye.. A kifejlett példány 20 méteres is lehet. Majd ultrahangos érvizsgálat, és itt kiderül hogy Vilma valóban terhes.
Kapitány az Ebédlőben kis csevejt folytat Ainoával holmi bikinikről, bepisilésről, meg hasonlók. Nagylány el, az Ebédlőben mindenki röhögni kezd, Julian elsőtiszt ugyanis a fedélzet legjobban látható pontjára rakta ki száradni a pisis lepedőt.. Julian elhúz térképezni és számolgatni, meg vitázni Saloméval. A pókharapó szakácsnő megint mindent jobban tudni vél. Palomares és Ramiro aggódnak Vilmáért, Piti azonban bosszút forral. Ma Gamboa életmentést tanít nekik, bekeni hát az életmentőbábú hátát ragasztóval. Ainoa hiányzik az óráról. Vitába keveredett ugyanis Ulissesel a folyosón, amit a Hűtőkamrában is folytattak. Rémgyerekes vita ez, igen fárasztó, árulkodásról, bikinitépésről Nagylány dühösködik, Uli vigyorog, rém gyerekes vita ez.. A harmadik jelenlevő, a raktárajtó meg is unja ezt, és – mint ahogy egy ilyen filmben illik – becsukódik magától, de úgy hogy belülről ki sem lehet nyitni... Rém idegesítő dialógusokban évelődni próbálnak egymással, meg a megfagyás lehetőségeit és idejét próbálják kiszámolgatni.
Buborék viszi a halat Saloménak, jó lesz levesbe. És közben elmagyarázza – szokjuk meg, a félkegyelmű tudja a legtöbb dolgot, mint egy modern-drámában – hogy a halacska azért jött felszín közelbe, mert nagyon sok vulkán tört ki a mélyben és sok láva felmelegítette a tengert... Julia a Raktárba lopózik, a 23-as ládát nyitja fel. Mindjárt a tetején egy laptop várja, rajta egy felvett filmmel. Franciája közli, a Vészhelyzeti terv első lépését. Elképzelhető ugyanis, nagyon-nagyon kis esély van rá, hogy a Gyorsító beindítása során egy Fekete Lyuk keletkezik, ami magába szippantja Európát és Afrikát sec-perc alatt. Meg talán Ázsiát is. De van egy műholdvevő is a 23-asban, ami képet fog a nyugati és keleti féltekéről, hogy is néz éppen ki..
Julia mire magához tér a közléstől, menne is, ekkor Buborékba ütközik. A félkegyelmű srác elmondja, nem is érti, rajta kívül más miért nem jött rá, hogy a Világ elpusztult. Doktornő titoktartást fogadtat vele, és irány a kapitány. Buborék beleegyezik, csak nem érti minek a sok titok. Kapitány és Elsőtiszt Valeriával jópofiskodnak, hogy ne sérüljön a kislány lelke, DellaGuadra azt meséli neki hogy ő is be szokott ám pisilni, bebe... Ekkor kopogtat doktornő és négyszemközt akar majd Monteróval beszélni, Julian persze fülel, és gyanakszik, de szexre. És négyszemközt kiosztja barátját a doktornő miatt.
Oktató, Piti terve beválni látszik. Gamboa gondosan megvillantja szőrös mellkasát a diáklányok előtt (spanyolföldön ez a férfiasság csúcsa, a köldökig szabad mellkas) Aztán jöhet a bábú magához szorítása, magyarázva a tengeri mentés lépéseit. Majd visszaaakasztaná, de az csak nem mozdul.. Kinos egy jelenet, mintha meghágná hátulról, míg sikerül letépni, némi szőr és tekintélyvesztéssel. Röhög a terem, így szünetet rendel el, de Pitit megállítja, kis segítséget kérve.
A Hűtőkamrában közben izzik a hangulat. Ainoa közli hogy Gamboa tetszik neki, Ulit nem töri össze a közlés, vigyorog, ez valószínűleg ráfagyott az arcára a -20C-ban. Már ott tartanak, hogy egymás pólójába dugják a kezüket, névleg a testhő megtartása céljából. A jelenet spanyol-földön nagyon merészen érzéki lehet, nálunk ilyennel max. az Éden Hotel szerkesztői noszogatják a húzódzkodó játékosokat hogy "aztán dugjatok is mán rusnyák!" Az Oktatóban Gamboa közelit a padlót súroló Piti felé. Elmagyarázza, hogy a hiénafalkában a vezért kell betörni és akkor a többi sem mer támadni. Állattan után a félbemaradt vizi mentés folytatódik. Gyakorlati példán mutatja be a borostás, hogy mennyi de mennyi ideig képes kibírni egy ember, fejjel a vizesvödörben, oxigén nélkül.
A kapitány-apa közben a hajó önjelölt pszichológusához fordul, Saloméhoz. Az elmagyarázza, hogy azért ilyen Julian mert nincs senkije a hajón, csak a régi haver Montero. És feltűnt a doktornő- akit ő, Salome ajánl a kapitány figyelmébe – így elsőtiszt egyedül érzi magát, ezért szervezkedik. Doktornő közben a kabinjában rákapcsolódni igyekszik a HISPANOSAT 14-re, ami képet küld neki a Földről. Kapcsolat létrejön, adatok jönnek, de csak a keleti félgömbről, kapcsolat megszakad, nyomtatóba a képpel, Julia közben zokog..
Hűtőkamra, Ainoa és Uli egyre jobban fagynak, így eszükbe jut, aminek már rég eszükbe kellett volna jutni, ha nem egymás kioktatásával töltöttek volna időt. Le a ruhákkal, és elő az öngyújtóval. Van füstérzékelő, az beriaszt, és megmentik őket. Szép terv, csak Uli ujjai meg vannak fagyva. Így jön egy még merészebb/szánalmasabb jelenet (nálunk ilyet max csak fognak az Éden Hotel 3-ben megrendezni )
Ainoa szaporán elkezdi szopni a srác ujját, névleg melegítendő. És siker, láng, ruha gyullad, hurrá, aztán a kamra megtelik füsttel, hoppá, erre nem számítottak.. Ebédlő, Piti, Ramiro, Palomares bosszút esküsznek Gamboa ellen. Julia rohan a kapitányhoz, közben Vilmával is vált pár szót. Megígéri, segít a baba felnevelésében, mert alighanem ez a kicsi a legfontosabb baba a Földön. A lány félreérti ugyan, de boldog.
A három féleszű Gamboa kabinjában matat. Találnak három útlevelet, egy kolumbiait, egy spanyolt, egy magyart, mind Gamboa fényképével. (jó hír azoknak akik eddig gyakran felháborodtak azon ha a hülye amcsi filmekben valami exotikus szláv-germán országnak állították be hazánkat. A jó hír, hogy az europeér spanyolok ís így gondolják, szerintük nálunk Milan Storner nevü emberek élnek) Nehéz eldönteniük, egy pszichopata, egy drogkereskedő, vagy micsoda a borostás? Meghallják ahogy közeledik, Ramiro és Palomares a szekrénybe ugranak, Piti meg, úgy tesz, mintha megbeszélni akarná a fojtogatós jelenetet.
Julia végre bejut a kapitányhoz, beszélne is, de ekkor tűzriadó, rohanás a Hűtőkamrához. Épp idejében mentik meg Ulit és Ainoát. Bár a kapitány rém meglepődik, mit kerestek ezek ketten alsóneműben, a raktárban? Majd irány a fedélzetre, beszél Juliannal. Közli hogy neki ez az utolsó útja a Sarkcsillaggal (az biztos), ezentúl apa akar lenni, nem kapitány. Meglepett elsőtisztjének azt javasolja, béküljön ki fiával, és vezessék együtt a Sarkcsillagot. Majd le, a kabinjába. Salome értetlen, miért nem működik a műholdas telefon, hisz műholdaknak kell lenniük? Buborék magyarázza el megint a tutit. Műhold az van, csak földi átjátszóállomás nincs már, mert elsüllyedt minden.. De ezt csak Saloménak mondja el, mert a doktornőnek titoktartást ígért, ééértem? Salome, meglepő módon, nem neveti ki, elhiszi minden szavát. És ketten együtt nekiállnak újra kitalálni a világot, a Coca-Colát, a facebookot, az internetet, az embereket.. Ja azt nem lehet, azok eltűntek. Egyedül azt nem tudja Buborék, mi is az a Részecskegyorsító?
Gamboánál közben, érdekesen alakultak a dolgok. Piti próbálja rávenni a borostást hogy mondja ki, fojtogatta őt, az Oktatóban, de az csak mosolyog rajta. Közben a szekrényben Ramiro és Palomares próbálják mobilra venni a beszélgetést, de vagy lemerül, vagy nincs memória. Végül kizuhannak a kabinba, lebukás van.
Gamboa azonban elbízza magát, figyelmezteti őket, vagy ők mennek a hajóról a következő kikötőben, vagy három okostojás a vízbe esik majd... Épp ezt hallja meg a folyosón Montero. Benyit, a három lökött szabadul, Gamboával pedig közli, hogy Ő fog távozni a legközelebbi kikötőben.... Aztán irány a kabinja. Más férfit talán felvillanyozna, ha egy ilyen szexi nő, mint Julia, várja őt türelmetlenül. De Montero ex-kapitányunk nem ilyen, ezen a napon nagyon nem. Közli hogy amit akar fontosat azt DellaGuadrának mondja.
Nevezett már kopogtat is, így Julia mindkettejüknek mesél. A Fekete Lyukról, a műhold fotójáról, ami a nyugati féltekét nem tudta megmutatni, csak a keleti kontinensek hűlt helyét. A két hajós nem is tudja mit mondjon, mert ekkor valami nagy, gyors, és dühös tengeri élőlény húz el a Sarkcsillag alatt, valamelyik kicsinyét hiába keresve....

 

Címkék: el barco
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SOIL 2012.05.20. 00:06:49

Aranyos, "bájos" kis sorozat ez. Véletlenszerűen mindig elkapom az AXN-en, de valahogy mindig ugyanazt a két epizódot... amúgy eddig hány évad van?

G_Norton 2012.05.20. 17:01:39

A sztori tényleg jóféle, ahogy kezd kibontakozni, de ez a tipikus déli manírok (az ujjszopogatás, combból méreganyag kiszívása, Piti a szerencsétlen, macsóskodás stb) az nagyon kemény benne.:)
süti beállítások módosítása