Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 3x10 - Szülőknek könnyebb

2012. május 08. 12:00 - fuszulykavirág

Alicia egy rémálomból riad fel: aggódik a gyerekekért. Talán a legutóbbi ügyek miatt, talán más miatt. A gyerekek az apjuknál aludtak, Zach immár a saját kocsijával viszi el magukat suliba. Közben telefonon beszélnek az anyjukkal, és Grace elmeséli, hogy épp a cégről volt szó a rádióban egy ügy kapcsán. Caitlin ideges az első önálló feladat miatt a bíróságon, Alicia próbál lelket önteni belé. Hoppá, a másik felet Martha képviseli, az a lány, aki helyett Caitlint kellett felvenni a kapcsolatok miatt. Martha nyilvánvalóan dühös Aliciára, amiért nem őt vette fel, és ezt nem is titkolja. Az irodában Diane sem kertel, emlékezteti Willt, hogy kezdjen valamit az Alicia-üggyel, mert ez már nem magánügy.

Kalinda és Will tartanak megbeszélést a Will ellen folyó nyomozásról: Wendy Scott-Carr a nyomozás főnöke, de Cary és Dana is benne vannak még a dologban, és már nem a drogról szól az ügy, csak Willről. Kalinda megpróbálja kideríteni, eltűnne-e a nyomozás, ha Will befejezné a viszonyát Aliciával. Oké, nem szó szerint ez hangzott el, mert ez ugye titok, de ezt táncolták körül. Peter elutasítja Wendy terveit a nyomozásra: túl sokba kerülne. Keresniük kell hát valakit az ügyészségen kívülről, aki olcsó. Kézenfekvő a megoldás: Andrew Wiley, akit ismerünk már, ő az a fickó, aki mindig a gyerekével a karján dolgozik.

A tárgyalóteremben most nincs esküdtszék, csak egy döntőbíró. Bármit is dönt, az lesz a végleges ítélet. A vádlott, akit Caitlin képvisel egy irodalom professzor (aki amúgy Dexter testvére, Debra, egy másik valóságban), akit kirúgtak az állásából. A nő azt állítja, hogy a főnöke egyik nap közeledni próbált hozzá, ő visszautasította, másnap pedig kirúgták. Martha viszont előhozza, hogy a főnök rendszeresen megmasszírozza a kollégáit, de a professzor hölgy szerint attól ez még nem szép dolog, hogy csak úgy fogdossa a nőket. A főnök egyébként azt állítja, hogy nem a visszautasított masszázs miatt rúgta ki a nőt, hanem azért, mert negatív visszajelzések érkeztek róla a hallgatóktól.

A baj csak az, hogy a főnök 3 nappal a kirúgás után kapta meg azokat a hallgatói értékeléseket, amik alapján elvileg a kirúgás történt. Ja, hát nem is azokra az értékelésekre gondolt ő, hanem szóbeli véleményeket hallott, amik arról szóltak, hogy a professzor hölgy szívesen hangoztatja az eltérő nézeteit. Az eltérő nézetek jelen esetben azt jelenti, hogy republikánus. Ha pedig bebizonyosodik, hogy emiatt rúgták, akkor az nagyon csúnya dolog volt. Martha felhívja a főnökét, hogy talán elkéne némi segítség, a főnök pedig nem más, mint Louis Canning, vagy hogy mindenki értse: Michael J. Fox. A létező legzseniálisabb karakter az egész sorozatban – csak úgy mondom.

Eli egymagában ücsörög egy tárgyalóban, és sajnáltatja magát, hogy hirtelen mintha nem lennének ügyfelei. Diane azt javasolja neki, építsen kapcsolati hálót a cégen belül, mert hasznára válhat. A bíróságon Alicia és Canning cseveg kicsit a Martha vs. Caitlin helyzetről, de végül „lássuk ki a jobb” felkiáltással folytatódhat a tárgyalás. A főnök azt állítja, hogy nyilván nem a politikai nézetei miatt rúgta ki a professzort, hanem az összeférhetetlensége miatt. Mindenből politikai ügyet csinált, mindenkivel vitatkozott, nem lehetett vele együtt dolgozni. Meg amúgy is, ő a munkahelyen nem tűri meg a politizálást. Erre Alicia felpattan, kirohan a teremből, leviharzik a lépcsőn és lefotóz néhány egyértelműen politikai tartalmú plakátot a folyosón.

Cary megkeresi a kisgyerekes nyomozót, Eli pedig zavarodottan kóborol körbe az irodában, nehezére esik barátkozni az emberekkel. A főnök a döntőbíró előtt úgy magyarázza a dolgot, hogy persze lehet politikai véleményt kifejezni, de ezzel nem rombolhatja senki a munkakörnyezetet. Csakhogy a professzor hölgy rombolása főleg abból származott, hogy olyan eszméket hangoztatott, ami másoknak nem tetszettek (abortusz ellenes vélemény, hasonlók), tehát ha nem ezeket az eszméket támogatná, akkor végülis nem is rombolna ő semmit, szóval mégiscsak a politikai véleménye lett kirúgva, nem?

Andrew, a gyerekes nyomozó, megkeresi Willt, aki éppen az ominózus kosármeccsen van, ami Wendy szerint a korrupció melegágya. Baráti csevej az ilyen, Andrew szerint gyanúsan sok ügyet nyert meg a Lockhart & Gardner, Will meg azt mondja, mutassa, melyik ügyet nem hiszi el, és megmutatja, hogy nyerték meg. Andrew megígéri, hogy hozni fogja az ügyeket. Eli végre bekopog Willhez. Veszettül szenved azzal, hogy barátságosnak látszódjon, Will meg érti, hogy Eli azokra az ügyfeleire kíváncsi, akiket érdekelhet Eli szolgáltatása, úgyhogy kiélvezi a helyzetet.

Kalinda besegít Caitlinnek, emaileket kerít elő neki, Alicia meg látványosan utálja Kalindát. A főnök emailjéről van szó, amit valaki másnak írt, és azt írja benne a professzor asszonyról, hogy homofób. A baj csak az, hogy ezt egy másik iskola vezetőjének írta, és ezért nem tud elhelyezkedni a nő. Merthogy akinek a levelet írták, az nem kezelte bizalmasan annak tartalmát. Canning arra mutat rá, hogy a professzor asszony tényleg egy homofób picsa, és az, hogy erre másokat is figyelmeztettek, szinte még jótett. Will igyekszik elmagyarázni Elinak, mi az az együttműködés, de ez nem egy egyszerű kör. Will megkérdezi még, mit tud Eli a nyomozásról, de ő tényleg semmit, viszont megígéri, hogy utánanéz.

Grace újabban ugye érdeklődik a vallás iránt, ezért Alicia vele konzultál Biblia-témában. Grace aggódik az anyjáért, de Alicia megnyugtatja, hogy csak húzós év volt, és hamarosan újra kiegyensúlyozott lesz. Dana és Kalinda ismét kettesben egy bárban (ez újabban mintha elég rendszeres lenne), eleinte Andrew-ról beszélnek, majd Caryről, de lassan képtelen vagyok dekódolni a viszonyokat ebben a hármasban. A döntőbíró előtt Alicia a Bibliából idéz, bizonyítva ezzel, hogy a professzor hölgy nem is homofób, csak keresztény, szegény nem tehet róla, neki el kell hinnie, ami abba a könyvbe le van írva. A döntőbíró szünetet rendel el, Canning pedig megadja magát: legyen megegyezés.

Alicia és Canning egy étteremben ülnek le megbeszélni a részleteket. A nő nem kaphatja vissza a munkáját. Igen, de máshol meg nem tud elhelyezkedni az ügy miatt. Hirtelen változik a téma: Canning el akarja csábítani Aliciát. Mármint munkaerőként. Nem lenne túlóra, láthatná a gyerekeit, vonzó. De Aliciának nem tetszenek Canning ügyfelei, a nagyvállalatok, az 1%. A beszélgetés közben csöng Alicia telefonja. Grace az, de senki nem szól bele, csak zúgás. 12 nem fogadott hívás van a telefonján, mind Gracetől, alig pár perces különbségekkel. Megpróbálja felhívni, de egyből hangposta. Lehallgatja a saját hangpostáját, amin csak egy autóba beszálló embereket hallani, meg az elhajtó autót. Zach szerint otthon kéne lennie Gracenek, de az otthoni telefont se vesz fel senki. Lehet pánikba esni.

Canning felajánlja az autóját Aliciának, hogy hamarabb a nyomára bukkanjon Grace-nek. Zach az irodában van éppen, mikor az anyjával beszél, Kalinda meghallja őt, és elkéri Grace számát, hátha megtudja, hol van. Aliciáék az iskolánál kezdik a keresést, Grace barátnőjével beszél Alicia. A lány látta Grace-t beszállni egy férfi kocsijába. Alicia kétségbeesve hívja fel Petert, de nem ő volt az a férfi, akinek a kocsijába beszállt Grace. Most már Peter is mozgósít, akit tud. Kalinda lenyomozza Grace telefonját, ki van kapcsolva, az utolsó pont ahol még aktív volt, egy elég rossz környék. Alicia hazamegy, hátha hagyott Grace egy cetlit a hűtőn, de semmi. Kalinda elmegy arra a helyre, ahol utoljára aktív volt a telefon. Alicia lakásában csörögnek a kulcsok, de nem Grace bukkant fel, csak Peter az. Megnézte, nála sincs a lány. Kalinda végül sikerrel jár. Megtalálja Grace-t a telefonja alapján, amint éppen egy templomban keresztelkedik. Kalinda hazakíséri Grace-t. A lány nem érti, alig egy órára tűnt el, és nem is hívta 12-szer az anyját, a táskájában volt a telefon, véletlenül hívta mindig az utolsó számot.

Kalinda nem kíséri az ajtóig Grace-t, és arra is kéri a lányt, hogy ne mondja el az anyjának, ki talált rá. Nagy a boldogság, amikor Grace végre beállít, apa és anya együtt ölelgeti a lányát. Will érkezik, hogy megzavarja az idillt, de amikor meglátja a családi jelenetet, visszalép a liftbe. Will és Kalinda egy bárban lelkizik (ez is mintha visszatérő jelenet lenne újabban) az elköteleződésről, és Will még akár a családalapítás gondolatát is meglengeti. Még visszatérünk a tárgyalóterembe egy lezárás erejéig: Canning bemutat egy emailt, amiben a professzor hölgy arról ír a testvérének, hogy ezen a munkahelyen el kell rejtenie vallásosságát, így pedig bizonyított, hogy nem vallási nézetei miatt rúgták ki.

Alicia kiakad Canningre, mert tudja, hogy az az email az ő táskájából származott, Canning pedig nyilván a Grace-keresés alkalmával tudta onnan meglovasítani. Canning még mindig meg akarja győzni Aliciát, hogy csatlakozzon a cégéhez, mert nála lenne ideje a gyerekeire is. Nem kér választ, csak hogy gondolja át Alicia. Will és Alicia végre kettesben találkozik. Mindketten ugyanazt akarják: befejezni ezt a viszonyt. Will a cég érdekében, Aliciának pedig enélkül is túl sok a dráma már az életében. Egy utolsó ölelés, Alicia szipog, Diane pedig gratulál Willnek a helyes döntéshez. Diane azzal nyugtatja Willt, hogy Alicia túl fog jutni arra, amiben Will nem is kételkedik, de a ki nem mondott gondolat azt sugallja, magában nem ennyire biztos.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása