Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x09 - Close Encounters of the Murderous Kind – Nem minden űrlény, ami fénylik

2012. március 22. 12:00 - Zenóbia

Nincs felvezetés, hát hová lett? Nem baj, amíg hulla van, nincs baj. Az pedig van, meg éjjeliőr is, aki pásztázza elemlámpával a vasúti kocsikat, addig-addig, mígnem a lámpa fénye egy autóra vetül. Benne pedig a mai hullánk, aki valaha egy nő volt, bár ezt is nehéz megállapítani így első ránézésre, annyira el van torzulva. Be is rakok róla képet, remélem ebédidőben olvassátok. Ashley szülei találkozni akarnak Castle-val, mielőtt elengedik velük a fiukat campingezni a hétvégén. A hulla felé menet Beckett beparáztatja, mert figyelmes nő, hogy ha nem lesz jóban a szülőkkel, akkor Alexis tuti megszökik Ashley-vel a világ végére valami kommunába és lepkéket kergetve szüli majd egymás után a kis hippi gyerekeket, miközben folyton füvet szívnak majd. A szívnak helyett háromszor írtam le, hogy színvak, de nem adtam fel, remélem értékelitek. Az áldozat Marie Subbarao, és tényleg iszonyúan néz ki, Lanie megmondja a tutit: explozív dekompresszió. Köszönjük, mehetünk haza, szép napot mindenkinek. Baszki, mindenki tudja mi az, csak én nem, jó lesz úgy hogyvoltot írni, hogy gőzöm sincs mitől halt meg a mai hullánk. Keszon-betegség, a továbbiakat a gugli elárulja. Mivel egy pályaudvaron egy autóban találtak rá, ezért eléggé valószínűtlen, hogy az űrben érte a dráma, egészen addig, míg Castle nem talál egy könyvet a kocsiban az ufók általi emberrablásokról.

A gyilkos ufó dohányzott, mert a fiúk közben találtak egy cigaretta csikket az egyik keréknyomban. Életében egészen másképp nézett ki Marie, azt meg kell hagyni. Asztrofizikusként dolgozott egy Tudományos Központban. Castle ebben a részben tehát nem a CIA-t preferálja, hanem az ufókat, nem baj, múmiák már voltak, itt volt az ideje ennek is. Marie az új-mexikói rádióteleszkópból érkező adatokat ellenőrizte. Remek. A titkárnője szerint egész héten tiszta ideg volt, majd mikor rákérdezett, Marie elmondta, hogy valami eget rengető dolog történt vele, de ennél több infóval nem szolgált. Kedden délután pedig a munka közepén egyszerűen csak lelépett, és egészen csütörtökig elő sem került. A Központban van magasnyomású kamra, a NASA rendszereit tesztelik vele zéró gravitációs nyomáson. Akit ide bezárnak védőfelszerelés nélkül, annak kampec. Úgy 35 embernek van hozzáférése. Az elég sok gyanúsított. Az egyikük Ted Carter, Marie volt pasija, akivel nem túl szépen szakítottak. Ted pont annyira tipikus kutató, mint amennyire tipikus volt az előző részben a biztosítási ügynök.

Ryanék hallgatják ki. Ted meglepődik a halálhíren, ő csak vacsorázni akarta hívni Marie-t, mert igaz, hogy a szakítás után felmondott, de a lány kedden felhívta, hogy igyanak egy kávét. Visszavitte Tednek a dolgait, ő meg azt hitte, hogy van remény az újrakezdésre. A vacsora elmaradt, mert Marie nagyon izgatott volt és sietett valahova. Castle olvasgatja az ufós könyvet, és persze szent meggyőződése, hogy Marie fantasztikusan, elmondhatatlanul, überelhetetlenül, bepisilnivalóan remek élménye az volt, hogy elrabolták a földönkívüliek, beültettek neki egy chipet, meg gondolom egy kicsike ufót is, ha már ott volt. Beckett meg a legóra gondol, amit hat évesen felszippantott az orrába. Ilyenkor különösen imádom ezt a nőt, állati vicces arcot vágott. A kamrát átvizsgálták a helyszínelők, de az teljesen tiszta, semmit sem találtak. Akkor hol ölték meg, ha nem ott? Nem túl valószínű, hogy túl sok magasnyomású kamra van a városban. Castle-nak örül a feje, mert ha nem a kamra, akkor a zöld emberek. Lanie a Marie-ről készített röntgenfelvételeken felfedezte, hogy van valami az orrában. Netán egy chip?

Alexis máris kezdi az aggódást, apu ne legyél nagyon vicces, mert Ashley szülei komoly emberek. Az apja közgáz professzor, csodás. Castle beleássa magát a közgazdaságtan rejtelmeibe, remélem az anyja politológus, és akkor a vacsis jelenet alatt garantáltan kómába fogok esni. Ryan jön, hogy a halála estéjén fél órát beszélt Marie telefonon egy Benny Strykert nevű fickóval. Ez a faszi írta a kocsiban talált könyvet, az Elraboltak Bibliáját. Régebben együtt dolgoztak, de aztán Marie megelégelve a sok ufós szöveget, kirúgatta Benny-t. Benny épp ülést tart a szektájának, megörül a két új tagnak, aztán a rendőrjelvény láttán lehervad a mosoly. Elmeséli, mit akart tőle Marie, de úgysem fogják elhinni, teszi hozzá és tényleg nem fogjuk, kivéve Castle-t. Marie teljesen kibukott, mert rendellenes szubmikrohullám jeleket észlelt a teleszkóppal, nincs az az isten, hogy én utána nézzek, hogy mik azok, aki akarja tegye meg. Ezen fellelkesülve elkezdett az égnek csak arra az egy területére koncentrálni. A nagy koncentrálásban pedig kiestek neki órák az életéből, vasárnap négy is. Jöttek az emlékképek, fehér szoba, elmosódott arc, nyilvánvalóan elrabolták.

Marie bizonyítékot akart szerezni, de Benny szerint a kormány nem hagyta, hogy túl közel kerüljön az igazsághoz. Mondta is neki, hogy tutira követni fogják. A kormány fél, hogy az idegenek léte sokkolóan hatna az emberiségre, eljönne a nagy összeomlás, így aztán titkolják, mindenáron. Jelen esetben éppen Marie élete árán. Alibije neki is van, úgyhogy gyanúsítottunk megint egy szál sem. Dehogynem, kettő is, az ufók és a kormány. Ez nem kevés. A lényeg, hogy Marie-t vagy tényleg elrabolták az ufók, vagy csak ő azt hitte, mert lett egy grapefruit nagyságú daganat az agyában, de valami miatt bizonyítékot keresett. Castle visszatért a CIA elmélethez, mert ha nem az ufók, akkor a kormány ügynökök. A kamrába lépve felfedezik, hogy az bizony tök üres. Reggel két férfi jött szövetségi engedéllyel, és kipucolták. Beckett csak tátogni tud, Castle meg sajnálja, hogy nem fogadtak. Esposito talált másik kamrát a városban, egy egyetem kutatóközpontjában, de abban sincs semmi, ne örüljetek. Ami még ilyen szép halált okozhat, az az ipari vákuumcsomagoló gép, amit ételfeldolgozásra használnak.

Ryan kiderítette, hogy Marie melyik autópályát használta szerdán, ami alapján Castle rákeres a közeli nevezetességekre, íme egy Obszervatórium. Valóban ott járt szerdán, mert itt van optikai teleszkóp. Jól megnézett valamit az űrben vele, Ripley visszaintegetett neki remélem. Felvett egy videót, aztán lelépett. Beckették autózgatnak hazafelé a teljesen kihalt úton, amikor az autó egyszer csak leáll. Nem működnek a telefonok, meg az órák sem, majd jön a nagy fehér fény felülről. Belenéznek, elvakítja őket. Egy székhez kötözve ébrednek, az elvakítás megmarad, két férfi kérdezi ki őket. Az egyik a mai vendégszereplőnk, Lyle Lovett. Valami volt Marie-nél, ami kéne nekik, és majd Beckették megmondják, hogy hol van az a valami. Nem hajlandóak azonosítani magukat, csak fenyegetőznek, és homályosan célozgatnak valami magasabb hatalomra. Mindkettőjüket nyakon lövik egy kábító pisztollyal, aztán pedig az autóban ébrednek édesded álmukból, amit Beckett Castle vállán álmodott. A nyakukon ott a lövedék nyoma, tehát nem képzelődtek. Ok, azt kell mondjam, hogy teljesen ki vagyok már ettől a résztől, és még van belőle 17 perc, szerintem ez alatt meghülyülök, a végére könyörögni fogok, hogy ültessenek be egy chipet az én agyamba is.

A Kapitány bedühödik és intézkedni kezd, nem bánthatják büntetlenül az ő kicsikéit. Esposito szerint egyszerűen csak kiszívták egymás nyakát. Vákuumcsomagolóból több van mint kamrából, több mint száz van a városban. A cigi csikken amit találtak az autó mellett nem volt DNS, csak azt sikerült kideríteni, hogy valami kínai márka. Az ufók is made in china cimkét viselnek a nyakukban, mit is vártunk? Ryan is jön a kiszívott nyakkal, ugyan már, az csak tizenévesen menő. Mindenkinek megvolt a garbós időszaka. Nyáron kicsit kínosabb volt. Az autó leállását az okozta, hogy valaki egy elektromágneses hullámmal kinyírta a kocsi elektronikáját. Amúgy meg tele volt poloskákkal meg nyomkövetőkkel. Mi van, ha Marie orrában is egy nyomkövető volt? Castle elmélete megint nem jó, mert Lanie már rájött, hogy a chipnek látszó fém csak az arcüreg gyulladás egyik lehetséges következménye, egy fajta meszesedés, amit a röntgen fémnek érzékel. Az ügynökök vajon mit akartak annyira megtalálni Marie-nél, és vajon hogyan találják meg Beckették előbb, mint ők? Az első ötlet Ted, a volt barát, akinek Marie visszavitte a cuccait, mert lehet, hogy elrejtett köztük valami mást is.

Találnak is egy lemezt, ami Castle-ből ismét nagy reményeket vált ki, Beckettből meg ismét előhozza a szkeptikust, úgy sem lesz rajta semmi érdekes. Lássuk kinek van igaza. A felvételen egy űrhajónak látszó valami fénylik az űr közepén. A többiek Beckettre néznek kérdőn, ugye ez manipulált kép, már csak benne bízhatnak, de ő is bizonytalan, ez itt a vég. Hamarosan együtt fogjuk enni a kis zöld vagy szürke, kinek melyik szimpatikusabb, emberkékkel a Big Mac-et. Most már csak az a kérdés, hogyan értesítsék az ügynököket, hogy náluk van a felvétel. Megoldják ezt is, Beckett fogja a poloskákkal teli műanyag dobozt, felnyitja a tetejét, és belemondja az üzenetét. Ennél röhejesebbet régen láttam, de beválik, Lyle már jön is befelé a Kapitány ajtaján. Beckett alkudozni kezd, mi megmutatjuk amink van, ha megmondod, ki ölte meg Marie-t. De Lyle sem hülye, előbb látni akar valamit, így elé tolják a felvételről készített fényképet. De ő nem erre vár, úgyhogy távozna is, ha a Kapitány hagyná. Ritka szép ember ez a Lyle, csak úgy mondom. Annyit mond, hogy lehet, Marie nem az volt, akinek eddig gondolták. Beckett kifakad, mert nem érti mi ez a nagy felhajtás egy nő körül, aki rádiójeleket analizált.

Castle-nak leesik, Marie merő véletlenségből titkos szövetségi adatokat rögzített. A csikkből pedig következtethetnénk arra is, hogy esetleg a kínaiaknak dolgozott. Castle előjön a farbával, ha Lyle nem mondja el az igazat, akkor kitálal a sajtónak, akik ugyan nem fogják leadni a sztorit, de néhány blogger haverja szívesen megírja majd, nem mellesleg neki is van egy pár rajongója a twitteren. Lyle meg van győzve, visszaül a helyére. Mese indul: múlt hónapban rájöttek, hogy egy ellenséges kém lehallgatta az egyik titkos adásukat. A lehallgatás pont akkor történt, amikor Marie átirányította a teleszkópját a műholdjukra. Tehát a fényképen az nem egy ufó, hanem egy kémműhold. Az adatok pedig lehet, hogy már a kínaiak kezében vannak, ami nagy baj. Valószínűleg egy kínai kém ölte meg, mert rájöttek, hogy Marie nyomára bukkantak az ügynökök. Szerinte az ügy lezárva, mert a kínait úgysem kapják el soha. Még van tíz perc, úgyhogy mi azért nem adjuk fel, ugye. Az agysejtjeim száma rohamos csökkenésnek indult. Na, itt a várva várt vacsora, Ashley apja egy fasz, a második mondatában lehúzza a ponyvaregényeket, mert közönségesek, de azért Castle meséljen róluk egy kicsit.

Castle erőt vesz magán, és nem bemos neki egyet, hanem elkezdi elemezni, hogy a karaktereit hogyan építi fel, de közben bevillan neki valami, ahogy az már csak lenni szokott, úgyhogy elnézést kér egy percre, megy a telefon Beckettnek. Hogy lehet az, hogy Marie szokatlanul viselkedett, hiszen egy titkos ügynök nem viselkedhet ennyire átlátszóan. Lehet, hogy nem is volt kém, amit Lanie legújabb felfedezése is alátámaszt, mert a szervezetében igazságszérumot talált. Talán az igazi kém kapta el és hallgatta ki, ez megmagyarázná a fehér fényt, és hogy Marie miért hitte, hogy elrabolták az ufók. Na de akkor ki az igazi kém? Az, akinek még hozzáférése van a rádióteleszkóphoz. Beckett és Castle éjszakai műszakba kezdenek, Castle ott hagyja Ashley szüleit a vacsorával, akik persze végig hallgatták az egészet, tehát most már úgyis mindegy, tuti leírták, mint elmebajost. Minden egyes átirányítási kérelmen, ami a műhold koordinátáira mutat, Marie aláírása szerepel. Aztán leesik nekik, hogy valaki aláhamisította a nevét, sőt, meg is találják az aláírók között, hogy ki volt az, mert megegyeznek a betűk. Dr. Charles Vaughn, Marie főnöke a bűnös. Valószínűleg Marie-nek feltűnt, hogy valaki szórakozik vele, ezért ő is beadott egy kérelmet arra a műholdra, és pont elkapott egy adást. Ezután rabolták el, és hallgatták ki, csak nem az ufók, hanem Vaughn. Aki eltűnt, nincs a lakásán.

Van viszont a lakásán néhány fiola igazságszérum. Az elkapásához igénybe kell venni Lyle ügynököt is, hiszen amúgy nem túl sok esélyük lenne rá, mivel Vaughn nyilván igénybe veszi a kínai kapcsolatait. Lyle is egyetért az elméletükkel, főleg, hogy ők már azt is tudják, hogy Vaughn szerencsejáték függő volt, és sokkal tartozott egy kínai kaszinónak, így tudták beszervezni. Lyle kinyitja a folyton nála levő bőröndjét, gondolom azzal is alszik. Valószínűleg Vaughn kikapcsolta a telefonját, hogy ne tudják bemérni, de ő meg be tudja kapcsolni, mert ilyen ügyes gyerek ez. Meg is van, emberünk a kínai negyed egyik raktárjába megy befelé éppen. Nem messze onnan, ahol megtalálták Marie holttestét. Van egy cigiző kínaink is, magas beosztású titkos ügynök, tehát ő lesz Vaughn kapcsolata. Viszont ha még csak most találkoznak, akkor lehet, hogy még nem adta át az adatokat, gyorsan le kell rájuk csapni. Castle hiányolja a rohamcsapatot meg a fekete helikoptereket, nem csoda, mert így vagy öten vannak két jól kiképzett ügynökre, akik élve kellenek, amit nehezít a ciánkapszula a fogukban. Az épület alatti pincében lehetnek, mert megszűnt a mobiljel. Beckett Castle-val a háta mögött feltartott fegyverrel bemegy a raktárba, ahol rögtön találkoznak két hajhálós kínai munkásemberrel, meg egy vákuumcsomagoló géppel. Nem is tudják, melyiknek örüljenek jobban így hirtelen.

Felmutatják nekik a kínai kém képét, de látni, hogy nem értenek a szép angol szavakból. Castle átmegy kínaiba, mifene. A társam őrült, és lőni fog – mondja, mire a két pasi egy emberként mutatja, hogy balra. Mennek-mennek-mendegélnek, Beckett pisztollyal, Castle elemlámpával hadonászik, mígnem elérnek egy teremhez, egyszerre Ryanékkal. A teremben Vaughn könyörög, hogy ne nyírják ki, megtett mindent amit kértek, például Marie-t is megölte. A kínai szarik rá, lőni készül, de rávetik magukat, aztán a menekülő Vaughn-t is lekapcsolja Lyle, úgyhogy megvagyunk, köszönjük. A kínainak torzul az arca miközben Ryan bilincseli, így Castle lelkesen turkálni kezd a szájában a ciánkapszula után, de csak egy rágót talál. Az adatok is megvannak egy pendrive-on a kínai zsebében. Ryan örül, mint majom a farkának, de Lyle lelombozza, hogy nem kap érdemrendet, mert ez meg sem történt. Köszönetet mond nekik, majd félrehívja Beckettet, és közöl vele egy nagyon titkos, nagyon bizalmas információt, így aztán Castle élete végéig tippelgethet, hogy mi volt az, mert Beckett kegyetlen. Alexis is az, közli az apjával, hogy Ashley szülei lenyűgözőnek találták, így nem hogy elengedik Ashley-t a kempingezésre, hanem ők is mennek velük. Szopás! - mondanám, ha vulgáris lennék.

Címkék: castle
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.03.22. 13:11:07

Na, ahhoz képest, hogy nem szeretted, szerintem ez egy igencsak jól sikerült hogyvolt lett!

A Cigarettás Ember pedig az X-akták főgonosza volt. A kínai szövegnél csak kihagytad vagy nem jött át a Firefly poén? Nekem az volt az egyik pont a részben, amiért mindent megbocsájtottam. A sztori egyébként irgalmatlanul kusza és illogikus volt, de annyi jó játék volt benne, Beckett arckifejezéseivel, hogy én a nonszenszsége dacára is szerettem.

Azahara 2012.03.22. 13:16:11

Azért az a kínai tolmácsolás Castle részéről nagyon nagy volt. Jó kis Firefly utalás. :)))“Semester abroad?” “No, a TV show I used to love.”

Zenóbia 2012.03.24. 11:36:37

@Neoprimitív: Nahát akkor örülök, hogy tetszett! Lehet, hogy a szenvedés néha direkt jót tesz. :)
A Firefly, tök hülye vagyok, persze, hogy elfelejtettem. Egy darab részt sem láttam (tudom, ásó), de direkt próbálok figyelni rá, hogy melyik részben van utalás, de itt most kihagyott az agyam.
Beckett arcai közül az nagyon bejött amikor a felszippantott legóra gondolt vissza, azon nagyon jót nevettem. :)

Neoprimitív 2012.03.24. 14:04:27

@Zenóbia: Nekem Castle arckifejezése is emlékezetes, amikor a Beckett kikapja a CD-t a kezéből és a "tedd már be és legyünk túl rajta" szöveggel betolja a számítógépbe. Meg a "Kiszívták? Igen/Nem/Bárcsak" jelenet.
süti beállítások módosítása