Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 1x06

2012. március 13. 13:00 - Segna

Szörfösöket látunk gyönyörű hullámok tetején indításként. Az élmény nem csak a mienk, sokan nézik őket a partról is, így megizmosodhat bennünk a gyanú, hogy nem önszórakoztatásként produkálják magukat; ez itt egy verseny. És valóban! Feltűnik Kono, ismét egy sárga bikiniben és újra csak szörfdeszkán! Kár, hogy egy kevéssé hivalkodó izomzatú, némileg éltesebb pasi eléggé takarja. Kiderül régi mentor, akit Kono erőst kedvel. És a paskó máris hasítja a hullámokat. Aztán dob egy extrém hátast, és a furcsán lebegő alakjából mi már sejtjük, itt valami nagy disznóság történt.

Röpke bemutató következik a vízi mentők módszereiből, és felszereltségéből (lám-lám kedves turisták, jöhettek nyugodtan, a leglúzerabb vagy legrészegebb alanyt is kihúzzuk, itten biztonságban vagy!) A parton azonban kiderül, hogy a mentor paskón sajnos még maga a nagy Hasselhoff, vagy stílusosan Jason Momoa sem segíthetett volna; lelőtték, és olyan halott amennyire az csak lehetséges. És... Főcím!

Hauli enyhén szarkasztikusnak szánt megjegyzésével indulunk, miszerint akkora itt a tömeg, mintha ez lenne a szuperkupa; Ninjánk sötét arckifejezéssel utasítja rendre, ez itt Hawaii, ez itt a szuperkupa. Haulink érthetetlenül tovább feszíti a húrt, és finnyogva dicsekszik, hogy ő bizony nem engedi a lányát szörfözni. Ninja nem ért egyet, hiába az ellenérvek sora. Közben a csapat szemérmesen aggódik Konoért, de a kemény csaj nem akar hazamenni, és most ninjánk sem keménykedik, hagyja dolgozni.

Sőt, csatlakoznak hozzá. Chin háttérinfót gyűjt, míg a hauli próbál aklimatizálódni, nem sok sikerrel. Egyelőre tolmács kell neki a helyiekhez. Ezt eléggé idegesen viseli, de ninjánk most nem segít. A nyomozás nehezen halad, sehol semmi gyanús. Hamarost feltűnik Hercules, vagy ha úgy jobban tetszik Androméda kapitány, mint a verseny másik fővédnöke, az áldozat kebel-barátja. A háttérben hivalkodó logók, Corall Herceg néven. Engem spec az O'neill-ra emlékeztetnek, de lehet, hogy ez csak az SG-1 és SGA fixációm mellékhatása. Kononak jut Hercules. Bízunk benne, hogy többet láthatunk belőle, de az egyelőre még csak a mérsékelten érdekes mintás ingétől sem szabadul meg, és csak annyit tudunk meg tőle, hogy Ben nem jött el. Ben mellesleg az ő fia, de nincsenek jóban. Na, ez érdekes szálnak hangzik, főleg, hogy Kono is ismeri a titokzatos fiút!

Váltunk. A hadkvártélyon kiderül, hogy a Szörfárus Herceg gyilkosa profi, aki messziről és magasról lőtt. Ez a masszívan vadászgató helyieket, és az itt állomásozó katonákat tekintve, máris csak néhány ezerre szűkíti le a gyanúsítottak körét. Közben befut Kono, és a csapat újra aggódásba fog érte, és most hiába a kemény-lány duma, széparcú kínaink gyengéden, de határozottan elhajtja az ex-szörftündért.

A feltételezett lesipuskás-helyszínre nem vezetnek utak, és ettől ninjánk szeme gyanúsan felcsillan. Hát persze, mert terepmotorral kell menni! Chin és McGarrett motorra pattan, és irány a hegy. Danno megint kimarad a buliból. Szó se róla nyaktörő mutatványokat adnak elő a fiúk, és ez bottal még bajos lenne.

Közben kiderül Kono mégsem ment haza, így a haulinak muszáj a lelkét masszíroznia. A jó tanárok fontosságáról beszélnek. Itten csatlakoznék. Ki tudja megmondani pár év múlva, ki volt a szépség-királynő, a max-, x- fixx-faktorok nyertese? És ki volt a tanítónénink elsőben? Ugye, hogy ugye! Mint ahogy azt is tudjuk, hogy hívták a kedvenc kémia tanárunkat, aki a periódusos rendszerrel egyszerre értelmet és rendet vitt a káoszba, és belénk ültette, hogy ebben a világban mindennek oka, és magyarázata van, és ez megnyugtató, mert a világ igenis kiszámítható valamelyest. Legalábbis a nemesgázoktól ne várjunk sok reakciót. Innen az idők távlatából is köszönöm neki! De elkalandoztunk!

Közben Kono felleli Bent. Kiderül ismeretségük régi, ámbár évek óta hanyagolt. Ben enyhén szólva is el van bájolva az ifjú rendőrtől. Kono nem nagyon látszik ezt észrevenni. A fiú elmondja, hogy nem nagyon jött ki az áldozattal, de az apjával sem. Egyelőre nem tűnik, a dühe ellenére sem, vérmes-bosszúállónak.

A Hegyen közben fellelik Kapuk, úgy is mint helyi cserkész egylet és őrgárda jelét. A helyi Magyar Gárda (megszelídült és konszolidált formában persze) két tagja gyanús lesz, priuszuk is van ill. indítékuk. Nosza, utánuk! Ninjánk heveny rituálékat javasol a Kapuk főnöke körül, stratégiai okokból, amit a hauli nehezen ért meg. Ninjánk gyógypedez, miszerint a szigeten minden elérésének van könnyebb és nehezebb módja. Nyalizni a Kapuk főnökének mielőtt az embereit lekapcsolják, ez a könnyebb út. Hauli maliciózusan A Tetőről Kilógatottat emlegeti, mint ellenpéldát. Ja, az más városból jött. Itten aztán lehet merengeni a patrióta ill. a xenofób közötti árnyalatnyi különbségeken. Haulink nem vacakol ilyesmivel, megejtő tömörséggel csak lebetegezi ninjánkat. Az megadóan tűri.

Közben Kono a Ben nyomot követi nagy-nagy élvezettel. A Rég Nem Látott elviszi a nomád táborukba, miközben arról beszél, csalódott a gazdag apában, de az áldozatban is, aki annak a kebel barátja volt. Az áldozat azonban néhány hete mindenáron ki akart békülni a fiúval, ígért fűt és fát és területet, de a fiú nem hitt benne. A tábor idilli, Kono olvadozik, de még dolgozik benne a rendőr és erősen kérdez.

Váltunk. A Kapuk főnöke, leszállítja a két rossz cserkészt, de azok tisztázzák magukat. Na, alapállás.

Kono estig követi a Ben nyomot, majd elmerül a nosztalgiában a Rég Nem Látottal, egészen közelről mérlegelve a lehetséges indítékait.

Sajnos a bontakozó románcot gyújtogató és brutalizáló motorosok zavarják meg, és Kono robotpilótára kapcsolva, ismét rendőr lesz, és irtózatosan pofánrúgja az egyiket, plusz megjegyzi a rendszámát. Sajnos közben kiderül, Bennek puskája van. Gyanús fajta. A hadkvártélyon ráadásul kiderítik, hogy a tábor elleni támadások, az értékes földterület miatt történhetnek. A földön Ben táborozna, de a Szörfárus Herceg ajánlatot tett rá, talán szálloda-építésileg. Ben indítéka súlyosbodni látszik, ami a gyanús puskával együtt már aggasztónak tűnik. Chin felveszi a szálat, és turkálni kezd az áldozat levelezésében és számlatörténetében. Kiderül, hogy az átírta a végrendeletét, és ki az új kedvezményezett? Hát a Rég Nem Látott. Kono nehéz szívvel gyanúsítottá minősíti Bent. A fiú bedobja az elesett kiskutya pillantást, de Kono nem hatódik meg.

A már-már megoldódó ügy újabb fordulatot vesz, a brutalizáló motorosok, az elengedett Kapuk kiscserkészek. Párosunk autóba pattan, hogy megkérdezzék a furcsa egybeesés okát, de a cserkészek vehemensen tiltakoznak a kérdezősködés ellen. Hosszas űzőcske veszi kezdetét a hegyen. A számomra ismeretlen alfajú Chevrolet keményen megdolgozik a jó híréért, és nyakig porban, és vulkáni morzsalékon át, tartja a lépést a Jeeppel. Bár Danno szokás szerint végig rinyálja az üldözést, a végén mégis ragyogó ütemérzékkel tökösen kiül a helyben keresztbeforduló kocsi ablakába, és kezében a pisztolyával, nyomatékos kérést intéz a cserkészekhez a kiszállásukat sürgetve. Ellenállhatatlan a paskó.

A csevej során furcsa dolgok derülnek ki, azon kívül, hogy innen nézve a hawaii tetkók erősen hasonlítanak az új-zélandiakhoz, és nagyon kevés pasinak állnak jól. A szálak Hercules jobbkezéhez vezetnek, és mit ad isten, a jobbkéznek puskája is van, a gyanús fajta.

Ben elmegy Hercules apához, és kemény szavakkal utasítja el, hogy a fiának nevezze. Mielőtt hüledezve elítélnénk a heves ifjoncot, hogy vérét imigyen megtagadja, olyas kicsinységért mint egy gyilkosság, kiderül, hogy nem. Mármint, hogy Hercules nem az apja. A kebel-barát szó kapcsán elmélázhatunk ismét a magyar nyelv kifejező voltán. A Five-0 érkezik végrendeletet és letartóztatási parancsot lobogtatva. Ma a megtiszteltetés Konoé, ő viheti be a mentor-gyilkost.

Kivételesen nem a hadkvártélyon zárunk, hanem a Szörfárus Herceg szörfös hawaiis temetésén. Kono bocsánatot kér Bentől, aki azt lelkesen elfogadja. A mentor-apa nyugodhat békében. Erre inni kell! Egészségünkre.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása