Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x02 – He’s Dead, She’s Dead – Szellemekkel suttogó

2012. február 02. 13:43 - Zenóbia

Fiatal nő érkezik meglátogatni anyut, de anyu helyett egy vérfoltot talál a szőnyegen. A mobilját sem veszi fel, de csörögni azért csörög, a hang a kanapéból jön. A lány sokkot kap és ész nélkül szedi szét a kanapét, aminek meg is lesz az eredménye, az anyja holtteste. Valaki ügyesen belehajtogatta az ágynemű tartóba. Martha kora hajnalban libeg be látogatóba, az ujján egy akkora gyémánttal mint egy hegy. A láng már kihunyt, de azért egy pár napig még hordja a gyűrűt mielőtt visszaadná, okos nő ez. Az áldozat Vivien, aki híres médium és jósnő, Castle-nak természetesen már jósolt, hogy nem lepődök meg ezen. Tarkón szúrták egy jégvésővel és még élve betették a kanapéba. Szép halál. A naptárja szerint háromkor találkozója volt egy bizonyos T.J.-vel. Beckett nem hisz a jósnőkben, médiumokban, szellemekben, királyfivá változó békákban, mert kezdő rendőrként jól megszívatták egy párszor, Castle viszont hajlamos, de hát ő író, neki muszáj. Én kizárólag éjjel, tök sötétben, egyedül hiszek a szellemekben, de akkor nagyon.

Nem voltak ellenségei, asszem ezt a következő hogyvoltban le sem fogom írni, úgyis mindenki tudja. A lánya elmondása szerint egykor jött hozzá az utsó ügyfél, egy anya a lányával, a három órás T.J-ről gőze sincs. Kiderül, hogy a nő nagyon sokat segített a rendőrségnek a látomásaival az elmúlt tíz évben, Castle mindentudóan, Beckett meg szkeptikusan néz. Megérkeznek az utolsó ügyfelek, anya és lánya. Casillasék megadják a személyleírását a fickónak, aki utánuk még Vivienre várt, és roppant feldúltnak tűnt. Sebhelyes, milyen lenne? Ők pedig azért jártak Vivienhez, mert szerették volna megtudni a nemrég elhunyt vitamingyáros családfő utolsó üzenetét feléjük, mert hogy Vivien szerint volt neki ilyenje, csak már nem volt ideje elmondani, mert megkrepált az irodájában. Épp aznap este akarta megidézni, hát most már örök homályba borul az az üzenet attól tartok. Castle arcán megint látszik a lelkesedés, imádja az ilyeneket, Beckett meg rettentően utálja persze.

A roppant feldúlt pasi Albert „Penge” Moreno, aki a Spolano család verőembere. Vivien megjósolta neki, hogy ha befektet egy New Yersey-i ingatlan ügyletbe, akkor megtalálja az örök boldogságot. Az ügylet viszont nemrég becsődölt. Moreno egy kastélyban lakik, bár már nem sokáig mert éppen árulja. Valóban járt Viviennél a halála napján és valóban kurva ideges volt rá, hogy elvesztette miatta az összes pénzét, de Vivien azt mondta neki, hogy legyen még egy kicsit türelmes, mert a sors meg fogja oldani a problémáját. És meg is oldotta. Ugyanis Vivien után a brókeréhez sietett, ahol kiderült, hogy a bróker társa az ő gimis szerelme, akivel egyből egymás nyakába ugrottak de hirtelen. Beckett nem hisz továbbra sem, sőt a tündérekben, unikornisokban, trollokban és varázsgyűrűkben sem. Óh. Kár. A fiúk sem hisznek, csak a szemüknek, ami azt látja, hogy Viviennek minden ügyfeléről nyolcvan oldalnyi adata volt.

Castle-nak szerencsére befogadóbb a családja, otthon ugyanis épp szellemidézés folyik. Martha próbál választ kapni tőlük arra a kérdésre, hogy szakítson-e Chettel, de nem méltatják válaszra, mert annyira egyértelmű. Ryanék felhívogatták a rendőrkapitányságokat, ahol elvileg Vivien segített ügyeket megoldani, de mindenhol tagadják, hogy egyáltalán hallottak róla. Castle szerint csak szégyellik, hogy egy médium előbb leplezte le a gyilkost, mint ők. Beckett szerint meg nincsenek is médiumok, még mindig itt tartunk. Míg meg nem jelenik Esposito egy levéllel, amit Vivien küldött a kapitányságra aznap reggel, amikor megölték. Látomása volt a saját haláláról. A látomásban nem kapott levegőt, mondjuk ez nem olyan nagy meglepetés egy halott esetében, aztán látott egy fekete ruhás férfit is még, meg számokat, 7,5,1,8 hallani pedig távoli dörömbölést hallott. Hát ez jó kis feladvány, Castle odáig van az örömtől. Lanie közben megfejtette a halál pontos időpontját, ami este 5-7 közöttre tehető.

A nő kezében még ott volt a telefonja, amin épp a lányát próbálta hívni, a száma természetesen egyezik azokkal a számokkal, amik Vivien látomásában is szerepeltek, csak más a sorrend. Beckett szerint a gyilkos írta a levelet csak azért, hogy szívassa őket. Ryan közben megtalálta a férjet, aki Vivien első nagy ügye volt. Eltűnt a felesége, de Viviennek látomása volt, hogy a pasinak szeretője van, így a pasas kapott hét évet gyilkosságért, de a holttestet sosem találták meg. Nemrég szabadult. Steve jeladót kapott a bokájára, a felügyelője szerint pedig járt hétfőn délután Vivien irodájában. Na jó, de nem lehet annyira hülye, hogy meg is öli egy jeladóval a lábán. Steve tök feketében van, eddig nem rossz a jóslat. Elmondja, hogy mikor kiengedték a börtönből megkereste egy tv producer azzal, hogy segít tisztázni a nevét. Az tényleg igaz, hogy volt egy Amber nevű szeretője, ahogy az Vivien látomásában szerepelt. A továbbiak viszont arról, hogy megölte a feleségét, már hazugságok voltak, csak akkor már mindenki hitt neki.

A producer azt állítja, hogy bizonyítani tudja, hogy Vivien ott volt aznap a kávézóban, amikor Steve és Amber találkoztak, tehát a saját szemeivel látta őket együtt, nem pedig csak a belsőkkel. A producer szerepeltetni akarta őket együtt egy valóságshowban, aminek az a címe, hogy Tönkretettél!. Hát ja, beleillettek volna. Szóval odamentek egy furgonnyi forgatócsoporttal és megvárták, míg Vivien kijön a házból. Akkor Steve letámadta, hogy egy csaló, amit ők felvettek, aztán mindenki ment a maga útjára. Vivien taxival, őt meg hazavitte a forgatócsoport. Hű, ez kemény lesz, figyeljetek. Martha átment reggel Chethez, hogy szakítson vele, erre az nem meghalt az éjjel szívrohamban?! De. Chet gyerekei ráadásul azt akarják, hogy ő mondja a temetésen a beszédet, hiszen ő volt Chet életének szerelme. Ó, jajj. Még mindig jobb, mintha az után kap rohamot, miután szakított vele, akkor ő ölte volna meg, nézzük a dolgok jó oldalát. Másnap reggel az őrsön a fiúk nézik éppen a felvételt, amit a forgatócsoport készített, amikor befut Penny, Vivien lánya azzal, hogy nem volt teljesen őszinte és muszáj beszélnie Beckettel. Ki nem találnátok, örökölte az anyja tehetségét, az éjjel pedig Beckettel álmodott. Enyhe őrület ül a szemében így ránézésre.

Alexander a titok nyitja, mondja ő, Beckett meg, hogy nem ismer semmiféle Alexandert. De majd fog, Alexander nagyon fontos része lesz az életének, főleg, hogy egyszer meg is fogja menteni azt. Most akkor Castle-nak van-e harmadik neve vagy nincs? Kate még ölelést is kap, az arca egy tanulmány. Na térjünk vissza inkább a producerhez, Cody-hoz. Miután kitették Steve-et a lakásánál, Cody-t felhívta Vivien azzal, hogy ha nem teszi közzé a filmet, akkor egy sokkal ütősebb anyaggal szolgálhat neki, még pedig egy újabb gyilkossal, ezúttal hullával együtt. Az volt a terv, hogy lefilmezhetik a szembesítés pillanatát, csak még egy utolsó szál várt elvarrásra. Két órával később Cody kapott is egy sms-t, hogy készülődjön, amit meg is tett, de aztán Vivien nem vette fel a telefont, mert addigra már belecsomagolták a kanapéba. Így is lehet értelmezni az ágyban, párnák közt dolgot. Ryan megszerezte a taxistól, hogy hova ment Vivien aznap, a címen pedig Toni Johnston lakik, azaz T.J. Odafelé megint előkerül a ki miben hisz és miért nem téma, és itt elhangzik egy emlékkönyvbe való mondat Castle-től, megosztom veletek, hátha valakinek pont most adta oda az általános iskolás kishúga a piros bársony könyvecskét: „Ha még csak a csodák lehetőségében sem hiszel, akkor soha, soha nem fogsz találkozni eggyel sem.”

Toni egy szőke nő, akinek viszonya volt a férje főnökével. Abszolút diszkrét viszony, hogy van az, hogy valahogy még a legdiszkrétebb viszonyok is mindig kiderülnek, nem is értem. Persze főleg akkor, ha még egy médium is van a közelben. Na szóval a főnök mesélte el mindezt Viviennek, aki eljött szólni Toninak, hogy figyelmeztesse, hogy a férje Nick is tutira tud erről az egészről. Na de hogy nem ám csak így egyszerűen. Viviennek a halott főnök mesélt a viszonyról, mert hogy tavaly elpatkolt szívrohamban, ezért is szakítottak, mondja a szőke nő. Befulladt a kapcsolatuk. A főnök pedig nem más, mint Emilio Casillas, a pasi, akinek volt még egy üzenete a családjának, de amit Vivien már nem tudott átadni. Emlékeztek még az elején az anyára és a lányára, akik Vivien utolsó ügyfelei voltak? Na ők Emilio családja. Lanie tök vicces, rettentő szörcsögő hangokat hallatva issza az üdítőjét, miközben feltett lábakkal olvasgatja Emilio boncolási jegyzőkönyvét, amiből még az is kiderülhet, hogy a fickó szelén mérgezés áldozata lett. Ehhez azért ki kell hantoltani. A szelén kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben meg nem orvosság, hanem méreg.

Beleteszik például vitaminokba is, ami egy vitamingyárban nem túl nehézkes, ha jól sejtem, Emilionak pedig épp volt egy, Nick pedig, aki Toni férje, épp az ő gyárában dolgozott. Hű, baszki. Tehát, Nick rájött, hogy Toni dug a főnökével azaz Emilioval, akinek ezért ledugott a torkán pár kiló szelént, majd mikor rájött, hogy egy szószátyár szellem beköpte Viviennél, kinyírta őt is. Ejha. Vivien elment hozzá a gyárba az információival, majd várta, hogy Nick megkeresse őt az irodájában. Majd amikor Nick odaér, akkor lépett volna elő a forgatócsoport, ő pedig szembesítette volna Nicket azzal, hogy vallja be, hogy megölte Emiliót. Amiről saját maga és Castle szerint Emilio szellemétől tudott, a többiek szerint pedig csak simán rájött az aktáiból. Ugyanis, Emilio felesége elmondta neki a szeánszok során, hogy mennyit túlórázott a férje a halálát megelőző hónapokban. Sokat. Ebből ő levonta a megfelelő következtetést, azaz, hogy ennyi túlóra kizárólag félredugást jelenthet. Elfáradt a munkahelyhez közeli hotelbe, ahol meg is erősítették a gyanúját. Az rendben van, hogy nem médium a nő, de nyomozónak simán bevált volna. Csak gondolom az nem fizet ennyit.

Nick közli, hogy valóban elment munka után Vivien irodájába, de hiába dörömbölt az ajtón, nem engedte be senki, így aztán inkább hazament. Emiliot mérgezés helyett pedig egyszerűen csak felszólította, hogy hagyja békén a feleségét, amit az nem tett meg, mert szerelmes volt. Nick csendben maradt, mert meg akarta menteni a házasságát, amit aztán meg is mentett Emilio halála, amit nem ő idézett elő. A kihallgatás közepén beesik Penny, Vivien lánya, nocsak biztosan megint álmodott valami faszát. Hát ezt nem fogjátok elhinni. Az anyját a szabadkőművesek ölték meg. Épp a Nagypáholy nevű helyen voltak vacsorázni, ahol az anyja folyamatosan az ott levő férfiakra mutogatott, hogy kérdezze meg őket az igazságról. Na mit szóltok? Aztán ahhoz mit szóltok, hogy kiderül, hogy Paula és Marina Casillas, Emilio felesége és lánya, Vivien halála napján épp a közelben levő Nagypáholyban vacsoráztak. Egy pont Castle-nak. Meg még egy, mert ráveszi Beckettet, hogy ha már Penny azt mondta, hogy kérdezzenek akkor kérdezzenek. Beckett tehát egy percre hinni fog az unikornisokban, mert felemeli a telefont.

Az unikornisok pedig léteznek, mert valóban ott voltak az étteremben 5-8-ig, de Paula öt után kiugrott a boltba borért, mert az étteremnek még nincs alkohol forgalmazási engedélye vagy mi. A boltban pedig kiderül, hogy rohadtul nem akkor járt ott, hanem még háromkor, és nem csak egy bort vett, hanem egy jégkaparót is. Hmm. A férje közölte vele, hogy elhagyja, mert egy unalmas öregasszony lett belőle. Tudjátok mit, meg is érdemelte, hogy kinyírják. Szóval a kávéjába rakta reggelente a szelént. Amikor a lánya kedvéért elkezdtek Vivienhez járni, akkor egy idő után rájött, hogy a jósnő túl sokat tud róluk, a megidézést pedig már nem merte megvárni, nehogy Emilio a síron túlról elárulja őt. Hínnye. És akkor a végére természetesen kiderül, hogy Castle születési neve így hangzik: Richard Alexander Rodgers. Martha is túljutott a temetésen, ami a feliratos verzió szerint nagyon belsőséges volt. Megkérdezik a szellemtáblát vagy mi a szar az, hogy Chet megbocsát-e Martha-nak, a válasz pedig egyértelmű igen onnan fentről. Vagy lentről, ezt nem lehet tudni.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: castle
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.02.02. 20:52:39

Elég kusza volt ez a rész, most így leírva érzem csak igazán. (A harmadik évad epizódjaiból alig néhányat néztem meg többször, legfeljebb, ha nagyon nem értettem valamit belőle.) Csak én voltam kőszívű, hogy az egész Chet halála dolog teljesen hidegen hagyott? Meg volt egy megjegyzése Beckett-nek, amikor a fiúk Castle-t hiányolták, ami elég furcsán hangzott, mint ha teljesen hidegen hagyná a Castle-t érintő haláleset. Lehet persze, hogy Castle nem mondta el de akkor meg az a fura.

Zenóbia 2012.02.03. 09:21:22

Tényleg az volt, kapkodtam a fejem rendesen én is. Chet miatt nem vagy kőszívű :), részemről azt gondoltam, hogy na végre megszabadultunk tőle. Vagy mindketten kőszívűek vagyunk, még ez is lehet. :)
süti beállítások módosítása