Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x14 - Ki lakott a házacskámban?

2011. november 11. 14:00 - Zenóbia

Fiatal boldog család ér haza valahonnan, majd döbbenten fedezik fel, hogy valaki evett a konyhájukban és még el sem mosogatott, valaki aludt az ágyukban és még be sem ágyazott, valaki aludt a kislány ágyában is, sőt még most is benne alszik. Alussza örök álmát. Castle kora reggel hangosan örül az újságnak, leginkább annak ami benne van, a legkapósabb agglegények között a kilencedik helyen végzett, persze Martha lehűti, tavaly még a hetedik voltál édes fiam. És ő végigolvassa a cikket is, amiben megemlítik csak úgy mellesleg, hogy Castle jövőre már lehet, hogy nem lesz agglegény, hiszen romantikus kapcsolatban él Beckettel. Most akkor mindenki képzelje el Beckett reakcióját a cikkre. Megvan? Castle-nak is megvan, enyhe félelem ül ki a fejére. A telefon csörög, soha senki nem örült még így egy hullának, inkább hetven hulla, mint hogy Kate elolvassa a cikket. A hulla, akit mégsem hívhatunk Hófehérkének, mert hogy pasi a lelkem, marad hulla.

Szóval a hulla a kislány rózsaszín baldachinos ágyában aludt, mit árul ez el róla? Na jó, abbahagyom a hülye költői kérdéseket, különben is Castle szerint csak annyit, hogy jobban szerette a puha vánkost. A lényeg, hogy nyakon szúrták egy tűvel, az injekciótól pedig leállt a szíve. Ryanék a konyhában találtak egy fényképezőgépet, a pasas mindent lefényképezett mielőtt beköltözött, hogy aztán ugyanúgy hagyhassa a lakást, mint ahogy volt. Ez egy ilyen elitebb fajta csöves lehetett, derogált neki az aluljáró, amit amúgy maximálisan megértek, így éppen nyaraló családokat pécézett ki, jelen esetben Dysonékat. Ryanék összevissza szivatják Castle-t, mert természetesen ők már olvasták a cikket, amúgy le merem fogadni, hogy Beckett is olvasta már, csak úgy tesz mintha. Közben megvan a csöves ujjlenyomata, Douglas Bishop, ittas garázdaságért már elkapták egyszer. Ketamin nevű érzéstelenítőt kapott, egy lónak is elegendő mennyiséget. Megérkezik azonosítani az áldozat húga a férjével, utoljára egy munkahelyi bulin találkoztak a reptéren, ahol hugi férje is dolgozik. Nem tudnak senki ellenségről, Douglast mindenki szerette, na persze, ez ilyen szeretetteljes világ, induljunk a mezőre virágot szedni de rögtön.

Doug egy utazási irodában dolgozott, csökkentett munkaidőben, de azért nem annyira, hogy ne legyen hol laknia. Volt spórolt pénze is, búvárboltot akart nyitni Jamaicán. Majdnem rokon lélek, én ugyan nem búvárboltot hanem lángossütőt, és nem Jamaicán, hanem Mexikóban, spórolt pénzem egy vas se, de a többi stimmel. A fényképező memóriakártyáján más lakásban készült képek vannak, másik fickó által ráadásul, aki volt olyan hülye, hogy látszik a tükörben. Lefotózta még önmagán kívül az injekciókat is és egy fegyvert is, amit aztán kitörölt, de a nagyon ügyes fiúk a rendőrségtől azért még elő tudták hívni a képeket. A gépen van ujjlenyomat is, de nincs a nyilvántartásban. Az új következtetés szerint nem is Doug volt a csöves, hanem a fickó a tükörből, akit Doug valamiért meglátogatott, az meg másvalamiért megölte. De róla gőzünk sincs, hogy ki az, és honnan ismerték egymást, legalábbis egyelőre, de nem csüggedünk. Tévedtem, Beckett mégsem olvasta még a cikket, de már legalább feltűnt neki Castle hülye viselkedése. Közben Ryanék kiderítik hol fotózta le magát a Ténylegcsöves, mert a gyógyszereken látszik a használója neve.

A lánytól megtudjuk, hogy Csövi megjavította a csapot, illetve hagyott egy üveg epres pezsgőt is a hűtőben, rendes ember ez, a legnagyobb aggodalma az, hogy ugye a naplóját nem olvasta el, dehogynem. Aztán Castle azt kívánja, hogy inkább ölte volna meg a csöves ezt a nőt, mert közli vele Beckett füle hallatára, hogy az újságban a kép nem annyira előnyös, de így hogy élőben látta, már holnap hozzámenne. Veszekedés-felhábodorás-kiabálás meg minden, de a hajtépésig már nem jutunk el, mert Castle-nak ötlete támad. Nem igaz, hogy a nőnek csak az anyja tudta, hogy elutazott, mert felfüggesztette az újság előfizetéseit arra az időre, míg nem volt otthon. Az újságnál csak kb. úgy harmincan tudhattak ezekről az adatokról. Ha már ott vannak, Castle megkapja a harmadik legjobb szingli csaj telefonszámát, aki már kérte is az övét az újságtól. Így megy ez? Az alkalmazottak listájából kitűnik egy lapkihordó, Mickey Carlson, aki mindkét lakáshoz járt, és ma reggel nem is jött be dolgozni, lakcíme nincs, ugye ezt mondjuk sejtettük, de holnap fizetésnap. Ryanék elindulnak ellenőrizni a jelenleg nyaraló ügyfeleit, mert valamelyiknél most is laknia kell. Castle-ék pedig beköltöznek az újsághoz fizetésig.

Castle elújságolja elmeséli Beckettnek a jó hírt, hogy mindjárt összejön hármaskával, tehát akkor nem lesz pletyka róluk többé. Ez Kate-et mégsem tölti el felhőtlen örömmel, amit közöl is Lanie-vel, hogy kb. olyan a társadalmi élete mint a hullának aki előttük fekszik. Egy tűzoltó, aki egyben Mr. Július is a tavalyi naptárban telefonszámával távozik, hát erre kíváncsi leszek. Alexis viszont nem gyengén utálja Castle-t a cikk miatt, no meg hogy a tanáraitól kezdve a barátnőkig mindenki a telefonszámát küldi vele haza, Apunak. Befut végre az újsághoz Mickey, aztán futna is kifelé egyből, de Beckett a gyorsabb. Hű, bárcsak ne futott volna be, ezt a kihallgatós jelenetet nyolvanszor kell meghallgatnom, hogy valamit felfogjak belőle. Na szóval. A Dysonék előtti lakásba éppen beköltözött volna, ez volt a Maitland lakás. Fotózás közben felfedezte a fecskendőket, a fegyvert, és a hegymászó felszerelést az ágyon. Ettől pánikban esett és éppen meglépett volna, mikor három fickó bejött a lakásba, így ő elbújt a szekrényben. Az egyik Doug volt, a másik jellegtelen fejű, a harmadiknak pedig félhold alakú sebhely volt az arcán. Igen, eddig pont úgy hangzik mint egy rossz Kisváros epizód.

Amikor éppen nem figyeltek, ő kislisszolt az ajtón, át Dysonékhoz. De mivel a nagy sietségben véletlenül lenyúlta az egyikük zakóját benne egy mobillal, így követték őt Dysonékhoz, mármint Doug és a jellegtelen fejű, a sebhelyes az nem. A jellegtelen fejű ki akarta nyírni őt egy tűvel, de Doug nem akarta, míg ezen veszekedtek, ő lelépett. Phű, leizzadtam. Most meg Castle izzad le, mert Kate-et felhívja Brad, a tűzoltó, randi ügyben. Miközben beszélnek, Esposito felvilágosítja Bradről Castle-t, tűzoltó, kocka hasa van, és egyszer visszament egy égő házba a kiskutyákért. Blöe. Ez már sok. Kate pedig a haját csavargatja, nahát. Irány a Maitland lakás. Amitől Castle el van ájulva, mert kurva jól néz ki, és mindent aprólékosan megcsodál. Közben azért fikázzák egymás randipartnerét Beckettel. A nagy csodálgatásban kinyitja a hűtőt is, amiből kiesik a sebhelyes arcú hullája. Akkor Mickey mégsem a nagy mesemondó. Az újabb hulla Anton Francis, akinek priusza mint égen a csillag. Akkor most már csak a jellegtelen arcú hiányzik, valószínűleg mindkettőjük gyilkosa. De mire kellett a gengsztereknek Doug az ártatlan bárány?

Erre jött rá Esposito. Maitlandék tengeri hajóútja első díj volt egy nem létező versenyen, a jegyeket Doug szerezte az utazási irodából ahol dolgozott. Na de miért akarták Maitlandéket ennyire eltávolítani és éppen erre a hétre? Castle-nak megint ötlete támad, én meg már megint összeszorított fogakkal koncentrálok. Tehát, nem is Maitlandékhez akartak bejutni, hanem az alattuk levő kisállat kereskedésbe anélkül, hogy megszólaltatták volna a riasztót. Ehhez pedig a Maitlandéknál levő ételliftet használták fel, és ehhez kellett a hegymászó felszerelés is. De itt még nincs vége a csavarnak, csak nekem, mert nem ám egy gyémántokkal kirakott tarantellát akartak ellopni, hanem át akartak onnan törni a mellettük levő bank páncéltermébe. Ha jól értem, remélem jól értem. De nem sikerült nekik végül ez. Utána kell járni Doug ügyfeleinek, hátha közülük került ki a jellegtelen fejű ember, akit még mindig nem találunk. Beckett le akarja mondani a randiját emiatt, de egyöntetűen elzavarják. Castle is randevúra készül Alexis segítségével, akivel ismét kölcsönösen biztosítják egymást folytonos aggódásukról a másikért. Ez de szép mondat lett. Az étteremben már az ajtóban összefut a két álompár, Bradnek ritka tenyérbemászó feje van, kiskutyák ide vagy oda.

Mindketten az ügyről mesélnek a partnerüknek, amin éppen dolgoznak, ilyet lehet, nincs kötelező titoktartás vagy valami? Na mindegy, szegények meg hallgatnak mint nyuszi a fűben, és próbálnak úgy tenni mintha érdekelné őket az eset, aztán már nem is próbálnak, de ez sem számít. Beckett kimegy telefonálni, Castle pedig utána. Mindketten a kisállat boltra gondoltak. Szegény – szegény Brad és Amanda. Szóval lehet, hogy a kisállatos fickó titkol valamit. Próbálkoznak folytatni a vacsit, de Beckett megint kimegy telefonálni, természetesen Castle megint utána. A kisállat boltos az utóbbi napokban Dél-Afrikából vett át több szállítmányt, papagájokat, pókokat, pitonokat. Castle mindent tud, azt is, hogy a fekete farkú piton nem is afrikában honos, akkor miért onnan hozatta? Mert gyémántot csempésztek a gyomrukban, azért. Nem is tévedtem olyan nagyot, csak az állatot nem találtam el. Azt említettem már, hogy Beckett állati jól néz ki a randi szerelésében? Tehát, a kígyók gyomrában megérkeztek a gyémántok, embereink pedig az ételliften keresztül lementek a boltba, elkábították a ketaminnal a kergyókat, majd felcígölték őkeg magukkal, a Maitland lakásba, gyomrot felvágni. Munkára fel, de mi lesz a randi partnerekkel?

Gond egy szál se, Brad átült Amandához, tehát Beckett és Castle búcsú nélkül távozhat, fel sem fog nekik tűnni. Irány a bolt, ami zárva, de ez nem akadály, Beckett előkapja a színházi táskából a stukkert, akkor hova rakta a zsepit meg a szájfényt? A boltban senki, a raktárban viszont ott a tulaj, aki majdnem szétlövi Castle-t, de helyette inkább a tarantella akváriumát találja el, ami rögtön meg is mássza Castle-t, akiből ez kiváltja a leírhatatlan arcot. Na most, belőlem a szívrohamot váltaná ki, megfejelve némi sikítógörccsel. Boltosunk néma mint a csuka, olyan, mintha azt játszaná, hogy ha sokáig nem szólal meg, hanem csak ül összeszorított szájjal, akkor majd hátha jön a jó tündér és eltünteti. Mikor végre megszólal, akkor is minek, fogalma sincs, hogy kik nyúlhatták le a gyémántevő kígyóit. De szerencsére a négyesnek azért vannak ötletei így is, némi agyalás után rájönnek, hogy a szállítmányról mondjuk tudhatott egy reptéri alkalmazott akár. És ki reptéri alkalmazott ebben a történetben? Doug hugának a férje, Stan. Stan eléggé kétségbeesetten néz, miközben vázolják neki, hogyan lett belőle gyémánt tolvaj.

Az elpasszoláshoz volt szüksége a nehéz fiúkra, ezért megkereste Antont, a sebhelyes arcút, akivel amúgy osztálytársak voltak még anno. Asszem nekem nem volt ilyen osztálytársam, habár... Stan ügyesen behúzta a csőbe Dougot is, ha túladnak a gyémántokon, megveheti a búvárboltját, ő meg elhitte, ejj-ejj. De aztán gyilkolni már nem akart, így Stan kénytelen volt kinyírni. Szerinte kettőjükért tette, de ennél rosszabbat nehezen mondhatna a feleségének, akinek az előbb vallotta be, hogy megölte a testvérét. Mickey, az elit csöves pedig a segítségért cserébe megússza felfüggesztettel. De hol fog lakni? Beckett fürdeni akar, Castle viszont éhes, így felajánlja karját Kate-nek, aki el is fogadja, majd egymásba karolva hajat csavargatva távoznak. Mármint csak Beckett csavargat hajat, tudjátok na. Akkor most ez az első randi?

Címkék: castle
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2011.11.12. 10:26:11

Köszi, megint nagyon jó hogyvoltot kaptunk! A bonyodalmaknál teljesen jól értetted, bár tényleg volt a sztoriban pár ugrás. Egy megjegyzés: a tarantella egy spanyol tánc, amit persze lehet kisállat-kereskedésben is ropni, csak közben ne essen a válladra egy tarantula, ami viszont egy pók. Ja és igen, ez szerintem is a Randi beta_v_0.1 tesztváltozat volt.

Zenóbia 2011.11.13. 13:03:49

:D hát ezen felröhögtem. :D mármint a hülyeségemnek szóló poénodon. :) nyilván ezt eszembe sem jutott csekkolni :) örülök, hogy tetszett, na meg kíváncsian várom a kettes számú randit. :)

Neoprimitív 2011.11.14. 08:00:22

Sajnos randinál még mindig csak a béta változatoknál tartanak, amolyan feature test üzemmódban. Tudod, amikor egy program fejlesztésénél csak egy-egy részlete működik, hogy a többi ne zavarjon be. Olyan normális, legalább demo változat még mindig nincs.
süti beállítások módosítása