Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 1x08 - Duped (Svindli)

2011. szeptember 09. 11:00 - Gabba

Erős pofonokkal nyitunk, Myka és Pete csépeli egymást, de ez nem holmi játékos kocódás, osztják egymást keményen: mi történt? Persze ezt most nem tudjuk meg, hanem visszaugrunk 14 órával (az Alias kedvenc megoldása volt ez), lássuk akkor, min vesztek össze kedven ügynökeink. A raktárban kezdünk, ahol az irodában Leena vitatkozik Artie-val: Te sebesült vagy, ne akarj MacPherson nyomába eredni, Mrs. Frederic megígérte, hogy majd intézkedik. Artie nem nagyon hagyja magát meggyőzni. A polcok között Pete, Myka és Claudia leltározik, lazításképpen azért Pete leáll kicsit pingpongozni saját tükörképével, mint a második részben. Ezúttal azonban Myka rászól: Ez Lewis Carroll tükre, nem nagyon kéne játszadozni vele, emlékszel, mit rikoltozott Alice-nak a királynő Csodaországban: Üssétek le a fejét! Jól van, azért nehogy már betojjak egy tükörtől, vág vissza Pete. Majd Artie-ról kezdenek beszélni, Myka a múltkori sérelmeit emlegeti ismét: Hazudott nekünk a múltjáról, nem mondta el a hazaárulási vádakat, és nem szólt egy szót sem arról, milyen veszélyes az a MacPherson. Ó, ezt ismerem, apakomplexusnak hívják, vigyorog Pete, mire Myka lazán nekilöki a tükörnek. A tükör feldől, szerencsére Myka még időben elkapja és megtartja. A fejük fölötti polcon azonban megindul egy nagy diszkógömb, leesik a földre, majd erős fénysugár árad ki belőle és felcsendülnek az I Will Survive taktusai. Claudia táncra perdül, Myka viszont igencsak morcosan néz. Az irodából előrohanó Artie-nak is beszól egyet, majd elvonul. Főcím.

Artie tájékoztatóra hívja az ügynököket Leena panziójába, Claudia és Pete közben egymást ugratja, Myka viszont nem vesz részt a viháncolásba, sőt be is szól nekik. Mi történt vele, csalánra pisilt? Az e heti ügy egy Whitman nevű házaspár viselt dolgai: Jillian és Gary Whitman piti tolvajok, de egy ideje folyamatos nyerésben vannak. Sorra járják a különböző kaszinókat, mindig nyernek, de csak akkora összeget, hogy az ne szúrjon szemet a Játékfelügyeletnek. Most éppen Las Vegasban dekkolnak a Maximum Hotelben, itt van tízezer dolcsi költőpénznek, de hozzanak számlát!, adja át a pénzt Artie Pete-nek. Az ügynökök távoznak, Claudia pedig közli Artie-val, hogy akkor ő meg indul MacPherson nyomába. Mi jut eszedbe, azonnal ülj vissza, az a fickó simán megöl téged!, dörren rá Artie, Claudia megszeppenve zuttyan vissza a székbe.

És már itt is vagyunk Sin City-ben, pörögnek a rulettkerekek, dobódnak a kockák, csilingelnek a félkarú rablók, készülnek a dögös sminkek. Ez utóbbival épp kedvenc ügynöknőnk végez, elégedetten szemléli magát a tükörben. Szerintem kissé túl vamposra sikerült a make-up, de biztos van, akinek bejön. A Myka szobájába lépő Pete-nek mindenesetre egy pillanatra eláll a szava és csak pislog. Majd gyors taktikai megbeszélést tartanak, mikrofonpróba, füles a fülbe, sokkoló a szmoking zsebébe, videohívó a nesszeszerbe – bevetésre! A rulettasztalnál hamarosan kiszúrják a Whitman-párost, és feltűnés nélkül figyelni kezdik őket.

Eközben a raktárban Claudia segít a felkötött karú Artie-nak visszahelyezni a tükröt és a diszkógömböt eredeti helyükre. Artie szerint a gömb a híres-hírhedt New York-i Studio 54 nevű diszkóból való és azért van itt elzárva, mert forgás közben nemcsak a rávetődő fényt szórja szét, hanem a diszkóban felfogott kegyetlen vágyakat is, ami komoly veszélyt jelent a tisztalelkű embereknek. Majd MacPhersonról kezdenek beszélni, aki Artie szerint maga a sötét oldal, ezért kell vigyázni arra, hogy ne kerüljenek a kezébe raktáros leletek. Miközben helyére tolják a tükröt, váratlanul megpillantják benne Myka tükörképét, ami mintha Artie nevét mondaná. WTF? Ez bizony nem jó jel, erősíti meg gyanúnkat a főraktárnok.

Artie áthívja Leenát, aki körbetapogatja a keretet és az üveget, de nem tud áthatolni a felületen. Közben Artie azon morfondírozik, hogy hátha a hirtelen beindult diszkógömb okozott valami változást a tükör reflexiós képességében, és lehet, hogy nem is Myka képét látják benne, hanem valami árnyat. Mindenesetre árnyakkal és megmagyarázhatatlan tükörképekkel nem kommunikálunk, mert hatalmuk van, és ki tudja, mire veszik rá az embert, jelenti ki határozottan a lányoknak. A videohívón azért megcsörgeti Pete-et, aki megnyugtatja: Mykával minden rendben van, a párost figyeli a játékteremben, én meg éppen a szobájukat készülök átkutatni. A kutatás azonban eredménytelen, Pete nem talál semmit, Whitmanéknál viszont beindult a széria és minden pörgetésnél nyernek. Myka észreveszi, hogy Gary valami aranyszínű zsetont szorongat a kezében, de erről a felfedezésről nem tájékoztatja Pete-et. A kis hamis.

Claudia a raktárban található alkatrészekből összerak egy olyan szerkezetet, ami a tükörből érkező rezgéseket hallhatóvá teszi, így már nincs akadálya annak, hogy kommunikáljanak Myka tükörképével. A kísérlet azonban Artie szerint kudarc, mert a tükörkép első mondata ez: Én vagyok az, Myka, itt vagyok és nem Vegasban! Na látjátok, ilyenek ezek, nem megmondtam, hogy nem szabad beszélgetni az ilyen árnyakkal, dől hátra önelégülten Artie, kapcsold is ki gyorsan ezt a kütyüt. Claudia vonakodva engedelmeskedik. A szakállas fejtegetésbe kezd a Lewis Carroll-féle tükörről, szerinte az Alice Csodaországban az egyik síkon tényleg jópofa mese, de a másikon azt mutatja be, hogyan süllyed le Alice a normalitásból a szociopata őrületbe. Carroll ugyanis egy valódi nőről mintázta meg a könyvbeli Alice-t, és annak a tükörképe olvadhatott össze Mykáéval, és most rá akar venni minket, hogy kiszabadítsuk, de arra ugyan várhat!, zárja előadását Artie.

A Whitman-fiú eléggé ramatyul néz ki, konkrétan a keze kezd tönkremenni, hiába, a csodazseton megkéri a működése árát. (Bár Gary még így is jobban jár, mint Raphaël de Valentin, A szamárbőr című Balzac regény hőse, akinek az élete ment rá egy mindent teljesítő talizmánra.) Jill noszogatja is, hogy hagyják abba, de Gary szerint még kell pár ezer dolcsi.. Abba azért beleegyezik, hogy a szobájukban lepihenjen, viszont a csaj menjen vissza a zsetonnal a játékterembe. Myka és Pete a folyosón lopakodva követik őket, és amikor Jill elindul visszafelé, Myka álcázásképpen alaposan lesmárolja Pete-et, aki a csók után másodpercekig nem kap levegőt. Te menj a nő után, búgja Myka, én itt várok, hátha Gary előbb-utóbb kijön a szobából. Pete remegő térdekkel elbotorkál.

A raktárban tovább folytatódik az agyalás, Leena azon töpreng, lehetséges-e, hogy a leletek interakcióba léptek egymással. Mert akkor az is lehet, hogy tényleg a valódi Myka került be a tükörbe, nem csak a tükörképe. Artie egy darabig töpreng, aztán úgy dönt, mégis lehet a dologban valami igazság, és visszakapcsoltatja Claudia kütyüjét. A tükörkép ismét bizonygatni kezdi, hogy ő tényleg az igazi Myka, és elmondja Artie-nak, amit már a múlt rész óta hajtogat, hogy mennyire utálja, amiért soha nem mond el nekik semmilyen háttérinfót, csak sakkfiguraként mozgatja őt és Pete-et a leletek utáni kutatások során. De mindezek ellenére én nagyszerű embernek tartom magát, vallja be a végén, és ez a mondat végképp eloszlatja Artie kétségeit. Bocsásson meg, ezt elcsesztem, mentegetőzik zavartan Mykának. Azért ellenőrzésképpen még gyorsan megcsörgeti az ál-Mykát a szállodában azzal a dumával, hogy elszökött a kis görénye, és mivel ő nem tudja, mi a neve, nem tudja előhívni. Nem adtam neki nevet, feleli az ál-Myka, majd előbújik, csak tegyen ki neki kaját. Hohó, lebukott a csaj, örvendezik Leena a hívás után, hiszen mindenki tudja, hogy Myka Pete-nek nevezte el a görényt!

Nevezett Pete (mármint a kétlábú, nem a négy) a játékteremben észreveszi Jill kezében az aranyzsetont és gondolja, beveti legendás rábeszélő képességét. Adja át nekem a zsetont, hiszen látja, tönkreteszi magukat, a férje is lám, milyen ramatyul van már. (A beszélgetést persze az ál-Myka végig hallja a fülesen keresztül.) A nő végül átadja a zsetont, amit egyébként valami ismeretlen férfitól loptak, és amiről kiderül, hogy segít egy perccel előre látni a jövőbe, azért sikerült mindig a nyerő számokra tenniük a ruletten. Maradjon itt, én hozom a férjét, utána utazzanak el jó messzire és élvezzék az életet, tanácsolja Pete és indul a szobába. A szálloda telefonján pont ekkor hívja őt Artie, és pár szóval elmondja a szitut. Így Pete már felkészülten lép be Garyék szobájába, de az ál-Myka agresszivitásával nem számol. Rövid szájkarate után (add ide a zsetont, nem adom, anyádat, a tiédet, visszamégy a tükörbe, dehogy megyek) gyors ütésváltás következik (ezt láttuk az első jelenetben), majd az ál-Myka lesokkolja Pete-et és Garyt és lelép.

Útja természetesen a raktárba vezet, ahol kalapácsot ragadva a tükörhöz indul, hogy összetörje. Elborultságában nem veszi észre sem a mögötte settenkedő Pete-et és Artie-t, sem a balkonról figyelő Claudiát és Leenát. A tükörhöz érve már emelné a kalapácsot, ám ekkor Claudia házi sugárvetőjével beindítja a diszkógömböt, ami újra forogni kezd, újra szórja a fényeket, újra szól az I Will Survive. Az erős fényjelenség beletántorítja az ál-Mykát a tükörbe, és mikor a fény eloszlik, ott áll mindnyájunk kedvenc női ügynöke, az igazi Myka Bering kevéssé vamposan, inkább kissé slamposan. A tükröt átviszik a raktár legelzártabb részébe, az ún. sötétzárkába, majd nagy örömködés következik. Gyerünk a panzióba, indítványozza Artie, Leena összedob nekünk valami jó reggelit a nagy ijedtségre.

Guten Appetit!

Címkék: warehouse 13
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása