Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jóban-Rosszban 8x1544-8x1545

2011. szeptember 01. 14:00 - King of the walruses

Ott folytatjuk, ahol tegnap abbahagytuk: Nyápic kutyázza Kardost, hogy a pofonnal jól alávágott a helyzetnek, mert a maffia bizony kemény dolog és Beának vagy Margitnak annyi. Kardosnak végül kezd leesni, hogy talán eltúlozta a dolgot. Az első parasztlengő helyszínére váltunk, ahol a Don borogatja kezét, úgy látszik jobban lesérült egy ütéstől, mint Nándi kettőtől.

Barbi vázolja a helyzetet Bettinek is, akit viszont jobban érdekel az atya, mint a fater sebes keze vagy a kórház körül zajló kicsinyes maffiaügyletek. Erzsi képtelen aludni, mert a számok még mindig nem jelentkeznek ráadásul András megint előbb ment el, mint ő. András a mindig keze ügyében lévő sörrel kínálja feleségét, de az nem iszik, fingok tőle, nem kell, de végül némi fixpontos számolás után csak sikerül elaltatni Böbét.

Veráék közben a teljesen kiütött Katonát viszik ki a kocsihoz, Nyápicékhoz megjön a viruló Bea, férje arcán pedig ne-örülj-kurva-nagy-szarban-vagyunk kifejezés látható. Tamás atya állapota egyébként stabil, a mennyekben jár, ami a forgatókönyv írók szerint ködös tejföl szerű hely. És közben Betti is ugyanezt álmodja – Tamást látja a ködben –, ami arra utal, hogy egy magasabb szférában lelkük összeér.

Na, Dr. Kalem és Vera bevonszolják a Katonát a lakókocsijába, oszt elhúzzák a Parlament elé. Igen, a Parlament elé. Lépjünk. Az előbb még elaludni nem tudó Erzsi mélyen alszik, miközben a kiscsalád vígan kvaterkázik a konyhában (merthogy már reggel van). Végül frissen és üdén felpattan az ágyból és nyolc bites integer számokat sorol, de bakker, Erzsi! Ezek a számok a bárányok számai, nem a lottószámok! Nyápic hazugságokkal eteti Beát, de a csaj sejt valamit, Roland, ha már most rosszul hazudsz, mi lesz majd a keményebb maffia ügyeknél? Bea végül megmakacsolja magát, nem utazok sehova, itt maradok a nyakadon! De máris ugrunk tovább, mert a csillagkúti boldogasszonyok nagy megrökönyödésére Tamás atya feltámad, ágya üresen tátong! Végül nem a budiban hányva találnak rá, hanem a kertben, megdicsőülten mosolyogva, egy padon üldögélve.

Kalem Verát nyugtatja, akinek lelkiismeret-furdalása van a Katona miatt, Kardos pedig szinte megszállottan keresi Margitot, hogy megmentse a maffia lecsapni készülő öklétől. A Katona lassan ébredezik, majd terepszínű alsógatyájában enyhe merevedéssel lép ki a lakókocsiból, oszt jól megdöbben. Egyre kétségbeesettebb mozdulatait szürreálisan néma gyerekcsoport követi figyelemmel. Ahogy a lakókocsi vonóhorgával szarakodik, megjelenik Rogán Tóni is feleségestül, kutyástul, a felé forduló Katonának pedig szépen lecsúszik a gatyája és ott áll egy szál faszban az Országház-gyermekcsoport-polgármester háromszögben. Persze a médiát reprezentáló tévékettős riportercsaj is megjelenik, oszt már az egész purparlé benne van a tévében. Katona, ezt nagyon megszívtad! (Tóni egyébként nem játszik rosszabbul, mint a többi szereplő általában.)

A kórházban közben szakadnak az akción, mindenki örül, de Kardos erről is lemarad Margit kényszeres üldözése miatt. Persze a csaj jól van, és épp Áronnal tölti az időt, végül rájuk is nyit intim jelent közben. Mondjuk, hogy miért magyarázkodnak neki, azt nem értjük. Mindegy, Kardos közli Margittal, hogy húzz el, mert jön a beton. Nyápic végül beadja a derekát, és kitálal Beának, az persze nem hiszi el, Nyápic, most az őszinteségi vonalat is buktad.

Tamást jól megvizsgálják, de nem értik, hogy lehet ilyen jó formában, pedig egyszerű: isteni csoda történt. Bettinek is szólnak a jó hírről, ő pedig galamb módra repked a szobában. A Katona megérkezik a kórházba és úgy látszik, mindenre emlékszik. Verában a szar is vigyázzban áll, Katona bosszút esküszik. A zsaruk eközben Nándi vallatását tervezik, amihez viszont Jenő kell, Jenőt Ottó szerint pedig pénzzel és pinával lehet visszacsalogatni. Zárásként megtörténik a nagy találkozás, Betti és Tamás egymás karjaiba borul, nagyon örülnek, kertben sétálnak, Betti előáll a farbával, hogy most akkor mi lesz. És igen, ha Isten és a pina között lehet választani, akkor bizony Tamás az előbbit választaná. Sajnálom, Betti.

Címkék: jóban rosszban
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bütty 2011.09.01. 14:16:18

Ez már nagyon fasza lett, a stílus szerintem nagyon elvan találva, egyébként én is azon gondolkodtam, hogy Rogán, igazából a legtöbb "színész", színvonalán teljesített:)
Na, de elég a helyfoglalásból, csak így tovább.

Tüzitündér 2011.09.01. 15:12:53

Ez a mai tényleg jobb volt, mondhatni mérföldkövekkel, mint az előzőek...., de a kvaterkázás szó teljesen mást jelent. Olvasom a másik ker. csatorna esti sorozat hv-jét is. Kezd alakulni...

Mária 2011.09.01. 16:05:22

@tüzitündérNo1:

Nem könnyű ám JR hogyvoltot írni, mert más sorozatokhoz képest ez már szinte steril módon illedelmes.

Ebben a szereplők nem mondanak, sőt még csak nem is gondolnak csúnya dolgokat egymásról, nem káromkodnak, nem szexelnek nyilvánosan, csak sejtetik, hogy szoktak néha, paplan alatt, a sötétben...

Nincsenek idegesítően hülye szokásaik, nem vesznek fel extrém cuccokat, tetkó is csak Emil felkarján van, piercing, taraj sehol.

Nyaralni nem járnak, bulizni csak óvatosan, sehol egy fura hobbi, vagy egy háziállat.

Botrányosan konformista bagázs :)

krj 2011.09.01. 16:56:06

tegnap tónink a tv2 reggeli műsorában is feszített. be is kell nyalni a srácoknak csontig, különben gáz lesz.

a sorozatbeli teljesítményéről pedig inkább ne ejtsünk szót.

Gazuzem 2011.09.01. 18:12:02

A Rogánék jelenetén vonyítva röhogtem. A legjobb Rogánné volt, amikor a férje eltakarta a szemét, hogy ne láthassa Konrád faszát: - De Tóni! Nem vagyok már kislány!

dr. v.b.1990 2011.09.01. 18:32:21

Ez jó volt! :D
A Rogános jelenet mindent vitt.

tingli-tangli 2011.09.01. 18:44:24

Nagyon mindenki kiábrándulna, ha a Liptai doktornő úgy öltözne, mint más rendes orvosnők, és nem tűsarkú-igen kivágott-igen mini ruhákban lenne.
Jól láttam, hogy bettikének löbögött a melle a köntös alatt?
Különben meg a BK sokkal sokkal szolidabb, ezt csak azért nézem, mert annyira amatőrök voltak, hogy az már fájt. Mostmár azért a színészek kezdenek kikupálódni.

csikarcsi 2011.09.01. 18:52:39

Kedves blogíró. Ha nem vetted volna észre, nem Kardos volt meztelen, hanem Konrád.

Tüzitündér 2011.09.01. 19:03:51

@Mária: szó nem volt arról, hogy könnyű hv-ot írni. Az összes hozzászólásodat meg tudnám cáfolni és ha visszaolvasod amit írtál,( ha nézed a sorozatot ) akkor Te is!

Mária 2011.09.01. 19:13:25

@tüzitündérNo1:

Szoktam nézni a sorozatot :)

Tüzitündér 2011.09.01. 19:31:41

@Mária: Nos akkor lássuk:
Mondanak és gondolnak " csúnya " dolgokat, bár relatív kinek mi a csúnya az is , hogy kinek mit jelent a " hülye szokás " és az extrém cucc.... Nyaralni, telelni a B család szokott ( Balaton, Baranya megye, Hotel Baranya )Az intelektuálisabbak Svájc, a fiatal sötétség (Bea) Bécs.... Bulizni különböző okok miatt havonta a macsek nevű műintézményben ugyan lehet, hogy az "óvatosan" ezt jelenti. Most búcsúzom mert lassan "apakezdődiik" van.

SarahConnor 2011.09.01. 19:52:23

A címben elírtátok: Fehér Konrád parádézott Rogánnal, nem Kardos, de jóvan.

szgy 2011.09.01. 22:14:07

azt bírom ebben a sorozatban hogy sok poén van benne, lehet jókat röhögni. a barátok köztben jó ha egy év alatt volt egy viccesnek szánt beszólás, de azok is a közismert elcsépeltek voltak.
süti beállítások módosítása