Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 6x15 - Vissza a múltba

2011. június 17. 09:00 - Hoppancs

Bailey szépítkezik, Torres meg halálosan idegesen görnyed a budi fölé, mert nem akar beszédet tartani. Arizona támogatólag fogja a haját hányás közben. Richard már negyvenöt napja józan, amint ezt az AA gyűlésen tartott előadásából megtudhatjuk. Derek kissé önelégült fejjel tudatja vele, hogy a tanács egyelőre nem hagyta jóvá, hogy újra nagyfőnök legyen, de általános sebészeti vezetőnek azért visszajöhet. Kösz, nem, mondja Richard, és távozna is lehajtott fejjel, Shep azonban még tesz egy próbát a marasztalására. Úgy gondolja, jó lenne, ha részt venne az oktatási napon, mielőtt leteszi a lantot. A nagy eseményt Derek nyitja meg, a lelkesedés már az első percben a nullával egyenlő. Bailey lép a pódiumra, és megkezdi a visszaemlékezést boldog gyakornoki éveire.

Visszaugrunk vele az időben, és már nézhetjük is, hogyan szívatja magas szőke rezidense az akkor még Mandy néven ismert, rasztafrizurás doktornőt. A rövid flashbacket Torres bátortalanul induló produkciója követi, saját visszaemlékezésével. Őt épp Karevvel látjuk ismerkedni, aki azonnal be is adja neki, hogy ő volt a híres liftben szívet operáló srác. Callie-t azonban ennél is jobban izgatja közös páciensük, a nagyon királyul deformált lábú indiai fiú. A hallgatóság már éppen mély álomba szenderülne, mikor Richard is előkerül, mint meglepetés előadó. Bele is kezd rezidenskori kalandjainak elbeszélésére, ami magában foglalja Ellisszel való első találkozását is. Meredith azonnal felébred.

Innentől folyamatosan ugrálunk a három orvos emlékei között, úgyhogy jobb, ha külön ismertetjük történeteiket, különben könnyen bele lehetne zavarodni. Tehát…

Sztori 1: Bailey megtalálja hangját

A magas szőkét, másnéven dr. Baylowt baromira idegesíti, hogy a kis Bailey mindenre tudja a választ, amire ő nem, zavarná is ki a műtőből, ha Richard nem lenne ott. A Főnök azonban nagyra értékeli Mandy kórtörténettel kapcsolatos infóit, meg is dicséri rendesen. Baylow őrjöng. Betegüket, Aliciát kiengedik, de kis idő múltán ismét visszahozzák vakbélgyanúval. Miranda kapja az operációt, amit Richard biztató szavai és Baylow megvető tekintete által kísérve végez. Kissé bepánikol, mikor kiderül, hogy a féregnyúlvánnyal minden rendben, Baylow szinte sikongat az örömtől riadt arcát látva. Ez azonban csak a kezdet, utóbbi szemétsége nem ismer határokat. Le is nyúlja Bailey ötleteit a diagnózissal kapcsolatban.

Bailey este kiönti a szívét Joe-nak, mert nem akar béna és csendes lenni. Eltelik némi idő, Alicia ismét a kórházban, a fájdalma nem múlik. Vinnék a műtőbe, de Miranda rájön valamire, és megakadályozza. Baylow nekiesik, de most már nem hagyja magát, jól megmondja, hogy a betegnek porfíriája van, amire a rezidens is rájöhetett volna, ha kicsit is odafigyel rá. Annyira belelendül, hogy Richard is alig bírja leállítani. Igazi szidást azért nem kap, csak annyit, hogy Baylow azt higgye, tisztelik.

Sztori 2: Torres, a csontvarázsló

Callie meredek javaslattal áll elő Sunder lábának helyretételével kapcsolatban, amit Richard szkeptikusan fogad, de azért belemegy. Ha viszont elcseszi, akkor húzhat a Seattle Grace-ből. Meg is kezdi a műtétet, ami hamar kritikussá válik, és már nem csupán a láb épsége a tét. Torres kénytelen bezárni a sebet és közölni a beteggel, hogy mégsem fog újra járni, de a férfi nem nyugszik bele, és teljes bizalmáról biztosítja Callie-t. Torres fél az újabb beavatkozástól, de Karev a George-tól lopott hőstettének példájával felbátorítja. A második alkalom is húzósra sikeredik, Karevnek meg kéne ismételnie a liftes mutatványát, ami kínos, mivel azt csak hazudta. Most már be is vallja, ami nem sokat segít. Végül megoldja. Annyira jól megy minden, hogy Alex meg is fekteti kolléganőjét. Hoppá!

 

Sztori 3: Richard és Ellis szomorú akciója

1982-ben járunk, Ellis még nem akkora ász, kénytelen Richarddal megvitatni aktuális esetét. Sőt, egy pillanat, és már azt látjuk, hogyan esik egymásnak a két reményteli ifjú. Az aktus nyilván inspirálólag hat elméjükre, rövidesen rájönnek ugyanis, hogy az általuk kezelt, Phillipnek AIDS (vagy ahogy akkoriban ismerték: GRID) fertőzése van. A férfi persze nem repes az örömtől, mikor meghallja, mire gyanakszanak orvosai. Arra készül, hogy bepereli a kórházat rágalmazásért, elvégre nem buzi ő. Richardékat felfüggesztik, amiért ilyen képtelenségeket találnak ki. Az ügynek persze még nincs vége. Richard és Ellis tovább cicáznak egymással, majd drámai jelenetnek lehetünk tanúi, amikor feltűnik Thatcher a kis Merrel. Anyunak azonban nincs ideje rá, gyorsan tovasiet új barátjával a sürgősségire, ahol már várja őket Phillip, némi kaposi-szarkómával díszítve.

Meg kéne műteni, de a gonosz főnök nem engedi, mert a pasas úgyis elpusztul hamarosan. Ellisék azonban kemény gyerekek, megcsinálják ők nélküle. Phillip elsírja nekik minden bánatát, a kitaszítottságot, titkolózást, egyebeket. Richard biztatja, hogy engedje magát megoperálni, lehet, hogy holnap már lesz gyógyszere az AIDS-nek. Ó, azok az optimista 80-as évek! A beavatkozás előtt Richard fontosnak tartja, hogy elemezze a kapcsolatát Ellisszel, aki erre rosszul reagál. A műtét sikerül, de szegény fickó egy idő után belehal a tüdőgyulladásba, ahogy kell.


Itt a vége a múltbéli meséknek, Richarddal zárunk, levonjuk a tanulságokat, mindenki átgondolja, miért is lett sebész. Miranda és Warren szépen néz egymásra. Elhangzik az orvosi eskü is, majd jöhet a taps. Richard megfontolja az állásajánlatot.

Címkék: grace klinika
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása