Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 3x12 - Tudásomhoz mérten megteszek mindent!

2010. december 03. 12:00 - leeann

Melinda és Jim hatalmas robbanásra ébred az éjszaka közepén. Hamarosan csörög is a mentős-tűzoltó - mikor mi kell – mobilja, aki gyorsan kiugrik az ágyból és megy menteni. A belvárosban volt robbanás, egy ház kezd teljesen kiégni. Jim és kollégái nagy munkában vannak, de nem tudnak kimenteni mindenkit, sajnos újabb robbanás történik, ami minimum egy férfit maga alá temetett. Később a kórházban Jim elmeséli Melnek, hogy mi történt az épületben, és azt is elmeséli, hogy egy férfit ott kellett hagyniuk a romok alatt, de egy másikat kihoztak. Melinda nyugtatja a férjét, hogy ő mindent megtett, de Jim szerette volna a másik férfit is kimenteni.

Melinda lát egy szellemet, aki Jim leírása alapján az is lehet, aki a romok alatt halt meg. Úgy tűnik, a halott férfi Jimhez tapadt, és elég fenyegetően követi őt. Közben Jim segít a kórházban, de fura dologra lesz figyelmes, ami szellem jelenlétét feltételezi. Este Jim még mindig a halott fickóról beszél, és az asszonyt kérdezgeti arról, hogy kísérti-e őt valaki, vagy sem. Mel nem mondja el, hogy a gerenda alatt rekedt fickó szellemes kedvében van, de hamarosan nem tudja titkolni, mert a szellem az otthonukban is megjelenik. Mel másnap elmegy a kiégett ház romjaihoz, és a szellemhez kezd beszélni.

Melindánál mindennapos, hogy egy szerencsétlenség helyszínén téblábol és magában beszél, de most társa is akad. Az a fickó áll meg a romos ház előtt, aki a veteránklubot tartja életben. Joe elmeséli Melnek, hogy az öccse lakott ebben a házban, és ő volt az, akit nem tudtak kihozni. Melinda összerak néhány dolgot és rájön, hogy Joe öccse lehet a fürdőköpenyes szellem, de ez még nem segíti ki a mentőst a bajból. Melinda elkezdi mondani az ilyenkor szokásos önvallomást, de a veterán központos fickónak ez túl sok így egyszerre, és nem akar hallani a szellemöcsről. Miközben Mel a romoknál harcol, Jim a kórházban próbál szerencsét annál a nővérnél, akivel együtt dolgozott a beérkezett pácienseken.

Jim nagyon szeretne beszélni a halott fickó családjával, de a nővér nem tartja ezt jó ötletnek. Viszont van itt valami sokkal érdekesebb is. A nővér valamit be akar adni az aktuális betegnek, amikor akarata ellenére a saját combjába szúrj a fecskendőt. Jim azonnal tudja, hogy a felesége barátai közül az egyik a bűnös, csakhogy a nővér ezt nem tudja, és eléggé kiborul. Este, amikor Mel hazaér, Jim hangját hallja a hálószobából, aki éppen az asszony hobbyjába üti az orrát. Jim a szellemhez beszél, és próbál bocsánatot kérni azért, hogy otthagyta őt meghalni. Jim szívhez szóló beszédje könycseppmorzsolós, de sajnos egy szellem sem hallgatja őt.

Másnap Mel megint Joe-nál próbálja kijárni, hogy segítsen az öccsét átküldeni a fénybe. Joe elmeséli, hogy rosszban voltak egymással, és az utóbbi időben nem nagyon beszéltek. Joe azt is elmondja, hogy bocsánatkérő levelet írt az öccsének, amire nem érkezett válasz, így nem tudja, hogy az öccse akarja-e látni egyáltalán. Melinda szinte könyörög Joe-nak, hogy beszéljen az öccsével. Melinda beviszi Joe-t a kórházba, aki elámul azon, amit lát. Persze nem hitt Melnek, de amikor magától kapcsolódtak fel a lámpák, és elhúzódott az ágy körüli függöny, elállt a lélegzete is. A köpenyes megjelenik, és Mel arra bíztatja Joe-t, hogy öntse ki a szívét.

Joe neki is kezd, de a köpenyes szellem nem tudja, ki ez az ember, és nem tudja, milyen összeomlott házban kellett volna meghalnia. Úgy látszik, Melinda egy kicsit mellényúlt. Melinda megtudja, hogy a köpenyes fickó nem a férjét kísérti, hanem a nővért, akivel Jim együtt dolgozott. Joe eléggé kiborul, amikor megtudja, hogy egy idegen szellemnek öntötte ki a lelkét, Jim pedig akkor borul ki, amikor megtudja, hogy az asszony nem mondta el neki, hogy a dühös szellem követi őt. Bár már kiderült, hogy nem is Jimet követi a szellem, de attól még ez csúnya ferdítés volt Meltől. Jim elég pipa, de amikor Mel elmondja neki, hogy a szellem kit követ, a férj is részt vállal a melóból. Most mosolyszünet van a házasok között, de Jim később mégis megpróbál ezt-azt kideríteni a nővértől.

A nővér elmeséli nagy vonalakban a szellem és ő között történteket, de Jimnek valami gyanús. Miközben Jim már nyomozónak is felcsapott, Mel az interneten próbál információt szerezni a napi szellemről, de hamar kiderül, hogy többet megtud, ha a látomásaira támaszkodik. Egy öregember meséli el, hogy megölte őt az orvosa, aki nem egyezik a nővérrel, és az öreg is Harrison, akárcsak a szellem. Mel infói is a nővérhez vezetnek, így Mel követi őt egészen egy idősek otthonáig. Közben Jim egy rendőr haverjával lenyomoztatta a nővért, akiről kiderült, hogy fél évvel ezelőttig nem is létezett.

Közben Mel lebukik, de sikerül néhány betűt lelesnie a nővér autójának lökhárítójáról. A net és a látomás együtt segít megtalálni Quinlan nővér régi énjét, aki Dr. Nora Sutherland. Mire a nővér-doki kifelé jön az idősek otthonából, már Jim várja őt az autójánál. Másnap Jim jön a hírrel, hogy a dokicsaj lelépett a városból, úgyhogy Melnek lépnie kell, ezért előhívja a szellemet. A szellem mesélni kezd, de nem emlékszik mindenre pontosan, csak arra, hogy a doki valamit beadott neki, és ő már szellemként ébredt fel. Mel sokmindenre rájött, és elszaladt megkeresni a dokit. Mel és Dr. Sutherland beszélgetni kezdenek, és kiderül, hogy a fiatal és az öreg Harrison egy és ugyanaz.

A doki elmeséli, hogy az öreg nagy hatással volt rá, de 78 éves volt, és Alzheimer-kórban szenvedett. Az öreg egy tiszta pillanatában arra kérte a dokit, hogy ölje őt meg, de szellemként erre már nem emlékezett. Nora megtette, és ezért önként lemondott orvos mivoltáról, mert megszegte az esküjét annak ellenére, hogy egy öreget megmentett az értelmetlen szenvedéstől. Orvos és betege elbúcsúztak egymástól, és az öreg már látja a fényben a barátait, akik várják őt, de mindig vigyázni fog a dokira. Hazafelé Mel felveszi Jimet és elviszi Joe-hoz, akinek mindennél többet jelentett Jim bocsánatkérése és az öccse utolsó szavainak tolmácsolása, amivel értelmet nyert minden.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása