Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 3x03 - Üldözött hős

2010. szeptember 10. 14:00 - leeann

A város egy hőst vár, aki most érkezik haza Irakból. Matt, a hős katona sebesülten érkezett haza, de nagyjából jól van. A katona Jim kollégája volt, mielőtt Irakba ment. A megérkezés elég sima, de Matt magával hozott néhány szellemet is a háborúból, akiket Mel lát és hall. Ami azt illeti, fura mód Matt is reagál a szellemhangokra. Másnap a hős hazaérkezési bulit tart, ahova meghívást kap az egyik bajtársának özvegye. Kiderül, hogy Matt az egész egységét elveszítette, amikor a sérülését szerezte. Melinda megpróbál utánanézni annak, hogy kik kísérthetik a katonát, de egyelőre azt sem tudja, hogy felkelők szellemei, vagy a hazai csapat játékosai a szellem lövöldözők.

Később Jim elmegy beszélgetni Mattel, aki nem emlékszik mindenre, sőt csak azokra az eseményekre emlékszik, amik megelőzték a balul elsült akciót. Eközben Melinda a bolt pincéjéből megint hallja géppuskaropogást, amit muszáj megnézni, hátha elárul valamit az esemény. Mel most nem csak 1 szellemet lát, hanem egy csata közepébe csöppen, mindenfelől lövöldöznek hazaiak is meg idegenek is. Miközben Matt meséli Jimnek azt, amire emlékszik, Melinda a pincében látott képek alapján próbálja kitalálni a látottakból, hogy mi történhetett az utolsó bevetésen. Melinda próbál beszélni a halott katonákkal, de azok csak a harccal vannak elfoglalva, az viszont egyértelműnek tűnik, hogy Mattet a saját emberei kísértik.

A mai rejtély Payne agyát és tudását igényli, úgyhogy Mel tőle kér segítséget. Payne prof elmondja, hogy vannak olyan szellemek, aki egy időburokba kerülnek, és mindig ugyanazt kell csinálniuk napról napra, ugyanabban az időben. Payne azt mondja, hogy valószínűleg a csapat halálának okát kell kideríteni, és akkor leállnak a háborúsdival. Persze van olyan, akinek semmi sem elég, és azt támadja, akit ér. Payne egy blogot ajánl Mel figyelmébe, ahol arról írnak, hogy a Pentagon az egyik katona családjának kérésére nyomozást indított az ügyben. Később Mel elmegy az egyik katona özvegyéhez, ahhoz a lányhoz, aki ott volt Matt buliján is.

Kiderül, hogy az apósa, vagyis az elhunyt férjének, Hectornak az apja kérte a nyomozást. A lány kedves és segítőkész, de az após, Richard marha dühös a fia halála miatt, elsősorban Mattre pipa. Hajlandó beszélni Melindával, sőt azt is megmutatja, hogy mi az alapja a nyomoztatásának. Richard szintén katona volt, mint a fia, és mivel harcot is látott közelről az öbölháborúban, felismeri a stiklit. Melinda elhűlve nézi végig azt a videót, amit egy terroristatoborzó weboldalon találtak. Ez az oldal tele van amerikai katonákat ért támadásokkal, mint referencia anyag. A videón az látszik, hogy Matt vitába keveredik az embereivel, majd a furgonhoz szalad, és az embereit hátrahagyva lelép.

Richard szerint a kormány ezt el fogja tusolni, a videóra nem kíváncsiak, és Matt-et hamarosan kitüntetik - a videó alapján érdemtelenül. Richard nem lát más megoldást, és a sajtónak fogja átadni az anyagot. Melinda próbál harcolni egy kis időért, hogy kideríthesse, mi történt valójában, de az apa hajthatatlan, mindenképp odaadja az anyagot, de 24 órát hajlandó várni vele. Jim annyira naiv, hogy az nem is lehet igaz. Azt hiszi, hogy a barátja ugyanaz a srác, aki elment annak idején, és éppen kosarazni akarja vinni. A hit hamar elmúlik, mivel Matt a nappali egyik sarkában ücsörög, és folyamatosan szétszedi, majd összerakja a stukkerét, és várja az ellenséget.

A fickó teljesen kivan idegileg. Annyira szenved, hogy egy teljes muszáj-dzsekis különítmény sem bírna vele. Jim próbál segíteni a barátjának, de nem hiszem, hogy ő elég lenne ahhoz, hogy ez az ügy jó véget érjen, mert Matt is látja az emberei szellemét így az őrület határán, és tudja, hogy érte jöttek vissza. Jim este azért könyörög Melindának, hogy küldje el a szellemeket Matt közeléből, mintha ilyen eddig ment volna, komolyan, nem is értem. Melinda szívesen tenne eleget a férje kérésének, de a szellemek csak akkor tudnak majd átkelni, ha Matt emlékezni kezd a szörnyűségekre és feldolgozza az eseményeket.

Jim nem tud olyan módszert, amivel elő lehetne segíteni az emlékeket, de Melnek van egy ötlete. Mel megmutatja a videót Mattnek, aki nem emlékszik semmire, de legalább azt tudja, hogy miről álmodik folyton. Melinda azt is elmondja, hogy Hector apja ezt másnap bemutatja a sajtónak, és az fájni fog. Mattet nem érdekli, hisz gyáva volt és így jogosnak találja Hector apjának a ténykedését. Matt ugyan nem emlékszik semmire, de hallja a szellemtevékenységet, vagyis az állandó lövöldözést. Amikor aktív a halott csapat, folyton géppuskaropogás hallatszik, a szellemek folyamatosan harcolnak.

Melinda szeretne már beszélni Hectorral, de az csak akkor kerül ki végre az időburokból, amikor Mel a becenevén szólongatja. Hector egy pár pillanatra kiszakad a háborúból, de egyelőre nem szolgál használható információkkal, majd visszamegy harcolni. Melinda egyelőre nem tudja meg, amit akart. Később Anna, Hector felesége fura zajokra lesz figyelmes, miközben a 2 éves kislánya folyamatosan az apját szólongatja. A zajok az emeletről jönnek, majd Melinda kopogása töri meg a félelmetes hangok sorát. A hangok nem múlnak el, sőt már a gyerek is az emeleten van. Nagy rohanás van, majd nagy csodálkozás.

Mel látja, hogy Hector csapta a zajt, és akárcsak ő, a gyerek is látja. Kiderül, hogy Hector egy borítékot keres, amit Matt-től kapott, de sosem nyitotta ki, most viszont fontos lehet. Miután ezt elmondta, visszamegy harcolni. Anna nem ért semmit, Melinda pedig magyarázat helyett azt a dobozt keresi, ami hazaküldtek Irakból a férj holmijaival. A doboz Hector apjánál van. Közben Jim Matték felé tart, mert a barátja megint kiborult és elrohant otthonról. Mattet Jim keresi meg, Melinda pedig szalad Richardhoz a dobozért. A papa nem túl készséges, de Hector is előkerül, ami segít Melnek. A papa nagy nehezen kinyitja a dobozt, és Hector segítségével megtalálják a borítékot, amiben egy papír van „míg haza nem jutok” felirattal.

Mel elviszi a borítékot és Hectorral elrohannak a főtérre, ahol éppen Jim próbál lelket verni a barátjába, aki már megint a stukkerével játszik. Melinda átadja a borítékot Mattnek, hátha az segít emlékezni. Kiderül, hogy egy nádgyűrű volt a borítékban, amit Matt a barátnőjének szánt az üzenettel együtt. Az is kiderül, hogy a társak nem érte jöttek vissza, hanem miatta. A csapat azért jött vissza, hogy elmondják az igazat a történtekről. A csapat elszigetelődött, erősítést nem kaphattak időben, úgyhogy tenniük kellett valamit. Matt döntött és lépett. Átadta a borítékot Hectornak, a furgonhoz rohant, ahogy az a videón is látszik, és az ellenséges tűzbe hajtott, hogy megmentse az embereit.

Hector elbeszélése nyomán Matt emlékezni kezd, és Jimnek igaza volt, a barátja nem gyáva, sőt érdemes a kitüntetésre. Az akciója sikeres volt, de mielőtt az utolsó felkelőt is leszedhette volna, a fegyvere beragadt, és lelőtték őt. Az utolsó felkelőt Hector lőtte le, viszont mielőtt a parancsnokukért elértek volna egy akna felrobbantotta őket. A katonák a főtéren meglátják a fényt és átkelnek. Hector Melindát kéri meg arra, hogy beszéljen az apjával, mivel az autó elejét érték a lövések, nem a hátulját. Matt hős volt, és természetesen az ünnepségen megkapja a kitüntetést valamint Hector apjának kézfogását is, ami többet ér, mint bármilyen plecsni.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása