Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 2x22 - A gyülekezés (ÉVADZÁRÓ)

2010. augusztus 13. 14:00 - leeann

Melinda és Payne kezdik kideríteni, hogy mire utal az öt jel, de eddig még csak négy vált valóra belőle. A jelek jelentésének végső eredményéhez egy nő szelleme, pár kisgyerek, négy szerencsétlenség és egy megszállott férfi kutatásai vezetnek, de még van, ami nem világos. Melinda végighallgatja a férfit, aki elmondja, hogy a feleségét veszítette el a kompbalesetben, és amikor a szerencsétlenség első évfordulóján hallott a lezuhant repülőről, kutatni kezdett a május 11-e után. A férfi neve Ethan Clark, és elmeséli azt is, hogy a gyerekeknek mi köze van az egészhez.

A gyerekek mindegyike Melindáról beszél, ha kérdezik, és mindegyik az adott helyen az adott időben túlélte a felsorolt katasztrófák egyikét. Ethan elmondja, hogy már csak a repülőgép-szerencsétlenséget túlélt kislányt nem találja, de őt Melinda ismeri. Ethan szerint a kislány, Kristen is rajzol vagy csinál valamit kényszeresen, és minél előbb meg kell találni, hogy teljes legyen a kép. Amikor Mel hazaér, azonnal utánanéz a fickónak, de azon kívül, hogy angol és nagyon gazdag, semmi kirívó nem szerepel róla a neten. Jimnek nem tetszik ez az egész, de nem tudja lebeszélni feleségét arról, hogy ennek utánajárjon, így beletörődik és segít neki mindenben, ahogy eddig is. Amikor Jim elmegy dolgozni, egy szellemgyülekezet jelenik meg a ház előtt.

Megint a kapucnis szellem beszél, és elmondja, hogy egyre kevesebben vannak a jók és egyre többen a gonoszak a szellemvilágban, ami általában is így van, miért pont a szellemvilágban lenne másképp? Főként azért szokott olyan édes lenni a jók győzelme, mert mindig kevesebben vannak, mint a gonoszak. Most viszont egyelőre senki nem áll győzelemre, és a sötét lelkek nagyon készülődnek az ádáz tervükre, amit Mel és csapata még nem derített ki, de dolgoznak rajta keményen. Payne is kiderített néhány dolgot, ami az ő esetükre is igaz lehet. Minden eddigi hatalmas pusztítást hozó eseményt, háborút egy pattanásig feszült helyzetben egy kis dolog indított el.

Payne szerint most is ez lesz május 11-én. Egy kis dolog fog történni, akár jelentéktelen is lehet sokak számára, de szörnyű következménye lesz. Payne is azt mondja, hogy muszáj megkeresni Kristen-t, hogy teljes legyen a kép, ezért Mel nyomozni kezd. A régi lakhelyükről már elköltöztek, de az iskolában érdeklődve Melinda azért kap valami információt. A kislány tud valamit, ami valami szörnyűségre utal, és ez rányomja a bélyegét az életére is. A tanárnő elmondja, hogy a kislányt folyamatosan nagyon nyomasztotta valami, ami sokszor az életkedvét is elvette.

Melindát éjjel a nagyi látogatja meg, és ő is arról beszél, hogy valami nagy dolgot kell tennie hamarosan, amit tudunk, de mi lesz az? Ezt kéne végre tudni. Az már világos, hogy Melinda a kulcs, de vajon mihez? Időközben Mel megtudja, hogy Kristen és az apja hova költözött és meglátogatja őket. A kislány is rajzolgat folyamatosan, akárcsak a többi gyerek, és az apja nem véletlenül hallani sem akar arról, hogy még egyszer Grandviewba menjenek. Melinda Kristen rajzát pont össze tudja illeszteni a többi gyerek alkotásával, és a puzzle arra utal, hogy Melindához lesz köze a vészesen közeledő május 11-ének.

Esemény is lesz, hisz a városvezetés emlékhelyet csinál a helyből, ahol a repülő lezuhant, és az első évfordulóra ennek az emlékhelynek az átadási ünnepségét tervezik. Vagyis ami történni fog, az csak az ünnepségen történhet a középpontban Melindával és gyerekekkel. Melinda és Payne elmondják Ethannek, amit az előző találkozás óta kiderítettek, valamint azt is, hogy Melinda hogyan kerül a képbe, mit tud, ami miatt ennyire lényeges szereplő. Később Ethan elmondja, hogyan halt meg a felesége, aki szintén látnok vagy megérző lehetett, mert tudta, hogy baj lesz a kompon, és mindig beigazolódtak a látomásai, de a férje kedvéért mégis felszállt rá.

Ethan nem hitt a felesége megérzéseiben, ezért most Melindáéban egy cseppet sem kételkedik. Másnap Deliát majdnem halálra gázolja egy teherautó, és Gabriel már megint ott volt ugrásra készen. Mel az egészet látja, de a másik látó gyorsan eltűnik a szeme elől. A boltban Delia még némileg ijedt, de Kristen vár Melindára, ami érdekes és nagyon fontos. Melinda elviszi Kristent a többiekhez, és leül beszélgetni a gyerekekkel. Ethannel egy véleményen vannak abban, hogy kétség kívül ők a kulcs, és jót tesz nekik, hogy együtt vannak, de mindennél jobban vigyázni kell rájuk. Melinda meglát Ethan feleségéről egy képet, ami megszólalásig hasonlít a kapucnis női szellemre, aki segített neki eddig.

Este a feleség elmondja, hogy mindennél jobban szeretné látni a férjét, de most feladata van, segítenie kell, és egyelőre nem találja az utat hozzá. Melinda másnap el akarja mondani Ethannek, hogy a felesége gondol rá és hamarosan meglátogatja, de a tér másik oldalán Gabriel-lel látja beszélgetni, ami nem vet túl jó fényt az angolra. A látottak után Melinda és Payne összedugják a fejüket, és összegzik az eddig kiderített dolgokat. Arra a következtetésre jutnak, hogy Gabriel sötét mesterkedéseire a túlélő gyerekek jelenthetik a legnagyobb veszélyt, hiszen a kölyköknek halál közeli élményük volt, megérintette őket a fény, így önmagában is jó lelkekké váltak, ami elhomályosíthatja a sötét oldal hatalmát.

A gyerekek nagy bajban vannak. Melinda és Payne Ethan házához sietnek, de az angol és Gabriel már elvitték a gyerekeket Grandviewba. A páros már viharzik is a városba, ahol a főtéren Ethan ücsörög egy padon. Melinda és Ethan között némi vita alakul ki a feleség szellemét illetően, de amikor végre megjelenik Dana, a kapucnis feleség, ő megérteti a férjével, hogy Melindának kell segíteniük, nem Gabrielnek. Dana pont jókor jött, és Ethan elmondja, hogy Gabriel a megemlékezésre vitte a gyerekeket, hogy felvonuljanak a lámpás felvonuláson.

Mel és Payne már úton vannak, de az ünnepség már elkezdődött, a kölykök már vonulnak és a sötét lelkek is megérkeznek nagy vihar által kísérve. Persze Gabriel is már ott sündörög a megemlékezők között, a négy gyerek pedig ott vonul a többi gyerek között. A szellemek jönnek, felemelkednek és az emlékműben koncentrálódnak, ami egyenesen a gyerekek felé imbolyog, ezért Melinda rohan, hogy megmentse őket. A nagy fémszerkezet egyenesen a gyerekekre dől, de Melinda időben odaér, és ellöki a szerkezet alól a gyerekeket. Melinda úgy érzi, hogy jól van, és Kristent próbálja nyugtatni, aki elmondja, hogy pontosan ezt látta, vagyis Melinda halálát.

Melt eltalálja az emlékmű és élettelenül fekszik a füvön. Gabriel már mutatja is Melnek, hogy bevégeztetett, ez az 5. jel egy szeretett lény halála. Amíg Jim próbálja megmenteni a felesége életét, Melinda már a fény felé lépdel és megtudja, hogy Gabriel az öccse. A gyerekek Melinda köré gyűlnek, körbeállják, és a bennük lévő jóság és tisztaság erejével visszahozzák a látót az élők közé. A fényben beszélő alak a sötét oldalra akarta csábítani Melt, és elég pipa, hogy nem kaparinthatta meg. Amikor Mel visszatér, rájön, hogy a gyerekeknek kellett őt megvédeniük és nem fordítva, valamint arra is, hogy az apja állta el a fényt és akarta a sötét oldalra csábítani. Izgalmas volt és hajszálon múlott, innen indulunk neki a 3. misztikus évadnak.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2010.08.15. 10:23:41

Nekem nagyon tetszik ez a HV!!!Köszönöm:)
süti beállítások módosítása