Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 2x21 - A próféta

2010. augusztus 09. 10:00 - leeann

Melinda élete kezd furává válni, ha még eddig nem lett volna az. Az álmai mindenfélét mutatnak, de egyik sem az a rózsaszín habos, amiről mindenki szívesen álmodna. Az előző részben kiderült, hogy az öt jel közül a „szeretet lény halála” még nem vált valóra, így a tény, hogy Mel, Delia haláláról álmodott elég rossz érzést váltott ki. A következő rossz érzés másnap érte Melindát, amikor az utcán sétálva citromsárga rucijában úgy érezte egy pillanatra, hogy mindenki megáll, és őt nézi, pedig egy frászt. A rossz érzés hegyek estére sem illantak el ugyanis, amikor Jim elmegy dolgozni a piros kapucnis, aki követte őt pár résszel ezelőtt megjelenik az ebédlőjében.

A piros kapucnis, egy nő szelleme, aki segítséget kér Melindától. A látó kap a nőtől némi támpontot, de egyelőre nem derült ki, hogy mit is akar pontosan. Az biztos, hogy az egész ügyhöz köze van egy kényszeresen ugyanazt rajzoló kisfiúnak és egy férfinak, akinek ez feltűnik és roppant mód foglalkoztatja. Sajnos az egyértelművé válik, hogy Deliára nagy veszély leselkedik, ugyanis majdnem elüti egy autó, ami lehet véletlen, de lótúrót az. Melinda lassan Andrea szindrómában kezd szenvedni, de ez még nem a vége és egyelőre Delia életben van. Este újabb jelet kap a nőtől, konkrétan egy elsüllyedt hajó úszik el az ablaka előtt.

Másnap irány az egyetem, ahol kedvenc professzorunk éppen csomagol, ugyanis egy Perui dzsungelbe kapott meghívást, aminek egyszerűen nem tud ellenáll. Az egyik oka az, hogy érdekli a dolog, hisz kutató vagy mi a fene, a másik viszont az, hogy fülig bele esett Melindába, ami Jim léte miatt egyenlő az igazi reménytelen szerelemmel. Payne prof burkoltan szerelmet vall, de előtte megfejtére kerül, hogy a kapucnis nő egy kompon utazott és azon is halt meg. Az viszont még nem világos, hogy ennek miért van jelentősége.

Miközben Melinda nyomoz Delia Ned szülinapjára készül és egy régi bakelit lemezjátszóval szeretné meglepni fiát a cd korában. Amikor Delia elmegy ebédelni, a nő megjelenik a boltban, és közli Melindával, hogy dicséretes, hogy kiderítette a halála körülményeit, de nem rajta kell segítenie, mert ő is segíteni szeretne. Most hogy mindenki segíteni szeretne ki kéne deríteni, hogy kin is kellene segíteni, mikor, hol és miért? Az első kényszeres gyerek Angliában rajzolt és túlélt egy balesetet, de van egy újabb gyerek, aki szintén túlélt egy tragédiát, kényszeresen szíveket gyárt gyurmából és Oroszországban él, de a férfi őt is felkutatta.

Melinda egyelőre nem érti ezeket látomásokat, de még nem ment el kabócákat tanulmányozni a prof úgyhogy ideje eltársalogni vele a érdekes képekről. A következő látomásban Olaszországba ruccanunk ki, ahol egy gyerek, egy Melindára hasonlító nőt rajzol az utca kövére, és az ő válasza is az a „miért teszi ezt?” kérdésre, hogy „mert muszáj”. Miközben Melinda a látomásaiban ugrál Európában Tim és Delia megmutatják Nednek a lemezjátszót, amit az idősebb korosztály jobban élvez, mint a fiú. Este otthon Ned az új lemezjátszót hallgatva fura dologra lesz figyelmes.

A lemezen a zene közben egy hang hallható, ami azt mondja, hogy „El fogod veszíteni”, majd amikor Delia ki akarta kapcsolni alaposan megrázza őt az áram. Deliának alaposan megégtek a kezei, és a kórházban feltűnik Gabriel is, ami nagyon rossz jel. Melinda nagyon fél, hogy Delia is Andrea sorsára jut, de egyelőre ez nem áll fent. Később Melnek égből potyogó olasz rendszámú autók elől kell elugrálnia jobbra-balra, ami szintén izgalmas látomásnak bizonyult, de a kapucnis nő még mindig nem tud mindent elárulni. A látomások megfejtésében muszáj segítséget kérni Payne-től, aki azonnal megpróbálja összegezni az eddig látottakat.

Van 3 kényszeres gyerek és 3 baleset, valamint a szeretet lény halála és Delia balszerencsés napjai, de ezek között összefüggés még nem nagyon rajzolódik ki. Mel megkéri a professzort, hogy maradjon még vele, amíg ezt megfejtik, de ezt kérnie sem kellene Rick Payne, nagyon komoly érzelmeket táplál a szellem látó iránt, ami miatt sosem hagyná cserben. Melinda és Payne elmennek Deliához és megértetik vele azt, ami az életét mentheti meg. Melinda az éjjelt nyomozásra használja, hogy kiderítse mi folyik itt.

Gondolom az is közre játszik a sietségben, hogy még Delia életben legyen, amikor a dolog végére jár. Muszáj megelőzni a halált nincs más megoldás. A neten kutatva meg is van a látottak összefüggése. Az elmúlt 4 évben minden május 11-én történ egy sok halottal járó katasztrófa. Angliában a komp baleset, Olaszországban leszakadt egy híd, Oroszországban beomlott egy metró alagút és Grandviewben lezuhant a repülő.

Payne minden balesethez hozzá tudja kötni az ominózus 5-ös számot, ami azt jelenti, hogy az 1 hét múlva megérkező május 11.-e katasztrófát hozhat, vagy valamit, ami kiforgatja a világot a sarkaiból. Melinda Paynetől eljövet kap egy telefonhívást, ami egy címhez vezeti őt. A ház kihaltnak tűnik, pedig nem az. A három kényseres gyerek ücsörög a sötétben, és tévéznek. A kölyköket az a fickó gyűjtötte össze, aki a látomásokban bejárta értük Európát, és nagyon szeretne társalogni Melindával erről-arról. Ahogy sejthető volt az évadzáró rész előtt nem derül ki a lényeg, úgyhogy folytatása következik.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása