Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 5x14 - Szívügyek

2010. május 06. 11:47 - Hoppancs

Meredith szívről szóló eszmefuttatása közben Izziet láthatjuk, amint magától próbál sikertelenül vért venni, miközben már közelednek bájos gyakornokai, élükön a szimpatikus Sadievel. Utóbbi berzenkedik, amiért nyiszálás helyett a klinikán kell tölteniük a napot, így ma biztos nem lesz alkalma, hogy kivegye valamelyik nem létfontosságú szervét. A narrációhoz igazodva epizódunk a szerelem köré szerveződik, mindenki be van zsongva rendesen Lexietől Cristináig. A kis Grey Torrest zaklatja bimbózó románcának részleteivel, barátját közben Hunt nyilvánítja újra működőképesnek. Meredith saját szívügyein kívül anyja egykori viszonyának árnyával is kénytelen megküzdeni, elérkezett ugyanis a kilencedik naplóhoz, ami részletesen taglalja Richard és Ellis kapcsolatát. Ezt idősebb Grey gyenge idegzete már nem bírja, ezért Cristinát kéri, hogy olvassa elő az irományt.

Derek lánykérésre készül, amivel vigyázni kell, hisz’ egy rosszul megválasztott időpont, vagy egyetlen félresikerült mondat is elhozhatja az Apokalipszist, de legjobb esetben is tömeges halálozáshoz vezethet. Első befutóként egy terhes asszony érkezik a kórházba férjét kísérve, akit ő ütött el véletlenül. Maga sincs túl jól, kicsit ájuldozik, felmegy a vérnyomása, ilyesmik. Az embert műteni kell, a kismama pulzusa emelkedik. Meredith elejt egy megjegyzést Shepnek az ő jövendő közös gyermekükről, mire Derek arca felderül, mi pedig az Antikrisztus eljövetelét vizionáljuk. Bailey visszatér háromnapos szabadságáról, amit a Jackson-ügy kipihenése végett vett ki, a Főnök pedig azzal a remek hírrel fogadja, hogy őt ajánlotta a fejeseknek, mint leendő általános sebészeti vezetőt. Bailey megnémul az örömtől, de nem sokáig vidulhat, mert már megint egy beteg gyerekhez, Stacy Pollockhoz osztották be, akit Dixon fog műteni. A szülőket Yang próbálja felkészíteni Dixon viselkedésére, biztosítva őket, hogy ő nagyon jó orvos, csak hirtelen mozdulatokra harap.

A komikus elem ezúttal egy középkorú házaspár lesz, akik gyermekeik kirepülése után szerettek volna valami újat kipróbálni, csak rossz pozitúrát választottak. Ennek eredményeképp a férfinak valami becsúszott valahová, nem egészen világosak a részletek, viszont mindenki nagyon kuncog. Bailey nagyon szenved, mialatt a kis Stacy pulmonáris bigyóit hallgatja, de erőt vesz magán, és elkezdi fordítani a gyereknek Dixon szavait. Attól azért kissé elborul a tekintete, hogy Stacey megkérdezi, mikor focizhat újra. „Meglátjuk”, mondja Bailey, de a feje alapján arra következtetünk, hogy soha. Cristina tájékoztatja Mereditht az addig olvasottakról, amik meglepően szemérmesek és romantikusak, akárcsak Yang és Hunt kezdődő kapcsolata, aminek alakulásába egy rövidke, de annál viccesebb zenés jelenet enged betekintést.

Derek közli Sloannal, hogy Meredith bizony készen áll a házasságra, mivel babát emlegetett, mire Mark elkezdi híresztelni barátja szándékait. A gyakornokok vihorásznak a férfin, akinek valahogy, valamilyen idegen tárgy csúszott fel a valagába, de a Főnök jön, és megmutatja, mi az a profizmus, komoly arccal informálva a pácienst állapotáról. Sadie bénázik a vérvétellel, ezért Izzie saját karján mutatja meg neki a helyes eljárást, majd rájön, hogy amennyiben minden teszttel így jár el, hamar kivizsgáltathatja magát. Jen sajtburgert burkol, mert a férje szerint attól megnyugszik, de a módszer csak addig használ, amíg az uránál komplikációk nem adódnak. Lexie ügyes kommunikációs technikája azonban működik, és a nő megnyugszik, legalábbis két percre, azután ugyanis rohamot kap.

Stacey is rosszabbodik, aminek következtében egy hatalmas tűt kell belé döfni, majd a műtétjét is előre hozzák. Bailey nem akar bemosakodni, mert elege lett a haldokló gyerekekből, de a kicsi koporsók által kísértett Robbins lelket önt belé. Jen férje közben stabilizálódik, úgyhogy Torres tovább győzködheti fölötte Sloant, hogy ne szakítson Lexievel. Izziet Sadie röntgenezi, Richard meg Dereknek ad tanácsot, hogyan kérje meg naaagyon romantikusan Meredith kezét. Ő ezt úgy képzeli, hogy egy csónakban lengedezve, lágy zeneszó mellett, gyertyafényes vacsora közben kell megjelennie az égen a nagy kérdésnek, rózsaszín tűzijáték fényeiből kirajzolódva.

Shep majdnem lebukik, mikor Jen kiszúrja a zsebében a gyűrűt, de még időben kiküldi a kérdő tekintetű Mereditht. Ezután elújságolja nagy tervét az MRI-re szoruló páciensnek és a szobában tartózkodó Lexienek. Lesz is nagy mosolygás és óóóóóóó-zás. Dixon Stacey műtétje közben felfedezi, hogy a kislány szíve annyira tropa, hogy transzplantáció nélkül vége. Bailey elhúz kevésbé beteg kissrácokkal játszani, hogy ne kattanjon be, közben Dixon közli a hírt a szülőkkel is. Izzie tovább vizsgáltatja magát, George gúnyos megjegyzéseitől kísérve. Meredith gyanakszik, hogy Derek nem akar tőle gyereket, azért viselkedik szokatlanul, a körülötte lévők – akik már mind tudják, mi van – nyugtatgatják. A kis csapat ezután az ebédlőben elemzi a balesetes házaspártól elkobzott magazinban részletezett pózokat, Yang közben tovább flörtöl Hunttal.

Dixon épp a Staceyre váró sötét jövőt részletezi állandó ágyban fekvéssel, hárompercenkénti gyógyszerezéssel, mikor befut Bailey egy másik lehetőséget ajánlva. Ha ugyanis Stacy kis hátizsákban magával hordja a szükséges cuccokat, akkor egész normális életet élhet az átültetésig. A szülők erre visongani kezdenek, meg össze-vissza ölelgetni Baileyt és Dixont, mire utóbbi bezizzen, és sikítva kirohan. Bailey utána siet, és nagy meglepetésére Dixon közli, hogy ahhoz, hogy helyrezökkenjen az idegrendszere, jó erősen meg kell szorítani. Bailey túl kicsi ehhez, de megérkezik Yang, és segít. Jennek agyi aneurizmája van, és azt is megtudja, hogy a férjénél is komplikációk voltak, úgyhogy kissé felhúzza magát. Dixon viszont kezd lenyugodni az ölelgetésnek köszönhetően.

Richard kiszedi a valamit a betege fenekéből, aztán végre ő is jól kiröhögi magát. Úgy tűnik Izzienek csak anémiája van, a Sadie által vizsgált másik betegnek viszont valószínűleg rákja, ami nem buli. Lexie ultimátumot ad Sloannak, miszerint vagy vállalja a kapcsolatukat mindenki előtt, vagy vége. Hunt és Yang lassítva sétálnak egymás felé, mikor a férfi megpillant egy szőke nőt, amitől olyan komoly hisztériás rohamot kap, hogy Cristina kénytelen a frissen tanult ölelős technikát alkalmazni rajta. Dixon közli Baileyvel, hogy inkább gyereksebésznek kéne lennie, az jobban fekszik neki, amely gondolatot később Robbins is megerősíti. Meredith szalad panaszkodni Cristinának, hogy Derek még mindig hülye, de az most Huntot pátyolgatja üdvözült mosollyal, Ellis mama naplóját olvasgatva. Arizona megvigasztalja az erősen lehangolt Torrest szép szavakkal, majd egy könnyű csókkal. Derek telerózsázott szobában várja Mereditht, de Addison hívja valami sürgős ügyben, így mindent visszacsinál, hogy hazaérkező nője már csak egy fáradt szirmot találjon a párna alatt.

Címkék: grace klinika
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

haruka 2010.05.06. 12:40:57

Cristina és Hunt klasszikusokkal kísért jelenetei tényleg inkább viccesek voltak, mint romantikusak. :)

~Moi~ 2010.05.06. 12:53:10

Cristina és Hunt jelenetei idegesítenek. Mi a fene van azzal a hapival?! Fogadjunk ha halott feleségétől ilyedt meg úgy vagy vami ilyen képtelenség!!
A másik ami felhúzott az Derek! Mi a fenét akarhat tőle Adison, ami olyan fontos h elnapolja a lánykérést O_o!! Csak a volt neje és Ááá. Legyen már a kövi rész. kívácnsi vagyok h mi lesz ebből,ehh a HV cool (Y) (=

haruka 2010.05.06. 14:15:46

@Miss Scherbatsky: háborús veterán, szerintem ez mindent elmond.

Savafan 2010.05.06. 15:43:56

remélem a következő részben visszajön pár percig a vörös démon!!! legyen egy normális nő is a sorozatban:)
Torresre meg minden nő bukik? ő, ha akar ha nem, leszbi lesz:)
szerintem meg Sadie tutira elcserélte a két vizsgálandó anyagot és Izzie lesz a szarabb beteg. amilyen balfasz, eddig mindenhez az a nő:) egy sima "könnyebb" betegség miatt nem nógatta volna napokig a szellem.

~Moi~ 2010.05.06. 18:47:02

@Savafan: Totál egyet értek. Adison volt a kedvencem. persze h kiírták (bár kapott új sorit :D) Torres született lezbi (= Izie meg úgy szerencsétlen ahogy van. Nameg ez szokás a klinikán h kavarnak. szal tuti h a nőcinek van az a kis baja, ehh.

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.05.07. 04:03:21

@haruka: Gondolom, annak is szánták őket...Illetve remélem.:)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.05.07. 04:08:07

@haruka: Gondolom, annak is szánták őket...Illetve remélem.:)

Bejgli 2010.05.08. 07:55:56

zseniális hogyvolt, legalább nem kell néznem Meredith-t :) köszi!! :)

mariannnn 2010.06.10. 18:01:35

Nem lesz több hogyvolt, vagy mi van?

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.06.10. 19:23:35

@mariannnn: De lesz, csak vizsgaidőszak van. Kis türelmet kérek!

magdaléha 2010.06.16. 11:31:51

@Hoppancs:
nagyon szorítunk a vizsgaidőszak mielőbbi sikeres befejezéséhez, és ha megvan :jöhetnek az epizódleírások!:-)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.06.28. 15:30:24

@magdaléha: Köszi! A mérsékeltem sikeres vizsgaidőszak holnap ér véget számomra. Utána szabad vagyok, és igyekszem minél gyorsabban behozni lemaradásomat.:-)
süti beállítások módosítása