Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 2x04 - Szavak nélkül

2010. április 09. 14:00 - leeann

Melinda felmentést ad Nednek a mai inaskodás alól, de csak azért, mert Delia vállalja a fia szerepét a boltban. Mel és Delia elmennek a bolhapiacra, ahol egy doboznyi kézzel festett fa díszre bukkannak. Delia teljesen odavan az új élményektől, hisz ez sokkal izgalmasabb, mint az ingatlanozás. Melinda már nincs annyira oda, hisz a díszek tényleg gyönyörűek, de egy szellem ragaszkodik hozzájuk, egy furcsa szellem. A szellem kissé agresszívan viselkedik, nem hajlandó Melindával kommunikálni, és úgy tűnik, hogy szenved valami neurológiai elváltozásban.

Tehát a mai szellemünknek nincs ki mind a négy kereke, és rendkívüli módon ragaszkodik a díszekhez, vagy meg akar tőlük szabadulni. Ez még nem derült ki egyértelműen, mert néha hajigálja azokat jobbra-balra, néha pedig visszapakolja mind a dobozba. Mel nem tud egyedül megbirkózni a dolgokkal, ezért megkeresi újra Payne professzort a Rockland egyetemen. A prof most is egy kretén, de azért válaszol Melinda elméleti kérdésére. Közben Mel a proftól kapott információ birtokában visszamegy az árushoz, akitől a díszeket vette. A nő nem emlékszik arra, hogy kitől kerültek hozzá, de egy darab még van belőle, amit valószínűleg a szellem hozott magával, aki ismét megjelenik, de nem beszél és távolságot tart.

A szellem csak a díszekkel üzen Melindának, aki most ezt a díszt a kezében tartva egy házban találja magát. Amikor egy házról van szó, irány Delia. Az ingatlanos készséggel segít és megmutatja Melnek, hogy hol lehet megtalálni eladó házakat. Mel éjjel rá is talál a weboldalon. Melinda elmegy megnézni a házat, de egy fura monoton ütögető hangon kívül a ház elhagyatottnak tűnik. Mel a hang irányába megy, és egy nőre talál. A nő egy hintaszékben ül mereven előre bámul, és a széke folyamatosan nekiütődik egy ajtónak. Ez adta ki a fura zajt, és Melinda hiába szólongatja, a nő nem felel neki, csak hintázik.

Az hagyján, hogy a nő hintázik, a szobában ott hever a nem beszélő szellem holtteste is. Mel hívja a mentőket és a rendőröket. Jim szerint nincs testi baja a megzakkant nőnek, de hatalmas trauma érhette. Az igazolvány szerint a nő Christine, a halott fickó pedig Dennis. Melinda bemegy a házba és próbál beszélni a fickóval, aki nem beszélget a látóval, csak ismételgeti néhány szavát. Olyan, mintha nem értené Melindát, és azt, hogy át kell kelnie. Később Jim elmondja Melnek, hogy a srácot megmérgezték, és lehet, hogy a nő mérgezte meg. Melinda szerint ez nem feltétlenül lehet így, ezért másnap felkeresi Christine-t.

Melinda megtudja, hogy Christine a rendőrökkel sem beszélt, ezért megpróbálja ő szóra bírni, de egy orvos jelenik meg a szobában és elmondja, hogy Christine autista, és nem fog beszélni egyhamar. Igen, ez sejthető volt, és valószínűleg Dennis is autista. A dokinő ismeri is a párost, hetente járt hozzájuk egy nővér, de amúgy semmi baj nem volt, szépen éldegéltek. A lány elvan egy kirakóssal, amikor Dennis egy újabb díszt hagy az asztalon Melindának nyomként. Az eddigi nyomok arra szolgáltak, hogy elvezesse Melt a testéhez és a kedveséhez, a mostani nyom már valószínűleg a történtekről fog lelebbenteni néhány fátylat.

A mostani látomás azt mutatta meg, ahogy a Christine rátalált a halott Dennis-re, és amit eddig kinyitottak benne, azt ez a trauma újra bezárta, és újra visszakerült a saját világába, ahonnan ki tudja, van-e újra kiút neki. Melinda azt is megtudja, hogy Dennis sütni akart, de a láng elaludt, és a gáz mérgezte meg őt. Az már kiderült, hogy mi történt a párral, és az is, hogy Christine azért maradt életben, mert a mindennapi rítusa szerint amint hazaér, kinyitja az összes ablakot, de ez még mindig nem ad választ arra, hogy Dennis miért van még mindig itt. Elvileg már átkelhetne, hisz megtalálták őt, megvan, hogy halt meg, és most már Christine is jó helyen van.

Arra a választ, hogy Dennis miért van még itt, biztosan a díszek rejtik, ezért Mel elvisz párat Rick Paynehez. A prof nem lát semmi extrát a díszeken, és nem veszi be, hogy nem Mel az, akinek látomásai vannak, ha hozzáér a díszekhez, így ideje megnézni, mi történik, ha a látó megérint még egyet. A mostani látomásban azt látta Melinda, amint Christine-t az anyja egy orvosra bízza a kislány akarata ellenére. A prof azt kéri Meltől, hogy jöjjön vissza, és hadd kísérletezgessen vele egy kicsit, mert nem csak Mel jön be neki, de az is, amit tud a látó. Mel úgy dönt, hogy másnap elmegy Christine-hez a díszekkel, hátha választ kap belőle pár dologra. Mikor elindul, meglátja Deliát, aki nagyon szomorúan ücsörög a főtéri padok egyikén.

Delia beszél arról, hogy milyen nehéz továbblépni a férje halála után, és arról, hogy mennyire nem szereti az ingatlanozást. Melinda azonnal kap az alkalmon, és mivel neki segítség kell, Deliának pedig valami új, megkérdezi, hogy nem dolgozna-e vele. Nincs azonnali válasz, de Deliának tetszik az ötlet. Melinda elmegy Christine-hez, aki azonnal értelmet ad a díszeknek, és kiderül, hogy nem csak jelentésük van, de egy kirakós is és a díszek hátoldalán. Ha megfelelően van kirakva, egy nő képe jelenik meg. A nő Christine anyja, és ő a bolhapiacos, akitől Mel vette a díszeket.

Mel elvitte a díszeket a nőnek, és hamarosan már a „miért adta intézetbe Christine-t?” kérdés hallható. A bolhapiacos nő elmeséli a történetüket. Az akkori orvostudomány nem ismerte az autizmust, és az anyákat hibáztatták a gyerekük viselkedéséért. A piacos nő elmondta, hogy meglátogatta a lányt, de Christine nem akarta őt látni. Melinda szerint újra kéne próbálkozni a kapcsolatfelvétellel. Dennis már jobban kommunikál és segít azzal, hogy ha van egy kis türelme a mamának, akkor visszakaphatja a lányát. Dennis, miután látta, hogy Christine barátkozik a anyjával, meglátta a fényt és a fénybe lépéskor már nincs meg az aktuális bajunk, így az autista fiú mosolyogva lép be a fénybe.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása