Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 9x08 - Babilon

2010. március 27. 12:00 - the black ball

Fájdalmas leírni, de megint erdőben járunk, és egy übertitkos jaffakolóniát, a Sodant keressük. Így van, a jaffák legendaként tekintenek rájuk, mérhetetlenül tisztelik őket, ebből következően 8 éven át egy büdös szót nem hallottunk róluk. Mitchell viccelődik, néhány betalál, de leírva nem olyan jó, szóval ugorjunk ahhoz a részhez, ahol lőnek ránk. Lőnek ránk. Nem látni senkit, de egyértelműen botfegyverek tüzelnek, Teal’c meg pont erre a küldetésre hoz egy bitang nagy gépágyút, és pont használhatja a kapu felé rohanva. Mitchellt lecsapja egy fekete csávó, még egy lövést is kap ügyesen, de Mitchell még utolsó erejével lekaratéjozza a fickót, kivégzi, aztán kidől. Előkerül még több fekete fickó, meg egy fehér is, de azt mindig kitakarják a képből, mert rasszisták.

A halott feketét otthagyják, inkább a fehér fiút viszik magukkal, mert egy random CSK-erősítés érkezik iziben. Láthatatlanná válnak, és tűnés. Mitchell egy 800.000 dolláros műfaluba kerül, szakállas fekete fickó csúnyán néz rá, kopasz fekete fickó meg szól neki, hogy tartsa életben Mitchellt. Szakállas fekete fickó nem örül ennek, de megteszi. A hazaiak kiküldtek egy UAV-t, persze semmit sem találnak, az elintézett Sodan tagot meg hazavisszük, mert a kukaca haldoklik. A sodanokon nincs homloktetkó, mert 5000 éve egy kukacot sem szolgáltak, ettől lettek olyan legendásak. Később találunk egy oszlopot, ami valószínűleg egy transzporter, rajta az ősök egyetlen mondatával, miszerint „Ez itten az átjáró a megvilágosodáshoz”.

Tanulva egy korábbi hibából, a Prométheusszal átfésülünk pár közeli bolygót és holdat, de eddig semmi eredmény. Eltelik pár óra, Mitchell magához tér. Első lépésként leszedi a sebéről azt, ami életben tartja, mert minek az, kemény legény a légierős legény. Kinéz az ablakon, látja, hogy jön vissza a szakállas fekete fickó, ezért meglepi hátulról. Az persze rögtön leteríti, és közli vele, hogy bármikor elmehet, amikor csak akar. Persze a kapu több hónapnyira van, meg egy hegy is útban van, ja és mégse mehet el, mert meg kell halnia. A kopasz fekete fickót Haikonnak hívják, ő a góré, és úgy ítélt, hogy Mitchellnek részt kell vennie egy halálig tartó küzdelemben, amit egy másik sodannal fog megvívni. Na látogassuk meg ezt a Haikont. Mitchell szépen bemutatkozik, aztán közli a fickóval, hogy izé, a kukacokat legyőzték, hurrá.

Haikon szerint 5000 éve kellett volna legyőzni őket. Kösz, ez teljesen építő jellegű válasz volt. Amikor azt hinnéd, hogy a jaffák elit alakulata valóban az elitet képezi, kiderül, hogy ezek az Ősöket tartják igaz isteneiknek. Tudtak mindenről, ami odakint folyt, de le se szarták a többi jaffát, mert nincs közük hozzájuk. Tényleg elit. Odahaza felébred a sodan, és elmondja, hogy azért támadtak meg minket, mert szent földre léptünk. Daniel szerint ba**meg, akkor legalább valami táblát tegyetek ki, hogy földre lépni tilos. Az a terv, hogy kicseréljük a sodant Mitchell-lel, de a sodan szerint az már rég halott, és ő is az lesz, mivel eltávolították a kukacát. Teal’c sznob arccal közli vele, hogy egy tretonin nevű szer kiváltotta a kukacot, de a sodan szerint ez lehetetlen, meg különben is minek mentették meg. És még hol van a rész vége, te úristen… Ugyan nem mondták ki, de Jolannek hívják a szakállas fekete sodant, aki felkészíti Mitchellt a harcra.

Jolan szerint a sodanok harcművészete titok, kár, hogy miután Mitchell megtanulja, meg kell halnia. Elkezdik az edzést, ami abból áll, hogy Mitchell különböző pózokba érkezve nyal bele a homokba, és ekkor mindig röhög két koreai gyerek, ami ROHADTUL IDEGESÍTŐ. Az otthoni sodant Volneknek hívják, ha már így belementünk. Nem akar enni a zselénkből, ami kb. istenkáromlás, aztán hamar a múltra terelődik a szó. Kultúra, történelem, istenek, blabla, a lényeg, hogy nem bírják a sodanok a jaffákat. Folytatódik az edzés, de előtte Mitchell észreveszi, hogy egy hírnök érkezik a faluba, ez most egy cigizős egyed. A „fuss az erdőben, mert az olcsó helyszín” kihívást nem sikerül időben teljesítenie, így elcseveg Jolannel. Beszélni akar a hírnökről Haikonnal, amit Jolan megfontol, ha sikerül végigvinnie az edzést. Estére valószínűleg sikerül, mert akkor találkozhat Haikonnal.

Haikon bendzsózik a teraszon, mindenáron ellenszenves akar lenni. Mitchell kapisgálja, hogy miért támadták meg őket: mert a hírnök azt mondta, hogy gonoszak vagyunk. Haikon tudja, hogy az Oráj nem egyenlő az Ősökkel, de szerinte attól még istenek. Ráadásul ha el tudják vezetni a népét a megvilágosodáshoz, akkor ki ő, hogy útban legyen. Másnap Mitchell elmondja Jolannek, hogy önvédelemből ölte meg Volneket. Jolan szerint ez nem számít, ölt és kész. Hogy ki ellen fog majd harcolni? Azt Haikon dönti el a harc napján, de általában az áldozat legközelebbi rokona szokott lenni. Mivel ezzel Mitchell úgysem tud mit kezdeni, megkérdi Jolant, hogy ő mit gondol az Orájról. Jolan szerint nincs miért kételkednie Haikon ítélőképességében, de Mitchell szerint kellene. Ugyanis ha behódolnak, akkor az összes sodan cuccot kultúrástól-harcművészetestől lehúzhatják a klotyón.

Odahaza Teal’c ugyanezt magyarázza Volneknek, ott sincs nagyobb siker. „Ezzel nem megyünk semmire” – mondja Landry, és rohadtul igaza van, gyorsítsunk. Montázst kapunk arról, ahogy Haikon terjeszti a hírnök hülyeségeit, ami Jolannek egyre nehezebben jön át. Mitchell ismét beszél Haikonnal, elmondja neki, hogy nem az Ősök tartották őket fenn 5000 évig, hanem a beléjük vetett hitük. Ne dobják ezt el pár menő Oráj trükk miatt. Az edzésen Jolan megkérdi Mitchelltől, hogy honnan tudja, hogy az Oráj nem jó dolog. Mitchell elmondja, hogy bolygókat irtottak ki csak azért, mert nem szolgálták őket, és higgye el, a sodanoknak nem kell a hitük miatt szenvedniük. Volneknek hoznak egy túlélő jaffát, aki elmondja, hogy egy hírnök legyalulta a bolygójukat csak azért, mert nem kértek az Orájból. „Ha egy hírnök látogat a világodra, tűnj el!”

Volnek is talán kezd észhez térni. Na elérkezünk a küzdelem napjához, ahol kiderül, hogy Mitchellnek Jolannel kell megküzdenie, mer ő Volnek testvére. A harc nem tart sokáig, ugyanis Mitchell elkezd homályosan látni, ami miatt bekap egy vágást a lábán, aztán Jolan megfojtja. Haikon kimondja a halált, de Jolan szeretné saját maga eltemetni. Az erdei sportpályán azonban Mitchell feléled, és kiderült, hogy csak tetszhalott volt. Jolant meggyőzte az Orájjal kapcsolatban, ezért kapott egy löttyöt, amitől lelassult a szívverése. Jolan szerint sokan vannak, akik nem bíznak a hírnökben, szóval majd kiokoskodnak valamit. Elengedi Mitchellt, aki otthon találkozik Volnekkel, és elmondja, mi történt. Volnek ettől hamar cimboránkká válik, haza is engedjük, de szerinte még találkozunk.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olman · http://szofejto.blog.hu/ 2010.03.28. 20:36:41

Látszik, hogy a dohányzás káros az egészségre. Kicsit lesápadt a cigisember.

catshannon 2010.03.28. 21:10:29

mennyire király hogyvolt:D
biztos unjátok az ilyen, haikoni mértékű konstruktivitást, de muszáj voltam megjegyezni:)
süti beállítások módosítása