Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminátor 1x08 - Vick's Chip

2010. február 18. 18:21 - Hoppancs

Krómarti továbbra is remekül hozza az FBI ügynök szerepet, bár kicsit ront az összképen, mikor egy kis havazós játékgömböt tanulmányoz elmélyülten. Épp egy iskolaigazgatót kérdez a 2007-ben beiratkozott tanulókról, de hiába állítja nagyon meggyőzően, hogy sosem szívott még marihuánát (pedig azt megnéznénk), hivatalos engedély nélkül nem kaphat választ. Ez bizony rossz hír az igazgatónak, akinek olyan hamar kitekeri a nyakát, hogy megijedni sincs ideje. Krómarti megköszöni a segítséget, majd maga kezdi tanulmányozni az adatbázist. John kiabál a mamának, hogy el fog égni a kaja, majd miután a Törökkel kapcsolatos telefonálgatásból visszatérő Sarah már csak a romokat találja a sütőben, Pinokkina is megjegyzi, hogy kb. 20 perce kész volt a cucc. Nagyon okos, kár, hogy arra nem programozták be, hogy az efféle vészhelyzetekben ki is vegye az eleséget a sütőből. Hiába, a legtökéletesebb technikában is bőven lehet hibát találni.

Cameron azonban nem csak emiatt gyanús, hanem a Derek által szobájában talált chip miatt is, ami tulajdonképpen a T-888-as agya volt, és senki nem vágja, hogyan értelmezhette a gépleány a „semmisíts meg minden alkatrészt” utasítást ilyen sajátosan. Állítása szerint a kütyü létfontosságú információkat tartalmaz a megboldogult terminátorról, amik még jól jöhetnek a kis családnak. Hm… Sarah és John aggodalmas arcot vág, Derek pedig büszke magára, amiért bemárthatta az antipatikus műnőt. Ha már úgyis megvan a chip, John megpróbálja leolvasni mindenféle okos ketyerékkel, Cameron meg segít. Mókás dolgokat látnak, többek között azt is, hogy a T-888 olyan barón be tudott épülni az emberek közé, hogy még felesége is volt, aki ráadásul LELKIZNI próbált a „párjával”. A terminátort polgári „életében” Vicknek hívták, és a memóriának köszönhetően egykori címét is hamar megtudják. John ezt tovább adja anyunak, aki már nem egészen biztos benne, hogy Derek sejtése nem igaz arról, hogy Pinokkina árulta el a menedéket.

Sarah és Derek ellátogat Mr. és Mrs. T-888 szerelmi fészkébe, közben John tovább tanulmányozza a „házaspár” kapcsolati válságát. A suliban nem történik semmi extra, Cameron és John tovább játssza a hétköznapi tiniket, utóbbi udvarolni is próbál egy Sherry nevű, mérsékelten barátságos lánynak. Krómarti közben a tornaterem öltözőjében idegesíti a népet, egy bizonyos Eric Carlson után érdeklődve. Hiába mondja neki az edző, hogy várja meg még a srác lezuhanyozik, nem ért a szóból, és bemegy a meztelen fiúk közé kellemetlenkedni. Feltehetőleg kihagyták belőle a „nem vagyok meleg” chipet, ezért nem érzi, milyen gáz is ez. Eric Carlson meg is lesz, de miután Krómarti rájön, hogy ő nem azonos John Connorral, a beszólogató edzőt félrelökve, csalódottan távozik.

John kiolvasta T-888 memóriájából a szomorú tényt, hogy a párterápia nem jött be, a robot átsegítette a túlvilágra a nejét, Barbarát. Sarah meg akarja keresni a pórul járt asszony holttestét, Derek pedig csúnyán néz Pinokkinára, mert ismét megerősödött a hite abban, hogy ezek a gépek nem érdemesek a bizalomra. A csapat párokra osztódva kutat az erdőben Barbara maradványai után, Cameron persze nem érti, mire jó ez az egész, mikor a nő már elpusztult és nem sokra mennek vele. A fiúk végül nem kis meglepetésre egy Jessica Peck nevű hölgy testét találják meg, aki Cameron elmondása szerint a Skynetre fenyegetést jelentő személy volt. Némi kutatás után egyértelmű, hogy Jessica le akarta állítani az egyik programot, amin Barbara dolgozott. Ez a közlekedési információs rendszer azért veszélyes, mert mindent látni és követni képes, ezáltal később a Skynet idegrendszerévé fejlődhet.

Már meg is van a terv, miszerint John készít egy fasza kis vírust, amit majd Sarah mama becsempész a városházára és jól megfertőzi vele a kísérleti fázisban lévő programot. Derek a bejutásra is tud egy remek megoldást, ugyanis jól ismeri a földalatti csatornarendszert, ahol annak idején az öcsivel éldegéltek. Egy diáktársának köszönhetően Cameron megtudja, hogy Krómarti már az igazgatóiban van, és ezúttal nem tévesztette el az iskolát. Pinokkina akcióba lendül, és egy „haver” segítségével ideiglenesen lerázza az ellenséget. Miközben tovább elemzik „Vick” emlékeit, amik tartalmazzák Barbarának a figyelőprogrammal kapcsolatos kétségeit is, Cameron elmondja Johnnak, hogy Krómarti őt hajkurássza különféle gimikben. Pinokkina szerint miután átverte a terminátort egy ál-Johnnal, az nem fog visszajönni érte, a kis Connor ezt el is hiszi, sőt megkéri a lányt, hogy ne említse anyunak az iskolai incidenst.

Derek katonatársa, Sayles halálát is kénytelen végignézni a Cameron által megmentett chipen, a fickó Barbarát követte, ezért érte utol a végzet. Derek és Sarah bejut a városházára egy kis csatornai falrobbantgatás árán, de hiába nyomják be a vírust a számítógépbe, az blokkolja a cuccot, majd a riasztó is vijjogni kezd, úgyhogy a páros már szedi is a sátorfáját, aztán még Derek eltereli az őrök figyelmét, Sarah szétcsapja őket, ahogy kell. Tanulmányozás közben Vick agya egyszer csak elkezdi aktiválni magát, és már menne is fel a netre fincsi adatokat gyűjteni, mikor az utolsó pillanatban kikapják az áramforrásból. Pinokkina szerint megúszták a komolyabb bajokat, de azért John rendesen betojt. Az ijedelem azonban remek ötletet hoz ki belőle, miszerint ha Cameron chipjét bejuttatják a rendszerbe egy közlekedési lámpán keresztül, akkor átveheti az irányítását és végezhet az egésszel. Kezdődjék hát az agyműtét, amit maga a „páciens” vezényel.

Derek az operáció alatt Sarah fülébe duruzsol, hangot adva aggodalmának, miszerint talán pont Pinokkina fogja beíndítani a Skynetet ezzel a kis akcióval. John megkéri, hogy ne pofázzon, csak bízzon benne. Ki is kapja a chipet, Cameron pedig lemegy alfába. A küldetés sikerül, a közlekedési rendszer összezavarodik, John pedig visszahelyezi Pinokkina agyát a helyére, sőt, még simogatja is a haját. Ha ezt Derek látná! Sarah a zuhanyzóban lepi meg sógorát, és két fontos tényt közöl vele. Egyik arról szól, hogy Sarkissian visszahívta a Török ügyében, a másik pedig arról, hogy tudja, mit tett Derek Andyvel, és ha még egyszer hazudik neki, akkor vége. A záró képen azt láthatjuk, hogyan szembesül Sarah Barbara szörnyű halálával, és von le belőle elkeserítő következtetéseket.

Címkék: terminátor
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása