Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 5x02 - Krízishelyzet

2010. február 18. 16:02 - Hoppancs

Meredith búcsút mond a dilidokinak, mert ő már remekül van, összeköltözik Derekkel, és nagyon BOLDOG, közben eszelősen mosolyog. Orvosa nem tudna kevésbé egyetérteni, de nem állíthatja meg, úgyhogy csak a remény marad számára, hogy a nő nem őt fogja először szitává lőni, amikor végképp bekattan. Shep szeretné, ha Izzie és Alex elhúznának Meredith házából, mert egy pszichopata lakótárs épp elég neki. Megértjük, de nem lesz ez olyan egyszerű, legalább egy epizódon keresztül kell majd agyalni a problémán, lehetőleg műtét közben. A Főnök megbeszélést tart az új szabályokról, amik közt ott van a betegekkel való jobb kommunikáció kialakítása, meg az, hogy a rezidensek ne specializálódjanak azonnal egy adott területre, azaz lehetőleg ne szerelmesedjenek bele annyira az agyakba, hogy egy szív láttán megkérdezzék, hogy mi az, és fordítva. Kell az emberség, együttérzés, de azért ne jegyezzük el, majd öljük meg a pácienst, mert az már túl sok.

Miközben Richard felemelő beszédét halljuk, párhuzamosan megismerhetünk néhány esetet is, amelyeken keresztül az új rendszernek érvényesülnie kellene. Ott van például a hét éve szenvedő fejfájós bácsi, meg a szimpatikus, tetőtől-talpig rákos ifjú hölgy, akitől mellesleg a szigorítás értelmében még időben eltávolítják Izzie-t, nehogy rámásszon. Helyette majd Grey kisasszony savanyú képét nézheti a szerencsétlen, nem irigyeljük. Szó esik még a tanítás fontosságáról is, majd vágás jön George idióta fejére, amiről ma kiderül, hogy sikerült-e elég tudást gyömöszölni bele egy sikeres vizsgához. Feszült pillanatok ezek. Georgie roppant optimista, s miután rövid összefoglalót tartott magánéletéről a vizsgafelügyelőnek, kezdené is a munkát, ha nem csöpögne a fejére víz a mennyezetről. Hamarosan kiderül, hogy csőtörés van, ezért sokan járnak O’Malley-vel egy cipőben, sőt, valaki még hanyatt is esik a nedves padlón a komikum kedvéért.

Hahn pipa, amiért Torres elmondta Sloannak, mi van köztük, Izzie meg lakáshirdetésre lel, amit széles mosollyal nyugtáz. Shelly, a bátor rákos lány Meredith-t kéri meg, hogy szórakoztassa, amíg pesszimista nővére távol van, szegény még nem is sejti, mennyire halál jófej beszélgető társra akadt. Ahogy megjósoltuk, Derek a fejfájós bácsi vizsgálata közben a lakótárskérdéssel zaklatja Yanget, akit könnyen a maga oldalára állít egy jövőbeli agyfúrás csábító ígéretével. Mivel Cristinát nem érdekli, Lexie Sloannak mondja el a beteggel kapcsolatos ötletét, és megint megemlíti, hogy fotografikus memóriája van, amitől erősen viszket a tenyerem. Karev Mr. O’Brient, a szerencsétlen beteget vizsgálja, akit a felesége és a macskája is elhagyott, elzúgott egy tócsában, és most még a CT-t is pont akkor vágja tönkre a csőtörés, mikor ő fekszik benne. Izgatottan várjuk, mikor fog kigyulladni.

Izzie szeretne összeköltözni Alexszel a frissen talált kandallós-romantikus álomházban, de Karev lepattintja, mert most ismét bunkót alakít. Bailey valami nagyon csúnyát lát Shelly belsejében, George meg inkább a Főnöknek segít, minthogy az egyetlen használható szobában, a pszichiátrián írja meg a tesztet. Talán csapdát sejt… Lexie lelkesedése és Sloan fül-orr-gégészeti tudása megmenti Derek betegét a lobotómiától, Shep megdicséri a kis Greyt, Cristina meg belül zokog. Shelly borzalmas állapotban van, és feltehetőleg hosszú, kínkeserves haldoklás előtt áll, de ezt már akkor sejtettük, mikor megismerkedtünk vele, és láttuk az optimista mosolyt az arcán. A Főnök közli Bailey-vel, hogy ura a helyzetnek, majd pár perc múlva árvíz önti el az egész kórházat. Persze ez még mindig nem ok arra, hogy átküldjék a betegeket a Mercy Westbe, mert Richard bizonyítani akar.

Sloan engedné, hogy Lexie bemosakodjon az orrbajos pasas műtétjéhez, de a csaj inkább George-nak segít. Még jó, hogy Cristina nincs a közelben, mert biztosan agyvérzést kapna. Karev saját tragikus történetével győzi meg Mr. O’Brient, arról, hogy mindig van remény, közben fél szemmel Izzie-t sasolja, hogy eléggé a szánkba legyen rágva, mennyire szereti őt a szíve mélyén. Ah. O’ Brien műtétje közben leszakad a plafon, ezért gyorsan máshová kéne költöztetni az operációt, csak nem nagyon van hová. A Főnök végre megtörik, és elrendeli a kórház bezárását a katasztrófa idejére. Igazán kedves tőle. O’ Brien hasnyálmirigyében tumort találnak, hurrá! A pszichiáter szembesíti Cristinát a gondolattal, hogy talán azért nem bírja megemészteni Derek és Meredith boldogságát, mert fél, hogy elveszíti a barátnőjét. Shelly rájön, hogy tényleg haldoklik, ezért sír egy nagyot, O’ Brien viszont örülhet, mert a daganata kezdeti stádiumban volt, és szépen kivették az egészet. Még jó, hogy ráomlott a mennyezet, mert anélkül nem vizsgálták volna meg annyira alaposan a beleit. Vannak még örömök!

Izzie azt szerette volna, hogy Cristina költözzön be vele a kandallós házikóba, de Yang félreértette, és lefoglalta a helyet magának és Torresnek. Haha. Meredith és az agyturkász megbeszéli a liftben, hogy az élet szar, majd a nő hazamegy Derekhez, és közli vele, hogy nem fogja kirakni a barátait csak mert a jóhajú doki egyet füttyent. Shep nagyon megértő, a Meredithszel töltött évek már megedzették. Szent a béke, az angyalok énekelnek, George pedig végre megírhatja a vizsgát.

Címkék: grace klinika
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bejgli 2010.02.18. 17:04:49

olyan jó, hogy van hv, mert képtelen vagyok nézni Meredith savanyú fejét :)

Póniló 2010.02.18. 19:49:34

Hoppancs, elismeresem, amiert kepes vagy ezt nezni,bar megjegyzem - nem rosszindulatuan - hogy lassan sixx nyomdokaiba lepsz, egyre rovidebbek a hv-k. Es egyre vitriolosabbak, igy szamomra egyre szorakoztatobbak is.
Ami a sorozatot illeti, en azt olvastam tobb helyen, hogy az 5. evad megint jo lesz, ezert beprobalkoztam a reszekkel, de botranyosan rossz volt mindharom. Aki elorebb jar, javul a szinvonal, vagy maradjak csak a tenyleg remek hv-nál?

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.02.18. 20:16:57

@Póniló: Igen, azt én is észrevettem, hogy kevesebbet tudok írni róla, aminek elég prózai az oka: nem történik semmi.:) De örülök, hogy a tartalom bejön, igyekszem méltó lenni a nagy elődhöz.:)

Póniló 2010.02.18. 21:34:19

@Hoppancs:
hehe,igen, sejthető volt, hogy ez az ok, nncs miről írni. rettentő unalmas részek, picsogás felsőfokon, nem is értem, kár ezért a sorozatért...

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.02.18. 22:01:37

@Póniló: Bizony kár...Az elején pedig szerettem.Most is szórakoztat, csak másképp.:)Olyan zseniálisan vágták tönkre ezt a sorozatot a készítői, hogy tanítani kéne.

Desperatefan14 2010.02.18. 23:01:16

De ez az 5x03 nem? Mindenhol úgy számolják.

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.02.18. 23:11:43

@Desperatefan14: Akkor pont kifogtam egy helyet, ahol nem.:-) Az imdb-n az első kettőt egynek tekintették, és abból indultam ki.De már látom, hogy máshol nem így van...Elnézést!:)

eperlekvár 2010.02.19. 08:21:48

sokat változhattam az elmúlt hónapokban mert irtó unalmasnak találom ezeket a részeket. nem is néztem teljesen, átpártoltam Jackie nővérre :) úgyhogy itt olvastam el a teljes részt!

eperlekvár 2010.02.19. 08:43:07

@Hoppancs:
Csak azt nem értem továbbra se, hogy akkor hogyan lett Amerikában annyira sikeres?!?!?!!?

Acron 2010.02.19. 13:43:09

Hát én megint lemaradtam róla, de a hv kárpótol, köszi:)

CsíkosNapernyő · http://csikosnapernyo.blog.hu 2010.02.19. 15:17:20

@Póniló: Szerintem az évad 7. részétől kezdve javul a színvonal, és megtartja azt az évad végéig. Függ ez attól is ki a kedvenced, mert valaki igencsak a középpontba kerül. :)
süti beállítások módosítása