Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 4x16 - Az utolsó kísérlet 2/2.

2009. december 10. 15:27 - Hoppancs

A szezonzáró epizód második fele történelmi pillanattal indul, Alex ugyanis végre beviszi Zakkant Rebeccát a kórházba, miután az jókedvében megkísérelt véget vetni az életének. „Megvágta magát”, mondja Izzie-nek, aki a sebeket szemügyre véve zseniális agyával azonnal felismeri a valós helyzetet, miszerint nem egyszerű konyhai baleset történt. Derek megértené, ha Beth a tizenkét halottat - köztük saját szerelmét - követelő kudarcsorozat után nem vágna bele a műtétbe, a szülők is inkább hazavinnék szegény lányt, de Meredith az operációt javasolja, elvégre más esély nem mutatkozik a gyógyulásra. Beth is a próba mellett van, hisz műtét nélkül is meghalna rövid időn belül, meg ugye a jó Jeremy is dühös lenne ott fenn, az égben, ha feladná.

A lélek nélküli fiatalok a váróban vihorásznak, Torres meg félrehívja Bellát, akiről egy gyors analízis után hopp, kiderül, hogy valójában szerelmes Betonfiúba (alias Han Solo), csak nem meri bevallani a menő barátainak, sőt ÖNMAGÁNAK SEM. Szipp. Torres szeretné, ha a lány vele menne fogni Matthew kacsóját a nehéz percekben, de Bella inkább a barmokkal marad. Vajon mikor jön rá ez a jellembajnok, hogy a szerelem fontosabb a gonosz haveroknál? Lexi meglepő infókkal bombázza George-ot a Főnök irodájában, gondosan emlékeztetve őt a hiányzó egy pontra is. Derek hisztizik, mert Meredith a műtétre bíztatta az ifjú leányzót. „Miattad már megint meg fogunk ölni valakit, te csúnya, gonosz boszorkány, nem is akarlak látni!” Nem pont így fogalmaz, de ez a lényeg.

Betonba Szorult Matthew maga is elsírja Bella iránti érzéseit a dokiknak, meg azt is, hogy egyszer már majdnem csókolóztak, de ő megijedt. Eközben egy része kiszabadul a csapdából, és azt hiszi, ezzel túl is van a nehezén, de téved. A Náci legkedvesebb hangját elővéve tájékoztatja, hogy amikor az utolsó adag betont is leszedik róla, valószínűleg megáll majd a szíve és összeomlik. De ők majd segítenek, és ha a srác nem megy a fény felé, nem lesz baj. Mindez pontosan így is történik, kezdődhet az élesztgetés. Meredith próbál rájönni, mit értett az anyja az alatt, hogy legyen kiemelkedő, egyelőre kevés sikerrel.

Lexi úgy gondolja, szívességet tett George-nak azzal, hogy elmondta, egy nyomorult pont miatt kell ebben a megalázó helyzetben kínlódnia, George azonban nagyon nem ért egyet. Izzie nem tudja meggyőzni Alexet arról, hogy Rebecca pszichiátriai kezelést igényel, úgy gondolja, minden csodás lesz, ha ő majd hazaviszi és vigyáz rá. Izzie szokása szerint nem áll a helyzet magaslatán, csak néz kétségbeesetten. Callie bevallja, hogy egész nap be volt indulva Sloan szövege miatt, a férfi pedig próbál rávilágítani, hogy ennek inkább Erica volt az oka, akiről beszélt neki. (Úgy tűnik, a szívtipró doki újabban felcsapott leszbikus kerítőnek.) Lexi üldözi George-ot, majd miután elkapta, elmondja neki, hogy az összes gyakornok közül neki vannak a legjobb ajánlásai, és mindenki méltatta az ő nagyságát, így nem az egy hiányzó pont különbözteti meg őt a többiektől, hanem ez a tény. Georgie erre nagyokat pislog.

Izzie tovább bénázik, aminek keretében a nyakig véres Bailey tanácsát kéri Rebecca ügyében, pedig már illene tudnia, mi a teendő egy ilyen helyzetben. Bailey nem nagyon ér rá, ezért elhajtja a szőkeséget azzal, hogy ő már nagylány, meg tudja ezt oldani maga is. Én ebben nem lennék annyira biztos, de talán az epizód végére megvilágosodik, ahogy szokott. Rose bociszemekkel néz Derekre, aki monológjával mindannyiunkban igazolja a sejtést, hogy a sok hulla, meg a kísérlet sikertelensége valójában a Meredith előtti bukás miatt fáj neki annyira, amennyire. Rose-nak lassan leesik, hogy a fantasztikus Meredith mellett ő nem rúghat labdába, talán ideje lemondani Shep-ről.

Matthew zenés operációja közben komplikáció adódik, amit Hahn-nak kellene megoldania, de ő épp nincs a közelben. Cristina saját ötlettel áll elő, amire a Főnök is áldását adja. Itt az idő, hogy Yang visszanyerje az önbizalmát, mégiscsak jobban áll neki a nagyképűség, mint a rinyálás. Egy kis sikerélmény Derekre is ráférne, és talán össze is jön, hisz Beth már a műtőben van. Beteg és orvosa biztosítják egymást arról, hogy mindketten be vannak tojva, úgyhogy kezdődhet is a buli. Hahn későn érkezik Matthew-hoz, Yang már akciózik helyette, és mikor közbeavatkozna, csúnyán elhajtja. A Főnök is egyetért azzal, hogy Cristina a nyerő, Hahn hiába meresztgeti a szemét, hagynia kell dolgozni a „tanítványát”.

Rose véletlenül lebuktatja Meredith-t a Főnök előtt, hogy sutyiban rakott be egy helyett két agyműtétet aznapra. Úgy tűnik, nem lesz ebből nagy botrány, hisz Beth még mindig él, sőt, stabil. Meredith nagyon magabiztos, Derek viszont még mindig durci, és nem akarja, hogy a nő vele virrasszon a beteg mellett. A Főnök megdorgálja Hahn-t, amiért nem örül Cristina sikerének, és figyelmezteti, hogy ha maradni akar, jobb tanárnak kell lennie. „A rezidensek olyanok, mint a kiskutyák”, mondja, mi meg fogjuk a fejünket az újabb bölcsnek szánt, béna hasonlat miatt. Izzie észhez tér, és határozottan fellép Alex-szel szemben, akiről kiderül, hogy egy gyerekkori trauma miatt kezeli ennyire furán a helyzetet. Meredith közben hazaér, és őt éri a megtiszteltetés, hogy felmossa Rebecca vérét a konyhában, micsoda szép, szimbolikus jelenet ez, ah.

George kifakad a Főnöknek, hogy a fenébe is, mindenki kapott második lehetőséget, csak ő nem, és ugyan elszúrta a tesztet, de ő ettől még nem hülyébb a többieknél. A tőle megszokott zavart, maga elé beszélős előadás meggyőzi a Főnököt, aki felajánlja Georgie-ak, hogy újraírhatja a tesztet. Beth még nem ébredt fel, viszont még meg sem halt, így lehet reménykedni. Torres kénytelen meghallgatni a tenyérbe mászó Bellát arról, hogy milyen nehéz is lenne neki, ha bevallaná a haveroknak, hogy szereti a Betonfiút. Jaj, jaj, szegény. Alex magához tért, úgyhogy közli is Rebeccával, hogy ő nem tud segíteni rajta, úgyhogy irány a gyogyó.

A Főnök kérdőre vonja Meredith-t a műtétekkel kapcsolatban, erre a nő az anyjáról kezd beszélni, hogy leállítsa. Be is jön a trükk, Richard megrendülten hallja, hogy az asszony öngyilkos akart lenni, amiért ő elhagyta. Akkor ennyit az engedély nélküli műtétről, ugye? Meredith rádöbben, hogy a mamája nem akarta megölni magát, mivel sebészként választhatott volna gyorsabb megoldást is az érfelvágásnál, mégsem tette. Csak azt akarta, hogy Richard visszamenjen hozzá. Mikor arról beszélt, hogy Meredith ne legyen átlagos, nem a sebészetről célzott, hanem arra, hogy a lányának tanulnia kell az ő hibáiból a kapcsolatok terén, és jobbnak kell lennie nála. Huh, most lehullott a lepel a nagy titokról.

Bella bemegy megcsókolni a Betonfiút, itt az egyes számú hepiend. Rögtön jön a kettes is, mert Beth tumora zsugorodott, Rose pedig szabad utat enged Meredith-nek, hogy elmondja a jó hírt Dereknek. A nő el is kezdi keresni, de egyelőre nem találja, csupán a jókedvű Cristinát, aki végre elkezdi tanítani Lexit. Beth magához tér, sőt, még a jobb karját is tudja mozgatni, így Shep szalad is kikotorni a pezsgőt a kukából. Bailey rábízza a klinikát Izzie-re, mert nem bír egyszerre mindent a kezében tartani, és Izzie személyében megtalálta a tökéletesen megbízható utódot. Hát, ő tudja… Derek és Meredith egymást keresi, Sloan meg Ericához irányítja Callie-t, aki él is a lehetőséggel, és lesmárolja kolléganőjét, ahogy kell.

Richard bekopog a nejéhez, és közli, hogy vissza akar menni hozzá. Reménykedem, hogy a háttérből előbukkan egy izmos felsőtestű csávó egy szál törcsiben, a Főnök meg jól beég, de neem, itt is nagy egymásra találás lesz. George örömében ad egy szájrapuszit Lexinek, és jaj, jaj, ne!!! A csaj már az ajkát tapogatja és olvadozik… Alex sírdogál, majd összegabalyodik Izzie-vel, így már szinte mindenki csókolózik…szinte…Bailey is hazamegy a férjéhez, Derek pedig a dombon lel Meredith-re, aki gyertyákból kirakott alaprajzzal várja, és hülyén érzi magát. Nem is kérdés, hogy újra összejönnek, bár Dereknek még el kell szaladnia szakítani Rose nővérrel, mert ő rendes ember. Így szegény Meredith még álldogálhat egy kicsit a gyertyafényben érdekes tekintettel.

Címkék: grace klinika
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Póniló 2009.12.10. 15:43:28

Fú, de gáz volt ez a rész. Az évad szinvonalához képest magasan kezdett, aztán gyönyörű ívben elkezdett zuhanni, mígnem egy hatalmas placcsanás után szét nem folyt a szakadék mélyén.
George és Lexi, erre szavak sincsenek. Van még, akit George, akórház bikája nem kapott meg. Aki ezt kitalálta...

Acron 2009.12.10. 16:14:59

Nekem tetszett a film is meg a HV is:)

Bejgli 2009.12.10. 16:36:25

George mint Casanova???? akkor már inkább Roger nyúl... ha ő meg Meredith nem lenne, nem is volna olyan rossz ez a sorozat

kezike · http://gertarauss.blog.hu/ 2009.12.10. 18:33:17

@Póniló: a zuhanást az 5. évad még gyorsabban folytatja. katasztróf!

Póniló 2009.12.10. 18:53:46

@kezike:
jó ég, nem tudom elképzelni, hogy lehet lejjebb, mint George szerelmi élete.
szerencsére a szinvonal zuhanás csak a sorozatra vonatkozik, a hogyvoltra nem, az továbbra is remek.

nemszépderendes 2009.12.12. 16:53:10

én képtelen vagyok nézni ezt a sorozatot. láttam régen egy-két részt, de egyszerűen nem bírom.
viszont úgy gondolom, hogy minél szarabb egy rész, annál jobb hv-t lehet róla írni.
minél több a giccs benne, annál jobb!:)

fatetű 2009.12.12. 19:32:06

engem a monológok idegesítenek..."mert én jó ember vagyok" mert én ...blablabla

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2009.12.13. 14:56:43

@fatetű: Nem csak te vagy ezzel így...Azok ISZONYATOSAK.

CsíkosNapernyő · http://csikosnapernyo.blog.hu 2009.12.13. 16:14:19

@Hoppancs:

Elég hm sajátságosak :D A kedvencem, hogy a monológ elején és végén rendszerint megismétlik ugyanazt a mondatot, mert ez olyan "eredeti", és nyomatékosító erejű :D

"azta" 2009.12.13. 22:07:46

de hogy vitte oda azt a kurva sok gyertyát, vagy mi a szart? ;)

Ainult Mina 2009.12.14. 02:50:00

Ma végre láttam az ötödik évadot itt a boltban, karira azt fogom kérni, azt hiszem. Igaz, adja a fox life, de én nem bírok heteket várni, sorozatokat egyben nézek. Ma megvolt a harmadik évadból a 10-11-12. epizód.
süti beállítások módosítása