Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 3x12 - 3rd Life

2009. november 10. 09:00 - hex.kelly

Erdőben kezdünk a kaliforniai Chula Vista-ban, egy lány holttestét fotózzák a helyszínelők, közben fekete-fehérben bevillan olykor a haláltusája, halljuk a sikolyait is, és Hotch idéz: Legyen férfi vagy nő, ki ideákat üldöz, útjában mindig ellenség áll. - No man or woman who tries to pursue an ideal, in his or her own way isn't without enemies. Daisy Bates

Csapat már érkezik is a helyszínre, két lány tűnt el 18 órája, a holttestet 5 órával ezelőtt találták meg a keresőkutyák. A helyi erő örül, hogy itt az FBI, mert még sose látott ilyen szörnyűséget, ugyanis az áldozat arcát és kezeit eltávolították. JJ és Morgan megy a szülőkhöz.

Egy kiborult házaspár meg két rezignált pasi áll a sárga szalagnál, elmondják, hogy a lányok moziba mentek, és az egyik pasinak, Jack-nek kellett volna felvennie őket a film után, de nem voltak ott, az egyik teremfelügyelő azt mondta, hogy a film felénél látta távozni a lányokat, talán cigizni, de már nem mentek vissza. A nő szerint az ő lányuk nem dohányzik. A férje meg azt kérdi, hogy miért nem mondják már meg, hogy kit találtak meg? Jack azt mondja, hogy nyilván azért, mert ők sem tudják, ugye? Még beszól, hogy kicsit elkéstek a segítéssel, aztán arrébb megy, és bevesz valami gyógyszert. A másik pasi bemutatkozik, ő Pat Mannan, Jack barátja, Jacknek pár éve halt meg a neje, a lánya, Lindsey az egyetlen hozzátartozója.

A csapat többi tagja a holttestet nézi: valószínűleg egy övvel fojtották meg a lányt. Payton nyomozó kérdi őket, miért nyúzta le a gyilkos a lány arcát, hát azért, mert így lassíthatja a nyomozást. Szóval ki kell deríteni, hogy melyik lányt kell még megkeresni - mondja Rossi, miközben farkasszemet néz a dombtetőre érkező Jack-kel.

Morgan a másik lány szüleitől elkéri a telefont, amin Katie üzenetet hagyott 11:20-kor. Payton szól, hogy elviszik a holttestet, azonosításra. Jack meg akarja nézni, azt mondja, hogy ő meg bírja csinálni, de Rossi nem engedi. Morgan kéri Garciát, hogy a hangüzenetet vizsgálja meg. Porzik a billentyűzet, 53 másodpercnyi sírás-könyörgés, majd csönd, ekkor fojthatták meg valamelyik lányt. Immár az őrsön van a csapat, Rossi szerint nincs mit tenni, a szülőknek kell azonosítani a hangot. Prentiss és Garcia tiltakozik, de Hotch szerint, ha a másik lányt élve akarják megtalálni, nincs idő DNS-vizsgálatokra. Katie anyja nem bírja megtenni, ezért kimegy, a férfiak állva hallgatják végig a felvételt. Katie apja, Bruce könnyes szemmel, Jack egy idő után csukott szemmel hallgatja a kiáltást: Apu, segíts!!!

Főcím után Jack kinyitja a szemét, Bruce pedig kéri, hogy játsszák újra, mert szerinte ez nem Katie, de a felesége, aki ezek szerint mégis ott maradt, azt mondja, hogy de igen, ő az, és Jack is azt mondja, hogy ez Katie, majd megöleli és elvezeti a zokogó férfit. Hotch azt mondja, hogy Lindsey képével kell elárasztani a várost. Rossi a felvétel hatása alá kerülve (Találós kérdés: miért? A helyes megfejtéseket kommentben kérjük, aki eltalálja, büntetlenül ehet csokit 2 napig.) mondja, hogy Katie halála erőszakos és hosszú volt, mégsem jelentett senki semmit? Payton szerint talán nincsen szomszédság ott, ahol történt. Reid mutatja a térképet: lányok eltűnése a holttest megtalálási helyétől 9 mérföldre volt, e két pont között van valahol az elkövető. Hotch osztja a melót: reggel Rossi, Reid és Morgan menjen Jack Vaughan házába, ő meg Prentiss-szel a mozihoz. Ahol nem jutnak sokra, a tinilányok tinilányok, de ismeretlennel akkor sem mennek el önként, szóval nyilván ismerték a gyilkost.

Jack Vaughan házában a többiek nézelődnek, Jack nem érti, mire jó ez. Elmagyarázzák, hogy meg kell ismerniük Lindsey-t, hogy megtalálhassák. Hát, olyan volt, mint a többi 15 éves lány. De Rossi szerint nem. Morgan azt mondja, azért, mert nincs Justin Timberlake poszter a falon, meg plüssállatok, meg csajos magazinok, szóval Lindsey titkolózó életmódot folytatott, és az egyetlen, aki talán tudhatott a titkokról, az Katie volt. Garcia hívja Reidet, aki átszalad egy másik szobába.

Garcia megtalálta a neten Katie videóblogját, ahol sokat beszélt Lindsey-ről, és az apjáról, aki inkább felnőtt nőként kezelte Lindsey-t, mint a lányaként. Katie elmesélte, hogy Lindsey 9 éves koráig Maine-ben élt, az apja halászhajón dolgozott a tesóival, aztán a halbiznisz befuccsolt, el kellett adni a hajót, a család szétesett, és anyu meghalt autóbalesetben. Reidnek ismerős a sztori (meglepő fordulat), Garcia egyik kedvenc könyvében épp ez történt egy Lindsey nevű lánnyal. A sztori tehát lopott, de ha a lány lopta, akkor az apja miért nem szólt erről? Reid közben az asztalon álló gépre pillant, és szól Garciának, hogy napi törlésre van állítva a böngésző. Mondja is az IP-címet, hogy ellenőrizhesse. Garcia nem talál SEMMIT, de Reid bontja a vonalat, mert Jack és Pat kérdi, mit keres. Kivágja magát, azt nézte, hogy Lindsey esetleg nem chatelt-e a gyilkossal, mert vannak ragadozók (43%, csak hogy tudjátok), akik így szereznek áldozatot. De Jack szerint Lindsey utálta a számítógépet. Mire Reid eliszkoltában azt mondja: ez klassz! Aztán a nappaliban az ügynökök elkezdik mondani Jacknek, hogy Lindsey nem átlagos tini, és a hangfelvételen sem az életéért könyörög, hanem uralkodik az érzelmein, ami vagy azt jelenti, hogy ki van okosítva, vagy, hogy szexuálisan zaklatják. Jack ekkor Rossi anyjának érdemeit kezdi méltatni, és Pat akadályozza meg, hogy rá is ugorjon. Ahogy Pat előrehajol, Morgan meglátja a derekánál a fegyverét, mire mind a három ügynök pisztolyt ránt, és Morgan ordít, hogy azonnal adja meg magát.

Pat előveszi a jelvényét, ő is szövetségi alkalmazott: Jack és Lindsey tanúvédelmi programjának felelőse. Lindsey eközben egy sötét mosdó padlóján ülve alszik a falnak dőlve. Felriad, de csak az egyik csap csöpög. Az arca könnyes, de erőt vesz magán. Behunyja a szemét, s alszik tovább. JJ Katie szüleivel és Payton nyomozóval érkezik Jack házához, épp, mikor Hotch és Prentiss is befut. Bruce nem érti, miért nem engedik, hogy Jack-kel találkozzanak. Hotch belép a házba, kérdi, miabánat van. Hát, Jack 10 éve tanúvédelemben van. Húha, 10 év komoly dolog lehet! Az bizony, és Pat nem akarja elmondani. Hotch azt mondja Jacknek, hogy a lánya élete a tét, mondja el, kit keressenek. Hát, ha ez összefügg az ő múltjával, akkor két vagy több ír származású férfit, Bostonból. Hotch kéri Morgant, hogy vigye Jacket az őrsre, és tartsa ott. Pat Hotch elé áll, és azt mondja, nem tudja, kikkel áll szemben. Hotch meg azt, hogy akkor vagy mondja el, vagy ne álljon az útjába. Aztán szemmel veri, majd megy a többiek után. A ház előtt Katie szülei értetlenkednek továbbra is, Bruce úgy gondolja, Jacknek talán köze van Katie halálához, és elég zabos, kiabál, hogy meg fogja ölni. Az őrsről Hotch hívja Garciát, keressen olyan bostoni ír pasikat, akik pár napja érkeztek repülővel a környékre. Rossi Jack-et nézve azt mondja Hotchnak, hogy a sokszáz kihallgatott gyilkosban van egy ugyanolyan dolog: a szemük. Farkasszemnézés vol.2.

Közben Lindsey-t kikészíti a csöpögő csap, feláll, odamegy, és mivel a háta mögött van összekötözve a két keze, a fogaival próbálja elzárni. Vérzik a szája, mikor felegyenesedik és megfordul, mert két feketemaszkos fazon jön be. Az egyik késsel cirógatja a lány nyakát. A lány azt mondja neki, hogy így vagy úgy, megdöglesz te is, de a pasi szerint hölgyeké az elsőbbség. Aztán kimennek, a lány újra egyedül marad. Az őrsön Jack-et faggatják, kinek is dolgozott Bostonban? Hát a McCrelan Corporation-nek. Aha, szóval a maffiának (Höhh!) Ja, ők azok, akik az utánuk nyomozó zsarukat is halomra ölik? Ejnye, Jack, de csúnya társaságba keveredtél, ezért kapkodod folyton a pirulákat? Ez tart életben? Nem, Lindsey tartja életben. Megkérdezik, hogy a Katie-vel történtek hordoznak- valamilyen üzenetet a számára? Az elkövetési mód nem mond semmit, de két hét múlva kellene tanúskodnia a McCleran fivérek ellen. Payton nyomozó jön, találtak egy házat a komfortzónán belül. Ez pedig akkor az jelenti, hogy az elkövetők bizony helyi arcok mégis. (Bakker, döntsétek már el, teljesen összezavartok!) Jack megállítja Hotch-ot, és azt mondja, bármit is találnak, látni szeretné. Egy elhagyott házban vérnyomok, a gyilkossághoz használt nadrágszíj, sok cigarettacsikk, és egy, a házból kivezető artériás vérzésnyom: a helyszín nem profikra vall, akkor ez most mégsem maffia-ügy? A kertben a csapat szétválik, mindenki ajtókat rúg be, és néz körül, végül Hotch talál egy hullát, három hasi szúrással, meg sok karmolással, harapással a kezein és az arcán, szóval ez a srác az egyik elkövető, most meg kell keresni a cimbijeit.

Rossit az őrsön kérdi Jack, hogy akkor most tényleg suhancok az elkövetők? Úgy fest. Pat pedig azt mondja neki, hogy ez nyilván a karma, mindazért, amiket Jack csinált más emberekkel. Hotchék profilt mondanak a helyieknek, tini-csíny fajulhatott el, még legalább 2 fiút keresnek, a vezérük 20-25 éves lehet. Garcia még mindig a blogot nézi, Katie az Umbrellát énekli, aranyos. Reid kéri, azonosítsa a halott fiút. Meg is van, a 18 éves Douglas Silverman az. A mosdóba eközben két srác érkezik Lindsey-hez, maszk nélkül. Veszekednek, az egyiknek elege van, fél, hogy nem ússzák meg a dolgot, a másik ráveszi, hogy hozza el az apja fegyverét. Nem szívesen, de a srác elindul. Lindsey ekkor odaszól a másiknak: valamit elfelejtettél, én tudom, mit tettetek. A srác szerint nincs jelentősége, mert egyikük sem megy innen sehová. (Ajjaj.) Hotch és Prentiss Douglas apjához mennek, szegény pasas teljesen összetörik a hírek hallatán, és elmondja, lett valami új cimbije a fiának nemrég, valami Ryan. Garcia még mindig Katie blogját nézi, épp most beszél arról, hogy a suliban a srácok hülyék, de van EGY, aki tetszik neki, ám Lindsey szerint valami nem stimmel vele. Jack és Rossi beszélgetnek, Jack azt állítja, nincs titka Lindsey előtt, a lány pontosan tudja, hogy a maffia egyik „takarítója” volt, és azt is, hogy az autóbalesetkor nem Lindsey anyjának, hanem Jacknek kellett volna elvileg a kocsiban ülnie. Rossi azt mondja, hogy Katie azért van még életben, mert Jack megtanította neki, hogy hogyan kell viselkednie. És hogy kerülje az olyan fickókat, mint én - teszi hozzá Jack. Ekkor Bruce nyit be, szeretne beszélni Jack-kel, bocsánatot kérni, miegymás. Rossi és Pat diszkréten kivonulnak. Jack sajnálkozna, de Bruce leállítja, csak azt kérdi, hogy képes-e még arra, amit régen csinált. Mert ő ismeri a halott srácot, és azt is tudja, kik a haverjai.

Garcia mondja Reidnek, hogy 3 Ryan-t talált, régen a lányok sulijába járt az egyik, Ryan Phillips, dohányzásért csapták ki. De Reid a többit már nem hallja, mert észreveszi, hogy Jack eltűnt, és Pat is jön be vérző orral, Jack elvitte a kocsiját, nyitottszájú Reidlepődés.

Utcasarkon mítingel Hotch, Prentiss, Rossi, Morgan, JJ és Payton, Jack megszökött, juj-juj. Bruce biztos felismerte Douglast, és pszichopatát küldött bosszút állni. Ryan házához kell küldeni egy egységet. De hát úgyse lesz ott, inkább azt kéne kitalálni, hol tarja fogva Lindsey-t.

Idegessrác próbálja legyógyítani a lakatot az apja fegyverszekrényéről a műhelyben, mikor érkezik Jack, és bemutatkozik, ő Mr. Vaughan, hol a lánya? A srác tagadja, hogy tudná. Erre Jack felkap egy kalapácsot, a kiabáló srácot félrelöki, leüti a lakatot, feltépi a szekrényt, és kikapja belőle a mordályt. A srác zavarná el, de nincs abban a helyzetben, sőt, egyre rosszabb helyzetben van, mert Jack már fogja is rá a fegyvert vigyorog, hogy ugye ez nincs megtöltve? Na, most biztos kérdezni fog. DE NEM KÉRDEZ, HANEM COMBON LÖVI A GYEREKET BAMMEG! Aztakurva, ez az ember nem aprózza el!!!!! Srác ordítva a földre zuhan, és kiabál, hogy maga meglőtte a lábamat!!! Mire Jack: Neked két lábad van, nekem meg egy kérdésem. (Ez mekkora szöveg!!!)

Reid a térképét színezgeti (földrajzi profilt alkot), Pat türelmetlen, de kap egy cetlit, hogy a Jackson street-ről lövéseket jelentettek, balra el, Reid pingál tovább. Hotchék már mellényt öltve mind, mondja a többieknek, hogy a Jackson street-en Jack feltett pár kérdést egy srácnak, már viszik a kórházba. Reid hívja Hotchot, kiselőadás után rászólásra kiböki, hogy hülyén hangzik, de szerinte tekintettel a háromnapos ünnepre, ami van, a gimiben lesznek, az őrstől két utcányira. Akkor ott találkozunk, és Reid, legyél óvatos!

A mosdóban Ryan ki van akadva, mert a haverja nem veszi fel a telefont (a műtőben tilos ugyebár), Lindsey közli, hogy nem jön már vissza a haver, most már csak ők ketten maradtak itt (bátor kiscsaj), mit fog tenni? Hát azt, amit egész végig akart, mondja Ryan, és az övét oldva közelít a lány felé. Közben Jack, a biztoskezű kérdezőbiztos érkezik a sulihoz, Reid utána. Jack bemegy a suliba (háromnapos ünnepen tárva-nyitva?), Reid utána. A mosdóban Ryan mondja, hogy igazából Lindsey jön be neki, nem Katie. Lindsey azt mondja, hogy akármit is teszel velem, az semmi lesz ahhoz képest, amit apám tesz majd veled! Ryan dob egy puszit, és közli, hogy juj de nagyon megijedt. Ekkor Jack mögé ér, és ahogy Ryan megfordul, Jack pofán veri a puskatussal, a srác a földre zuhan. Jack felsegíti a lányát, aki kiabál, hogy Öld meg, apu, öld meg, ő ölte meg Katie-t! Reid érkezik a mosdóba. Lindsey kéri az apját, hogy ölje meg Ryant. Ryan szeretne még élni, bár ez senkit nem érdekel per pill. Reid rákezd a hegyibeszédre, Jack feleségének tett ígéretére, hogy Lindsey-t megmenti a gyilkolásos dolgoktól, csak nem akar a lánya szeme láttára embert ölni? A maga élete az erőszakról szólt, és ha most lő, akkor Lindsey-é is arról fog. De Lindsey megint kéri, hogy ölje meg. Jack a lányára néz, Reid pedig folytatja: Jack, mikor lesz ennek vége? - HOLNAP - mondja Jack, a puska nagyot rúg, ő is hátrahőköl, és a lövés akkorát durran (mosdó, visszhang, jóhogy), hogy Reid összerázkódik (épp, mint egy lány). Hotchék rombolnak be az épületbe, közben Jack éppen eloldozza a lányát, Reid meg tátott szájjal bámulja a fél méterről szétlőtt fejű hullát. Jack és Lindsey lép ki a folyosóra, mikor Hotchék érkeznek, JJ kikíséri őket, többiek be a mosdóba.

Reid még mindig a hullát bámulja, Morgan kérdi tőle, hogy jól van-e (Reid, nem a hulla), aki azt válaszolja, hogy próbálkozott, dehát... És kérdi, mi lesz Jack-kel. Rossi szerint ez attól függ, mennyire fontos tanú abban a perben. Pat kíséri Jack-et és a lányt egy kocsihoz, Jack megáll, megöleli Lindseyt, közben Hotch-csal egymást nézik, és Hotch idézi Shakespeare-t: Bölcs apa az, ki ismeri gyermekét. - It is a wise father, who knows his own child. Jack biccent Hotch felé, amolyan "az vesse rám az első követ"-jelentéssel. Pat egy kocsihoz tereli őket, és a csapat is útnak indul.

Rihanna Umbrella-ja szól, mikor Atlantában egy ház előtt áll Jack és a lánya ölelkezve, és bemutatkoznak az arra jövő szomszéd férfinek és tinilányának: Jack és KATIE.

Címkék: gyilkos elmék
38 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2009.11.10. 10:02:55

Reid mióta használ félautomatát?

Még anno egy forgótárast kapott Hotch-tól, és a legutóbbi részek egyikében is egy ezüstszínű, barnamarkolatú forgótárast láttam nála - ez nem spoiler :D

hex.kelly 2009.11.10. 10:05:49

Nem spoiler. Reid-et ismerve, valószínűleg a végére ért a Latin közmondások gyűjteményének, és megtudta, hogy A változatosság gyönyörködtet. (Varietas delectat.) :-)

Találós kérdésre nincs tipped?

Johnny336 2009.11.10. 10:26:44

SPOILER!

@hex.kelly: dehogynem. A három gyerek miatt, akiknek a szüleit kicsinálta az értelmi fogyatékos bohóc csávó. Amiatt hordja a karláncot is a három gyerek nevével.
Asszem.

hex.kelly 2009.11.10. 10:39:13

@Johnny336: NEM. NEM AMIATT.
(Egyébként sem spoiler, az az epizód-hogyvolt már kész van, még Kockáspingvin írta.)

Ha nincs eredmény, ebéd után adok egy újabb nyomot :-)

Johnny336 2009.11.10. 10:49:09

e-mailben jöhet a clue :D

piszy 2009.11.10. 10:50:36

Miért kell Reid nevét 'Ríd'-nek ejteni? Elvileg ha Reed-nek írnánk, akkor kellene így mondani. Persze tudom, hogy az eredetiben is így ejtik, de akkor is.

Galádriel 2009.11.10. 11:19:23

@hex.kelly: Lindsay-t Gina (or Gia többféle írásmódon szerepel) Mantegna játsza. A lánya.

hex.kelly 2009.11.10. 11:36:34

@Chaina: PONTOSAN!

A színész is ember, legyen bármilyen profi is, ha azt hallja, hogy a lánya azt sikítja, Apu segíts!, azért elcsuklik a hangja.... Nekem ez a pillanat tetszett a legjobban a filmben. És baromi érdekes volt, hogy nem is volt közös jelenetük.

Eredetileg Gina, az epizód forgatásakor még az volt, mostanság már csak a Gia Mantegna-t használja. Nagyon tehetséges lány.

hex.kelly 2009.11.10. 12:44:55

Egyébiránt a nyomok ezek lettek volna:
A) Micsoda ajkak!
B) Gólyahír 1990. április közepe, New York
C) (god)father

hex.kelly 2009.11.10. 12:48:21

@piszy: Azért, mert az 'ei'-t, amit mi németesen 'ej'-nek mondunk, azt angol nyelvterületen 'ii'-nek mondják. Nem tudom, emlékeztek-e az eredeti Kojak sorozatra, abban volt egy nyomozó, akit 'szepersztín'-nek mondtak, pedig Saperstein-nak írják :-) Amikor először láttam leírva, nem is hoztam össze, hogy az az :-D

hex.kelly 2009.11.10. 12:52:02

@hex.kelly: egyébként kicsit 'j'-vel mondják a CM eredetiben, kb. 'ríjd'. Ha Reed-nek írnák, akkor 'rííd' lenne. A szinkronban nem bonyolították, Ríd, aztán kész. Érdekes az is (bár szerintem ezt már írtam), hogy Morgan gyakran hívja Reid-et úgy, hogy Kid, azaz kölyök. De ezt szintén nem szinkronizálják, van helyette Ríd, mert a szótagok száma nem engedi. Pedig akkor visszaadnák a hangulatát annak, hogy Morgan afféle lököttzseni-öcskösként tekint rá.
Ki van ez találva :-DDDDDDDDD

Johnny336 2009.11.10. 14:36:14

@hex.kelly: a godfather-rel elvittél volna durván az erdőbe. Egyből a joey zasa karakter jutott eszembe, és próbáltam összehozni a sztorit a keresztapával. Amihez persze semmi köze nincsen.

hex.kelly 2009.11.10. 15:26:52

@Johnny336: Gia a Keresztapa 3 forgatása idején és miatt született épp New Yorkban :-)

Szóval azért talán rájöttél volna, hogy nem Rossi-nál kell keresni a megoldást, hanem Mantegna-nál :-))))))))))

hex.kelly 2009.11.10. 18:26:38

@Johnny336: Igen, Mantegna felesége a forgatás idején volt várandós, és bár LA-ben éltek, mivel a Keresztapa 3-at épp NY-ban forgatta Joe, ezért Gia ott született meg. De a forgatás végén visszaköltöztek LA-be. Az imdb-n olvastam ;-)

ebilafan 2009.11.10. 19:18:31

Affene. Lecsúsztam kétnapnyi szabad csokizabálásról?! Tudtam volna, ha időben érkezem (ami nem fordulhat elő, mindenhonnan elkések, non-stop), de azért egy nap jár így is?
Egyébként én tök véletlenül láttam meg Gia nevét a rész elején a felsorolásban, különben nem szoktam odafigyelni ilyesmire. Akkor viszont felkaptam a fejem, hogy ezmostmivolt? Némi imdb-zés után minden tiszta lett, és nekem is az a véleményem, hogy a lány örökölhetett valamit aputól tehetség terén. :)
Ez viszont, hogy Joe-nak megváltozott ott a hangja, nem tűnt fel, így most megyek és újranézem. :D

Az a pillanat, amikor Jack pofánveri a puskávak a kölyköt, aki éppen rávetné magát a lányára, az nagyon tetszett nekem valamiért, pedig különben Jack nem az a figura, akivel könnyű lenne szimpatizálni.
A Hotch-féle szemmelverés nagyon tetszett, csak így tovább a hogyvoltokkal, felderíted egy kicsit a napomat!

ebilafan 2009.11.10. 19:20:42

Még valami: az osztott kép nagyon ott van, köszi! Reid fenyegető komolysággal, fegyverrel a kezében: össze-vissza gépelek a puszta látványtól. XD

Mimas 2009.11.11. 12:35:15

Valaki árulja már el, ki játszotta a sárga szemű démont, izééé, Jacket?
És Reid a kedvencem. Mindig is ő volt.

hex.kelly 2009.11.11. 13:09:06

@Mimas: Fredric Lehne, korábban Fredric Lane, és ahogy nézem, minden valamirevaló sorozatban volt egy-egy epizósdszereplő: Mentalista, NCIS, CSI, Eli Stone, Döglött akták, Odaát, Szellemekkel suttogó, stb. Olyan ő nekem, mint (a Reid anyját olykor játszó) Jane Lynch: itt-ott felbukkan, és nem értem, miért nem szerződtetik már le valahová. Lynch most megkapta a Glee-t, Lehne-nek is jár valami tuti sorozat.

hex.kelly 2009.11.11. 13:10:04

@ebilafan: Na, megnézted? Hallottad? Én fejhallgatóval néztem, mert a lányom aludt éppen, azért ütötte meg a fülemet.

ebilafan 2009.11.11. 18:25:54

@hex.kelly:

Én is fejhallgatóval nézek mindent, mert megszoktam, meg valahogy intenzívebb az élmény. És megnéztem, és valóban olyan fátyolos lett a hanja, magasabb regiszterben, mint általában. Nekem ez nem tűnt fel elsőre, figyelmesebben kellene talán néznem az epizódokat. Persze az sem használt, hogy "daráltam" az egészet akkoriban, most éppen az újranézés vége felé járok (nem, aludni nem szoktam :P), a negyedik évad vége másodszorra is ütős.

Egyre jobban megkedvelem Rossi figuráját, Joe Mantegnáról nem is beszélve. Persze lehet, hogy csak a meleg, barna szemek iránti elragadtatásom beszél belőlem megen. :)

ebilafan 2009.11.11. 18:28:25

@Mimas: Keblemre. :D Remélem, az alkotók betartják azt a csöpp kiszivárogtatást, miszerint megint kapunk némi bepillantást Reid múltjába. Igaz, azt se bánnám, ha a jelenébe kapnánk több bepillantást! :)

hex.kelly 2009.11.11. 19:19:48

@ebilafan: Örülök, hogy kezded megkedvelni, Mantegnát, én kifejezetten bírom. Reid jelenéről annyit lehet tudni, hogy amikor a Jason Alexander-es rész volt a negyedik évadban (amikor a magát professzornak kiadó gyilkos szólt Rossinak és Reidnek, hogy elrabolt egy nőt pár gyerekkel) Rossi és Reid valamelyik egyetemen előadást tartott az FBI-os melóról (toborzóféleség volt), akkor mondta Reid, hogy X diplomája van, és most ír (diplomamunkát vagy doktorit) filozófiából, és mondta azt a béna villanykörtés viccet az egzisztenicializmussal - szóval tudhatjuk, hogy Reid jelene a diplomák halmozásáról szól ;-)

ebilafan 2009.11.12. 00:34:46

@hex.kelly: Sajnos. Bár azért reménykedem, az írók már összehoztak neki egy sikerültebb flörtféleséget, de az az igazság, hogy valahogyan nem bírom elképzelni azt az OFC-t (most a vágyálmokat félretéve XD), akivel komolyabb kapcsolatba kezdhetne. Előfordulhat, hogy ebben az évadban sem a karakter romantikus oldalát fogják boncolgatni, bár megjegyzem, akkor rúgni fogok, mint egy öszvér.

Ma néztem meg az 5/6-ot (spoiler nem lesz!), vacsora közben, ami súlyos hibának bizonyult. Pláne, hogy májkrémes szendvicset majszoltam paradicsommal. Legközelebb kétszer is meggondolom, hogy táplálkozzak-e CM alatt.

Mantegna meg... csak nekem tűnik úgy, hogy most jobban néz ki, mint a fiatalkori képein? Jó bor effektus ezerrel? Egyébként is kedvelem az idősebb "korosztályt" férfiakban, khm, MGG pl. teljesen kivételt képez a listámon a fiatalságával.
Ilyen állhatatlan típus vagyok, aki egyre újabb alanyokat sorol be, ahelyett, hogy szorgosan kitartana egy pasi mellett, akiért a nyálát csorgathatja. :D

hex.kelly 2009.11.12. 07:38:53

@ebilafan: OFC az micsoda?

Mantegna ugyanaz a kategória nekem is, mint Sean Connery, Jeremy Irons meg Pierce Brosnan: fiatalkorukban nem tetszettek, most annál inkább :-) Miért van az ,hogy a ráncok csak a pasiknak állnak jól?!

Szerintem az ötödik évadban Reidnek nem lesz románca, szerintem azt is tudod, miért gondolom ;-)

piszy 2009.11.12. 10:03:01

@hex.kelly: Erről a Reid-es nem-románcról beszélj, mit nem tudok?

hex.kelly 2009.11.12. 10:30:08

@piszy: SPOILER ALERT!!! Aki nem akar 5. évados infót, az ugorjon!

Nos, a helyzet a Reidnek szerintembiztosan nem lesz románca-dologgal az, hogy Ed Bernero főhajjakend az évad elején elkottyantotta, hogy Hotchnak nagy fejtörést okoz majd az egyik beosztottjának a magánélete. Az ötödik évad elejének egyik majd másik epizódjában a csapat legizmosabbja az egyik áldozat húgával keveredik bizalmasnak tűnő barátkozásba. Amit egyébként a csapat technikusa már előre megmondta, hogy ne csinálja, mert áldozattok hozzátartozóival nem szabad se barátkozni se romantikázni. Na ezért gondolom én, hogy ha az izmosnak lesz románca, akkor a könyvmolynak nem.

Johnny336 2009.11.12. 10:35:54

SPOILER!

Eldöntött dolog, hogy Morgan összejön a csajjal? Arra emlékszem, hogy bekopog hozzá, "elkaptuk a rosszfiút" felkiáltással. Aztán snitt.
Egyébként Reid karakteréhez nem illene a csajozás. Volt az az egyszeri udvarlás a színésznő felé, oszt annyi.
Bár én sokáig simán azt hittem, hogy JJ-jel hozzák össze.

hex.kelly 2009.11.12. 10:56:41

@Johnny336: 5x06-ban úgy fest, hogy lesz több is, de az imdb-n az 5x07-08-09-10 szereplőlistáiban nincs benne a nő, gondolom, hogy izguljanak a női nézők :-)

Hát, JJ, igen, de szerintem Redihez valami különleges nő illik, nem ügynök. Szerintem az lenne jó, ha egy olyan nő csavarná az ujjai köré, aki közel olyan okos, mint ő, de fittyet hány a tudományra. És egymásnak feszülne a racionális érvrendszer, meg a kémia. Szegény kicsi Reid, ott megállna a tudománya :-)

Johnny336 2009.11.12. 11:34:26

@hex.kelly: amit el tudnék képzelni Reid-nek mint csajozási technika, az kicsit olyan, mint a Big Bang Theory-ban a srácok, bár ő inkább simán zseni, nem pedig geek.

piszy 2009.11.12. 12:21:52

@hex.kelly: Szóval az, hogy Derek-nek lesznek nőügyei, az kizárja azt, hogy Reid becsajozzon?

ebilafan 2009.11.12. 15:04:56

Igen, én is arra gondoltam, hogy inkább csak megint a múltját fogják piszkálgatni, esetleg a jövőjét/félelmeit, de nem a romantikus oldalát (ha van neki ilyesmi, nem vagyok benne maradéktalanul biztos. :))

Látom, afféle 5. évad kibeszélő topikká váltunk, annyi a hozzáfűznivalóm, hogy Derek új kapcsolata(?) még nem zárja ki, hogy bármelyik másik karakter magánéletét is tovább bonyolítsák, persze, de nem valószínű, hogy két teljesen új szerelmi szálat vinnének egy évadba. Majd meglátjuk. Egyelőre ígéretes az évad. Én anno a malacfarmos kvadriplégiás esetnél se voltam úgy kibukva, mint az 5/6-tól, holott azért közelébe sem jön, tudom. De régen szemüveges voltam, és az ilyesmi idegessé tesz.

ebilafan 2009.11.12. 15:10:29

@hex.kelly: OFC: Original female character. Kicsit túl sok fanfictiont olvasok, bocsi. :)

Igen, sokan vannak, akiknek akár pár évtizednyi "érés" se árt meg. Hugh Laurie is vonzóbb most, mint fiatalon, Gary Oldman is (egyikük se tartozik a geriátriára, tudom, de azért már nem éppen tinik:)). Persze lehetne még sorolni. (Azt hiszem éppen ez az egyik különbség, legalábbis az én szememben, Mantegna és Patinkin között: Mandynek nem áll jól (annyira) az öregedés, fiatalabb arccal a CH-ban még bejött.)Persze ez csak magánvélemény.

Llew 2009.11.13. 13:29:08

Bár a sorozatot csak rendszertelenül néztem, nagyon rászoktam a hogyvoltokra. Mondjuk a sok név, meg a ki mit mond kinek miatt néhol kétszer is át kell olvasnom egy két részt, hogy ne veszítsem el a fonalat.
Viszont, hogy nézem időnként a szerző is belekavarodik:
"Katie halála erőszakos és hosszú volt"
"Katie azért van még életben"
Utóbbi Lindsey akart lenni, nem?

hex.kelly 2009.11.13. 13:36:04

@Llew: Jaj, tényleg! A helyzet az, hogy egy csomó helyen Katie-t írtam eredetileg, mert ugye már tudtam, mi a film vége, és az volt bennem, hogy az új személyazonossághoz a barátnője nevét veszi fel a lány. És az egészet javítgattam, de ezek szerint mégsem sikerült mindet kijavítanom. Elnézést!

Azt vettem észre - nem tudom, Te ezzel hogy vagy - hogyvoltírás közben, hogy ha felpörögnek az események, vagy a hangulat, akkor a leírt mondatok is pörögnek, és száguldanak. Bizony, előfordul, hogy átfogalmazással próbálok lassítani a szöveg sebességén, de nem mindig sikerül :-)

Llew 2009.11.13. 16:42:30

@hex.kelly: Nem is azért írtam, hogy a szemedre vessem. Nálam időnként elég kusza mondatok tudnak születni, mikor átfogalmazom a leírtakat, mert túl hosszú az eredeti szöveg, vagy jobb gondolat jut eszembe.

hex.kelly 2009.11.13. 17:11:38

@Llew: Jaj, nem úgy vettem! :-) Na, én ennél a túl hosszú-miatti átfogalmazásnál szoktam azokat a gyorsuló mondatokat elkövetni, amiket aztán épp a sebesség miatt kell megint átfogalmazni :-)))
Egyébként nekem egyáltalán nem kuszák a mondataid :-)

Llew 2009.11.17. 11:24:03

@hex.kelly: pedig a több átolvasás és feltöltés közbeni javítás ellenére is előfordul, hogy a visszalinkelésekkor találok hülyeséget a szövegben (helyesírásról nem is beszélve, mert az alapból borzasztó:))
süti beállítások módosítása