Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 3x07 (51. fejezet, 19890406)

2009. július 07. 09:07 - Milo Rambaldi

Az 50. rész mozgalmasra sikeredett végre, ez már nagyon ráfért az egy helyben toporgó sorozatra. Főbb események: Sümeghy szerelembe esett, Bőhm legatyásodott, kikapcsolták nála a villanyt, Vágásiéknál semmi lényeges, illetve annyi, hogy Jutka politizált, Erdészke erdőt védett, Fogtündér rablógyilkosok (kisstílű bűnözőcskék) után nyomozott. És túlvagyunk Mágenheim Julcsi első csókján is, Szűcs Gabi volt a szerencsés ember, aki először vájhatta kapafogait Mágenheimék elsőszülött lányának hamvas ajkaiba.

Julit a védőnő látogatja, Fló rendben van, érkezik GG, aki fotózni fogja a kisdedet. Előtte azért letámadja a védőnőt, remek ajánlata van, 10%-ért cserébe adjon neki címeket, ahol fotózhat. A védőnő adna, de már sok a fotós. Szopacs. Junior táborba megy, felesel, nem hajlandó pakolni, anyja leordítja, Ádám ráadásul beteg, úgy dolgozik. Mágenék a teljesítőképesség szélén. Az iskolában járunk már, Jutka haverja a tanári kar tagjává vált, ezért bevállalta jó pénzért az ablakpucolást. Hável ki akarja nyomozni, hogy jobbos, balos, centrista áruló, esetleg az analitikus marxizmus híve. De Újsrácot minden érdekli, jár ide-oda. Viszont elpofázza, hogy Hável ki akarja tenni Bástyát (jó ötlet, támogatom), ezen Jutka felháborodik. Betoppan Vilma is, Jutkát kérdezi az üzleti ötletéről (értsd: megvesztegetéséről), Jutka elhajtja. Vilma ennek örömére rárobban Újsrácra, aki leoltja, hogy max ablakot pucolhatnak együtt, mást nem. Pedig a tekintetéből ítélve szívesen megpucolná Vilmát.

Taki továbbra sem állt le a lakáscsere ötletével, most talált egy félig ronda lakást, ami költözhető. Lenke eközben Bőhmmel illegális csereboltot üzemeltet gyerekvarroda fedőnéven a pincében. A kuncsaftok jönnek, egy kisgyerek leadna hat könyvet és öt félig karcos matchboxot egy Michael Jackson és egy Duran Duran lemezért cserébe, Bőhm nem érti, mi durran. Nem durran az, szenátor úr, sikít, mintha a farkára léptek volna (R.I.P. Jacko). Lenke az ágyban fekve értesül Taki lakásszerzéséről, de a reakciója az, hogy ő nyugalmat akar, nem lakáscserét, és a gyerekeket is látni akarja, meg nem egy cellában akar élni. Fogtündér és Erdészke bekúsznak némán a szobájukba, Tündibündi egészen bűntudatos fejet vág. Másnap jönnek lakást nézni, s lőn, Lenke mégis igent mond a cserére, mehetnek Takiék a tanácshoz.

Sümeghy és Lillácska búgnak egy étteremben, Lila Pause nagyon szofisztikált, valami Curvaise de Isabella Rossellini halfalatkát rendel, Sümeghy meg pörköltet tarhonyával. Utóbbinak van igaza, ezek a fantáziaszarok mindig rettenetesek. Lila Pause egyébként boltos a belvárosban, van neki butikja. Oh. Leoszkározza Sümeghyt, aki meg csak olvadozik. Snitt. A múltkori műanyagos szemetelő elvtárs a titkárnőjét utasítja, hogy tudjon meg mindent Erdészkéről. Titkárnő nem egy észlény, kérdezi, hogy miért is? Mert be akarok írni az emlékkönyvébe, bazmeg, és tudni akarom, hogy mi volt a jele az óvodában, azért. Gyökér. Erdészke titkárnője viszont egyből leadja a drótot Forrestnek, aki arra utasítja, hogy hívja vissza Szennyező elvtársat, és hazudja azt, hogy pénzgondjai vannak, meg lóversenyre jár. Milyen cseles fiú ez! Még a végén azt hiszik róla, hogy valami kujon, holott csak egy idealista lúzer.

Junior nem iskolailag kirándul, hanem Flowerpowerral, Etussal, és a fiúkollégiummal, azaz Moby Dickkel, Gabesszal, és Borzassal, Julcsi összes eddigi pasija egy helyen. Már csak tenyérbe mászó pofájú álrégész Iván hiányzik. Virág szenved, mert szomjas, Moby Dick meg nem kap levegőt. Junior ad Virágnak egy üveg vizet, amit nem lehet kinyitni, Virág tombol, Gabesz ad kést, akivel levágja a kupakot. Király. TERMÉSZETESEN elkezd esni az eső, és PERSZE, hogy le van robbanva Virág kedvenc panziója, lehet politizálni, köztulajdon, nekünk omladozik, mondja Etus. Bahh. Már otthon van mindenki, Senior meséli, hogy Fló babakocsija lerobbant, kiesett a kereke, a hercig egyetemista szomszéd segített. Amúgy bőgött, mikor oltották a kicsit, mozgalmas napja volt. Ádám telefonál, hogy a betegsége kanyaró, és a László fertőző osztályán fog vendégeskedni legalább két hétig. Ezért nagyon szomorú. Én örülnék a helyében, két hét Senior, Junior és Etus nélkül! Juhéééé! Etus újabb okoskodása jön azért kanyaró ügyben, hogy senki nem vállalja a felelősséget, milyen ország már ez. Ilyen. Ha eddig nem jöttél rá, Tyukszi, akkor most már késő.

Fogtündér támadói is előkerülnek, ők nem Michael Jackson lemezzel üzletelnek, hanem lopott betétkönyvvel, amit a postára akarnak vitetni egy rosszéletű nővel. A nő tiltakozik, hogy nem akar bemenni a postára, meg hogy biztosan kell-e a személyije a váltáshoz, de beküldik. A személyi hamisnak bizonyul, a nő menekül a postáról, beugrik a kocsiba, majd lelép, a fiúk is menekülőre fogják, de nyomukban a rendőrség. Hú de izgalmas! Fogtündér eközben a használtautó-piacon bandukol, Ladát keresne Takinak, na ki érkezik egy piros Ladán, amit el akar adni? Vágyember! Még mindig szerelmes, de nem akarja Gyümikének eladni a verdát, aki viszont nagyon meg akarja venni. Végül megbeszélik, hogy majd a MALÉV-nál hagy üzenetet Vágyember.

Feri megy Mariannhoz, mert az adóbevalláshoz kellenek MC régi bevételes füzetkéi. Ekkor derül ki, hogy Mariann mindenféle fizetés-kiegészítést kapott MC-től, amit persze cseszett bevallani, Ferinek könyörög, hogy ne buktassa le. Otthon már Frusztra elővezeti a hattyú halálát, nagy franc a vénasszony, rosszullétet színlel, hogy ott aludjon nála Jutka és Feri, majd közli, hogy neki csak egy kívánsága van, adják el a lakást. És közben nyíg, hogy jaj de nyom a szíve. De azért cipőben ne jöjjön be senki a lakásba, meg Feri se menjen MC rendelőjébe, mert rendetlenség lesz. Ezt ő nem bírja. Frusztra biztos Jankánál volt kiképzésen, nagyon profin nyomul.

Fogtündér berzenkedik Lenke bejelentése ellen, nem akar költözni, Erdészke viszont nagyon is akar, rá is ér másnap rögtön. Fogtündér makacsolja magát, végül Taki rámordul, hogy kuss lányom, ha ennyit baszkódtam ezzel, és nagyanyádat is rábeszéltem, akkor most ne kavard a szart, mert kiütöm azokat a szétálló első fogaidat. Pedig kavarja, a szenátor úr meg nem bírja elképzelni, milyen lesz a ház Takácsék nélkül. Én is sajnálnám, ha elköltözne a terminátor a házunkból. Nem is tudom, mit mondanék neki. De, tudom. Ahoj poplacsek.

Címkék: szomszédok
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2009.07.07. 09:49:20

Hát ez nagyon ott volt!!!!
Köszi,már nagyon hiányzott:)

Borcsika 2009.07.07. 09:50:10

Jajjj, de élveztem. Ez nagyon jó volt.

Várom a folytatást hasonló stílusban :-D

Borcsika 2009.07.07. 09:50:46

Jajjj, de élveztem. Ez nagyon jó volt.

Várom a folytatást hasonló stílusban :-D

Borcsika 2009.07.07. 09:51:33

Jajjj, de élveztem. Ez nagyon jó volt.

Várom a folytatást hasonló stílusban :-D

Neton 2009.07.07. 09:57:39

Ahoj Poplacsek. :)))) Sírva röhögős volt megint, köszönjük. :)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.07.07. 10:39:33

Köszi mindenkinek! Egyébként hosszú idő után ez volt az első igazán élvezhető rész.

Gabba 2009.07.07. 11:25:42

"Szűcs Gabi volt a szerencsés ember, aki először vájhatta kapafogait Mágenheimék elsőszülött lányának hamvas ajkaiba."
Lányos apáknak ez a leírás túlságosan riasztó ;)

A hv állat jó lett, mint mindig.
Lila Pause!! :DD

2009.07.07. 14:36:46

A fejezet két külön csemegéje a fentebb, képen is megörökített Jocó féle pink melegítő (férfiemberen, pláne testesen kétszeresen nincs semmiféle indoka az ilyesminek), illetve az, hogy Böhmnél ugyan kikapcsolták az áramot, de a rész végi bölcselkedésekben, a gyertya mellé szépen feltesz egy jó lemezt, és játszani kezdi ;-)))

2009.07.07. 14:38:29

A fejezet két külön csemegéje a fentebb, képen is megörökített Jocó féle pink melegítő (férfiemberen, pláne testesen kétszeresen nincs semmiféle indoka az ilyesminek), illetve az, hogy Böhmnél ugyan kikapcsolták az áramot, de a rész végi bölcselkedésekben, a gyertya mellé szépen feltesz egy jó lemezt, és játszani kezdi ;-)))

2009.07.07. 14:39:45

De vicces most a blog motor, először internal server error, aztán dupla elküldés. Bocsánat!

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.07.07. 14:48:04

@Los Alamuszi: Semmi gáz, mindenkivel ezt játssza ma, dupla-tripla napunk van. Bőhm esete tényleg durva, ennyit a folytonosságról...

Gabba 2009.07.07. 15:20:08

@Los Alamuszi:
azért Virág doki nagykockás jégeralsója vagy hegymászó zoknija is nagyon ott van!
Amúgy nem lehet, hogy az öreg Böhmnek kézzel felhúzható gramofonja van?
(Nekünk is volt olyan, 78-as fordulatszám rulez!)

Borcsika 2009.07.07. 15:44:39

@Los Alamuszi: Az enyém is emiatt van fent 3x, nem azért, mert ezzel szerettem volna nyomatékosítani, hogy mennyire jó volt a hv :-D

makepeace 2009.07.07. 16:16:28

Hát ez megint.....zokogok:)))
Köszönöm!!!!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.07. 17:01:39

@Los Alamuszi: Felhúzható lemezjátszóról még nem hallottál? Felhúzható lemezjátszóról még nem hallottál?

Ez lesz az, amelyiknek a 100-dik adás előtt eltörik a rugója! (elektromos játszóba minek rugó?:-)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.07.07. 17:03:06

@Gabba: Nagyanyámnak volt 78-ason működő lejátszója, és a 45-ös kislemezeket tettük fel rá, király volt, ahogy vinnyogtak. De az sem volt rossz, amikor 33-asra lelassítva brummogtak. Azt mondjuk akkor sem értettem, hogy a kislemeznek miért kell 45-ösnek lennie, mi ebben a szex... na mindegy.
süti beállítások módosítása