Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 1x12 – You’ll Be the Death of Me (ÉVADZÁRÓ)

2009. április 23. 13:00 - Madmoazell

Hát bizony, elérkeztünk az első véres évad utolsó részéhez. Ma minden kiderül. Na de vágjunk is bele, mert most igazán felgyorsulnak az események. Jasonunk egy hete a dutyiba került, önként és dalolva, mert ugye szegény Amy elhalálozott, Renének éppen azt taglalja, kire melyik értéktárgyát szeretné hagyni. Annak a Renének, igen, aki nagyon kedvesen most ki is jelenti, hogy Jason nem csinált semmi rosszat, az összes kipurcant nőci agyaraddikt volt. Sookie ekkor érkezik meg, hogy elmondja, aggódik a bratyójáért, és közben egyre közelebb jár az igazi gyilkos megtalálásához. A háttérben René összehúzza dús szemöldökét, és megpróbál olyan dolgokra gondolni, amiből a lány semmire se jöhet rá. Jason megelégeli a peptalk-ot, és Andyvel kiküldeti hugicáját, aztán az is kiderül, hogy a rendőrségre nem érkezett meg semmilyen fax semmilyen Drew Marshallról, így Bellefleur szerint az ügy le van tudva.

Tara hatalmas ágyban ébred, természetesen MaryAnn házában. Ronda inges szótlan pasi hozza a reggelit a teraszra, majd felbukkan a ház úrnője is, aki „sokminden”, nemcsak egy szimpla szocmunki. Szerinte Tara sem csak egy egyszerű berúgott bárpultos, okos, ügyes, találékony, és a helyzete egyfajta lehetőség az újrakezdésre, ha már anyuci kitagadta, és valószínűleg a meló is ugrott a barátokkal együtt. Tara nem is tudja, milyen életre vágyhat valójában, de teljesen odavan, hogy MaryAnn segített neki. Mikor gyorsan el akarna sietni, a nő visszatartja, mondván nem lenne rossz, ha hagyná, hogy segítsenek neki még egy kicsit. A ronda inges közben szépen lenyúlja Tara mobiltelefonját a hálóból.

Sam amúgy folyamatosan hívogatja a lányt, a változatosság kedvéért nagyon aggódik. Sookie nem akarja kihagyni a melót mert pénzt kell szereznie a magánnyomozóra, hogy megtalálhassák ezt a Drewt, aki a fene tudja, hányszor rendelhetett már magának kaját a Merlotte-ban. Amúgy meg ha ő nem hallotta, és Sam se szagolta ki a csávót, akkor egyiküknek se lehet egy szava sem a másikra. Jasonhez ezalatt ismeretlen férfi érkezik a Nap Gyülekezetétől, akik nem kicsit vámpírellenesek, de csak a jó cél érdekében – ami pedig nem más, mint megóvni az emberek üdvösségét, halleluja. A fazon nekiáll papolni arról, hogy amit Jason tett – mert hirtelen Eddie kinyírása is rákerült a listára –, az valójában szívesség volt a népnek és Jézusnak, majd otthagy egy brossúrát, hogy a fiú abból tájékozódjon, mindez mennyire igaz.

Tara teljesen odavan, mert megtalálja a medencét, igazi paradicsom ez. A pancsi után megnézi a ház többi részét is, a nappaliban pedig helyes fekete gyerekbe botlik, aki éppen gitározgat egymagában. Ő is éppen talpra állás közben van. Míg haverkodnak, a kertben MaryAnn rezonál egy malac társaságában. René kicsivel odébb élvezi a Jasontól frissen megkapott kocsit, egyenesen a Merlotte-ba tart, ahol Andy éppen kiselőadást tart a Stackhouse gyerek vallomásából. Sookie persze kiborul, és Sam ellenkezését figyelmen kívül hagyva elmegy autókázni. Azaz csak menne, mert a kocsi nem indul, főhősnőnk pedig addig fákkol, míg felbukkan René, hogy szívesen megjavítja. A ciki az, hogy René nem ért a kocsikhoz, cserébe szívesen hazaviszi a lányt. Sookie vonakodik, de végül csak beülnek a furgonba.

Útközben persze jön a kérdés, hogy Sookie tényleg hallja-e a gondolatokat, pedig a lány kijelenti, hogy olyan nincs, hogy valaki mindig a semmire gondol, amúgy meg milyen furcsa már, Renének nincs is olyan jó kis akcentusa a gondolataiban. Hehe. Arlene-éknél a gyerkőcök videóznak. Na de még milyen videót néznek, hajj! Egészen konkrétan megtalálták Maudette – az első halott nő – szexvideóját a vámpírral, és most éppen teljesen sokkosan bámulnak ki a fejükből. Anyu teljesen kiakad, hogy ez mi a fene, és Lisa bevallja, hogy René cuccai között találták a garázsban. Arlene nekiáll kutakodni, néhány videófelvétel után pedig rátalál egy oktatókazettára, amin éppen a cajun-i dialektust tanítják. Gyanús. Sookie-ék eközben hazaérnek, és René korábbi ígéretének megfelelően marad egy kicsit vigyázni rá.

Lafayette megtalálja Arlene élete párjának mellényét a bárban, odaadja Samnek, aki egy nagyot szippant, és … tádámm. Ismerős illatok – legutóbb a Dawn ágyában való fetrengésnél érzett hasonlókat. És Samünk nekiáll szaladni. Míg ő ezt teszi, René fejében az jár, hogy a Nagyinak nem is kellett volna meghalnia, mert ő csak a lányt kereste. Mikor Sookie ezt „meglátja”, a vizeskancsó repül, a lány meg elindul a puskáért. Hupsz, a töltények már nincsenek benne. Szerencsére nem csak lőni lehet azzal az izével, Sookie jól fejbeveri Renét, aki – bár csak fél percre is, de – elterül a nappali padlóján. A nagyon okos Stackhouse kisasszony az eszeveszett futkározás előtt persze elhajítja a puskát, egészen bele a bokorba, hogy még véletlenül se legyen kéznél a legközelebb. René üvölt és rohan, Sookie csak rohan, közben pedig újabb részleteket ismerünk meg Drew Marshall krónikáiból, egészen konkrétan Cindy kinyiffantását, na meg Maudetteét, Dawnét, és Amyét is.

A temetőben aztán a lány kis időt nyer, és sikerül felébresztenie Billt a gondolataival. Megy ám itt az energiaáramlás ezerrel, kéremszépen. Sam is megérkezik a kocsival, majd átkutyulva szalad a többiek után. Bill a napfénnyel mit sem törődve elindul megmenteni a szőkét. René tesz még egy béna próbálkozást arra, hogy Sookie-t magához édesgesse, aztán megtalálja a lányt egy sírgödörben, és Sophia Gibbons sírkövénél nekiáll ütlegelni. Bill a szétégés ellenére igyekszik, de Sam ér oda hamarabb. Sokra ő se jut, néhány harapás után René elkezdi őt is rugdosni. Akkor meg még jobban, mikor Sam átváltozik emberré. Eksön van. Bill már evaporál, térdre rogy, a szőkéért kiabál. Asszonypajti erre felébred, az ott heverő ásóval jól nyakon sózza Renét, aki újfent elterül, majd az ásó nyakba applikálása után meg is hal. Bill a messzeségben fekszik, füstölög, de még él, és nagyon sajnálja. Sookie bőg, Vilit pedig a meztelen Sam felkapja és a ma oly nagy szerepet játszó sírgödörbe dugja, majd betemeti földdel.

Otthon Tara ébresztgeti Miss Stackhouse-t, most olyan szép, még a bőre alól is fény jön. Sookie teljesen készen van a kórházban kapott fájdalomcsillapítóktól, ami szerencse, mert erre lehet fogni, hogy lekutyázza Sam-et, aki amúgy olyan kedves és bátor, és mindenét lehet szeretni. A nagy monológ után érkezik Arlene, aki egyből sírásban tör ki a lila fejű lány láttán. A seriffék közben Jason szabadulását intézik, az ügyész ejtette a vádakat is ellene, mert az Amy-n található sérülések mintája megegyezik René övével. Andy Bellefleur morog, aztán csak kiengedi a fiút. Csóri Jason nem is tudott a sztoriról, meg is lepődik rendesen, ez egy csoda.

Arlene nem győz bocsánatot kérni, hogy ennyire benézte a potenciális férjjelöltet, és jelentőségteljesen megkéri Sookie-t, hogy ezentúl erősen bámuljon bele a pasijai fejébe. Most már Sookie bőg, mert eszébe jut, hogy Bill is kipurcant. Odakint Sam próbálja kiszedni Tarából, hogy eddig hol bújkált, de sokat nem tud meg. A lány előadja, hogy mindketten megérdemlik, amire vágynak, de tovább nem jut, mert megérkezik a sofőr, MaryAnn, hogy hazavigye. Az új mentor, meg a Sam ismerhetik egymást, mert a zene sejtelmes, MaryAnn pedig odaveti emberünknek, hogy butuska kutyus lehet, ha azt hitte, nem fogja őt megtalálni.Jason irtó boldog, hogy hugica él, jól le is köcsögözi Renét, mire Arlene már megint nekiáll sírni. Ezután előadja, hogy a börtönben már azon gondolkozott, hogy öngyilkos lesz, mert eddig az élete semmilyen volt, csak a pia meg a csajok, blabla, de aztán csoda történt, és megmenekült, most van második esély, csak ki kell találni, mi is az. A Merlotte-ban Lafayette a szemetet viszi ki éppen a kukába, amikor OMG, valaki vagy valami megtámadja. Eközben pedig Sookie megismerkedik az igazi csodával – egyszercsak Bill áll az ajtó előtt. Ez az igazi Oh My God, még akkoris, ha Vili evett – ugyan azt nem tudjuk kiből, de most ez nem is számít. Olyan szépek ők együtt, még színben is passzolnak, az egyik lilásfehér, a másik zöldeslila.

Két héttel később a tévében az egész társaság a híradást nézi, ahol bejelentik, hogy az államban hivatalosan is engedélyezték a vámpírházasságokat. Arlene persze rögtön azon pörög, hogy Sookie-ék akár össze is házasodhatnának, Sam pedig durcásan – mondhatni hisztisen kijelenti, hogy király, mert csak Tru Blood kéne a vendégseregnek, meg vámpírzenekar és vámpírdíszítés. Sookie erre morogva elkezd asztalokat pakolni. Tara próbálja nyugtatni Sam-et, de ő inkább azzal foglalkozik, hogy Lafayette helyére kéne valaki, az unokatesó ugyanis eltűnt. Bill belőle zabbanthatott be múltkor, bár Tara szerint Lafayette egyszer lelépett nyolc hónapra gogo-táncolni, ezért esélyes, hogy most is valami hasonlóban sántikál. Terry elkezd Arlene-nak udvarolni, és bár elég bénán teszi, úgy tűnik, hatásos. Jason eközben a NapGyüli templomában ül, és átszellemülten hallgatja az észosztást, miszerint Isten az embereknek adta az ultimate fegyvert, a Napot. Király.

Este Andy ki van borulva, hogy mennyire megváltozott ez a környék, Tara próbálja felmosni a pultról. A lány teljesen kicserélődött, rájött, hogy nincs értelme utálkozni, mert az sok energiába kerül. Hoyt egy asztallal odébb azt ecseteli Sookie-nak, hogy mennyire örül a vámpírházasságoknak, és ha találna magának egy helyes vérszívócsajt, el is venné feleségül. Odahaza Bill zongorázik, mikor váratlan látogató érkezik – Eric, és a hisztis újvámpír, Jessica, na meg persze Pam. Kezd elegük lenni a hihetetlenül idegesítő Jessicából, azért jöttek, hogy most szépen lepasszolják, nevelgesse Vili tovább a kis tamagocsit. A Merlotte-ban Sam kiveszi a széfből egy rakás pénzt, egyenesen bele egy szemeteszacsiba. Hogy minek,azt nem tudjuk meg, ugyanis Tara és Sookie időközben az autójához kísérik Andy-t, aki kinyitja az ajtót és hopplá – kificcen egy meglehetősen férfias, ámbár vörös körömlakkos láb. Váááááááááááááá.

Folyt. köv. idén nyáron.

Címkék: true blood
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása