Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 7x19 - Quest

2009. március 05. 17:18 - Tipca

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a tv2-nél a Smallville évadok végének közeledtével hatalmas bulikat csapnak, hogy egy időre megszabadulhatnak Lanától, és e bulik melléktermékeként a vágók könnyelműbben és felszabadultabban csattogtatják ollójukat. Hogy miért mondom ezt? Mert a legutóbbi évadzárón végrehajtott ámokfutás most folytatódott, és szerintem jó öt percet minimum kivágtak ebből az epizódból, pedig ez még csak a felvezető rész volt. Na de lássuk, mi verte ki a biztosítékot!

Lex hívatott egy szakit, hogy megvizsgáltassa a zürichi széfből zsákmányolt bizbaszt. A szakértő elképed, milyen zseniális munka, de azt nem tudja megmondani, mire való. Lex ezután magára marad, de csakhamar rátámad a svájci bank igazgatója, vagy mije, aki egyszer már próbálta kinyírni a kopaszt. Én legutóbb meg voltam győződve róla, hogy Lex megölte, de úgy látszik, ellazsálta a dolgot, úgy kell neki! A bankvezér gyorsan kiiktatja Lexet, aztán egy kriptoni szimbólumot vág a mellkasába. (A részt magyarul nézőknek ez a jelenet kis híján teljesen kimaradt.)

Jimmy ébreszti Chloét. A megbeszélt vacsiról ugyan lekésett, de remek hírei vannak a lánynak: a kórházban lencsevégre kapta a csurom vér Lexet, mikor beszállították. Chloe először nem kimondottan boldog, hogy emiatt kellett egyedül ennie, de máris felcsillan a szeme, mikor felismeri a seb stílusát. Beindul a riadólánc, Chloe értesíti Clarkot, aki elmondja, hogy Lex mellkasára vésett jel nem is egy, de rögtön kép kriptoni szimbólum: az utazóé és a védelmezőé. Clark ki akarja szedni Lexből, hogy mit tud az utazóról, de a kopasz már nincs a kórházban.

Eközben a bankigazgató megtalálja a szakit, aki még mindig a szerkezetet vizsgálgatja a műhelyében, és értesít valakit telefonon, aki parancsba adja, hogy szerezze vissza a szerkezetet. A műszerész nyomra talál, a berendezés egyik fogaskerekén, egy kis szimbólum formájában. A köpcös kis emberke szinte pattog az izgalomtól, szerencsétlen mutogatná mindenkinek, de csak két igazi IQ-betyár testőr van a közelben. Most végre kiderül, miért nem rejtegeti Lex állandóan az embereit: senki sem dicsekedne olyan testőrökkel, akiket egy bankárnak öt másodpercébe telik kiiktatni. Éppen a szaki lenne soron, mikor berobog Lex, és hátba lövi az igazgatót.

Chloe és Clark beveszik magukat az Íziszhez, hogy nyolcszázszoros nagyításban is láthassák Jimmy véres fotóit Lex sebéről. Clark rájön, hogy elnézte, és nem is kettő, de egyenesen három szimbólum. Lehet, hogy az egész Encyclopedia Kryptonica rá van vésve a kopaszra? Az új szimbólum a szentély, vagyis templom, amiből a szuperduó már-már a South parkos polárdzseki-polaritás eszmefuttatást idéző következtetéssel kiókumlálja, hogy a támadó a montreáli Szent Kristóf katedrálisból érkezett. Végre megtudjuk, minek örült annyira a szaki: megtalálta egy német óraműves kollegája, Dietrich Braurer szignóját. Braurer fő műve állítólag egy álló óra, mely legutóbb Dr. Swann posztumusz adományaként a montreáli Szent Kristóf katedrálishoz került.

Clark megérkezik a templomba, ahol nem másba botlik, mint Edward Teague, a halottnak hitt Veritas-tag. Teague elmeséli, hogy Swann nyomokat hagyott, szerte a világban, úgy rejtette el az utazó irányításának titkát. Azért akarta megöletni Lexet, mert túl közel jutott, és Teague nem igazán érti, hogy Clark eddig miért nem állította meg a kopaszt, ha tudta, milyen. Végül a kisöreg totál bekattan, és egy „magadat sem akarod megmenteni, így mi lesz a világgal?” felkiáltással Clark képébe tolja a kriptonittal díszített sétabotját, és szanálja mindenki hősét. Chloe tovább nyomozgatna, ám megjelenik Jimmy, aki megint beletenyerelt a lényegbe. A srácnak eszébe jutott, hogy Smallville-ben már évek óta mindenhol ott vannak a Lex mellkasán lévő szimbólumok. Megmutatja Chloénak azt a barlangrajzot, amin eddig egy ajtóban álló embert láttunk, mellén S-betűvel. A lány is felhívja Jimmy figyelmét, hogy ezt már ismerjük, de a fiú továbbment, és kiderítette, hogy egyes szimbólumkutatók szerint az nem egy ajtóban álló ember, hanem egy emberáldozat piktogramja.

És tényleg, Teague már ki is kötözte Clarkot egy pofás kis oltárra, amelynek vágataiba folyékony kriptonitot önt, hogy Clarkot lefoglalja a tüsszögés és orrfújás az allergia miatt. Teague szerint Swann mindig is kétértelműen beszélt. Egyrészt, hogy az utazó lesz a világ megmentője, a béke hírnöke, másrészt viszont, ha a Veritas szerkezet rossz kezekbe kerül, az utazó mindent elpusztíthat. Az eszközt maga Jor-El küldte a Földre, hogy ha a fia rossz útra térne, az embereknek esélyük lehessen ellene. A mesedélután végeztével Teague tőrt ragad, és Clark mellkasára vési a klasszikus Superman jelet. Ez a karcolgatás biztos valami furcsa fétise lehet az öregnek.

Lex a templomban megtalálja az órát, és mintha világ életében Indiana Jones segédje lett volna, rájön, hogyan csatlakoztassa rá a fogaskerekekre a széfben lévő szerkezetet. Az óra szép dallamot játszik, majd kiad egy fekete kis követ. Lex magához veszi, épp mielőtt megérkezik Teague, és némi szópárbajt követően bunyózni kezdenek. Chloe (Oliver gépén) gyorsan Montreálba repül, kiszabadítja Clarkot, aki máris áthussan a kopaszékhoz, megmenti Teague-t, és egyben porrá zúzza az órát is. Természetesen, mire Lex oda néz, addigra Clark elszelel. A kopasz repülőre száll, irány Skócia, hiszen az óra egy régi skót népdalt játszott, Lexnek állandóan ezt kellett játszania, mikor zongorázni tanult. Megint jön a polárkabátos módszer, és a repülő már fordulhat is vissza: a skót kastély, melybe a nyom vezet, már vagy tíz éve Smallville-ben van, Lex lakik benne.

Megint Jimmy mondja meg a frankót. Háttértörténetnek annyit, hogy cikket írt a barlangrajzokról, köztük arról a bizonyosról, amely a jó és rossz küzdelmét ábrázolja. Chloe már rohan is Clarkhoz, hogy megossza a félelmét: itt bizony háború lesz. Clark nem igazán tart ettől, de azt mondja, semmiképpen sem öli meg Lexet, mert akkor olyanná válna, mint ő. Chloe rámutat a szomorú igazságra: márpedig egyszer el kell kezdenie istent játszani, különben sötét napok köszöntenek a bolygóra. Eközben Lex fenekestől felforgatja a kastélyt, míg végül a nyugatra néző kastély mostani helyzetéből, és a skót dalocska szövegéből rájön, hogy a kandalló fölött kell keresnie az eszközt. Kibontja a falat, és az előkerülő fekete gömszerűségre ráteszi a katedrálisban szerzett kis követ. A szerkezet lebegni kezd, és kivetíti a halálcsillag terveit. Ja, nem, a földgömböt, rajta kis piros pöttyel megjelölve a kincs helyét: a Magány Erődjét.

Címkék: smallville
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2009.03.06. 20:03:04

Nem tudod véletlenül, a TV2 folytatja a 8.évaddal? Mert március 15.-e utáni héten is bele van írva a tv műsorba.

vorti 2009.03.07. 12:49:40

@Desperatefan14: Gyorsan megnéztem én is, hátha, de nem, csak ismétlés lesz:

"Smallville (am. akciófilm-sor., 67. rész, 2004) (12) - Keresztes háború ÚJRA! - IV. ÉVAD!"

Tipca 2009.03.07. 13:08:25

Igen, sajnos nem jön a folytatás (de hát hogy jöhetne, hiszen még odakint is javában megy a nyolcadik évad), a negyediktől ismétlik.

Desperatefan14 2009.03.07. 20:31:25

Igen, tudom hogy megy, de a felét leadhatták volna nyár előtt. A született feleségek is megy még kint, mégis elkezdik. De gondoltam én is hogy ismétlés lesz, de ha most leadják hetente a teljes 4.,5.,6.,7., évadot akkor elég soká lesz még a 8. :S

Tipca 2009.03.08. 10:21:05

Azért ne feledd, hogy mégiscsak a teve2-ről van szó. A legvalószínűbb, hogy leadják mondjuk az 5x04-ig, aztán a következő héten meg már a 8x01-t vetítik. :P
De addig is, ma jön az évadzáró! Alig várom. :)
süti beállítások módosítása