Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 1x06 - Tehetetlenül

2009. február 27. 11:00 - missparker

Zsarupárosunk éli az életét, Reese vedel és pasizik egy lepukkant bárban. A felszedett pasi, Rick szintén alkesz, a krimóból együtt mennek a terápiás csoportba. Charlie a járőrök továbbképzésére látogatott el. Kéjes élvezettel nézi Bobby-t és Juarezt, akik azért hallgatnak egy hülye oktatót a tűző napon állva hétvégén, borostásan, hogy megkapják azt a pozit, ami Charlie-nak kárpótlásként járt a 12 év sittért. Ha még emlékszünk Roman hívására, sejthetjük, hogy Charlie-ra nem barátkozási roham tört rá, célja van. És tényleg, Juarez később elmeséli, hogy Bobby sztorizgatott neki is a banki lövöldözésről. A barom nagyon büszke rá, hogy ott volt a bank előtti téren a sok egyenruhás közt, és kilőtte a tárat a tűzharcban.

Reese megérkezett Rickkel a terápiára, erre az beül egy szőke ribi mellé, affrancba. Reese lelépne, de Rick kap szót, a sztorija érdekes, végighallgatja. A pasi tehetetlennek tartja magát, agresszív lesz, ha iszik, segítsenek neki. Erőszakoskodott egy nővel, de az illető visszavonta a vallomását. Vége a terápiának, a pasi ismerkedne tovább. Reese elhajtja, másnap az irodában elmeséli az egészet Charlie-nak. Utánanézett Ricknek, priuszos. Charlie lebeszéli az aggódásról, ha így folytatják, a végén még barátok is lesznek.

Davis főnökasszony nyílt napot tart a sajtónak, nem valami sikeres, Charlie 'segít'. Megígéri egy ócska helyi tévé zilált tudósítónőjének, hogy személyesen intézik el a piti ügyét (valaki jár a kertjében, és nem kutyaszart hagy maga után).

Reese Rick áldozatát keresi. Kibányássza az alig tízezer segélyhívás felvétele közt a bejelentést, rohan vele Charlie-hoz. Az áldozat, Nancy zokogva hívta a rendőrséget, megnevezte Ricket, mint támadóját. Később visszavonta a panaszt.

Ted sem örülhet, egy Winston Chambers nevű alak bulvárkönyvet írt róla, mint fehérgalléros bűnözőről. Sapka és napszemüveg mögé bújva vesz egy példányt az irományból.

Terápia újra, Reese laposkúszásban érkezik, a leghátsó sorban foglal helyet. Rick mégis észreveszi. De nem ez a baj, hanem, hogy a pulpituson új arc jelenik meg: 'Charlie vagyok, és tehetetlen'. 'A gyűlölet börtön, és én börtönben élek.' Reese előbb a saját fejét fogja, majd a folyosón Charlie-ét üvölti le. Ricknek tetszett a vallomás, oda is megy hozzájuk, majd elviszi Reese-t kávézni. Jól megbeszélik, hogy mindketten hazugságban élnek, terápia mellett is isznak. És a múlt? Reese-nél volt egy kis kokó a pián túl, a pasija kidobta, az állásából kirúgták. A körülményekről hallgat (miszerint mindez rendőrségi kötelékekben történt, egy beépülős akcióban). Rick ocsmányul nyilatkozik meg a nőkről, nem lesz szimpatikusabb.

Tovább a nem létező ügyben, úgy tűnik, Nancyt nem lehet felkutatni. Jaj, dehogynem, Charlie beletanult a modern kor vívmányaiba, irány a Facebook, később egy chat, lelkesen, két mutatóujjal veri a billentyűzetet, de a netes szlenghez még jól jön az oktatókönyv.

Juhéj, nyomon vagyunk, Reese végül megtalálja Nancy-t az IP-címe alapján. A nőt múlt nem érdekli, nevet váltott, hagyják élni. Nem tesz vallomást. Charlie megint előveszi gonoszabbik magát, Nancy, tényleg olyan boldog vagy bezárkózva, az otthoni munkáddal? Húú, de izgi lehet anyunak könyvelni a konyhaasztalon, La Dolce Vita! Rick vétett, és te kerültél börtönbe. Vagy vallomást teszel, vagy megvárod, míg meghal.

Este, csendes utca, tücsökcirip, holdfény, kertvárosi romantika rogyásig. Davis és Charlie kocsiban ülve figyelik a szennytévésnő kertjét. Charlie olvashatta valahol, hogy barátkozni a főnökkel is kell, de addig nem jutott, hogy nem feltétlenül egy verbális pofon a legmegfelelőbb erre. ('Maga házas?!') Végülis baromi ügyes, addig tereli a szót, amíg Davis a bankrablásról kezd beszélni. Öt halott rabló, egyetlen rendőr sem sérült, a pénz eltűnt.

Reese nappalos, Rick házát figyeli. Jól teszi, így meg tudja akadályozni Nancy-t, aki épp egy pisztollyal jön meglátogatni a volt pasiját.

Rick menekülőre fogja, Reese-t nem szúrta ki, csak a fegyveres Nancy-t. Nancy a kapitányságon elmondja, hogy úgy dekódolta Charlie szavait, hogy meg kell ölnie Ricket. Gratula.

Charlie most megpróbál kevésbé elvont lenni: sokminden történt veled, de itt vagy, örülj. Gondoltad volna, hogy képes vagy ilyet túlélni? Emeltess vádat, és élhetsz szabadon.

Ted a könyvet olvasgatja, nagyrészt nem tett olyasmiket, amiket leírtak benne.

Rick eltűnt, a csoportban sem látták, a munkahelyén sem. A csoporttárs szőke ribivel viszont randija lesz.

Davis és Charlie megint lesben állnak, újra a bank a téma. Bobby változata sántít, egyenruhás nem volt ott egy darab sem, a kommandósok lövöldöztek. A bankrablók rossz időpontot választottak, a készenlétiek épp egy sarokra onnan gyakorlatoztak, ők értek oda először. Jó lenne többet is tudni, de helyzet van, megjelent a kertrongáló. A tudósítónő operatőre. Ügy lezárva. Charlie telefonja megszólal, mennie kell.

Reese hívta, ő most épp leül egy bárban Rickkel szemben. Charlie megjelenik, letartóztatják, befut a szőke ribi, nem ért semmit. Nem baj.

Rick sztorija szánalmas, igen, járt Nancy-vel, de aztán dobta a csajt. Aki hívogatta, ő meg bűntudatában inni kezdett. Egyszer piásan átment hozzá, leteperte, de hát ezt akarta, nem? Nancy jutalmul megnézheti, hogyan vezetik el a bilincsbe vert erőszaktevőjét.

Ted a könyv íróját, Chamberst kapja el egy mélygarázsban, baseballütővel felszerelkezve. A társa volt, együtt csináltak mindent, csak Ted lebukott. Nem bántja, csak a frászt hozza rá. Charlie az irodában nézi a szennytévét, Reese holtfáradtan hazaért, fegyver letesz a komódra, lehet ellazulni. Charlie-t épp ekkor ugrasztja Davis, Rick szabad, letették az óvadékot. Naná, hogy Reese-hez ment. Reese is észreveszi, hogy jár nála valaki, a hűtőjében egy üveg vodka várja. Rick pedig magához vette a fegyverét, horrorost játszik.

Tökrészeg, de mivel fegyver van a kezében, Reese-t ivásra kényszeríti. Reese a zsebében rányom a hívásgombra a telefonon, Charlie volt az utolsó hívott, így a telefon neki közvetíti a történteket. Davis-szel hallgatják az adást és szirénáznak Reese-hez. Ott újabb vizespohárnyi pia csúszik le. A kommandósok körülvették a házat, járőrt is hívtak, Bobby is ott van. Reese hergeli Ricket, nyírj ki egy zsarut, az a főnyeremény. De adj egy pillanatot. Charlie tudja, ez neki szól. Golyóálló mellény fel, Bobbyval készül bemenni. Nos Bobby, ez most olyan, mint a banknál, nem? Odabent kiürült az üveg. Az ajtó előtt hangos csevej, szóval Bobby, vér mindenhol, lövések, és te ott voltál? Igen. Rick felfigyel a hangokra, elfordul. Ez a pillanat kellett: Reese pofáncsapja, Charlie-ék berontanak. Reese elméje tiszta, az alkohol csak koordinációs zavarokat okozott nála (másnál ez már alkoholmérgezés lett volna). Charlie kitámogatja a házból, leadja a mentősöknek.

'Adj egy pillanatot?' Ez már Zen. Bobby odasomfordál a volt társhoz, öö, izé, Charlie, szóval a banknál nem a közepében voltam. De most igen, Bobby. Záróképek, Charlie a gardróbszobában bámulja a falat, Reese a csoport előtt beszél, 'tehetetlen vagyok'.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2009.02.27. 16:38:15

"A körülményekről hallgat (miszerint mindez rendőrségi kötelékekben történt, egy beépülős akcióban)."

Ezt honnan tudjuk? Eredetiben néztem, de nem emlékszem, hogy valamikor is említette volna. Csak a felfüggesztés ténye ismert számomra.

Ted jópofa olvasás közben: ilyet én nem is csináltam. Ezt sem. Na, jó ezt igen... :D

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.02.27. 16:47:05

Folyamatosan jönnek a célzások, amikből ezt lehet összerakni. Pl. Roman kérdéseiből pl. elég egzakt módon lehet összerakni.
Az első részből Davis és Reese beszélgetéséből. Később Reese múltjára utalnak a ruhás tusolással. Csupa utalás, de ezt lehet összerakni belőle. Szerintem.
süti beállítások módosítása