Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 3x18 - The Son Also Rises

2009. február 27. 09:00 - Freevo

Kara Thrace halálán még nem tették magát túl emberink: Adama pityeregve olvasgatja az aktáit, Lee pedig a képét próbálja kitenni a siratófalra, ahol a halottaikról gyűjtik a fotókat a flotta tagjai. Ekkor elhívják, mert a megözvegyült Anders épp holtrészegen eklendezik egy Viper tetején, de már nincs kit megmenteni, az exférj leesik a vadászgépről, és lábát töri.

Az elnöknő öt hajóskapitány nevét sorsolja ki, akik Baltar közelgő tárgyalásán lesznek a bírók, és hogy-hogy nem, köztük van az admirális is. A vádlott ügyvédje, akit John Cusackből klónoztak, éppen utazna vissza a hajójára, amikor a gépében bomba robban, és a halálba küldi a férfit, csak hogy még több legyen a hasonlóság Szaddám Huszein tárgyalásával.

Roslin sajtótájékoztatót tart az eset után, elmondva, hogy a tárgyalást emiatt nem fogják felfüggeszteni, keresnek új ügyvédet, és nem foglalkoznak a Baltar-gyűlölő merénylőkkel. A flotta tagjai egyébként nem ujjongnak a pereskedés gondolatáért, a többség már rég kivágta volna az első zsilipen a tudósból lett exelnököt.

Találnak egy bátor jelentkezőt az életveszélyes munkakörbe, az új ügyvéd biztosan tökös fickó lehet, mert lila kabátot és napszemüveget hord díszkivilágításban is. A neve Romo (hopp, a sorozat atyja, Ron Moore neve lederiválva) Lampkin, és azt állítja, a hírnévért és a dicsőségért vállalja Baltar védelmét. Ezen az elnöknő is mosolyog, amíg fel nem pattan az asztalára egy gigantikus macska. Ha eddig nem lett volna elég bizarr a figura, elárulja, hogy a kandúr a feleségéé volt, ő viszont gyűlöli.

Adama a fiát jelöli ki az ügyvéd védelmére, mert senki másban nem lehet megbízni. A bemutatkozásuk után gyorsan kiderül, hogy Lampkin a szakmáról mindent Lee nagyapjától, Joseph Adamától tanult. Rögtön magához hívatja a kliensét, így Baltart fél tucat tengerészgyalogos és egy golyóálló mellény szorításában előráncigálják a cellájából.

Az első beszélgetés nem túl eredményes, Baltar ugyanis nekilát tovább fogalmazni a kiáltványát, a Sikereim és tévedéseimet. Caprica Sixet hozza szóba, a Galactica fogdájában sínylődő cylont, aki mindent tud róla, és koronatanúja lehet a tárgyalásnak. A találkozónak hamar vége, mert Lampkin valamilyen aktákért akar menni az elnök hajójára.

Lehet, hogy a varázsszemüveg teszi, de Romo képes mindenkinek a lelkébe látni, úgyhogy folyamatosan csípős megjegyzéseset tesz Leenek, míg rá nem veszi, hogy tartson vele az éjszaka kellős közepén a Colonial One-ra. Végül a kiruccanásból nem lesz semmi, mert felszállás előtt újabb bombát fedeznek föl Romóék Raptorja alatt, ami majdnem levegőbe röpítette őt, Leet és Athenát is.

Az öreg Adama kiakad a fiára, amiért majdnem képes volt Kara után két héttel felrobbanni, és összevesznek azon, hogy melyikük gyászolja jobban a lányt. Lee egyedül ruccan át a Colonial One-ra az aktákért, és hogy engedélyt kérjen kihallgatni Caprica Sixet.

Romo tudja, hogyan kell a megfelelő kérdéseket föltennie a cylonnak, sőt, Baltar őszintétlen érdeklődését a nő iránt is képes hitelessé tenni. Ajándék gyanánt odaadja neki az ügyfele féltve őrzött tollát, mire Six nagy nehezen bevallja, hogy még mindig szereti a férfit. Baltar persze mit sem tud a toll eltűnéséről, mi több, Roslin se találja a szemüvegét, Adamának meg egy gombja hiányzik.

Romo és Lee Joe Adamáról, az ügyvéd nagypapáról beszélgetnek, így megtudjuk róla, hogy köztörvényesek, gyilkosok sikeres védőügyvédje volt. Lampkin sem más, mert hasonló elvek vezérelték, tudni akarta, mi motiválja azokat az embereket, akik másokat ölnek, akik háborúkat kezdenek, akik gondolkodó gépeket építenek. 

Hazafelé menet Lampkint ismét majdnem felrobbantják, ezúttal azonban egy tengerészgyalogos védi meg a saját élete árán. Az ügyvéd csak kisebb sérüléseket szenved, de a gyengélkedőre viszik, ahol Lee látogatja meg. Romóról kiderül, hogy kleptomániás, bár mindent szándékkal lop el. A táskájában van Roslin szemüvege, Adama gombja és egyéb kacatok, köztük egy alkatrésszel, ami a bombák gyártásához kell.

Lampkin az egyik tiszttől nyúlta a kis eszközt, attól a Kelly századostól, aki réges-régen még a vezérlőben teljesített szolgálatot, aztán amikor elfogyott a pénz a mellékszereplőkre, akkor hangárba helyezték, hogy a pilótákat irányítsa. Tele is lett a töke a kevés adásidővel, ezért felcsapott cylongyűlölőnek, és öldösni kezdte Baltar ügyvédjeit.

Kellyt lecsukják, így nincs többé szükség Lee gardedámkodására, ő azonban annyira belejött a szerepbe, hogy maradni akar Lampkin mellett, ha nem testőrként, akkor asszisztensként. Adama fel van háborodva, pedig még ő adta neki oda az apja jogi könyveit, de hirtelen kurva fontossá vált, hogy Apollo a Viperjében üljön, amíg ő az ügyben bíráskodik.

A vita azzal zárul, hogy Lee marad az ügyön, így aztán a fiú végre ellátogat az Emlékek Falához, kitűzi Kara képét, és beszélget egy kicsit Sammel. Romo visszaszolgáltatja Baltarnak a tollat egy levél kíséretében, amelyben megírja, milyen fontos szövetségesre leltek az ifjabb Adama személyében, aki szembeszállt az apjával, hogy kiharcolja az igazát.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2009.03.10. 12:13:29

Romo Lampkin az egyik legérdekesebb figura az egész sorozatban. Szívesen láttam volna többször is az ő szereplését.
süti beállítások módosítása