Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x11 - Gigolo Jarod

2009. január 31. 10:00 - missparker

Hölgyeim, a cím nem szójáték, Jarod valóban hivatásos nőcsábásznak állt, ez előrevetíti, milyen jól fogunk szórakozni. Az első képsorok gyerekkori videóról szólnak. Az ebédje mellől Jarod lenyúlta a 3 fogpiszkálót, Sydney észrevette, minek az neked? Titokban egy kis házat épített belőlük, jobban mondva otthont. Nem is igazán tudta, milyen egy otthon, olyanra csinálta, amilyenre emlékezett.

Vissza a jelenbe, Missék egy motelszobába törnek be, tele van tervezői ruhákkal, vagy húszezer dollár értékben. Sydney elemez: egyéniség, erő, kiszínezi magát, mint az udvarlók az állatvilágban. Ez találó lehet, egyetlen könyv van a szobában, a Káma Szutra egyik kiadása, és hagyott egy címet is.

Jarod egy detroiti hotel tetőteraszán egy gazdag hölgynek teszi a szépet, csak egy órát kér tőle. Másnap a főnökétől, a város madámjától aranyórát kap, a hölgy elégedett volt a szolgáltatással, pedig Jarod csak meghallgatta. Jarod azt kéri, hogy egy bizonyos Cynthia Sloan közelébe juthasson. A madám gondolkodik, az a nő nehéz eset, mit gondolsz Jarod, el tudsz játszani valaki mást?

Jarod nem ijed meg egy nehéz esettől, a nő jó eséllyel kevésbé vad, mint Miss, így számára nem is félelmetes, heti ötezerért vállalja. Cynthia Detroit belvárosába tervez egy toronyházat, ehhez egy lakóépületet kell lebontatni, a lakók tiltakoznak. Jarod ellátogat a helyszínre, előkerül a piros füzet, egy kisfiú, Michael Edwards lezuhant a tűzlétráról, meghalt. Ez az eset is segített meggyőzni a hatóságokat: az épület életveszélyes. Pedig a tűzlépcsők nem szoktak kiszakadni a falból egy 8 éves gyerek súlya alatt. A tetőn egy kislány, Tracy Michael galambjairól gondoskodik, a törött szárnyúval nem tud mit kezdeni. Jarod felajánlja a segítségét. A barátkozás rövidre sikerül, Tracy anyja, Alice leparancsolja a gyereket a tetőről. Jarod kérdezősködik. Kiderül, hogy a ház hirtelen kezdett omlani, 40 évig semmi baja nem volt. Ez elgondolkodtató, Jarod vesz is egy kis mintát a téglaporból.

A madám hívatja Jarodot, van egy alkalmi kuncsaft, Cynthia mellett még belefér a napirendjébe. Jarod nem akarja, mert ez a nő csak 'éhes', nem fogja dumálással megúszni a dolgot. Nincs mese, elmegy hozzá, kertvárosi, válófélben lévő háziasszony, Joyce. A férjét akarja bosszantani, szerencsétlenkedik folyamatosan kávéval, bonbonnal, csekkfüzettel, óvszerrel. Be is vallja, sosem csinált még ilyet. Úgy tűnik, a madám melléfogott, ezzel a nővel is elég lesz beszélgetni. Szegény kivan, a gyerekek kirepültek, a hülye férje egy kenyérpirítót vett a 25. házassági évfordulójukra, a párizsi útra váltott jegyeket beváltotta, és vett egy nagyképernyős tévét, milyen romantikus. Jarod tereli a szót, a családi képekkel próbálja beszéltetni Joyce-t, de a nő azt akarja, amiért fizetett. Kínos. Nézzük a híradásokat a tervezett Sloan-toronyról és a lakóházról. Alice nyilatkozik, hogy már 77-ben, a tűzeset után is le akarták bontani, akkor sem engedte, most sem fogja. Cynthia sajnálkozik, itt igenis bontás lesz. Kifejezetten ocsmány a kijelentése, hogy az üzletért mindent megtesz, kerül, amibe kerül. HP. Jarod elemzi a téglaport egy raklap valentin-bonbon társaságában, a tégla szulfát-klorid sav hatására pont ugyanúgy kezd porlani, mint az épület falában.

Megkérdezi az építésvezetőt, igen, a savat bontásnál használják, az épületek kártyavárként omlanak össze tőle. Jarod fárasztja még egy kicsit, az íjász-csecsemőről, Cupidoról érdeklődik, nem igazán érti ezt a valentin-napi felhajtást. Az emberek azért vesznek csokit ilyenkor, mert olyan kövérek akarnak lenni, mint a nyilas csecsemő? Megfogtad a lényeget, Jarod.

Missék elmentek a Jarod által megadott címre, egy felnőtt könyvesbolt. Na essünk túl rajta. Broots természetesen belefeledkezik a kínálatba, Miss nem győz beszólni neki. Sydney próbál úrrá lenni a helyzeten, Jarodnak biztos oka volt, hogy ide hozza őket. Hát persze, a megalázás, véli Miss. A boltos egy klasszikus Mesélő, Jarod beszélgetni akart az emberekről, nem a szexualitás érdekelte. Érzelmes srác volt, egy romantikus regényt írt, a borítót is ő tervezte hozzá, Miss megállja, hogy ne sikítson, pedig helyénvaló lenne:

Cynthia házában egymást érik a diplomák, kitüntetések, Jarod szerint nem ilyen egy igazi otthon. Az egyetlen kép Cynthiát ábrázolja, lóháton, kislányként, bekötött kézzel, az apja lovardájában sérült meg, a sebet plasztikai sebészek tüntették el. Jarod tovább firtatná, hol van Cynthia családja, ugye magányos, de jön Frank, a mindenes személyi titkár, megzavarja a csevelyt. A csaj rögvest visszatér a keménykedéshez, neki nincs ideje magányra. Telefonál a madám is, Joyce elégedetlen. Jarod mentegetőzik, nem érezte pontosan, mit akar a háziasszony, a madám megpróbálja rávezetni: ha a csap romlik el, vízvezeték-szerelő kell, a nő selyemfiút hívott... Az első eset a sorozat során, hogy az aktuális főnök nincs lenyűgözve Jarod szakmai tudásától. Muszáj szépíteni, a csillivilli kabriójával bekanyarodik Joyce háza elé, a férj éppen kertet ás, Jarod beszól, 'Jó kocsi, mi? Imádják a csajok!' Joyce felszórta rózsaszirmokkal a házat, pezsgő, tollboa, selyemköntös, próbált megfelelni Jarodnak és a helyzetnek. Jarodot most a férj 'menti meg', miután telelapátolta a kabriót földdel, megszólal a riasztó.

Jarod a bontandó ház tetején mászkál éjszaka, jön Alice, a sötétben azt hitte, ellenőr. Ellenőr? Igen, folyamatosan járkálnak ide a hülye bürokraták, már Michael halála előtt is járt itt egy, még a tűzlétrát is megnézte. Ő is gazdag volt, mint Jarod. He? Aranyóra, gyémánt berakással. Este ünneplés, a torony terveinek bemutatása, Cynthia agyondicséri Franket, nélküle nem sikerült volna, megoldotta, került, amibe került. Már megint ez a hülyeség, és a gyémántberakásos aranyóra is felvillan, sejtjük, mit intézett Frank. Jarod utánajár a 77-es tűzesetnek, a tudósításokon látszik egy kislány, a karján sérült, hm. Megint jelentkezik a madám, Jarod kirúgás előtt áll, vagy kiszolgálja a háziasszonyt, vagy bukja Cynthiát is. Ezt fel kell dolgozni, hívja Sydney-t, miért szerelmesek az emberek? Pont Sydney-t kérdezni, pont a nőkről, nem vall egy zsenire, Jarod. Az operatőrnek viszont gratulálok, ez a kép gyönyörű.

Sydney szerint megéri a szerelemért küzdeni, óvatosan rákérdez a Missnek írt regényre is. Jarod csak annyit mond, hogy a könyv magáért beszél. Miss az első sokk után elolvassa, Jarod valóban egy alig burkolt szerelmi vallomást írt, vajon csak a szerepe kedvéért? Nála sosem lehet tudni, de Miss sem felejtette el a gyerekkorukat.

A felismerés örömére benyakal némi whiskyt, részéről ezzel lezárva a téma, Jarod elkapva lesz, nem szeretve. Haladunk a Joyce-vonalon, Jarod a saját lakásában, gusztustalan lila selyemingbe öltözve fogadja. A lakás úgy néz ki, mint egy elfuserált bordély, Jarod a legócskább hímringyóként viselkedik.

Joyce-t taszítja a helyzet, nyilvánvalóan ez a cél. Jarod visszavált úriemberbe, hazaviszi, mostmár nem fog panaszkodni. A vidámkodás után jön a gyerekkori videó befejezése, csakhogy ne örüljünk annyira. A gyerek Jarod befejezte a makettet, nagy műgonddal ráragasztotta az utolsó fogpiszkálót is. Egy perc múlva őrjöngve szétverte, 'nincs otthonom, Sydney, már nem emlékszem semmire', gólemek fogták le, hogy abbahagyja a hisztit.

Ez adja a megoldást, Cynthia rombolási vágyát is meg kell állítani. Esti hírek, a lakók tüntetnek. Frank a rendőrfőnököt hívná segítségül, Jarod megértő, a lakóknak nincs hová menniük. Személyesen mennek a helyszínre, Jarod Tracyékhez viszi fel Cynthiát. Tracy mesél egy rejtett zugról, egy falovacskát talált benne, Cynthia rájön, hogy lebukott. Dehogy voltak gazdag szülei, az apja lovaskocsin hurcolászott turistákat, ő mindent a maga erejéből ért el, tanult, dolgozott. Ebben a lakásban nevelkedett, tudja hol a rejtett zug. Jarod előtt a fénykép buktatta le, de a kisfiú halálát nem ő okozta. Akkor már csak az akció maradt hátra. Jarod gyárt egy szív alakú tortát, megtölt valamivel egy pezsgősüveget, vesz két jegyet Párizsba Joyce-nak és férjének, lekezel pár téglát savval, rengeteg fogpiszkálóból új házat épít. Frank megjelenik a tetőn, ahogy 'Cynthia' kérte, pezsgő várja a kis vaserkélyen, nem gyanakszik. Upsz, az üvegben sav van, a vasak kezdenek kiszakadni a helyükről, Frank az utolsó pillanatban kapaszkodik meg. Megöltél egy gyereket, most te is meghalsz. Hiába van pénzed, Jarod nem megvehető. A féreg lóg egy kicsit 4 emelet magasban, végül bevall mindent, Jarod elkapja, mielőtt lezuhanna. Hajnalban ünneplés Cynthiával, a házat felújítják.

Miss hazaér, a nappalijában egy ajándékcsomag várja, Jarod túl korán csörög rá, még nem nyitotta ki. Próbál a lelkére beszélni, hogy mindketten magányosak, ugyanazt keresik, törődnek egymással, és a közös gyerekkor ugye.

Miss egy bájos 'mi a fenét akarsz tőlem'-mel próbálja Jarodot vallomásra késztetni, nem jön be. A beszélgetés után a doboz válaszol Jarod helyett, csak egy marcipánszív van benne, rajta a felirat, 'Be My Valentine'. Ez nem fog menni, így mindketten egyedül bújhatnak ágyba, távol egymástól, szomorúan. A cím teljesítette, amit ígért, a sztori a sok cukormáz ellenére remek volt, de ugye nem vártunk hepiendet?

Címkék: a kaméleon
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Delffy 2009.02.03. 16:45:35

Ez is szuper, mint mindig! Köszönjük! (már alig vártam) :)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.02.03. 21:14:34

Én köszönöm az elismerést!
Ezt én is imádtam, mindig is nagy kedvencem volt ez az epizód :)

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2009.02.03. 23:04:00

Jaj, nagyon szeretem ezt a részt. :D Köszi a HV-t.

Pissta 2009.04.19. 09:56:24

Jarod mint gigolo, hát ez telitalálat! :)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.04.20. 07:45:53

Azért nekem legalább ennyire bejön a gengszter Jarod és a bérgyilkos Jarod is :)
süti beállítások módosítása