Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 3x13 - Taking a Break From All Your Worries

2009. január 23. 12:00 - Freevo

Gaius Baltar a cylon csajok társasága helyett immár a Galactica fogdájának kényelmét élvezi, de azt sem sokáig. Felakasztja magát, hátha ő is újjászületik, mint a cylonok, és akkor meg van neki bocsájtva minden, nem is követett el emberiségi ellen bűntettet, hiszen maga sem ember. A számítása azonban nem jön be, bár egy pillanatra maga is elhiszi, hogy egy cylon jakuzziban van, végül azonban az őrség rátalál, és újraélesztik.

Roslin nem örül, hogy a doki el akar távozni az élők sorából, mert még nem mondta el, hogy pontosan mit tudnak a cylonok a Földről. Baltarnak azonban fogalma sincs a dologról, így Roslin ordítozni kezd vele, és azzal fenyegeti, hogy kivágják a légzsilipen, mire a tudós csak tisztességes tárgyalást követel.

Az ezredes, Adama és az elnök azon tanakodnak, hogy mi legyen a következő lépés: Baltar vagy nem vette be az előbbi blöffjüket, vagy keményebb fából faragták, mint gondolták volna. Az admirális elárulja, hogy a Galactica fedélzetén van egy kísérleti hallucinogén szer, ami kiválóan alkalmas foglyok vallatására, csak eddig valószínűleg ugyanott tartották, mint a múltkori atomrakétákat.

Ezalatt a flotta összes házassága egyszerre kerül válságba; Tyrol összeveszik Callyvel, Kara épp csak a szexért van együtt Sammel, Lee meg Duallával vitatkozik azon, hogy akkor most ki kivel van. Szerencsére most nyitott meg a Galacticán Joe bárja a menekülteknek, úgyhogy minden férj együtt ihatja magát saturészegre. Végül Starbuck kérdezi meg Leet, hogy mi lenne, ha mégis elhagyná érte a férjét, de az nem bír válaszolni.

Némi gyötrődés után a pilóta eldönti, hogy inkább Deet választja a megbízhatatlan Starbuck helyett, és elcsukló hangon kér bocsánatot a feleségétől. Nála már csak Sam rosszabb, aki csak picsogni bír a hűtlen asszonyának. A bárban mindkét párt látjuk, amint azt csinálják, amiben a legjobbak: Apollóék egymás vállán hüppögnek, Karáék pedig fintorogva erőltetik le egymás után a rossz whiskyket.

Baltarnak beadják az LSD-t, mire ő egy végtelen medence közepén találja magát. A fulladástól való félelmében bevallja, hogy ismerte Caprica-Sixet a támadások előtt, de nem szövetkezett vele szándékosan az emberiség ellen -- legalábbis nem tud róla. Kiszedik belőle, hogy az Ötök Templománál az utolsó öt cylont keresték, és a tudós abban reménykedett, hogy ő is egy lehet közülük

Cottle doki ekkor leállítja a kísérletet, így szelídebb eszközökhöz kell folyamodniuk. Beküldik Gaeta hadnagyot hozzá, hátha benne még megbízik, és előadatják vele, hogy ha Baltar együttműködik, akkor talán megfontolják, hogy nem végzik ki egyből.A hadnagy azonban egy kicsit túljátssza a szerepét, így a doki hamar átlát a szitán.

Gaeta fejéhez vágja, hogy mindig is tudta és hagyta, hogy az Új-Capricán információkat szivárogtasson ki az ellenállásnak, majd kérdőre vonja, hogy őt ki kényszerítette arra, hogy kettős ügynököt játsszon, mert vele ellentétben a hadnagynak egy cylon sem szegezett fegyvert a halántékához. Ezután a fülébe suttog valamit a közös kis titkukról, amire Gaeta úgy bepipul, hogy torkon szúrja Baltart egy tollal.

Adamáék betörnek a cellába, az admirális gyorsan leüti Gaetát, a dokit pedig viszik a gyengélkedőbe. Túl fogja élni. Roslin később bevallja Adamának, hogy nem információkat akart hallani Baltartól, csak a bűnei elismerését, ám vénember már tudja, hogy ilyesmi sosem fog elhangzani attól az embertől, ő ugyanis áldozatként látja magát, nem bűnösként. Az elnöknő úgy dönt, hogy nem szabadulhatnak meg csak úgytőle, meg kell adni neki a tisztességes tárgyalást.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2009.01.24. 00:41:41

Bocsi, lemaradt a tag. (azt hiszem így nevezitek)

Anak 2009.01.24. 00:45:34

Nem emlékszem, a közös kis titok mi is volt? Ki lett fejtve végül, vagy ez még most a 4. évad 2. etapjában kerül napvilágra?

Prophet 2009.01.24. 02:45:55

Szerintem a webizódokban van valami hasonlóról szó. Nem néztem végig, csakhát Gaeta... szerepel benne.

Az első képet elnézve eszembe jutott egy álmom. Mondjuk ott egy Baltarral kevesebb volt.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2009.01.24. 23:45:21

"meg kell adni neki a tisztességes tárgyalást."

Egy normális világban már Baltart úgy tarkón lőtték volna hogy csak na. De úgy tűnik a demokráciához ragaszkodni kell.

Wisp 2011.06.28. 21:11:16

Nem lehetne pótolni a címkét? Így elég nehéz megtalálni a bejegyzést.
süti beállítások módosítása